Jeśli będzie poważny projekt to też dam 1000
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
- Edytowany
To rób dalej sterby rewolucję z tymi Twoimi ludźmi...do zobaczenia za 50 lat
A póki co, czas zastanowić się nie nad rewolucją, bo to poza naszym zasięgiem, ale jakimkolwiek działaniem.
I wbrew temu co sugerujesz między wierszami nie zamierzam w tym uczestniczyć (bo nie m am kwalifikacji), poza wkładem finansowym, powiązaniami rodzinnymi w ramach których jest wiedza o szerokim rynku piłkarskim Europy i tyle...
Mam nadzieję że to będzie sterboiwe "wylanie żółci", które pobudzi do refleksji. Prawnicy, menadżerowie, finansiści, byli piłkarze, trenerzy i kibice - JEDNOCZMY SIĘ!
Walić Filipiaka i jego filozofię. CRACOVIA ma 114 lat i przeżyje dziada z Bydgoszczy
Jeśli Naród Wybrany jest tak bogaty to czemu sekcja lekkoatletyczna nie może się doprosić o wsparcie.
Deklaruję 1000 zł.
Puknijcie się w głowy.
Nie pieniądze są problemem tylko ludzie, którzy chcieliby coś robić, ale nie na zasadzie "weźmy- zróbcie" tylko realnie, po godzinach pracy, kosztem rodziny, w czasie, który mogliby wykorzystać na inne przyjemności.
Tysiąc, pięć, siedem czy dwadzieścia siedem rzucone do skarbonki nic nie dadzą.
Chyba nigdzie na świecie nie powiodła się walka klubu zakładanego od zera z funkcjonującą korpohydrą.
Nie mamy najmniejszych szans na wygraną w starciu finansowym.
Jedyna droga, to udowodnić okupantowi, że dalsza jego obecność w Cracovii to dla niego realne straty.
To jest jednak podjazdowa, trudna wojna rozpisana na lata, a nie miesiące.
Potrzebna jest absolutna jedność środowiska, sztab specjalistów, media po stronie kibiców, a na końcu pieniądze.
Hasło "kupą mości panowie" nigdzie nas nie doprowadzi.
No więc jak Sterby?
Jaki dowód mu przedstawisz? Że nie zdobył medalu? On to pokryje wykresami przeliczników punktów na złotówki i wyjdzie że jest najlepszy w Polsce. Uderzysz mu do sumienia? Jak tą partyzancką wojnę widzisz i w jakiej perspektywie czasu? Bo jeśli ma to być 10, 15, 20 lat to dziękuję bardzo, nie doczekam.
Piszesz że u nas się nie da. To dlaczego dało się w Pogoni? Racjonalne argumenty proszę.
1. Czy MKS ma pełnię praw do historii, herbu i barw - jak to wygląda od strony prawnej?
2. Czy jeśli 20 tys kibiców Pasów opowie się przeciwko niemu, zbiorą kasę i założą swój klub to będzie przemawiała do Filoipiaka bardziej czy mniej niż Twoje mrzonki?
3. A może uważasz że nas nie ma. Że Cracovia jest już taką Polonią Warszawa po krakowsku. Jeśli tak, napisz to wprost.
Konserwo przedwszystkim dla nas jesteś kojarzony z jednym z obrońcow tabiszmentu i to z tych najbardziej gorliwych .Jesteś nie wiarygodny i zwyczajnie nie ufam takim osobnikom (pewnie inni także ) co całe lata widząc jak jest w klubie zakłamywał rzeczywistość .
Sterby co innego pasiak z krwi i kości poświęcający swój czas i swoją kasę na Głos Kibola .Jemu się nie da wcisnąć że czarne jest biale .
Teraz rzucasz tematy zastępcze zakładanie klubu nowego by odejść z tematu głównego czyli tego syfu co w klubie jest .Było by to zresztą na rękę tabiszom może nawet by wsparli twój projekt za cenę pozbycia się nie wygodnych kibiców ze stadionu .Można by już robić wszystko kręcić wałki bo nikt na ręce nie spojrzy nkt nie obrazi ,nie opluje .
Zamiast nowego klubu trzeba stworzyć mocną grupe kibicowską .Nie taką rozsianą po calym stadionie w grupkach ,pojedynczych osiedlach tylko zapełnijąca cały jeden czy 2 sektory .W ramach tej grupy trzeba dzialać docierać do innych by było coraz więcej ludzi .
Padły tu różne propozycje -uderzenia w komark co Filipczak bardzo nie lubi czy banerów wyśmiewczych za 17 lat komarchu (lista sukcesów w piłce ) .To jest włąsciwa droga bo biznesmeni nie lubią krytyki i wyśmiewania .Łatka prezesa nieudacznika zacznie parzyć .
Trzeba by wrócić do protestu i przypomnieć Filipoczakowi ,,17 lat rządzicie wstyd nam tylko przynosicie ,17 lat rządzicie jak te świnie przy korycie ''.
Będzie otwarcie Rącznej z pompą zapewne -jechać tam w dużej liczbie narobić mu wstydu .
Pomysłów jest wiele .Kasy nie deklaruje bo póki co z nią kruchutko .Deklaruje za to czas (póżnym popołudniem ) i chęć do działania .
- Edytowany
[quote='potter' pid='1436016' dateline='1592924352']
Konserwo przedwszystkim [b][u]dla nas[/u][/b] jesteś kojarzony z jednym z obrońcow tabiszmentu i to z tych najbardziej gorliwych .Jesteś nie wiarygodny i zwyczajnie nie ufam takim osobnikom (pewnie inni także ) co całe lata widząc jak jest w klubie zakłamywał rzeczywistość .
[/quote]
OK potter. Dla nas, czyli kogo, tych którzy gonili za darmowymi wejściówkami na stadion gdy je dangorka fundował. M.in ty potter wydzwaniałeś non-stop z hasłem "więcej!" To jest to MY?
Dla was pewnie nie jestem wiarygodny, bo piszę to co myślę a nie czego wymaga [u]oficjalna linia w danej chwili[/u]. Moja wiarygodność sprowadza się jedynie do wychowania od dziecka takiego dangorki finansującego wraz z innymi bilety dla setek kibiców, [u](jedyna akcja kibiców Pasów o której było głośno w Polsce w pozytywnym sensie)[/u] który wszystko by dał za Pasy, po to by taki anonim jak Ty czy ktokolwiek inny mógł napluć mu w twarz... "W imię Cracovii"
Otóż właśnie to mnie wq... bardziej niż Filipiak i Tabisz - Ty, yyy, xxx nie chcę tu już wymieniać - ludzie przez których wieloletni kibice olewają to Forum i oddalają się od Cracovii bo mają już dość waszych żygów, non-stop tych samych, a gdy przychodzi co do czego, zamiast dyskusji i prób naprawy powrót do żygów i klasyfikowania, kto jest za pięterkiem, kogo finansuje Tabisz a kogo Bałdys... itp.
Nawet dziś wielomiesięczna Twoja narracja padła trupem po wiadomości o wyroku UEFA w sprawie Covilio i co przeprosisz kogoś za kłamstwa o "kasie pod stołem", o załatwieniu polubownym sprawy.
Nie. Nikogo nie przeprosisz, dalej będziesz łgał, obrażał, tryskał jadem i w ten sposób walczył o "chwałę" Cracovii.
[b]Tak potter, wygrałeś[/b].
Ta "cracovia, zakłamana, zakompleksiona, pełna żółci i podjazdów" wgrała. Nie na pięterku, nie w Szwajcarii, ale tu na Forum. Ciesz się chłopie ze zwycięstwa i opowiadaj o nim wnukom.,
Ma trochę racji sterby w swym potępieniu rewolucji, ideowo zgadzam się z nim, ale jakakolwiek naprawa Cracovii chyba musi się zacząć od likwidacji tego Forum. Przykre, ale coraz bardziej wydaje mi się prawdziwe.
Bez odbioru i bez pozdrowień dla Ciebie..
PS: Pozdrowienia dla wszystkich Prawdziwych kibiców. Tomecki W/W, Kotu, Janek Hosek - być może kiedyś zaistniej potrzeba, was tylko kilku ale doliczając dangorkę o którym wiem że nie pożałowałby już na dzień dobry mamy 30 tys :)
A teraz weźcie i przemnóżcie to do wymiaru współczesnej "Grupy 100" i korpo może nas w d... pocałować.
Ale fakt, to tylko my, a oni mają swe plany na partyzantkę... może kiedyś...
@koserwa, czy kilka poprzednich to była szydera, czy nie?
na serio już się pogubiłem.
jeżeli pisałeś serio, to zanim coś się urodziło zdążyłeś się już obrazić?
jeżeli mamy działać to musimy się raczej spieszyć, za kilka miesięcy drużyny przeniosą się do Rącznej,
to może oznaczać, że śliniące się za ogrodzeniem koparki przystąpią do dzieła zniszczenia Cracovii.
kolejny interes Filipiaków, a my bez terenów będziemy w czarnej murzyńskiej dooopie
- Edytowany
Wiele, wiele lat temu, ale już pod okupacją, rozmawiałem z Metalem na temat założenia "Prawdziwej Cracovii".
I wiecie co mi powiedział? "Z kim chcesz ją zakładać?" Niestety bardzo to prawdziwe i dzisiaj
20 tysięcy zjednoczonych kibiców - dobre sobie, tylko osoby rozdające GK pod stadionem wiedzą z jaką agresją spotykały się ze strony tzw. zwykłych kibiców, takich, którzy nie zaczynają dnia od odpalenia forum, którzy nie obserwują klubowego tt, ani nie uczestniczą w żadnych kibicowskich akcjach.
Konserwa w swoim kolejnym emocjonalnym wzmożeniu (tym razem zwrot o 180 stopni) błądzi w wyimaginowanym świecie i plując na forum nie może, wbrew licznym deklaracjom, zerwać wreszcie z tym strasznym nałogiem i uwolnić siebie od nas i nas od niego.
Najpierw opróżnijcie stadion do zera, wytłumaczcie tym wszystkim oglądaczom piłki, że to dla dobra Cracovii, a potem pogadamy o zakładaniu własnej drużyny.
Nie należałem do Grupy 100, ale moi bliscy koledzy tak i dość dobrze orientuję się jak wyglądały jej finanse, otóż wiele w tym wszystkim mitu, a prawda była dużo bardziej prozaiczna.
A może się zastanowicie [b]gdzie to piszecie :huh:[/b]
Macie jakąś taktykę?
A co to jest taktyka???
[b]TAKTYKA - to jest takie coś, że przeciwnik myśli , że coś TAK ZROBICIE ... a robicie całkiem odwrotnie :exclamation:[/b]
A co wy robicie ?
Wywlekacie wszystko (swoje zamiary, działania) na forum ogólnodostępnym :exclamation: :exclamation: :exclamation:
[b]qwa ... przeproście się z rozumem, bo mózg podobno każdy ma !!![/b]
[b]Do boju Cracovia :heart: [/b]
[quote="konserwa" pid='1436015' dateline='1592923764']
No więc jak Sterby?
Jaki dowód mu przedstawisz? Że nie zdobył medalu? On to pokryje wykresami przeliczników punktów na złotówki i wyjdzie że jest najlepszy w Polsce. Uderzysz mu do sumienia? Jak tą partyzancką wojnę widzisz i w jakiej perspektywie czasu? Bo jeśli ma to być 10, 15, 20 lat to dziękuję bardzo, nie doczekam.
Piszesz że u nas się nie da. To dlaczego dało się w Pogoni? Racjonalne argumenty proszę.
1. Czy MKS ma pełnię praw do historii, herbu i barw - jak to wygląda od strony prawnej?
2. Czy jeśli 20 tys kibiców Pasów opowie się przeciwko niemu, zbiorą kasę i założą swój klub to będzie przemawiała do Filoipiaka bardziej czy mniej niż Twoje mrzonki?
3. A może uważasz że nas nie ma. Że Cracovia jest już taką Polonią Warszawa po krakowsku. Jeśli tak, napisz to wprost.
[/quote]
Mam swoje przemyślenia w związku z wieloma sprawami wolałbym zostawić do rozmów w realu niż na forum by nie być cytowanym gdzie popadnie.
Odniosę się jedynie to o czym napisałeś odnoście Pogoni. Wg mnie to całkiem inna sytuacja bo tam kibice założyli swój klub bo tamten upadał powoli ale upadał. W końcu jak padł zostawiony przez Ptaka połączyli się, tam nie było korpoklubu i innych tego typu spraw a to moim zdaniem odróżnia te dwa kluby. Gdyby pojawił się zespół Pasów w niższych ligach i Filipiak brnąłby dalej w zarządzanie MKSem to raczej nie doszłoby do czegoś takiego tylko obie Cracovie grałyby równocześnie i raczej ta kibicowska grałaby sporo lat w niższych ligach choćby dlatego, że taki MKS będzie miał stadion i możliwości. W Szczecinie ostatecznie miasto miało obiekty Pogoni i jedynemu klubowi miasta (mówmy o tych liczących się wśród kibiców) bez problemu pomogła.
Przy okazji jak wspominasz dangorkę to mam z nim kontakt na FB, słaby ale coś tam o instacie załatwialiśmy :) Również deklaruję pomoc finansową takiemu zespołowi pod pewnymi warunkami. Na ten moment nieregularną ale jednorazowo kwotę wskazaną przez Ciebie przekazałbym.
[quote='koziołek' pid='1436050' dateline='1592938687']
[quote='konserwa' pid='1436015' dateline='1592923764']
[size=xx-small]No więc jak Sterby?
3. A może uważasz że nas nie ma. Że Cracovia jest już taką Polonią Warszawa po krakowsku. Jeśli tak, napisz to wprost.[/size]
[/quote]
[b][size=large]Mam swoje przemyślenia w związku z wieloma sprawami wolałbym zostawić do rozmów w realu niż na forum by nie być cytowanym gdzie popadnie.[/size][/b]
[size=xx-small]Odniosę się jedynie to o czym napisałeś odnoście Pogoni. Wg mnie to całkiem inna sytuacja bo tam kibice założyli swój klub bo tamten upadał powoli ale upadał. W końcu jak padł zostawiony przez Ptaka połączyli się, tam nie było korpoklubu i innych tego typu spraw a to moim zdaniem odróżnia te dwa kluby. Gdyby pojawił się zespół Pasów w niższych ligach i Filipiak brnąłby dalej w zarządzanie MKSem to raczej nie doszłoby do czegoś takiego tylko obie Cracovie grałyby równocześnie i raczej ta kibicowska grałaby sporo lat w niższych ligach choćby dlatego, że taki MKS będzie miał stadion i możliwości. W Szczecinie ostatecznie miasto miało obiekty Pogoni i jedynemu klubowi miasta (mówmy o tych liczących się wśród kibiców) bez problemu pomogła.
Przy okazji jak wspominasz dangorkę to mam z nim kontakt na FB, słaby ale coś tam o instacie załatwialiśmy :) Również deklaruję pomoc finansową takiemu zespołowi pod pewnymi warunkami. Na ten moment nieregularną ale jednorazowo kwotę wskazaną przez Ciebie przekazałbym.[/size]
[/quote]
Był pomysł, żeby to FORUM BYŁO [b]ZWERYFIKOWANE.[/b]
Błagam, zróbcie to ... nawet gdybym miał zostać wyautowany.
I myślcie co piszecie, zwłaszcza jeśli chodzi o ..."akcje"
A jak nie wiecie jak wykiwać "przeciwnika" - zapytajcie bohatera tego wątku !!!! :exclamation:
POZDRAWIAM.
:heart:
Jeśli chodzi o Metala to z pięterkiem był ułożony jak żaden inny kibic,więc to chybiony przykład.
Dalsze boksowanie z Filipiakiem i obmyślanie na niego taktyki to strata czasu.15 lat w zupełności wystarczy by zakończyć ostatecznie ten pojedynek na zawsze i pójść własną drogą.
Na początek nawet w te 30 osób.
- Edytowany
IMHO przydałoby się ostre czyszczenie wątku, a kilka osób powinno wyjść się przewietrzyć i ochłonąć.
Piszecie na forum publicznym (w dodatku na piłce nożnej, gdzie nawet bez logowania każdy randomowy internauta może wejść), zresztą o czym tu mówić, wstyd.
[quote='sterby' pid='1436025' dateline='1592930763']
20 tysięcy zjednoczonych kibiców - dobre sobie, tylko osoby rozdające GK pod stadionem wiedzą z jaką agresją spotykały się ze strony tzw. zwykłych kibiców, takich, którzy nie zaczynają dnia od odpalenia forum, którzy nie obserwują klubowego tt, ani nie uczestniczą w żadnych kibicowskich akcjach.
[/quote]
I dlaczego tak się dzieje? Nie potrafią sprawdzić miejsca na jakim jest Cracovia w lidze przez 15 lat? Czy może dla nich mało ważne jest to, że Taisz dał komuś brutto, zamiast netto, a ważniejsza np. gra w ekstraklasie? Których kibiców jest więcej? Jeśli faktycznie większości nie interesuje, że Tabisz kogoś wydymał, że Filipiak ma węża w kieszeni, to może większość ma rację?
Może powinniśmy zrobić ankietę, kartki, głosy, czy jesteś za pogonieniem korporacji kosztem spadku do którejś tam ligi?
Na pewno w czasie kampanii przedreferendalnej media by o tym pisały i interesowały się sprawą Cracovii i Filipiaka?
Filipiak nie tak dawno skomentował protesty kibiców, zapytał mniej więcej tak "I co ci kibice przyprowadzą milionera z wieloma milionami który byłby w stanie odkupić ode mnie klub?" To człowiek interesu, może spróbujmy od tej najprostszej drogi. Na godną ofertę najprędzej się skusi i pozwoli mu to wyjść z twarzą, szczególnie przy zbliżającej się emeryturze/
.Całe lata broniłeś tabiszmentu a teraz zmieniasz front i nagle chcesz nowego klubu .
Co do tych wejściówek zwyczajnie piszesz bzdury .Nie potrzebuje wejściówek bo mam karnet co sezon przedłużany co jest oczywiście do sprawdzenia .A już zakrawa na jakąś kpinę że do dangorki wydzwaniałem .Najpierw sprawdź czy wg mam do niego nr telefonu i czy ze mną kiedykolwiek rozmawiał przez niego .Zatem oświeć mnie z tymi wyjściówkami ?.Jedynie co robiłem to bezinteresownie szukalem nowych kibiców jak była akcja karnet czyli w większości takich co nie byli na Cracovii albo takich co dawno zapomnieli drogi na stadion .Poświęcałem swój prywatny czas na to by zapełniać stadion .
Ludzie odchodzą od forum przez takich załosnych klakierów Filipiaka i tabisza j .Bo ile można zakłamywać rzeczywistość ?.
Tak się zastanawiam przez te wszystkie lata nie mialeś grama reflekcji że cię zwyczajnie robią w konia a ty kupujesz co rusz te same brednie ?
Można się nabrać raz ,drugi ale nie tyle lat .Teraz nawołujesz do nowego klubu
.W/W nie wchodź z buciorami w życie prywatne .Piszesz zwyczajne bzdury .
Z tej naszej kłótni najbardziej cieszy się i zaciera ręce Tabisz z Bałdysem .Myśli jest dobrze zrą się między sobą i konca nie widać .
Mamy w Cracovii gorsze bagno niż było w najgorszych latach .Nigdy nie byliśmy tak podzieleni i skłóceni .Tak jak by było mało wrogów w miescie to sami skaczemy sobie do oczu .
Też mogę założyć nowe konto (albo wykorzystać któreś z pięciu poprzednich od 2003 roku) i powyciągać forumowiczom sprawy z ich prywatnych życiorysów ale po co i na co to komu. Ja bym nie chciał, żeby mi ktoś coś wyciągał a zdecydowanie jest co.
Dochodzimy powoli do momentu w którym to forum traci sens.
Gusto 100 % racji .Z naszych wojenek cieszy się gts i tabisz z bałdysem .Tu pilnują skwapliwie ci dwaj prezesi forum .Co się pojawi coś nieprzychylnego to ,,strażnicy ''czuwają .Pomysł nowego klubu uważam za skrajnie absurdalny po pierwsze barwy ,znak po drugie finanse .Klub nie pracuje na zrywie że nagle dadzą 30 tyś i jest klub .Trzeba pozyskać źrodło finansowania na lata ,stadion ,zawodników itd .
No chyba że pomysłodawca ma asa w rękwie czyli biznesmena pokroju chociażby Kwietnia tylko nie związanego z gts a z nami .
Pisząc o rzeczach realnych to odbudowa ruchu kibicowskiego i umiejscowienie go na tych samych sektorach .Jak wygląda nasz sektor D czyli ten co powinien być wizytówką klubu to nikogo nie trzeba przekonywać .Poza derbami ,Legią ,Lechem jest źle .Od tego trzeba zacząć -mocne trybuny skłonią Filipiaka do zmian te podzielone i skłócone nie .Myśle że choć skaczemy sobie do oczu to pewne rzeczy są dla każdego widoczne ,jasne i oczywiste Cracovia potrzebuje zmian gruntownych .
Sezon jest w plecy w lidze nie gramy o nic .Jesteśmy słabsi od Legii ,Piasta czy Lecha .Możemy walczyć w tym składzie i zakładając że uda się zarzegnać podziały w szatni plus przywrocić Gola grać w wyścigu zółwi o 4 lokatę .
PP teoretycznie to jeden mecz i można awansować .W praktyce spodziewam się że nas skręcą w białych rękawiczkach dając w kluczowym momencie prezent łachudrze z Łazienkowskiej .Ale ok 10 % szans jest możemy wygrać 1 na 10 meczy z nimi i może się akurat okazać że to ten .Pozostaje sprawa finału a nasza dyspozycja jest jaka jest czyli mizeria .Tam na 99 % czekał będzie Lech .
Co dalej ?Kolejna rewolucja jest koniecznością bo po prostu tracimy wielu piłkarzy w tym 3 z 4 posiadanych stoperów ,lewego obrońce czy tak wazną postać jak Gol .Pestka ,Helik .JablońskiY ,GOL to nie są piłkarze zapchajdziury tylko gracze o odpowiednich umiejętnościach nowi będą kosztowni by uzupełnić luki (a gdzie wzmocnienia ?)
Przeciez te nicki to pieterkowe trolle. Żadna wojenna tylko kolejny kontratak imperium. Banowac bez litosci.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)