Niestety, drużyna od specjalnym nadzorem znowu dostała baty, tym razem od w Lublinie od BKS. I chyba spadek z CLJ po rundzie jesiennej mają zapewniony.... ?
-
-
CRACOVIA CLJ
To dla formalności, CLJ u18 Cracovia - Hutnik 2:1 po dwóch bramkach Myszora.
- Edytowany
Raczej z racji na stan murawy nie widzę tego, żeby juniorzy grali tuż przed seniorami swoje spotkania. Pomysł fajny, ale przypuszczam, że chociażby Ekstraklasie to by się mogło nie spodobać. Nasza murawa nie zbiera zbyt dobrych ocen nawet i bez meczów juniorów przy Kałuży. ;)
Swoją drogą, jeszcze nie tak dawno (jakieś 15 lat temu?) załapałem się na rok treningów na starym stadionie, jeszcze z torem kolarskim, barakami. Strach pomyśleć co wówczas działo się z murawą, kiedy większość grup Cracovii tak naprawdę trenowała na tej samej trawie. Obecnie to dla mnie jakaś abstrakcja, a wtedy to była dla nas codzienność. :D
Niestety, u16 dziś przegrało z hutnikiem. Nasi chłopcy zagrali bardzo dobry mecz, niestety stracili bramkę w ostatnich minutach po dość kontrowersyjnym karnym. Warto zauważyć że hutnik wystąpił w większości reprezentacją u17 clj. ?
U nas grał jeden chłopak ze składu clj u17, który jeszcze nie zagrał meczu w clj. Chłopak z rocznika 2005, więc trener hutnika delikatnie mija się z prawdą...
Oczywiście będzie rewanż... I jestem przekonany że pasy odegrają się na dzisiejszym rywalu z nawiązką..:)
Jest w Pasach na przyszłość drugi "Marchwiński"? Bo jak nie, to wynik średnio mnie interesuje.
Młody Tabisz lubi przestrzelić karne tak samo jak Marchwiński.
[quote='ian thorpe' pid='1451439' dateline='1600292750']
Jest w Pasach na przyszłość drugi "Marchwiński"? Bo jak nie, to wynik średnio mnie interesuje.
[/quote]
Rozumiem konwencje ale akurat takie derby gdzie grają same chłopaki z Krakowa mają w sobie coś urokliwego :)
[quote='gusto' pid='1451442' dateline='1600297589']
Młody Tabisz lubi przestrzelić karne tak samo jak Marchwiński.
[/quote]
Młody vice nawet jakby był bez nogi to i tak musi kopać, ciekawe co Dudziński z nim zrobi, CLJU15, delikatnie pisząc tragedia.
A z tego co słyszałem, to cuda tam się dzieją, odchodzą dobrzy zawodnicy, bo się nie mogą dagadać, inni trafiają do drużyny rezerw , która jest chyba tylko dla składek na ich miejsce przychodzą słabsi, jakieś jaja. Chyba na tej kliki vicei Bzdyla nikt nie jest w stanie ruszyć.
Dzisiaj o godz. 12:00 na AWF-ie w 6 kolejce zespół U-15 poszuka pierwszych punktów w starciu z przedostatnim Górnikiem Łęczna.
CLJ poległa w Książenicach 1:4
Graliśmy w osłabieniu, Legia młodzieżowa ma jakość.
[quote='ian thorpe' pid='1451915' dateline='1600527914']
Graliśmy w osłabieniu, Legia młodzieżowa ma jakość.
[/quote]
Ianie nie pisz o zespole ... pisz o pojedyńczych zawodnikach. :exclamation:
Pytanie:
Który rokuje :huh:
[b][i]"Po to młodzieży chowanie,[/i][/b]
[b][i]aby pierwszego zespołu było zasilanie :exclamation: "[/i][/b]
[b][i]:exclamation: :idea: :exclamation: [/i][/b]
Na dzisiaj chyba Myszor, Gut, Kafel, Kapek. Jest tam parę nazwisk, co trzeba pilnować. Pieńczak gra już w rezerwach. Na stoperze w rezerwach do czasu kontuzji grał Ziemnik. Niezły jest Mysiorski.
Kłopot w tym, że na dzisiaj nie wskażę zawodnika z CLJ czy Cracovii II, którego bym dzisiaj widział w I drużynie.
Mam nadzieję, że ośrodkiem treningowym przesiejemy Małopolskę i wyłuskamy najzdolniejszych graczy. Ja wciąż będę się dopominał o dobry skład trenerów.
[quote='ian thorpe' pid='1451942' dateline='1600536383']
Na dzisiaj chyba Myszor, Gut, Kafel, Kapek. Jest tam parę nazwisk, co trzeba pilnować. Pieńczak gra już w rezerwach. Na stoperze w rezerwach do czasu kontuzji grał Ziemnik. Niezły jest Mysiorski.
Kłopot w tym, że na dzisiaj nie wskażę zawodnika z CLJ czy Cracovii II, którego bym dzisiaj widział w I drużynie.
Mam nadzieję, że ośrodkiem treningowym przesiejemy Małopolskę i wyłuskamy najzdolniejszych graczy. J[u]a wciąż będę się dopominał o dobry skład trenerów.[/u]
[/quote]
[u]I my tyż.[/u]
[u]:exclamation: [/u]
Tyle sie Michołek o to dopominoł ...
... oby od tego nie zginoł.
:exclamation:
Mam nadzieję, że ośrodkiem treningowym przesiejemy Małopolskę i wyłuskamy najzdolniejszych graczy. Ja wciąż będę się dopominał o dobry skład trenerów.
[/quote]
Myślę, że ośrodek nie będzie miał wielkiego wpływu na pozyskanie zawodników - jedynie małe dzieci/kidsy mogą kierować się bazą treningową (chociaż dojazd do Rącznej może przerażać). Natomiast już juniorów nie zdobędziemy z Małopolski - oni już kilka lat temu wybrali swoje kluby wtedy trzeba było ich selekcjonować i o nich walczyć. Teraz musimy pilnować i dbać o naszych Juniorów bo mamy tak jak piszecie kilku ciekawych zawodników w U-18 czy w U-17.
nikt nie wspomniał o pierwszych punktach U-15
CRACOVIA -Górnik Łęczna 4-2 U-15
PasyTT, już to, że juniorki będą trenować i grać na murawie, to duży plus.
Ktoś napisał, że my się doczekamy zawodników z ośrodka za wiele lat. Ten ktoś nie bierze pod uwagę, że nasze obecne juniorki trenują i grają często na plastiku, co nie pomaga. Uważam, że przejście na murawę juniorów którzy mają powiedzmy dzisiaj już 17-18 lat, to zwiększenie ich możliwości uprawiania sportu.
[quote='PasyTT' pid='1452535' dateline='1600704976']
[/quote]
Myślę, że ośrodek nie będzie miał wielkiego wpływu na pozyskanie zawodników - jedynie małe dzieci/kidsy mogą kierować się bazą treningową (chociaż dojazd do Rącznej może przerażać). Natomiast już juniorów nie zdobędziemy z Małopolski - oni już kilka lat temu wybrali swoje kluby wtedy trzeba było ich selekcjonować i o nich walczyć. Teraz musimy pilnować i dbać o naszych Juniorów bo mamy tak jak piszecie kilku ciekawych zawodników w U-18 czy w U-17.
[/quote]
To jak taki junior sobie wybrał Unie Tarnów zamiast nas to co on niby ma w tej Unii osiągnąć i co ona ma mu dać lepszego niż my?
My mamy gdzie trenować, fajne duże miasto i drużynę w E-klasie i to już dla obecnego u-14 jest sygnał że warto iść do Cracovii i tam rozwijać swój talent
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)