Pięknie wyciągnęli.
-
-
CRACOVIA CLJ
Niezłe jaja na TT. Profil Akademii Wisły podał, że dostali w pacynę 6:3. Skasowali i podali, że wygrali. U nas na oficjalnej info, że 6:3 dla nas. Był ktoś?
Byl. 3-6 w plecy niestety....
Skrzydłowy też się wyróżniał
To kurwa ktoś powinien w ryj dostać, że oborę robi na oficjalnej stronie Cracovii.
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1506422' dateline='1633172003']
[quote='zyziozie' pid='1505647' dateline='1632605147']
[quote='ian thorpe' pid='1505623' dateline='1632587982']
....... gra obronna pozostawia duuuuzo do życzenia, tracone gole były z takich, co się nie powinny przydarzyć.
[/quote]
8 straconych bramek w siedmiu meczach. Najmniej w lidze. Kto się nie myli, szczególnie w wieku juniorskim?
Wygrana z legią, pierwsze miejsce w tabeli ... ale gra obronna się nie podoba ...
[/quote]
Mam nadzieję, że po tych 35 minutach wiesz meNdrku dlaczego mi się gra obronna nie podoba. Nie chciałem szczególnie kopać po Legii naszego ciemnoskórego zawodnika Janeczka, którego chyba po przecenie wzięliśmy z AP Lecha. Wiem, 2005 rocznik, ale błędy jakie robi, dzisiaj kolejny katastrofalny, są zadziwiające.
Wygraliśmy mecz z Legią przodem, gdy dzisiaj na chwilę obecną przód słabo (spieprzona sytuacja Kapka), to dostajemy po błędach obrony na chwilę obecną 2-0.
[/quote]
Wynik końcowy: 2-3 :cool:
Wychodzi, że gra obronna przeciwników gorsza od naszej :)
Dodatkowo bardzo dobra gra całej drużyny, wiara w zwycięstwo, wysokie tempo, pewno jakieś 70% posiadania piłki
Wyszedłeś na większego mędrka niż ja, jednak...
Jedno nie wyklucza drugiego.
Pisałem po meczu z Legią, że gra obrony zła, gole tracone wstydliwe i że mecz wygrali ofensywni gracze.
Dzisiaj powtórka. Gole tracone wstydliwe, PO PRZERWIE mecz wygrali gracze ofensywni. Dobrze, że Ankowski zmienił Janeczka, bo by może nie wyrobili.
To, że dzisiaj I drużyna strzeliła trzy gole nie może przysłaniać tragicznej gry obrony.
To są juniorzy, ci najstarsi, ewentualni kandydaci do gry w Ekstraklasie.
Bardzo dobry mecz Clj 18 z czołowa drużyną, świetnie to się oglądalo, chłopaki mimo że przegrywali 0-2 grali dobrze choć nieskutecznie.
Pokazali też charakter wyciągając wynik z 0-2 na 3-2 i to na wyjęździe.
Kilku zawodników całkiem nieźle się zapowiada, ale zobaczymy czy zostaną im stworzone opowiednie warunki, tak jak w innych klubach ,czy tez będą musieli grać za ...500 zł.
- Edytowany
Jak będą dobrze grać, to kiedyś będą grać za 500 tysięcy, oczywiście nie w Cracovii.
Ich zaangażowanie, podnoszenie umiejetności to....INWESTYCJA W SIEBIE I SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ.
Dla mnie mogą grać za darmo, chociaż oczywiście zdaję sobie sprawę, że często jeszcze uczeń musi z czegoś żyć....
Na serio, za często na tym etapie mówi się o pieniądzach i lepiej milczeć...
Dzisiaj ciekawego wywiadu udzielił Hajdo przed meczem, mam nadzieję że to wypali. Płacić należy dużo NAJLEPSZYM trenerom do tych jeszcze ojszczymurków.
[quote='ian thorpe' pid='1506579' dateline='1633205097']
Jak będą dobrze grać, to kiedyś będą grać za 500 tysięcy, oczywiście nie w Cracovii.
Ich zaangażowanie, podnoszenie umiejetności to....INWESTYCJA W SIEBIE I SWOJĄ PRZYSZŁOŚĆ.
Dla mnie mogą grać za darmo, chociaż oczywiście zdaję sobie sprawę, że często jeszcze uczeń musi z czegoś żyć....
Na serio, za często na tym etapie mówi się o pieniądzach i lepiej milczeć...
Dzisiaj ciekawego wywiadu udzielił Hajdo przed meczem, mam nadzieję że to wypali. Płacić należy dużo NAJLEPSZYM trenerom do tych jeszcze ojszczymurków.
[/quote]
[size=small]Ojszczymurków powiadasz?[/size]
No to ładna nazwa dla tych naszych młodych, utalentowanych zawodników Cracovii, zostawiających serce i zdrowie na boisku!
Brawo!
Jeżeli już, to zostawiających ambicję zwaną sercem. Zdrowie? Jeżeli małolaty (jeżeli ojszczymurek to brzydkie słowo na młody wiek) tak sobie niszczą zdrowie, to niech idą do szkoły i zostaną powiedzmy mechanikami samochodowymi. Sorki, maja szansę całe życie robić to co kochają i jeszcze zarabiać pieniądze obce "mechanikowi".
Powtórzę, trening, granie, to inwestycja w siebie i tak to odbieram. Większości z nich gdybym zapytał, kim by chcieli się stać jako piłkarze, to spodziewam się odpowiedzi typu Lewandowskim w Bayernie a nie Alvarezem w Cracovii. Gdyby się pojawił cień możliwości pójścia do szkoły solidnego klubu na zachodzie, to by się mało kto zastanawiał, a tatusie by wieźli pociechy ekspresem. To jest normalne.
Tak jakoś już mam, że stawiam wyżej potrzeby Cracovii nad potrzebami zawodników. Najbardziej przywiązanie do klubów, chęć pozostania w nim do "śmierci" deklarują ci, co pewnej poprzeczki nie przeskoczyli i to jest na całym świecie. By było jasne, uważam piłkę za biznes i rozumiem zachowania rynku, rozumiem postepowanie piłkarzy, natomiast czasem dziwię się rozumowaniu kibiców, którzy jarają się całowaniem herbów czy tym, że ktoś gra DZISIAJ w klubie któremu się kibicuje. Czasy wychowanków, grających sąsiadów się skończyły i nie wrócą. Już w reprezentacjach narodowych grają "farbowane lisy".
Będąc w Urugwaju usłyszałem od tamtejszych kibiców, że poziom piłki jest bardzo niski, bo co najlepsi zawodnicy (jeszcze baaaaardzo młodzi, ojszcymurki) uciekają do Europy za sława i pieniędzmi. Nikt mnie nie zmusi do kibicowania piłkarzom, lubię patrzeć jak dzięki nim Cracovia zwycięża.
[quote='ian thorpe' pid='1506564' dateline='1633200976']
Jedno nie wyklucza drugiego.
Pisałem po meczu z Legią, że gra obrony zła, gole tracone wstydliwe i że mecz wygrali ofensywni gracze.
Dzisiaj powtórka. Gole tracone wstydliwe, PO PRZERWIE mecz wygrali gracze ofensywni. Dobrze, że Ankowski zmienił Janeczka, bo by może nie wyrobili.
To, że dzisiaj I drużyna strzeliła trzy gole nie może przysłaniać tragicznej gry obrony.
To są juniorzy, ci najstarsi, ewentualni kandydaci do gry w Ekstraklasie.
[/quote]
Po części racji jest, natomiast zespół od dwóch meczów zmienił zdecydowanie filozofię gry. Z zespołu zamkniętego, pragmatycznego, pracującego w odbiorze, ustawionego na grę szybką zmienił się w zespół ofensywny, wysoko atakujący, chcący dominować to niestety wiąże się też z większym ryzykiem w grze czy też mniejszą ilością zawodników broniących.
Janeczek przy bramce niestety błąd...
[quote='paulo' pid='1506576' dateline='1633203988']
Bardzo dobry mecz Clj 18 z czołowa drużyną, świetnie to się oglądalo, chłopaki mimo że przegrywali 0-2 grali dobrze choć nieskutecznie.
Pokazali też charakter wyciągając wynik z 0-2 na 3-2 i to na wyjęździe.
Kilku zawodników całkiem nieźle się zapowiada, ale zobaczymy czy zostaną im stworzone opowiednie warunki, tak jak w innych klubach ,czy tez będą musieli grać za ...500 zł.
[/quote]
Mega charakterni, szczególnie niektórzy w tym zespole.
Super widok radości chłopaków po bramce na 3:2 - Hyla ładnie potraktował chorągiewkę ;) :)
Mam też mocne przeczucie, że trener Ankowski to jest trener z przyszłością. Świetna praca w Jaśkowicach a teraz potwierdzenie u nas z młodzieżą - jeszcze na krótkim odcinku ale liczę, że dalsze efekty potwierdzą, że to był świetny wybór.
Jakiś link do tego wywiadu z Hajdo? Proszę!
Największym wzmocnieniem może być Hajdo. Jak będzie powtórka meczu, posłuchajcie z nim wywiadu przed spotkaniem.
Ankowski oczywiście też sprawia wrażenie odpowiedniej osoby do szkolenia juniorów.
[quote='Muertes' pid='1506687' dateline='1633288630']
Mam też mocne przeczucie, że trener Ankowski to jest trener z przyszłością. Świetna praca w Jaśkowicach a teraz potwierdzenie u nas z młodzieżą - jeszcze na krótkim odcinku ale liczę, że dalsze efekty potwierdzą, że to był świetny wybór.
[/quote]
Szkoda że nie można tego powiedzieć o trenerze Kustoniu, jak na razie zepsuł wszystko co było do zepsucia w U17, kondycja i motoryka spadła bardzo mocno, intensywność treningowa na bardzo niskim poziomie, żadna formacje w drużynie nie działa na boisku tak jak powinna. Rozpoczynanie każdego meczu w 10 i wstawianie młodego Vice od pierwszych minut to już jawny sabotaż przeciwko drużynie.
A jak wyglądają stodoły w Rącznej? Stary opłacił kogoś do zamalowania głosu ludu?
[quote='Rock' pid='1506709' dateline='1633331337']
A jak wyglądają stodoły w Rącznej? Stary opłacił kogoś do zamalowania głosu ludu?
[/quote]
Nieudolnie zamalowane. Jestem ciekaw kiedy tubylcy pogonią vice z widłami :)
Kraków: C1 Trampkarz 1 liga okręgowa, 8 kolejka:
Kraków, sobota 02.10.2021, godz. 12.30
Hutnik Kraków II U15 - Cracovia U14/15 (Trampkarze Starsi II), pierwsza (i oby ostatnia) porażka Pasów 0:1 (0:0) :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)