Bedzie miał regularnie kasę na koncie, to gwarantuję - nie będzie się niczemu dziwił.
-
-
Gerard Oliva - witamy w Pasach!
Dopiero 45min,ale smialo powiem ze mamy napadziora,zgranie pilki,jej opanowanie,gra kombinacyjna I piekny rogal.brawo!
Good job Olivka ! :)
.
[img]http://biegunsport.pl/wp-content/uploads/2017/03/wow-870x420.jpg[/img]
wrzucam podsumowanie jego występu ze Śląskiem, generalnie jestem wielkim przeciwnikiem oceniania kogokolwiek na podstawie jednego występu ale już po tym meczu rzuca się w oczy kilka rzeczy
https://www.dailymotion.com/video/x6q276o (hasło: Cracovia)
- bardzo dobra gra tyłem do bramki, chyba jego największy atut, widać że czuje się komfortowo z obrońcą na plecach, nie tylko przytrzymywanie piłki w niebezpiecznych (dla przeciwnika) strefach ale także szukanie możliwości ciekawego podania
- aktywny w pressingu, wywiera presję na obrońcach + cofanie się do środka w celu rozegrania piłki i pomocy w obronie, trochę przypomina mi Saganowskiego, taki defensywny typ napastnika
- spora efektywnośc zagranych piłek, praktycznie zero głupich strat (nawet pod presją obrońców), nawet jakieś próby dłuższego holowania piłki kończyły się kreowaniem miejsca dla partnerów
- dynamiczne wychodzenie na pozycję, nie jest to taki typ napastnika jak Carlitos który szuka praktycznie tylko prostopadłych piłek w pole karne, pod tym wzgledem nasz hiszpan jest bardziej wszechstronny i ogólnie sprawia wrażenie dosyć inteligentnego zawodnika co widać w tym w jaki sposób stara się zgubić krycie przy kontratakach (jak i przy wspomnianym wcześniej przytrzymywaniu piłki kiedy ma dużą świadomość tego co się dzieje za jego plecami czy przy walce o górne piłki)
tę inteligencję fajnie obrazują dwie sytuacje 7:31 i 7:54
7:31, zwróćcie uwagę na to błyskawiczne spojrzenie do tyłu i całkowite zablokowanie ciężarem swojego ciała obrońcę, czekam w następnym meczu na więcej takich akcji bliżej pola karnego (jestem przekonany że Oliva takim zachowaniem będzie nam wygrywał sporo stałych fragmentów gry (wliczając rzuty karne) w niebezpiecznych sektorach boiska albo kreował na 20-30 metrze sytuacje do uderzenia z dystansu dla Budzinskiego
7:54 - założe się że 80% polskich piłkarzy w tej sytuacji wybiło piłkę głową do przodu a Oliva wiedząc że ma wystarczająco przestrzeni zdecydował się na przyjęcie piłki
12 dni później
No i po chlopie na pol roku, cos mi sie wydaje ze wiazadla
Jeśli naderwał boczne tylko to 2-3 miesiące . Chyba że uznają zabieg za konieczność . Przykra i bolesna sprawa .
Pozbawił Zorillę gola a nas trzech punktów. Niestety zmiennicy to jeszcze większe drewno :(
[quote='Cthulhu' pid='1329999' dateline='1533632722']
Pozbawił Zorillę gola a nas trzech punktów.[/quote]
...i być może Zorro zamiast zejść z boiska jako jeden z najgorszych zostałby bohaterem tego meczu a my mielibyśmy 3 punkty. A kibice byliby wniebowzięci bo przecież najważniejsze punkty, styl nieważny itp. itd. A tak dzięki temu, że tego nie zrobił obnażył całą prawdę o naszej drużynie i trenerze. Tak więc dzięki Gerard ;)
I tak to działa, że jeden nieprzemyślany ruch pociąga za sobą lawinę...
A być może Zorilla nie trafiłby w piłkę tak jak w sytuacji kilka minut później.
Swoją drogą co za młotek wpuścił go wczoraj ponownie na boisko?
Też tak pomyślałem. Już pierwsza kontuzja nie wyglądała dobrze.
A dopiero 24 godziny po meczu to nic dziwnego ego wsumie że dalej nic nie wiadomo. Uwielbiam ten przepływ informacji
Panowie są wakacje, ortopeda wróci z urlopu to nogę obejrzy
po za tym kiedy byliście u specjalisty, terminy są długie
a tak w ogóle to jak nie ma Siemiona to może nie ma go kto zawieść do lekarza
A tak naprawdę księgowy liczy że się noga zagoi i będą oszczędności
[quote='SaNtO' pid='1330155' dateline='1533667602']
[hr]
A dopiero 24 godziny po meczu to nic dziwnego ego wsumie że dalej nic nie wiadomo. Uwielbiam ten przepływ informacji
[/quote]
Musi przejść zabieg i minimum 2 miesiące aut!
Info od lekarza !
Jakaś korporacyjna paranoja !
Czyli tak jak mówili...kur..a i znów nie mamy zawodnika za niego...
- Edytowany
Od czasu Boljevica znalazł się Oliva i po ładnej bramce - kontuzja. Jak tu kogoś ulubić. ;) Może za rok. jak wszystko poukłada się od podstaw. Hehe.
Cracovia na TT:
[color=#14171a][size=x-large][font="Segoe UI", Arial, sans-serif]Poważne skutki kontuzji Gerarda Olivy. Hiszpański napastnik zerwał więzadła krzyżowe przednie w kolanie. Niestety Hiszpana czeka długa przerwa w grze.[/font][/size][/color]
pozdrawiam lekarzy którzy pozwolili mu wejść na boisko...
Premia dla medyków,musi byc !
Wylecz się chlopie i uciekaj gdzie pieprz rosnie, pewnie tak zrobisz za hiszpanskim kolega...
Do przewidzenia . Widziałem jak upadł i było widać że jest źle . Czy wpuszczenie go na boisko coś zmieniło ? Nie sądzę , ale pokazuje pewne braki jakie ma klub w tym aspekcie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)