Panowie!!!!
Ciesze się, że w końcu wszyscy przejżeli na oczy. Oczywiście Comarch wiele pomógł Cracovii, ale wiele też wykorzystał... ale to w jaki sposób zarządza klubem Procesor i spółka, to już przesada. Powinniśmy pokazać, że koniec z marazmem i bylejakością. Te same pieniądze można wydać dwa razy lepiej. Tylko wystarczy normalnie żyć z ludźmi i traktować każdego z należytym szacunkiem. Poza tym, jak może ktoś zarządzać klubem sportowym nie mając pojęcia o co chodzi w danej dyscyplinie ? Abramowicz też jest właścicielem klubu w Anglii, ale klubem zarządzają fachowcy, którzy mają doświadczenie w zarządzaniu klubem sportowym, a nie odwrotnie....tabisz o ile wiem, jest zwykłym księgowym/ekonomistą, baldys - to amator i kolega z tej samej wioski co tabisz plus kilka osób w administracji, które nie mają nic do powiedzenia i trenerzy. Taka struktura klubu piłkarskiego jest skazana na porażkę niestety i powoduje, że poza trenerami nikt w klubie nie żyje tym co się dzieje bo kierownictwo ma to w głębokim poważaniu... Ratuje nas jeszcze tylko, fakt, że Polska jest biednym krajem ze słabą ligą. W innym wypadku gralibyśmy maksymalnie w 1 lidze...
-
-
SIEMION ZREZYGNOWAŁ Z FUNKCJI KIEROWNIKA !
Witam wszystkich
Kibicowałem Cracovii od dziecka, dzieści już lat, teraz chyba zrobię przerwę.
Czy nie można oczekiwać by zarząd kierował się zasadami przyzwoitości? Czy na prawdę, słowo honoru nie ma już miejsca? Czy stać nas na więcej niż na zbiórkę niespełna setki bezradnych kibiców? (byłem i trochę się podłamałem).
Nie mam już serca do kibicowania. Aktualne sukcesy potwierdziłyby skuteczność chamskiego zarządzania. To nie jest moja Cracovia. Tak więc tymczasem jednego przeciętnego kibica mniej. (Nie piszcie proszę WNR)
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
- Edytowany
Ja to nie bardzo mam ochotę wtrącać trzech groszy do tej jałowej dysputy, więc daruje sb zdanie na temat odwiecznego konfliktu "pieterko versus reszta świata"... boli natomiast konflikt "pasy versus pasy". Kibic kibica z błotem miesza... w imie czego? Różnicy zdań? Jedność Pany, w tym jest siła. Siemion sto procent szacunku i w przeciwieństwie do Miro to jest legenda w mojej opinii. Poparcie dla Siemiona nie tylko można, ale i należy manifestować i chyba to jest wspólny mianownik każdego kibica Pasów w ostatnich dniach. Nie okazujmy słabości wysyłając sie wzajemnie na śmierdzącą strone błoń, bo nikogo w tym interes. Ejmen! Czy ktoś da ejmen?
[quote='hough' pid='1327933' dateline='1532689707']
Witam wszystkich
Kibicowałem Cracovii od dziecka, dzieści już lat, teraz chyba zrobię przerwę.
Czy nie można oczekiwać by zarząd kierował się zasadami przyzwoitości? Czy na prawdę, słowo honoru nie ma już miejsca? Czy stać nas na więcej niż na zbiórkę niespełna setki bezradnych kibiców? (byłem i trochę się podłamałem).
Nie mam już serca do kibicowania. Aktualne sukcesy potwierdziłyby skuteczność chamskiego zarządzania. To nie jest moja Cracovia. Tak więc tymczasem jednego przeciętnego kibica mniej. (Nie piszcie proszę WNR)
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
[/quote]
Ja napiszę inaczej...Wracaj szybko.Na Cracovie nie można się obrażać ona nas potrzebuje musimy się zjednoczyć teraz.CRACOVIA TO MY !
Jedność . To jest to . Możemy się różnić w wielu rzeczach ale kieruje nami jedno - dobro naszego Klubu - Cracovii . I w imię tego myśle, że należy choć na chwile odłożyć na bok wszystkie waśnie i swary a pomyśleć w jaki sposób zmienić to co nam się w klubie nie podoba .To o czym w innym wątku pisał Ian - jedność i siła ruchu kibiców .Inaczej podobnymi sprawami jak ta z Covilo będziemy żyć na okrągło .
Mam nadzieje ze młody Bartosz ogarnie wszystko , praca kierownika to mega odpowiedzialna fucha , trzeba być sumiennym i dobrze zorganizowanym . Znać przepisy . Liczę , ze nie będzie wtopy i chłopakaka nie spala .
Siemion, z uwagi na fakt, iż napierdalanie w tym jakże smutnym wątku chwilowo ma zjadliwy level, chciałbym Ci w imieniu moim oraz całej rzeszy Pasiaków serdecznie podziękować za Twój niezaprzeczalny wkład w codzienne, czasem niedoceniane, funkcjonowanie naszego Klubu. Żyję nadzieją, że obecny stan rzeczy jest wyłącznie przejściowy i wrócisz wkrótce tam gdzie jest Twoje miejsce - czyli do Klubu, któremu oddałeś bezwarunkowo swoje całe (nie tylko stricte sportowe i piłkarskie) życie.
Siemion = Cracovia. Wie o tym każdy kibic Pasów i nigdy się to nie zmieni. Z pozdrowieniami. M.
Siemion dziękuję Ci za to, że zawsze byłeś i wiem, że będziesz uczciwy w stosunku do Cracovii. Mógł taki jak Ty być Baniowy, ale coś zje.bał...
Siemion 1000% poparcia! Tu chyba nikt z Pasiastej Braci nie ma wątpliwości!
Czekamy na powrót (do normalności w Cracovii)!
Dziękuje Siemion za to że zawsze byłeś, jesteś i na pewno będziesz pasiakiem z krwi i kości. Jestem pewien że to tylko chwilowa nieobecność. Pozdrawiam!
Nie chcę być namolny ale zapytam ...czy to prawda ,że Tomku nie wziąłeś telefonu służbowego, na ponad dwutygodniowy, urlop ?
Tak tylko...???
Mam nadzieje, ze żartujesz, ze Ty go zabierasz????! : D
[quote='Merol' pid='1328223' dateline='1532867363']
Mam nadzieje, ze żartujesz, ze Ty go zabierasz????! : D
[/quote]
Ja zabieram.
Niestety muszę, takie jest życie i wymogi firmy. Mogę się oczywiście nie zgadzać, zwolnić się, rynek teraz otwarty :)
I bardzo dobrze zrobił
5 dni później
Oczywiście byłby jeden kandydat , który z powodzeniem zastąpiłby Siemiona w roli kierownika drużyny i który w latach 90-tych tę funkcję zresztą z powodzeniem pełnił - mowa oczywiście o[b] Andrzeju Tureckim[/b].
Tylko, że to pomysł z gatunku science fiction bo po pierwsze od 60 lat związany z Cracovią Turecki to zbyt wielka osobowość by godzić się pokornie na wszystko i siedzieć cicho jak mysz pod miotłą. Łatwo więc mogłoby dojść do konfliktu między Nim a kimś z zarządu, tym bardziej, że popularny "Łopata" całym sercem kocha Cracovię i akurat Jego działalność byłaby absolutnie nastawiona na sukces sportowy klubu. Poza tym Turecki. który miał cechy prawdziwego przywódcy nie mógłby patrzyć na brak zaangażowania i ambicji niektórych piłkarzy i jako kierownik drużyny byłby przywódcą całej szatni, mogąc wpływać nawet na samego Probierza co też temu ostatniemu nie zawsze by się podobało.
No i najważniejsze - nie wiadomo czy sam byłby chętny do objęcia tej funkcji.
Turecki to najwierniejszy z Pasiaków i prawdziwa legenda Cracovii, większa niż Covilo bo pamiętamy jakim był kapitanem w latach 1982/83 i 1983/84. Właśnie Jego odejście (wyjazd do USA) po rundzie jesiennej tego ostatniego sezonu spowodowało, że wszystko w zespole się posypało i drużyna niestety spadła z ekstraklasy. A dopóki On był po rundzie jesiennej zajmowała 11 miejsce.
Gdybyśmy mieli kilku takich jak Turecki ludzi w klubie to śmiem zaryzykować stwierdzenie, że w ciągu tych ostatnich 15 lat Pasy rzeczywiście mogłyby sięgnąć nawet po mistrzostwo Polski.
- Edytowany
Też widziałbym Tureckiego jako kierownika drużyny ,ma autorytet w środowisku,ma swoje zdanie ,siedzi w temacie ,zna jak to wszystko działa,zna układy jakie panują w PZPN i w organizacji sędziowskiej.
Ale zdążył też poznać już Filipiaka czy Tabisza ,taki Bałdys na pewno by mu nie podskoczył tylko Filipiak musiałby jeszcze tego chcieć ale nie chce bo Łopata chciał wrócic do Klubu.
Całkowicie nierealna kandydatura w tej "Cracovii".
W prawdziwej Cracovii byłby dyr. sportowym, wiceprezesem, szefem skautingu etc. etc.
No właśnie, Andrzej jest na każdym meczu Pasów ale już tylko w roli kibica i boli go to co widzi na własne oczy szczególnie ta partyzantka na każdym kroku.
Widać od razu jakim cieszy się autorytetem wśród kibiców ,przedsiębiorców czy różnych działaczy i radnych miejskich,miałby otwarte drzwi do wielu niedostępnych miejsc.
Ale niektórzy nie są tym zainteresowani bo byłby kolejnym niewygodnym.
[quote='farciarz2' pid='1329327' dateline='1533332674']
Oczywiście byłby jeden kandydat , który z powodzeniem zastąpiłby Siemiona w roli kierownika drużyny i który w latach 90-tych tę funkcję zresztą z powodzeniem pełnił - mowa oczywiście o[b] Andrzeju Tureckim[/b].
Tylko, że to pomysł z gatunku science fiction bo po pierwsze od 60 lat związany z Cracovią Turecki to zbyt wielka osobowość by godzić się pokornie na wszystko i siedzieć cicho jak mysz pod miotłą. Łatwo więc mogłoby dojść do konfliktu między Nim a kimś z zarządu, tym bardziej, że popularny "Łopata" całym sercem kocha Cracovię i akurat Jego działalność byłaby absolutnie nastawiona na sukces sportowy klubu. Poza tym Turecki. który miał cechy prawdziwego przywódcy nie mógłby patrzyć na brak zaangażowania i ambicji niektórych piłkarzy i jako kierownik drużyny byłby przywódcą całej szatni, mogąc wpływać nawet na samego Probierza co też temu ostatniemu nie zawsze by się podobało.
No i najważniejsze - nie wiadomo czy sam byłby chętny do objęcia tej funkcji.
Turecki to najwierniejszy z Pasiaków i prawdziwa legenda Cracovii, większa niż Covilo bo pamiętamy jakim był kapitanem w latach 1982/83 i 1983/84. Właśnie Jego odejście (wyjazd do USA) po rundzie jesiennej tego ostatniego sezonu spowodowało, że wszystko w zespole się posypało i drużyna niestety spadła z ekstraklasy. A dopóki On był po rundzie jesiennej zajmowała 11 miejsce.
Gdybyśmy mieli kilku takich jak Turecki ludzi w klubie to śmiem zaryzykować stwierdzenie, że w ciągu tych ostatnich 15 lat Pasy rzeczywiście mogłyby sięgnąć nawet po mistrzostwo Polski.
[/quote]
Tak po ludzku... Po co Andrzej miałby brać to sobie na głowę?
Bo jest Pasiakiem z krwi i kości i chciałby pomóc Klubowi choćby swoim doświadczeniem,przypomne tylko że grał w Pasach od IV ligi aż do ekstraklasy ,w czasach bidy i nędzy gdzie nie było grosza dosłownie na nic a teraz niby jest kasa tylko jak ona jest wydawana przez te 15 lat.
I też chciałby dożyć jakichś sukcesów Cracovii bo Jemu poza awansami nie było dane przez tyle lat.
Do tego w tamtych czasach była bida i nędza ale za to była odpowiednia atmosfera w Klubie o zalążek której teraz tak bardzo ciężko.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)