Brawo Wy . Jak miło jest dowiedzieć się , że powstało takie przedsięwzięcie , nie z przymusu ale z serca . Jak widać Pasiak potrafi . :)
-
-
Urugwajczycy założyli Cracovia Montevideo nawiązujące do tradycji Pasów krakowskich
Jesteśmy po pierwszych przymiarkach w sklepiku. Trochę rozpędziliśmy się w zamówieniu i budżet nam się nie domyka, ale liczę dalej na hojne wpłaty. Na razie zamówione zostały, koszulka meczowa z autografami kopaczy i ogrodnika, T-shirty "Legends never die" i "orzeł z flagą', szaliki pasiaste, czapeczki pasiaste, skarpety pasiaste, obraz koszulka na Wawelu, kalendarze chłopiec z kredą. Odzież 18 kompletów. Dostaliśmy spore zniżki w K1. Oficjalny sklepik smutny jak pizda, były getry, ale czarne więc zrezygnowaliśmy. Po zakupie wkleję zdjęcia.
Wiadomo coś, czy klub zgodnie z tym co napisali na Twitterze "zrobił coś specjalnego", bo od zamieszczenia tamtego wpisu minęło sporo czasu?
Jeśli jest problem z dopięciem budżetu to może by wydłużyć czas zbiórki ? Z nowej wypłaty znowu by się coś wygospodarowało … Tak mi przeszło przez myśl że skoro "Cracovia" znaczy Kraków to może by nie było złym pomysłem dołączyć do paczki jakiś wypasiony album o Krakowie .One zazwyczaj są opisane w kilku językach obcych. W kontekście całości to by może nie był duży wydatek ?
Spokojnie. Nowi darczyńcy ciągle się pojawiają.
Musimy zmierzyć i zważyć fracht, bo bez tego nie da się określić kosztów przesyłki. Rozmawiałem już o albumie, ale pomysł nie spotkał się z wielkim poparciem.
Mi osobiście wśród tych rzeczy, które będziecie wysyłać brakowało proporca Cracovii. Zapewne mają tam jakieś szatnie czy kanciape i taki proprzec by wisiał na lata.
Co do zbiórki to nie wiem, temat jest już jakiś czas, kto miał wpłacić to wpłacił. Kto się zastanawia, niech się decyduje i do dzieła.
Oglądaliśmy w sklepie proporczyki, ale są tylko okolicznościowe z CHL.
Może coś uda się prywatnymi kanałami.
Może klub by dał :D,przecież coś tam mają bo wymieniają się przed każdym meczem.
I odznaki parę sztuk chorągiewek nie zaszkodziłoby.
Symbolicznie poszlo...
Musze sie odkuc po 6 tygodniach L4 i po swietach bo wydatkow sporo bylo a przychodu mhmmmmm...
Ja mam jakiś na 70-lecie klubu bodajże w domu. Mógłbym odstąpić...
[quote='Mr.Crowley' pid='1356578' dateline='1547034853']
Może klub by dał :D,przecież coś tam mają bo wymieniają się przed każdym meczem.
I odznaki parę sztuk chorągiewek nie zaszkodziłoby.
[/quote]
Żeby tacy jak Filipiak czy Tabisz dali coś na szczytny cel kiedy nie mają w tym interesu ? To mi się przypomina z jednej książki jak się takich wyławia jaki się topią. No więc jak taki się topi to naturalnym odruchem się wyciąga do niego rękę i krzyczy : DAJ ! DAJ ! DAJ ! żeby podał rękę to się go wyciągnie. Ale wtedy taki się nieuchronnie utopi. Bo do takiego wyciąga się rękę i krzyczy MASZ ! MASZ ! MASZ ! wtedy się go wyłowi bo poda swoją :)
Dowody sympatii nadal spływają.
Czekamy jeszcze do poniedziałku, kiedy to udamy się na zakupy.
Mamy nadzieję, że w połowie przyszłego tygodnia paczka zostanie wysłana.
Reportaż w wersji online https://www.przegladsportowy.pl/magazyn-przegladu-sportowego/cracovia-uruguay-kult-pasow-w-majowym-sloncu/fz4xkhf
Właśnie przeczytałem, piękna sprawa. Puszczę jeszcze oczko w stronę naszego zarządu cytując fragment: "W zespole nie ma ani jednego Polaka ani zawodnika o związkach z naszym krajem. Zazwyczaj to Urugwajczycy, którzy co najwyżej mają hiszpańskie albo włoskie korzenie. Rzadko kiedy ktoś jest Metysem. Cracovii udało się zbudować szeroką kadrę: część zawodników znali przez lata gry w różnych ligach, część to kuzyni i dobrzy znajomi założycieli, inni to nawet rywale, którym zaproponowali wspólną grę. Mieli jednak klucz doboru piłkarzy. Trzy istotne przesłanki. Po pierwsze, szukali dobrych ludzi, żeby stworzyć zżytą grupę, wiedząc, że najłatwiej w piłce osiągać sukcesy poprzez dobra atmosferę. Po drugie, umiejętności, żeby stworzyć konkurencyjny skład. Po trzecie, styl gry, bo chcieli opierać się na podaniach i akcjach zespołowych. Atrakcyjność ich futbolu ma polegać na jedności."
Wysłane z mojego G3311 przy użyciu Tapatalka
- Edytowany
Super walas83, że to wkleiłeś. Nareszcie mogłem to przeczytać w całości.
Paczka pójdzie do pana Frana.
@gaudemus napisz do mnie maila.
super artykuł, a tak byście wiedzieli co planujemy kupić i co wstępnie zostało zamówione
- 18 koszulek białych 9 sztuk Cracovia legenda oraz 9 sztuk z Orłem i herbem Cracovii
- 18 sztuk skarpet w Pasy
- 18 sztuk szalików w Pasy
- 18 sztuk czapeczek pasiastych
- obraz Wawelu z naszą koszulką
- 5 sztuk kalendarzy
Pracujemy by załatwić
- proporczyk Cracovii, najlepiej taki meczowy
- kalendarze jakie rozprowadza MKS
- może jeszcze parę odznak, może smyczek.
Duży koszt, to wysłanie paczki ( kartonu).Lotnicza wysyłka, to koszt grubo powyżej 1000 zł, więc może kontenerem po wodach. Koszt niższy ale czas dostawy może być liczony w tygodniach.
Niestety, ale co byśmy chcieli a co możemy wysłać, jest "troszkę" rozbieżne. Jesteśmy i tak wdzięczni naszemu sklepikowi na stadionie, bo dzięki ich sporym rabatom, o takich ilościach możemy rozmawiać. Jeżeli możecie pomóc, będziemy wdzięczni. Może ktoś ma np. zalegające odznaki, smyczki, dobre wydanie albumu. Każdy grosz czy fant w bardzo dobrym stanie, jest mile widziane.
Sterby, skrzynkę masz zapchana.
Ps.poszlo.
Jakie są parametry tej paczki?
Bo firma z którą współpracuje paczkę 30kg 60x50x40cm FedEx-em przewozi po około 1240zł
Zdecydowanie odradzam inną przesyłkę niż lotniczą. Mam bardzo złe doświadczenia z drogą morską.
Dodam jeszcze wypasiony album o Krakowie (pt. Cracovia) w języku hiszpańskim.
Zrobimy w nim specjalną dedykację.
Niestety do momentu zakończenia zakupów nie będziemy wiedzieli jakiej wielkości jest paczka, bo nie wiemy jak bardzo uda się upchać szaliki czy koszulki, więc na razie tak sobie gdybamy.
Koszty wysyłki przez Fedex-y czy inne UPS-y są horrendalne i zjadłyby sporą część niemałych środków jakie już uzbieraliśmy.
Raczej zdecydujemy się na starą, niedobrą Pocztę Polską w wersji paczka priorytetowa. Prawdopodobnie będzie to 1/3 ceny Amerykanów.
Będzie szło kilka tygodni, ale trudno. Wyślemy do seniora Francisco zdjęcia, to będą się cieszyć od razu.
Tak jak pisał Ian, rabaty jakie dostaliśmy w K1 przeszły nasze oczekiwania.:)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)