Taa, przypomniał mi się taki wywiad starszego pana Stanowskiego z Tomkiem Wackiem lata temu, którego byłem świadkiem:
AS: Gdzie byłes na urlopie?
TW: W Pradze
AS: A co ci się najbardziej podobało, utkwiło w pamięci?
TW: Eee, yy, mmm
AS: Stare Miasto? Hradczany?
TW: yy, noo
Na drugi dzień w Dzienniku Polskim czytam:
AS: Gdzie byłeś na urlopie?
TW: W Pradze, najbardziej podobały mi się urokliwe zaułki Starego Miasta. Urzekły mnie też wspaniałe - magiczne Hradczany i świetne czeskie piwo ( [i]nie dosłownie, ale jakoś tak)[/i]
Od tego czasu takie wierszówki jak ta z Cabrerą nie robią na mnie żadnego wrażenia. Nie wiem o co naprawdę i jak został zapytany, i w co, i w jakim języku odpowiedział, oraz kto co z tego zrozumiał, a co sobie dośpiewał i zinterpretował...
-
-
Airam Cabrera - Witamy w Cracovii!
Ja pismakom nie ufam .Szczególnie tym związanym z gts .Jątrzą wciskają byle co bo kto ma to teraz zdementować ?Klub nie dementuje niczego a Airama w Polsce zapewne już nie ma bo mają urlopy .Więc papier wszystko przyjmuje i nie protestuje a przy okazji dziennikarzyna wbija nam szpile i zasiewa niepokoje (że szatnia nie ta i takie tam bzdury ).
Zaraz usłyszymy starą jak świat baje Janusza jak to walczyli o Cabrerę i gawędź nie znająca F i Tabisza łyknie to jak pelikan rybę .Sytuacja zaczyna przypominać tą za Zielińskiego .Wielki szum nikt miał nie odchodzić nagle wyciągli Jackowi 2 mega ważne ogniwa i nie dali nic za nich oprócz wagonu szrotu .Efekt mógł być tylko jeden obsuwa w lidze i szybkie odpadnięcie z LE .
Po transferach poznamy cel sportowy .Airam to PAN PIŁKARZ CZYLI kompletny napastnik strzelający regularnie dużo goli w naszej lidze -która mu wybitnie pasuje .Mamy na teraz w drużynie 2 osoby o których można tak napisać Airam i Gol .By bić się o wysokie cele powinno takich piłkarzy być 4-5 a po odejściu Airama zostajemy z 1 i POBOŻNYMI ŻYCZENIAMI ŻE TRANSFERY POZOSTALE zrobią RÓŻNICĘ .
Już po pierwszym czyli bramkarzu można to poddać w wątpliwości .Hrosko owszem bramkarz solidny na tle Stępniowskiego nazwał bym go Bufonem ale czy to jest PAN PIŁKARZ? .Tu mam watpliwości solidny ligowiec i nic więcej .
Co do Lopeza statystyki są nie ubłagane 5 goli na sezon .Nigdy nie miał wyniku dwucyfrowego a ostatni mecz w kwietniu .Być może u nas odpali ale pytanie czy od razu czy po kilku miesiącach aklimatyzacji i dochodzenia do formy .Obawiam się grzechu zaniechania czyli nie zawalczymy o Airama i pójdziemy w ryzykowne 1 za 1 przebierając nogami by od razu odpalił i by nie było kontuzji .
Za jakość trzeba płacić i Filipiak to wie tyle że nic z tym nie robi .My kibice też zamiast cisnąć Filipiaka i Probierza gdzie się da to oddajemy kluczowego piłkarza i ulubieńca trybun BEZ WALKI .Bo się nie da .......Tak to daleko nie zajedziemy stale będziemy słuchać tych bredni .
- Edytowany
A nie bierzesz pod uwagę Potter że klub nie chce go puścić? Albo że Airam nie chce grać w Cracovii?
Nie wiem czy tak jest ale to jest możliwe ....
[quote='Bucky Nome' pid='1380268' dateline='1558557082']
Taa, przypomniał mi się taki wywiad starszego pana Stanowskiego z Tomkiem Wackiem lata temu, którego byłem świadkiem:
AS: Gdzie byłes na urlopie?
TW: W Pradze
AS: A co ci się najbardziej podobało, utkwiło w pamięci?
TW: Eee, yy, mmm
AS: Stare Miasto? Hradczany?
TW: yy, noo
Na drugi dzień w Dzienniku Polskim czytam:
AS: Gdzie byłeś na urlopie?
TW: W Pradze, najbardziej podobały mi się urokliwe zaułki Starego Miasta. Urzekły mnie też wspaniałe - magiczne Hradczany i świetne czeskie piwo ( [i]nie dosłownie, ale jakoś tak)[/i]
Od tego czasu takie wierszówki jak ta z Cabrerą nie robią na mnie żadnego wrażenia. Nie wiem o co naprawdę i jak został zapytany, i w co, i w jakim języku odpowiedział, oraz kto co z tego zrozumiał, a co sobie dośpiewał i zinterpretował...
[/quote]
:)
chcialbym sobie oryginal jego wypowiedzi uslyszec i sam ocenic
- Edytowany
Akurat Trela jest jednym z najbardziej obiektywnych dziennikarzy w Malopolsce (przez to ze sympatyzuje z Podbeskidziem).
Dobrze ze ten artykul powstal moze w koncu niektorzy przestana sie ludzic ze sa jakiekolwiek szanse na zatrzymanie Airama
Eredin bez jaj to jest demagogia rodem z dawnego PRL .Rozumiem że wiesz LEPIEJ BO BYŁEŚ NA ROZMOWACH W HISZPANII I Z CABRERĄ ?.
Nie tak dawno dał jasną deklarację która nie pozostawiała złudzeń co do tego że piłkarz jest u nas szczęśliwy i chce zostać .Jak masz amnezje to sobie poszukaj na interii był z nim wywiad .Więc po co wciskasz i komu te bzdury ?
Szukasz na siłę Filipiakowi i Tabiszowi alibi ?.Zawsze jak coś jest nie tak po myśli Bossa I tabisza bronisz ich rękami i nogami .Coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać możliwą analogię do sezonu w którym było 4 miejsce za Zielińskiego .Czyny nie słowa -rzeczywistość a nie bajki .Jest tylko ta różnica że drużyna zbudowana przez Zielińskiego była mocniejsza ale kompletnie bez zmienników
.Pytam masz coś z tego ?Płacą ci za to? .Jak tak to mogę cię zrozumieć bo ktoś płaci i wymaga byś swoje zadanie wykonał .
Wciskasz nam brednie jak Janusz z Covilo i oddaniem sprawy do sądu o zerwanie kontraktu i ogromne odszkodowanie .Dawno wiadomo że sprawy nie ma i nie będzie z prostego powodu PO CICHU SIĘ DOGADALI I WZIĘLI ŻETONY .Tyle nadmuchiwali balon jaki to niegodziwy łotr z Covilo ba ferowali wyroki i pytam gdzie ta wygrana w sądzie ?Gdzie ogromne odszkodowanie ?Będziesz dalej szedł w zaparte ze po roku czasu dalej ....czekamy na sprawę ?.
Co do drugiej wersji że go nie chce puścić klub nie tak dawno F mówił że cena wzrosla za niego ale jest do zaakceptowania .Było to raptem może 2 tygodnie temu .Zapewne wiesz gdzie to było i że takie słowa padły publicznie .
[quote='potter' pid='1380279' dateline='1558564227']
Eredin bez jaj to jest demagogia rodem z dawnego PRL .Rozumiem że wiesz LEPIEJ BO BYŁEŚ NA ROZMOWACH W HISZPANII I Z CABRERĄ ?.
Nie tak dawno dał jasną deklarację która nie pozostawiała złudzeń co do tego że piłkarz jest u nas szczęśliwy i chce zostać .Jak masz amnezje to sobie poszukaj na interii był z nim wywiad .Więc po co wciskasz i komu te bzdury ?
Szukasz na siłę Filipiakowi i Tabiszowi alibi ?.Zawsze jak coś jest nie tak po myśli Bossa I tabisza bronisz ich rękami i nogami .Coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać możliwą analogię do sezonu w którym było 4 miejsce za Zielińskiego .Czyny nie słowa -rzeczywistość a nie bajki .Jest tylko ta różnica że drużyna zbudowana przez Zielińskiego była mocniejsza ale kompletnie bez zmienników
.Pytam masz coś z tego ?Płacą ci za to? .Jak tak to mogę cię zrozumieć bo ktoś płaci i wymaga byś swoje zadanie wykonał .
Wciskasz nam brednie jak Janusz z Covilo i oddaniem sprawy do sądu o zerwanie kontraktu i ogromne odszkodowanie .Dawno wiadomo że sprawy nie ma i nie będzie z prostego powodu PO CICHU SIĘ DOGADALI I WZIĘLI ŻETONY .Tyle nadmuchiwali balon jaki to niegodziwy łotr z Covilo ba ferowali wyroki i pytam gdzie ta wygrana w sądzie ?Gdzie ogromne odszkodowanie ?Będziesz dalej szedł w zaparte ze po roku czasu dalej ....czekamy na sprawę ?.
Co do drugiej wersji że go nie chce puścić klub nie tak dawno F mówił że cena wzrosla za niego ale jest do zaakceptowania .Było to raptem może 2 tygodnie temu .Zapewne wiesz gdzie to było i że takie słowa padły publicznie .
[/quote]
Potter - napisalem NIE WIEM czy tak jest.
Raz czytam na Interii że jest szczęśliwy a za chwile że Cracovia nie gra o nic wielkiego.
Bardzo bym chciał by w Cracovii pozostał.
Tyle na temat.
Bez napinki Potter
[quote]
Od tego czasu takie wierszówki jak ta z Cabrerą nie robią na mnie żadnego wrażenia
[/quote]
No tak niestety jest z redaktorami;)
Dzis np na wp.pl w sportowychfaktach artykuł M.Kmity jest zatytułowany "Cracovia rozbiera spadkowicza"
Ten rozbiór Sosnowca to zatrudnienie wolnego po spadku ZS bramkarza .
Oczywiście znając mechanizmy działania portali nie zakładam ,że redaktor MK wypisuje takie żałosne głupoty ...bo tytuł WCALE nie musi pochodzić od niego tylko od "ptysia pilnujacego klikalności" a my Polacy przedewszystkim chcemy czytac coś złego o innych , sensacyjnego etc. ktoby poza nami i ew. wiślakami kliknał w temat o zakupie bramkarza ;)
Ot takie tabloidalne media współczesne :D
Potter ... zjedz snickersa bo zaczynasz gwiazdorzyć jak miało to miejsce jakiś czas temu. Nie mam nic do Ciebie, ale sam jako osoba mocno śledząca każdy wątek tutaj na forum jak i to co dzieje się w klubie, powinieneś wiedzieć, że to co mówią czasami piłkarze, a to co jest faktycznie często mija się od siebie. Zawsze były dwie prawdy, prawda ekranu i to co jest faktycznym stanem rzeczy. Ja osobiście ani nie twierdzę, że Cabrera zostanie ni, że odejdzie ... bo to pokaże czas ... Klub jak i zawodnik nie powiedzą wszystkiego, bo nie mają w tym interesu. To samo tyczy się wszystkich dywagacji na temat transferów jakie winien klub poczynić w okienku transferowym ... godne są samego Sherlocka Holmesa, ALE to nie My kibice będziemy decydować na kogo stać czy nie stać klub. Więc zalecam dać sobie na wstrzymanie i dać działać Probierzowi, bo chyba już duża większość zgodzi się ze stwierdzeniem, że trener wie co robi.
- Edytowany
Mnie zastanawia jego zjazd pod koniec sezonu. Z zawodnika który ładował bramy i rozdawał podania na nos zmienił się w szaraka odcinanego od piłek.
Miałem trochę nadzieję, że to może ułatwić negocjacje finansowe. Ale może to był właśnie skutek tych trwających negocjacji?
Jak sie nie uda go utrzymać, to mam nadzieję że w jego miejsce nie planujemy jakiegoś młokosa z Chelsea tylko gotowego gracza.
[quote='eredin' pid='1380275' dateline='1558561943']
A nie bierzesz pod uwagę Potter że klub nie chce go puścić? Albo że Airam nie chce grać w Cracovii?
[/quote]
eredin, dopytuje o jaki klub Ci chodzi?
Bo jeśli o Cracovię, to nie ma nic do chcenia, bo nie ma niestety żadnego zapisu w umowie, który w sprawie odejścia Airama dawałby jej jakikolwiek pole do puszczania czy niepuszczania.
A nawet jeśli Estremadura nie chce go puścić do Cracovii, za akceptowalne przez nas pieniądze, to Airam nie ma prawa puszczać smrodu do szatni, a przynajmniej nie jest to ładnie z jego strony. Zwłaszcza, że w dwóch ostatnich meczach nie był wyróżniającą się postacią na boisku. Oczywiście jako napastnik jest uzależniony od podań, ale mimo wszystko nie błyszczał.
Dziwi mnie Wasze zaskoczenie jego słowami , Cabrera co można przeczytać w wywiadach różnych wali prosto z mostu i tyle. Powiedział prawdę , a że w szatni nie każdy się ze sobą lubi ... W pracy jest przeceiż podobnie zazwyczaj
[url=https://www.facebook.com/mistrzpl/photos/a.148589172421252/384652108814956]https://www.facebook.com/mistrzpl/photos/a.148589172421252/384652108814956[/url]
Zwykła manipulacja gnoi z Faktu.
[quote='Napoleoni25' pid='1380298' dateline='1558596802']
[url=https://www.facebook.com/mistrzpl/photos/a.148589172421252/384652108814956]https://www.facebook.com/mistrzpl/photos/a.148589172421252/384652108814956[/url]
[/quote]
Tym bardziej przydałoby się go zatrzymać bo widac że jest AMBITNY i ciśnie o rozwój KLUBU a nie tylko o wynik na 5 minut. Takich ludzi powinien Probierz przy sobie trzymać żeby ciśnienie na Filipiaka było z kilku stron.
[quote='Napoleoni25' pid='1380298' dateline='1558596802']
[/quote]
A ktoś poważny czyta ten szmatławiec? Swojego czasu znajomy z bloku udawał Szweda i był z nim niby przeprowadzony wywiad czy łatwo mu się dogadać na rynku w Krakowie...
[quote='leszeczek' pid='1380291' dateline='1558595513']
[quote='eredin' pid='1380275' dateline='1558561943']
[/quote]
eredin, dopytuje o jaki klub Ci chodzi?
Bo jeśli o Cracovię, to nie ma nic do chcenia, bo nie ma niestety żadnego zapisu w umowie, który w sprawie odejścia Airama dawałby jej jakikolwiek pole do puszczania czy niepuszczania
[/quote]
To jasne że chodziło mi o Extremadure. Do tego dochodzą kluby które znalazł mu jego agent ( na pewno coś znalazł bo z tego żyje), i to są sprawy na które nie mamy wpływu. Teraz pojawiają się takie fake newsy których nikt nie dementuje bo wszyscy są na wakacjach.
Trzeba rozmawiać z piłkarzem i Extremadurą, ale być gotowym na opcje rezerwowe.
prawda leży po środku moim zdaniem , słowa mogły pasć ale kontekst był inny. Tak czy inaczej nie zmienia to mojego stosunku do Airama który powiedział wprost że przychodzi do nas na chwile i niczego nie obiecywał a obronił się świetną grą. Facet jest naprawdę w porządku , przerasta inteligencją wszystkich
- Edytowany
Jak widać czytają bo ferują wyroki .Ma prawdę nie możecie pojąć że wielu dziennikarzynom sukces Cracovii jest solą w oku ?Więc co najlepiej zrobić ?Pozbawić ją 1 z 2 najlepszych piłkarzy .Airam jest idealny do tego -nie obroni się bo go nie ma .Klub plotek nie dementuje -więc ma dziennikarzyna to co chce .
Jest bliski też powodzenia czyli odejścia piłkarza bo jak na naszym forum są głosy niezadowolenia i wierzycie w te brednie to może uwierzyć także Filipiak .
Najbardziej to się dziwię tobie Leszczeczku że w te brednie uwierzyłeś dziennikarskich szmat .
Eredin jak jest taka sytuacja to zawsze zasiewasz wątpliwości pod alibi klubu .To nie jest przypadek tylko działanie cykliczne .
Ja zapytam cię po raz drugi i mam nadzieje że nie zrejterujesz przed odpowiedzią .Kiedy sprawa WYSOKIEGO ODSZKODOWANIA DLA Cracovii za złamanie kontraktu przez Covilo się odbędzie ?Czy dalej naiwnie wierzysz że papiery do sądu zostały złożone i czekamy rok dalej nic ?Pytam bo byłeś też wtedy jednym z tych co ferowali pewne zwycięstwo i wysokie odszkodowanie
.
Zatem KIEDY EREDINIE ?Taki zator mają sądy w Szwajcarii ?Czy po cichu z podkulonym ogonem wzieliśmy ochłapy i nie przyznajemy się do tego wstydu
Rock czy taki zjazd formy miał Airam w oststnich meczach ?5 ostsnich meczy goll w Gliwicach ,potem pauza za kartki z Lechią gdzie dobrze zagrał Piszczek i trener stwierdził że zwycięskiego składu nie zmienia .Zagrał w tym meczu 45 minut w wg mnie przyzwoicie aczkolwiek stać go na lepszy występ .Potem mamy Lubin asysta nie można powiedzieć ze grał słabo i na koniec Pogoń słabo do przerwy wyraźnie lepszy po przerwie i wg mnie nie potrzebnie zmieniony .
Piłkarz kolego to nie robot nie utrzymasz w każdym meczu super formy .To samo miewa każdy .Jego rodak Javi miewa mecze wybitne ale miewa też takie ze na boisku go nie widać .I mamy ferować wyroki ze to zły zawodnik ?.
Ja oceniam całość czyli mamy 14 goli i 6 asyst przy 29 meczach rozegranych .Było by tego więcej (asyst)jakby zamiast nieskutecznego Wdówki te piłki dostawał inny zawodnik .Mało ?
Oliwa zawsze sprawiedliwa .Poniżej macie wklejony cały wywiad a nie szmatławiec z faktu co wielu brało za ....pewnik.Brawo piotrek67 za OPCJE SPRAWDZAM !!!.Mam nadzieje że wielu ona otworzy oczy .
Cały wywiad z PS z Airamem.
Cracovia musi zrobić krok do przodu, by walczyć o jeszcze większe cele – mówi Airam Cabrera.
Kilka dni temu Cracovii udało się wreszcie rozstrzygnąć przetarg na budowę nowoczesnego ośrodka treningowego w podkrakowskiej Rącznej. Obiekty będą kosztować 38 milionów złotych i mają zostać oddane do użytku w lipcu przyszłego roku. Umowa z wykonawcą, firmą Łęgprzem jest już podpisana, a 31 maja ma zostać wbita pierwsza łopata. Na razie jednak piłkarze Pasów muszą korzystać z ciasnego ośrodka przy ulicy Wielickiej w Krakowie. To, że trenując przez cały rok w takich warunkach, udało się krakowianom awansować do europejskich pucharów, jest wielkim osiągnięciem, uważa napastnik Airam Cabrera.
– Dla nas to wielki sukces, bo na co dzień nie mamy warunków do pracy jak największe kluby w ekstraklasie – twierdzi Hiszpan. – Mamy możliwości na miarę małego klubu w Polsce. To rzecz, którą Cracovia musi poprawić, jeśli chce walczyć o większe rzeczy w następnych latach. Nie można przez cztery miesiące trenować na sztucznej murawie – podkreśla.
Nie czuł ciśnienia
31-letni piłkarz nie miał jednak na co dzień poczucia, że drużyna jest bliska osiągnięcia sporego sukcesu. – Dla mnie było zaskakujące, że ani przez moment nie przyszło mi do głowy, że drużyna walczy w tym sezonie o coś wielkiego. Nie byłem przekonany, czy to dobrze. Mówiłem: „chłopaki, walczymy o to, by wejść do Europy. Zróbmy to!”. A czasami miałem wrażenie, że nikt o tym nawet nie myśli, tylko każdy chce wyjść na boisko i spróbować grać. Nie jesteśmy najlepszymi kumplami, jak to czasem bywa w niektórych klubach, ale na boisku walczymy jak bracia. A to w futbolu najważniejsze – zaznacza zawodnik, który sam jest pod wrażeniem tego, co udało się osiągnąć.
– Nie trzeba przypominać, jak zaczęliśmy sezon, a jak skończyliśmy. Bardzo walczyliśmy, by dotrzeć do tego czwartego miejsca. To niesamowite, co osiągnęliśmy. Zaliczyłem kolejny cel w mojej karierze. Traktuję to jak wielki sukces. Wiem, że moje nazwisko też przejdzie do historii Cracovii, bo nieczęsto temu klubowi zdarzało się grać w pucharach. Napisaliśmy nową historię Pasów. Sporo na to pracowałem. Zostawiłem w Hiszpanii rodzinę i dziewczynę, by walczyć o swoją przyszłość – nie ukrywa były gracz Korony Kielce.
Piłka po stronie klubu
Cabrera jest do Cracovii tylko wypożyczony z Extremadury. Krakowski klub nie ma opcji wykupu, ale chce zatrzymać swojego najlepszego strzelca. – Klub wie o mnie wszystko i zna moją sytuację. Teraz wszystko zależy od Cracovii. Ja chciałbym zostać w Krakowie. Jestem tu szczęśliwy i czuję się ważnym graczem zespołu – zaznacza.
Trener Michał Probierz przyznał kiedyś, że Cracovii łatwiej byłoby pozyskać Cabrerę, gdyby Extremadura spadła z drugiej ligi. Na cztery kolejki przed końcem sezonu jest na miejscu dającym utrzymanie. – Dla mnie to lepiej, bo moja sytuacja negocjacyjna się poprawia. Gdybym powiedział inaczej, skłamałbym. Teraz Cracovia musi zdecydować, co robić – tłumaczy. Klub jest blisko pozyskania do ataku Rafaela Lopesa z Boavisty Porto, ale Probierz zaznaczał, że transfer do pierwszej linii nie musi automatycznie oznaczać odejścia Cabrery.
Mogło być lepiej
Mimo że Hiszpan jest bardzo zadowolony z czwartego miejsca, nie ma wątpliwości, że mogło być jeszcze lepiej. Przecież na początku fazy finałowej Cracovia sąsiadowała w tabeli z Piastem. – Futbol czasem pokazuje, że nic nie jest niemożliwe. Jak Piast, jak Leicester City. Dlatego może można było osiągnąć więcej. Trzeba marzyć. Ale trzeba też pracować. Rosnąć jako klub, robić organizacyjnie kroki do przodu, dawać lepsze warunki młodym piłkarzom. A potem przy ciężkiej pracy, co z trenerem Probierzem jest pewne, dlaczego nie? Osobiście jestem rozczarowany swoją postawą w fazie finałowej. Strzeliłem w niej tylko jednego gola. Nie grałem za dobrze – kończy Airam Cabrera.
https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa/cracovia/lotto-ekstraklasa-pasy-jak-maly-klub/5j6lspb?fbclid=IwAR3rM9vhQYWG5gn-Ty9MUFfl7ENC3R7ytPD1TfiL_-Kl6HthoLDeQvtGiHk
- Edytowany
Dziennikarze to współczesne hieny i szakale , faktu tym bardziej . To co zrobili to jedno wielkie świństwo - być może na czyjeś zlecenie, , kogoś , komu nie w smak ostatnie sukcesy Cracovii - więc trzeba jej w jakiś sposób zaszkodzić . Najlepiej wbić klina w szatnię i próbować skłócić zawodników . Wszak jest to grupa dwudziestu kilku mężczyzn , różniących się miedzy sobą , charakterami, temperamentem i również narodowością jak i zarobkami .
Jest pole do popisu ? Ano jest .
A co do rozbierania spadkowicza doskonale pamiętam jak po spadku z pierwszej ligo w latach siedemdziesiątych to Cracovia została dosłownie rozebrana a pies z kulawą nogą nie wziął jej w obronę .I dlaczego te słowa nie zostały skierowane do np. betonów , które zakontraktowały Udovicica , byłego gracza z Sosnowca . To nie pasuje do koncepcji bicia w Cracovię ?
I jeszcze o słowach Airama o treningach na sztucznej trawie - nie powiedział nic nowego , przecież niedawno to samo mówił trener Probierz .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)