Zac płakał jak cytował
-
-
CRACOVIA CLJ
Że też się sie nie macie do czego już przyczepić, sami kulturalni poloniści na tym forum.
Pomyślał by kto...
No weź, przecież to jest Frankenstein językowy! Ani to po polsku, ani po angielsku.
- Edytowany
U15 w pałę od psów 1:2
U17 po pierwszej połowie 2:0 z Wisłą Płock, Tabisz na ławce 😂
U19 prowadzi w Wa- wie z Legią 1:0 po bramce Śmiglewskiego
no i jest zwycięstwo z Legią, bravo
Ważny start U-19, jedyny Wojtek King to Trener Ankowski.
Wuefista Stawowy przegrał z Legią 5:0.
No dobre wyniki w walce o utrzymanie U 17 i U 19 oby tak do końca sezonu
- Edytowany
Święte słowa Siemiona na łamach terazpasy.pl , odnośnie sytuacji w U17 w zeszłej rundzie i poprzednim sezonie !!
„Ruszyły też na nowo rozgrywki U-17, gdzie drużynę przejął mój kolega z drużyny "Pasów", Paweł Szwajdych. Już na pierwszy rzut oka widać znaczącą zmianę, bo "obowiązkowe" miejsce w podstawowym składzie stracił syn oskarżonego Jakuba T. - żaden z wcześniejszych trenerów na taki ruch się nie zdobył”
Ma ktos rozeznanie, jakim składem oni grali w porównaniu do pierwszego meczu z nami?
- Edytowany
mówisz masz
https://legia.com/pilka-nozna/clj-u19-na-piatke-z-cracovia/16480
https://legia.net/news/clj-falstart/88914
U17 - warta podkreślenia postawa Fair play zespołu z Płocka - w drugiej połowie przy prowadzeniu naszych 2:0 sędzia chciał przerwać mecz - boisko białe i śnieżyca- zapytał gości czy gramy dalej potwierdzili by dokończyć.
Śmiglewski to będzie kawał napastnika za 2-3 lata.
Róbcie screeny
Taki cytat z strony Legii:
" Rywale zakładali bardzo wysoki pressing, tak ostro i tak mało miejsca nie ma czasem nawet w ekstraklasie. "
Powiem przewrotnie: może więc warto był znaleźć się w strefie spadkowej? Bo teraz i w poprzednim meczu z gts uczą się prawdziwej zawodowej piłki. Kto to wytrzyma i jeszcze potrafi zagrać w piłkę, ten... się nadaje.
- Edytowany
[quote]#post1568586 U17 - warta podkreślenia postawa Fair play zespołu z Płocka - w drugiej połowie przy prowadzeniu naszych 2:0 sędzia chciał przerwać mecz - boisko białe i śnieżyca- zapytał gości czy gramy dalej potwierdzili by dokończyć.[/quote]
Raczej względy logistyczne, sędzia przerwałby mecz , który trzeba by było dokończyć w innym terminie , co oznaczało by ponowny przyjazd z Płocka do Krakowa , tylko po to , żeby dograć te pozostałe minuty 2 połowy
- Edytowany
[quote]#post1568644 Taki cytat z strony Legii:
" Rywale zakładali bardzo wysoki pressing, tak ostro i tak mało miejsca nie ma czasem nawet w ekstraklasie. "
Powiem przewrotnie: może więc warto był znaleźć się w strefie spadkowej? Bo teraz i w poprzednim meczu z gts uczą się prawdziwej zawodowej piłki. Kto to wytrzyma i jeszcze potrafi zagrać w piłkę, ten... się nadaje. [/quote]
Większość z nich to powinna się już uczyć zawodowej piłki na poziomie seniorskim . Cieszą bardzo ważne w kontekście walki o utrzymanie 3 pkt , ale u nas trzon składu stanowili zawodnicy z rocznika 2004 ( 8 w 1 składzie), natomiast w Legii w 1 składzie m.in 2 zawodników z rocznika 2007
Legia niech sobie realizuje cykl szkoleniowy według własnego uznania, ja nie mam żadnego problemu, ze to nasz rocznik 2004. Prawda jest taka, że CLJ 19 to w sumie - z 2 wyjątkami - jakby kopia dawnej "młodej Ekstraklasy'. Czyli że mamy rywalizację z przyszłościowymi grajkami czołowych drużyn kraju. A to oznacza również, że wartość szkoleniowa jest prawdopodobnie wyższa niż w 3 lidze.
- Edytowany
Pozwolę się z tym nie zgodzić , ale to moje subiektywne zdanie , dla najlepszych chłopaków z rocznika 2004 nie jest większą wartością szkoleniową rywalizacja z młodszymi zawodnikami, niż z seniorami na poziomie III ligi , ale sami sobie zgotowaliśmy ten los i teraz najważniejsze są punkty i utrzymanie .
- Edytowany
Ja natomiast jestem pod wrażeniem dotychczasowej pracy nowego dyrektora , po zapowiedzianej serii turniejów dla młodych zawodników im Ignacego Książka , dzisiaj pierwsza z akcji pod nazwą „ Dzień Talentu „ w której wzięło udział prawie 50 młodych zawodników z rocznika 2009 . W końcu to nasze centrum treningowe zaczęło żyć !!
drugi efekt wystrzelenia z bezpośredniego zarzadzania pana JT.
Żeby było jasne wiem ,że to zasługa "organów" nie prezesa ale wydaje się ,że wreszcie
dobrzy ludzie maja wiekszą szansę pracować normalnie w MKS.
- Edytowany
Święta racja Khalid , do tej pory to wszystko było dostępne tylko dla jednego zawodnika drużyn młodzieżowych . Treningi techniki indywidualnej , treningi motoryczne , kompleksowa opieka fizjologa i fizjoterapeuty za darmo na obiektach klubowych , z tego wszystkiego korzystał wybrany zawodnik drużyn młodzieżowych Cracovii , przypadkowo będący synem prezesa……….. 😡
5 dni później
U 19 do przerwy 0 : 3 z paprykarzem , po przerwie 3 : 0 i skończyło się remisem 3 : 3 .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)