[quote='potter' pid='1435858' dateline='1592834141']
No widzisz konserwo sam się do pewnych rzeczy przyznajesz długo ufaleś zarządowi klubu .Innych tych co smieli mieć inne zdanie zwalczałeś ile się tylko dało .Nie tylko zresztą wojowaleś ze mną lista tych co wojowaleś jest długa .Nie przychodziło ci nawet do głowy że korpoludki klamią w żywe oczy
.Widzisz broniłem Covilo bo jak byś chodził na CLJ ,rezerwę czy pokazywał się na Wielickiej regularnie ROZMAWIAŁ Z LUDŻMI TO BYŚ WIEDZIAŁ JAK TO FUNKCJONUJE .Wiedział byś że Probierz w tej chwili gra z nimi w jednej ekipie i nie ma odwagi na to by się przeciwstawić temu że niszczą piłkarza X ,trenera ,rodzica czy dziecko .Tak nawet dziecko często bywa ,,wrogiem ''korposzczurów .Ostatni przypadek młody chłopak niezwykle utalentowany 62 gole w swoim roczniku Hubert Jasiak dostaje kopą od korporacji .W piłce cała lista odstrzelonych nie bynajmniej za brak umiejętności .Osobiście nie znam żadnej osoby a rozmawiam z wieloma którzy zapytani o korposzczurów nie wyklinają czy machają rękami .Gol jest kolejną ofiara na stosie ale myślisz że szybko następnej nie bedzie ?To ci wskażę z dużą dozą prawdopodobieństwa naszego lewego obrońce jako kolejnego (zlego piłkarza co nie chce podpisać juniorskiego kontraktu oferowanego przez korposzczurow )
Długo konserwo kupowaleś te brednie .Możesz sprawdzić co po Covilo pisalem będą następni źli piłkarze ,trenerzy ,rodzice i dzieci .Długo trzeba było czekać ?
Masz jeszcze jakieś watpliwości co do tego że z tabiszo bałdysami Cracovia nie osiągnie nic ?Mam nadzieje że na trwale już przejdzesz do przeciwników zarządu i nie zmieni tego 1 mecz (gdyby się udało wyeliminowac Legie w PP ) .Bo to nic nie zmieni .Dopóki nie będzie w klubie atmosfery tabiszow bałdysy nie odejda z klubu to będzie to klub kukułka pośmiewisko bez celów sportowych bez wizji rozwoju .
Co do tych braku jaj czy honoru co mi zarzucasz to proszę cię najpierw spójrz w lustro i zastanów się ile złego uczyniło twoje bronienie zarządu na tym forum? .Pomagałeś Cracovii pisząc że jest dobrze zakłamując rzeczywistość i wpierając innym że czarne jest biale ?.
Ciesze się najbardziej z tego że późno bo późno ale ta reflekcja się pojawiła u ciebie .To dobrze wróży że coraz więcej ludzi dostrzega elementarne sprawy bez których naprawa klubu nie jest możliwa .
Jarkos -Młyński czy Ratajczyk to mają być wzmocnienia ?To jakiś kiepski zart chyba ?Oni w swoich klubach niczym się nie wyróżniają .
Co do stoperów zostajemy z ...1 Dytiatiewem więc potrzeba 2 i to dobrych .Datkovic jest z tego co słyszałem odstrzelony .Trenuje do konca kontrakty i tyle w temacie .
Co do Gola to jak będziemy tak dzialać że wywalamy najlepszego zawodnika bo nie podoba się korposzczurom to nigdy nigdzie nie zajedziemy .Kto i gdzie ma tego zawodnika za Janka wyszukać ?Widzisz jakie interesy robi Probierz lekką ręko oddany Dąbrowski a zostaje Dimun .Zobacz sobie jakie transfery zrobiła nasza konkurencja w porównaniu do nas .Da się ?
Kovacevic tu pełna zgoda klasowy stoper tyle że zapewne nie dla nas .Nie mamy środkowego pomocnika i jest tam w Kielcach Forsell .Niestety do ogrodnika nie przyjdzie .
Co do Arki jedynych zawodników których wartało by brać to Vejinovic i bramkarz Steinbors .Oczywiście to tylko wtedy gdyby Arka spadła .
[/quote]
Może i tak, bronię, bo ufam i wierzę i chcę przed śmiercią zobaczyć ten 6 tytuł.
Bronię, bo wiem że nie mam wpływu, a żadne takie pipcenie jak Twoje nic tu nie da. Kilka razy pisałem tu co trzeba zrobić i zazwyczaj posty te były usuwane (takze dzisiejszy) za co chwała modom że czuwają, bo to co proponuję i zarazem jedyne rozwiązanie stoi w sprzeczności z polskim prawem.
Natomiast Ty potterze zachowujesz się jak płatny zleceniobiorca Filipiaka - Ty całe oburzenie kierujesz na manowce w fałszywym kierunku. Wiem że robisz to nieświadom ie i dlatego czytaj moje słowa jako sarkazm a nie poważne oskarżenie, ale gdybym był tobą wypisałbym tu 523 posty o tym ze potter na zlecenie profesora osłania go.
Wyluzuj trochę, wczuj się w innych i uwierz że znam jeszcze kilku takich, którzy uważali eksperyment z Probierzem za ostateczne starcie z Comarchem. Jesli to zawiodło naprawdę zostają tylko kroki ostateczne.... sorry ja nic nie piszę niczego nie sugeruję, proszę nie kasować posta :)
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
- Edytowany
[quote='potter' pid='1435858' dateline='1592834141']
Jarkos -Młyński czy Ratajczyk to mają być wzmocnienia ?To jakiś kiepski zart chyba ?Oni w swoich klubach niczym się nie wyróżniają .
[/quote]
Młyński lub Ratajczyk mają dać alternatywę dla Lusiusza, żaden z nich nie będzie gorszy od Wdowiaka, a i obaj mogą jeszcze się rozwinąć. Rzucam propozycję względnie realnych transferów, bo nikt inny z Ekstraklasy do nas nie przyjdzie (albo nie wyłożymy odpowiednich pieniędzy), a 1 ligi nie oglądam i nie znam młodzieżowców na tym poziomie.
Młyński lub Ratajczyk to idealne rozwiązanie na problemy z młodzieżowcem na co najmniej 2 sezony (jeśli nie mamy lepszych u siebie, czego nie wiem, bo nie chodzę na mecze juniorów). Rakoczy absolutnie nie daje jeszcze rady w dorosłym futbolu, Strózik się nie nadaje, Pik/Myszor to niewiadome, Kanach nie wiem, czy wróci do nas.
Zostaje 1 sensowny młodzieżowiec - Lusiusz.
Jarkos trzeba nam gotowych wzmocnień a nie uzupełnień .Sezon w lidze jest stracony więc trzeba szukać wsród tych co mamy .Kiedy jakie nie treraz jest czas na granie przez Lucka ,Rakoczego czy nawet Myszora /Gramy w lidze o nic medale rozdane i jedynie co to zostaje nam wyścig zółwi o 4 miejsce z małą szansą na powodzenie .Został nam 1 mecz w PP o stawkę .
Jarkos alternatywą ma być określenie że ,,nie będzie slabszy od Wdowiaka "".To ma być odniesienie ?
To ja napisze ściągmy byle kogo za Gola bo slabszy od Dimuna nie będzie .Równie absurdalna teza .
Cracovia potrzebuje wzmocnień gotowych od razu podnieść jej sportowy poziom .Czyli np szukamy środkowego pomocnika to do Pelle dokładamy Vejinovica .Szukamy stopera po sprzedaży Helika to dajemy tyle ile trzeba by przyszedl Kovacevic z Korony .
Konserwo a ja nie bronie i nie ufam zarządowi .Co do Filipiaka też kolego chybiony strzał bardzo wiele postów jest wprost do niego bezpośrednio .Postów bardzo nie przychylnych i prawdziwych .Twój wpis wygląda komicznie bo wystarczy że poszukasz moich postów w temacie Filipczaka to powineneś mieć jasnośc .
- Edytowany
Nie potter. Twoje posty to najczęściej bicie piany - Tabisz, Probierz, Forumowicz, pięterko.
O Filipiaku praktycznie nic i ja to rozumiem. Wszyscy (poza Sterby'm) od 15 lat patrzymy na niego jak na dobrodzieja, który nas wywiódł z ziemi egipskiej. DOŚĆ TEGO. Zapomnijcie o pionkach, skupcie sie na Filipiaku i Comarchu - TO JEST ZŁO i tego się chcemy pozbyć.
Zginiemy?
Nie[b]!
Ja już teraz się deklaruję 1000 na rok na Pasy bez Filipiaka![/b]
W pierwszym roku niech będzie nawet 5000 zł. Pytam Cię potter jesteś czy Pas?
Jest nas ponoć tysiące. Niech każdy to powtórzy i w dup.e powinniśmy mieć bufona.
Problem największy to zmuszenie go do podjęcia tej decyzji...
[quote='konserwa' pid='1435869' dateline='1592837939']
Nie potter. Twoje posty to najczęściej bicie piany - Tabisz, Probierz, Forumowicz, pięterko.
O Filipiaku praktycznie nic i ja to rozumiem. Wszyscy (poza Sterby'm) od 15 lat patrzymy na niego jak na dobrodzieja, który nas wywiódł z ziemi egipskiej. DOŚĆ TEGO. Zapomnijcie o pionkach, skupcie sie na Filipiaku i Comarchu - TO JEST ZŁO i tego się chcemy pozbyć.
Zginiemy?
Nie[b]!
Jest nas ponoć tysiące. Niech każdy to powtórzy i w *****.e powinniśmy mieć bufona.
[/quote]
Ode mnie 1200 zł p.a ;)
Potterze, polecam jeszcze raz uważnie przeczytać mój post, bo ewidentnie szargają Tobą emocje.
Ad meritum:
1. Jakimi młodzieżowcami chciałbyś grac w w sezonie 20/21? Poproszę o 3 nazwiska. Wg mnie najłatwiej wpuścić młodzieżowca na skrzydło, Młyński i Ratajczyk będą do wyciągnięcia ze spadkowiczów, trochę już pograli, a Wdowiak jest punktem odniesienia, bo obecnie jest skrzydłowym nr 3 w Cracovii.
2. Stoper Kovacevic - tu się zgadzamy.
3. Środkowy pomocnik za Gola - oczekuję [b]kozaka[/b], nie mam nikogo na oku, czekam na propozycje (tylko nie pisz, proszę, o Vejinoviciu, bo gość jest leniwy i mentalnie nie nadaje się na lidera zespołu).
4. Prawy obrońca Szymusik - uważam, że ma spory potencjał i jako że prawa obrona nie jest priorytetem, to warto w niego zainwestować i podjąć ryzyko.
*
5. Marzę o pozbyciu się Pellego i ściągnięciu kumatej 10 (chyba, że Fiolic odpali w końcówce sezonu, bo ma duże umiejętności techniczne), ale to prawdopodobnie marzenie ściętej głowy.
[quote='tomecki' pid='1435870' dateline='1592838130']
[quote='konserwa' pid='1435869' dateline='1592837939']
Zginiemy?
Nie[b]!
Jest nas ponoć tysiące. Niech każdy to powtórzy i w *****.e powinniśmy mieć bufona.
[/quote]
Ode mnie 1200 zł p.a ;)
[/quote]
Zbieramy na prtawdziwą [b]KS CRACOVIA[/b] :)
Ja do moich 5000 dokładam warunek potter musi wpłacić pierwszy (choćby tysiąc), jeśli nie, pozostaję przy zadeklarowanym pierwotnie tauzenie :)
Zacznijmy od utrzymania ciepłej wody w kranach ;)
Qrna czeka nas "wojna" z Wieczystą ale i tak wolę od tej Filipiakowej comarchovii.Jedyne co trzeba dodać koniecznie KKS Cracovia.
W zasadzie Tomecki uwalił jakże cenna procedurę odsuwania Procesora w zarodku.
Tu rodzi się pytanie.
Tomecki ile ci zapłacili Eredin i całe pięterko za ten tekst?
;)
Trapez, jakbym mógł dałbym 10 tys, jakbym był na takim poziomie jak ten jełop z Bydgoszczy dałbym milion, ale ponieważ jestem tylko konserwą, forumowiczem daję 1000 i czekam na te setki innych...
Ludzie, nie ma sposobu na Filipiaka innego niż pieniądze (pomijam to wszystko co was kusi).
Zbierzmy 100, 300 czy 500 tys i ruszajmy na poszukiwanie kogoś kto wykupi Pasy.
Oczywiście i tak zostaje najtrudniejsza część zadania, której nie pokryje nawet zebranie przez nas 10 milionów, wola profesora. Tak Trapezie mógłbyś tu zaoferować nawet i pół bańki a takim samym clownem byś był w jego oczach jak ja i setki innych.
Profesor musi podjąć decyzję o pozbyciu się Cracovii, i tu jest cały problem.
Trenerze czy naprawdę uważasz że Gol jest do odstrzału bo tak naciska Tabisz to pokaż że masz jaja tak jak Vukovic stając w obronie Cante przeciwko trybuną Legii ale ty zawsze stajesz przeciwko trybuną Cracovii a nie pięterku.
- Edytowany
Panie Probierz,swoim zachowaniem wobec Janka Gola ostatecznie utraciłeś resztki autorytetu u wszystkich,którym bliska sercu jest Cracovia.Nie pojmuje jak łatwo wypiąłeś się na tych wszystkich,którzy ci zaufali,biorąc twoje zapewnienia i obietnice na poważnie.U większości z nas z nadzieją patrzących na Ciebie jak na wodza przystało,stałeś się zwykłym poganiaczem owiec,który rzuca na pożarcie wilkom najtłuściejsze sztuki ze swojego stada.Zamiast bronić do końca własną piersią honoru swojej szatni, wystawiłeś za drzwi tego,który swoim zaangażowaniem i doświadczeniem dał ci chwilę wytchnienia.Zastanowiłeś się jak teraz ma ci zaufać reszta tych,którzy zostali ? Myślisz,że teraz będą za ciebie umierać bo rykniesz spod ławki,a oni nagle z milczących owiec staną się grożną watahą,gotową zagryżć każdego,kto stanie na ich drodze ? Zapomnij..Dałeś sobie zrobić z nich mięso armatnie,więc nie licz teraz na cudowną przemianę.Zastanawiasz się,czy możesz nauczyć ich czegoś jeszcze ? No możesz...Ucieczki z placu boju z podkulonym ogonem.Najkrótszą drogą. Aaa i jeszcze coś.Obietnicą,że teraz po ewentualnym sukcesie wypłacicie piłkarzom zatrzymane pieniądze,ostatecznie dajecie dowód swojej chciwości i braku szacunku dla danego słowa i ludzkiego wysiłku.
"Skarżysz się na chmurę pyłu ?
To dlaczego idziesz z tyłu "
J.Sztaudynger
- Edytowany
Konserwo nie deklaruje nic bo z pustego i Salamon nie naleje .Od jakiegoś czasu sprawy rodzinne powodują to że praktycznie moje możliwości pracy są bardzo ograniczone .Mogę tylko dorabiać i to wtedy jak inny domownik akurat pozostanie w domu .To w zasadzie powinno ci wystarczyć byś drugi raz równie absurdalnych pomysłów nie proponował przynajmniej nie w tym roku .
Jarkos -Szymusik mi się podoba w grze do przodu ale w tylach już bywa różnie .Hucherko choć technicznie niezły zawodnik .
Co do Pelle kompletnie się nie zgadzam .Bardzo dobry zawodnik ze świetną grą głową i fajnie ułożoną prawą nogą .Cierpi tak jak koledzy na brak kreatywnego pomocnika za nim .Kto ma mu piłkę dograć ?Dimun ?Liczby Pelle sa też dobre i co ważne gole nie jakieś mało ważne tylko dające drużynie pkt .Bardziej absurdalnj tezy nie słyszalem .
Młyński i Ratajczak ?Pytam w czym oni mają być lepsi od tych co mamy ?Wolne żarty .Oczywiście można szukać i powinno się to robić z wyprzedzeniem .Tylko kto ma to robić ?Jak wyszuka Mosór to biora nie piewszego z listy czyli najlepszego tylko z samego końca .Dominują bowiem absurdalne ,,oszczedności ''tabisza i baldysa .
Co do Vejinovica nie uwążam że to leniwy zawodnik .Wręcz odwrotnie -prezentuje bardzo wysoki poziom i co najważniejsze dobrze broni i dobre atakuje .Ma kapitalny przegląd pola i świetny strzał .30 lat na karku więc spokojnie ze 3 może zagrać na bardzo wysokim poziomie .
Jak mamy iść do przodu musimy zainwestowac w lepszych piłkarzy .Tacy co dają jakość ale niestety kosztują .
Dlaczego Michał Probierz jest swoim najgroźniejszym przeciwnikiem,
https://newonce.sport/2020/06/dlaczego-michal-probierz-jest-swoim-najgrozniejszym-przeciwnikiem-komentarz/
- Edytowany
potter ja Cię rozumiem...Ty nic nie musisz... tylko skoro nie jesteś w stanie nic dać Cracovii to przynajmniej jej nic nie odbieraj, po prosatu skończ pierdo....
Temat rzucony tak :na przypał" i co.... ?
Jeden jedyny[b] tomecki,[/b] który cokolwiek zadeklarował. JPRDL - Mienimy się najstarszym klubem, piszemy tu o ruchu kibicowskim, ale jak przyszłoby co do czego - EUNUCHY !!!!
Słuchałem kiedyś steby'ego na żywo i dla niego cały ten nasz ruch kibicowski to są jacyś pier...ni dresiarze, handlarze narkotyków na obozach przygotowawczych w Tajlandii - To ma być Cracovia? Ludzie kochane, to WY jesteście Cracovią, możecie coś zmienić, bo paru klubom to się udało a były w równie czarnej dupie jak my.
Czy wy naprawdę uważacie się za podnóżki jakiegoś debila z Bydgoszczy? Sterby ty też.. do Ciebie te słowa. Odzywasz się tylko jak można pojechać po korpo, jak można ponapierdala..." za damski ch.".j Co Ty jesteś harcerzyk, czy kibic Cracovii?
Zacznijmy budować ALTERNATYWĘ. Pogoń poszła tą droga i wygrała.
Czy na poniemieckich ziemiach jest więcej ducha niż na polskich od 1100 lat?
Wątpię.
K...a - zbierzmy te 100 - 300 tys. zbudujmy drużynę która w 5 czy w 4 lidze pozamiata... Jak zobaczą to bardziej "kasiaści" kibice i wspomogą to rzucimy wyzwanie jełopowi. Mamy wśród kibiców analityków, którzy maja opracowany niemal cały europejski rynek piłkarski, mamy zapewne menadźerów, są ludzie zakochani w Pasach od lat, choćby taki Zegarek, Giza, "Łopata" - dajmy im działać...
LUDZIE ZACZNIJMY DZIAŁAĆ !!!
Nie pozwólmy by jakieś korposzczury okazały się silniejsze niż 114 lat TRADYCJI!
Ja jestem gotów zdeklarować wszystkie swoje oszczędności na Cracovię. Zbierzmy się z kasą, z ludźmi, prawnikami, menagerami i zacznijmy coś robić bo inaczej nazwa CRACOVIA stanie się pośmiewiskiem całej Polski.
PS: Nasz największy wróg, dzięki fanatyzmowi jednego Kwietnia może tworzyć taką Wieczystą, która jest zabezpieczeniem gts na wypadek upadku a my co?" My możemy tylko pierdo...ć na Forum jak jest źle?
- Edytowany
Słuchaj są ludzie, którzy nie deklarują się w Internecie by błysnąć tylko jak trzeba to działają. Ja tam nie zamierzam opowiadać co bym zrobił i jak i ile skoro i tak tego nie dokonam. Zawsze jest tak: weźcie i zróbcie. To nie jest hop siup. Trzeba by się spotkać, powołać zespół wdrożeniowy i nie można przy tym zapominać o innych grupach, które muszą być w to zaangażowane. A chociażby JG do ochrony zawodników po wsiach a chociażby ktoś z KS'u bo pod nimi by trzeba było budować Cracovię na nowo. Pytanie czy to już ten moment? Ja mam wrażenie, że jeszcze nie wszystkim się przelała czara goryczy i jeszcze moment nie jest najlepszy.
A zaglądanie komukolwiek do portfela jest zwyczajnie słabe i tylko tyle napiszę by nie musieć tego nazwać.
SaNtO, ale ja to doskonale rozumiem...
Spotkajmy się zatem nie w internecie i zacznijmy działać zamiast osłabiać, skłócać i dezaktywować środowisko tu na Forum., [b]JESTEM ZA![/b]
Pytanie o moment. To kiedy będzie ten właściwy. Jak w najbliższej pięciolatce nie sięgniemy po medal? Ile mamy czekać? 10, 15, 20 kolejnych lat?
Do JG nic nie mam, za mocno siedzę w tym temacie by nie wiedzieć jaka jest ich rola i funkcja ale oni nie są rozwiązaniem naszych problemów.
[quote='konserwa' pid='1435993' dateline='1592916174']
SaNtO, ale ja to doskonale rozumiem...
Spotkajmy się zatem nie w internecie i zacznijmy działać zamiast osłabiać, skłócać i dezaktywować środowisko tu na Forum., [b]JESTEM ZA![/b]
Pytanie o moment. To kiedy będzie ten właściwy. Jak w najbliższej pięciolatce nie sięgniemy po medal? Ile mamy czekać? 10, 15, 20 kolejnych lat?
Do JG nic nie mam, za mocno siedzę w tym temacie by nie wiedzieć jaka jest ich rola i funkcja ale oni nie są rozwiązaniem naszych problemów.
[/quote]
jesli Konserwa bedzie czuwal nad finansami deklaruje 7 tys na początek,
jesli kontrole nad pieniedzmi przejma ,,inne grupy kibicowskie''deklaruje 0zl
przelew moge zrobic dzis,
Nie robię rewolucji z ludźmi, którzy prywatne rozmowy wywlekają na publiczne forum.
Nie robię rewolucji, z ludźmi, którzy z miesiąca na miesiąc potrafią zmienić poglądy o 180 stopni.
Nie dzielę kibiców Cracovii na dresiarzy i niedresiarzy, nie moja to wina, że łatwiej znaleźć było prawdziwego Pasiaka w "armii czarnego ortalionu" niż wśród forumowych krzykaczy.
Zabieram głos wtedy gdy mam coś do przekazania, a nie w momencie jak potrzebuję wylać żółć.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)