Widzę, że niektórzy nadal tkwią w matriksie i zastanawiają się nad fachowością ogrodnika. Podpowiem. W obecnym układzie dla ogrodnika to czy piłkarz potrafi kopnąć piłkę, czy też nie, ma takie samo znaczenie jak dla Tabisza i Bałdysa. Najgorsze jednak jest to, że belzebub na ich handlowe praktyki ma kompletnie wyje.bane...
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Probierz padł ofiarą zblatowania z tabiszem i bałdysem .Drużyna dostała jasny sygnał nie możecie na mnie liczyć .Mogą każdego z was zeszmacić a ja jako trener nie pomogę wam a poprę tabisza i bałdysa .Dziwicie się że nie chca umierać za niego ?
Siemion trzymał atmosferę to i to zdążył Probierz zepsuć .Co do gry wiosną też nie było namiastki drużyny .Byliśmy dobrze przygotowani motorycznie i agresywni ale bez pomysłu na grę .Ratowały nam dupę stałe fragmenty bo mieliśmy najwyższy skład w Europie .Aż 4 zawodników świetnie grających głową Covilo -w tym elemencie to co najmniej bundesliga .Nie oceniony w obu polach karnych i w środku pola (odbiór ).Bardzo dobrzy Piątek i Helik plus niezły Dytatiew .Efekt pozbycia się Miro ?Strata wielu pkt czyli miliony złotych plus strata w szatni bo nikt tak nie zasługiwał na opaskę kapitana jak on .
O co poszło ?Kością niezgody było 2 tyś euro w podstawie i 2 w wyjściówkach jak by regularnie grał .Następca Gol dwa razy większy kontrakt jak Miro i zawodnik słabszy .Przy okazji jest kwas bo jeden zarabia 30 tyś a drugi ponad 100 tyś .
Transfery Probierza to kryminał .Już rok temu odstrzela Kądziora i Forsela a kontraktuje meneli Zenjowa i Culinę .Liczba pudał wręcz porażająca .Pół roku teraz szukał skrzydłowych i kogo znaleźli ?Mazgaja eladego i kolejną kukulkę tym razem z rosji .Karykaturę skrzydłowego .
Czyli mamy brak atmosfery ,drużyną rozbita ,kwas o zarobki ,trenera który nie szanuje piłkarzy i nie pomaga im ,zero taktyki i kadrowo to zespół meneli .Wielu z tych co ktoś nazwał piłkarzami nie nadaje się nawet na 1 ligę .Miejsce i styl jak najbardziej sprawiedliwe .
Jak się na to patrzy to chce się cisnąć w tych meneli czymkowliek by nie kompromitowali naszych barw .Trener z honorem powiedział by przepraszam i rozwiązał kontrakt .Ale nie ma się co łudzić by Probierz sam się podał do dymisji .Za dużo zarabia więc będzie ...naprawiał ,sadził roślinki ,irytował swoim głupkowatym show i godził się na każdy transfer oraz ustalanie składu przez Filipiaka .Już pokazał w kwestii Miro jak jest spolegliwy .
Co dalej .Dla nas najważniejsza jest jedność na trybunach .W filipiaka trzeba bić by skończył robić z Cracovii śmietnik dla meneli wywalił tabisza i bałdysa i oddał prezesurę osobie co będzie się do tego nadawać i będzie pracować dla Cracovii 24 h na dobę (coś ala Kulesza w Jadze).
Jakl mamy ligę uratować to trzeba 3-4 ale konkretnych wzmocnień .Skrzydłowych jak nie było tam nie ma ,srodkowy pomocnik by się przydał .Pozbyć się menelstwa Culiny ,Zenjova ,Serderova .
[quote='ian thorpe' pid='1338125' dateline='1537032387']
[quote='tomecki' pid='1338110' dateline='1537026462']
Patrząc na dzisiejszy występ Forsella zastanawiam się na ile odpalenie go było zasadne ( a powrót do takiej[s] wagi[/s] formy to czysty przypadek), a na ile był to kolejny błąd kompromitujący pana "selekcjonera"...
[/quote]
bez jaj. Jeszcze raz powtórzę. W chwili gdy Forsell miał trafić do Cracovii, nie przypominał sylwetką sportowca. Wiem o czym piszę, bo widziałem go biegającego na sztucznej murawie przy Wielickiej. Forsell w związku z kilogramami wrócił do Finlandii gdzie poddał się parumiesięcznej kuracji. Nikt go wtedy nie zatrudnił. Facet ponownie z dużym znakiem zapytania wrócił do Miedzi, gdzie znał "teren" i w chwili obecnej tam gra. Jeżeli byśmy mieli Forsella już zatrudniać, to po powrocie z kuracji, ale wtedy to był jeden wielki znak zapytania. Sami byście zarząd wieszali za jajca, za kontraktowanie tego gracza. [b]Krytyka musi mieć sens, a tutaj trudno do czegokolwiek się doje...ć[/b]
[/quote]
Andrzeju, przeczytaj raz jeszcze mój wpis na spokojnie :) Tam nie ma żadnej krytyki, a jedynie dylemat czy sprawa Forsella to pech, zbieg okoliczności czy kiepskie czucie selekcjonera. Zieliński kiedyś postawił na praktycznie już odpalonego Cetnara i mieliśmy dobry rok radochy, a Cetnar dzięki wyczuciu i zaufaniu Zielińskiego prawie otarł się o kadrę chorążego. Dobry trener/selekcjoner musi mieć też intuicję, której póki co Ogrodnikowi brak.
Ja tam nie wiem, czy aby na pewno wszyscy w klubie mają wyje.bane na wynik sportowy. Braki w kasie po spadku odbiją się na wszystkich, także na panach "samo zło". Probierzowi też nie jest wszystko jedno, jeśli go zwolnią za parę kolejek, to jest dla niego to lepsze rozwiązanie, zawsze może później bredzić o tym, że były kontuzje, obiektywne trudności i zły nawóz. Ale boss może teraz pomyśleć - skoro żeś nas wprowadził na uliczną kupę, to teraz się razem z nami do końca w niej wytaplasz. A wtedy śmierdzieć będzie za sympatycznym panem trenerem przez całe lata. A to nie sprzyja podpisywaniu wysokich kontraktów z czołowymi klubami ekstraklasy.
Probierz będzie teraz smażony jak przepyszny joint...Absolutnie nie zwalniać.
Zgadzam się z Potterem - Serdel Serderov to nie jest piłkarz :D
Trenerowi do przemyślenia czy już czas na odejście :
Nasza przeciwniczka GTS straciła najlepszego strzelca ligi Carlitosa i niezłego walczaka obrońcę Głowackiego (o innych nie wspomnę.
Nasza Cracovia straciła najlepszego polskiego napastnika Piątka i kapitana Covilo,
a po 8 kolejkach:
---- GTS na czele ligi z niezłą grą, zaangażowaniem, dwukrotnie większą niż u nas publiką, entuzjazmem z gry (muszę to obiektywnie stwierdzić), w dodatku z trenerem NO Name, szarpani niestabilnością finansową, z szemranym zarządem (vide film TVN )
---- My w czarnej dupie, na ostatnim miejscu z najgorszym dorobkiem punktowym ( 3 do 17 ), najsłabszą obroną, najsłabszym atakiem, najsłabszym zarządem,ale stabilni finansowo i z charyzmatycznym trenerem !
Jak długo można znosić takie UPOKORZENIE ! ? !
7 pazdziernika, godzina 18:00 - prosze sie na tym teraz skupic panie Michale, wytezyc wszystki zwoje w mozgu i sprawic bysmy chodzili z podniesiona glowa, to wtedy mozemy porozmawiac o zwiekszeniu kredytu zaufania. Wystarczy skromne 1:0,nie musi byc "fajerwerkow" :)
fajerwerki podwojne byly na ostatnich derbach, teraz nie musi byc... nie chcialbym byc w Pana skorze obecnie
Hallo trenerze,pobudka ! Tu nie Białystok,gdzie byłeś gwiazdą rocka i głupie siksy ,szczały za Tobą po nogach.To nie piknik z Duchem Puszczy tylko wojna !
A My jesteśmy w doopie .I nie pierdool,że to wina zbiegu okoliczności,bo sam sobie jesteś winien tego bałaganu.Przed Tobą trzy tygodnie do derbów.Ten mecz może zmienić wszystko i w każdą stronę.Zomowska hołota na razie chodzi pijana ze szczęścia i od Nas tylko zależy.kiedy to się skończy.I nie będzie żadnego tłumaczenia.
Trenerze wracaj do Gts-u. Na pewno dasz radę ich usadowić w dolnej części tabeli.Będziesz naszym bohaterem.
Derby mogą wszystko zmienić? Ciekawe.. Cho[size=small]ć[/size] byśmy wygrali, nie dostaniemy 15 punktów za jeden mecz.
Ludzie tu jest tragedia i nie zmieni tego jeden czy dwa mecze. Jesteśmy na ostatnim miejscu w tabeli, zarządzani przez idiotów, z coraz bardziej opustoszałym stadionem.
Za rok będziemy pierwszoligowym klubem i kibicowskim skansenem. Budzi[size=small]ć[/size] się K.U.R.W.A póki nie jest za późno(?).
Ja też jak czytam że się przełamią w Derbach to płakać się chcę.Nie wiem czy nie lepsze byłoby oddać mecz walkowerem niż znów dostać lanie.Przecież z ostatniej porażki 1:4 nikt nic sobie nie robił oczywiście chodzi mi o FTB+P.To był dla nas cios.
Było całe grono akolitów FTBP , tlumaczace ze te derby to sabotaz i bedzie wkrotce zajebiscie. Ciekawe jak bedzie po tych derbach
- Edytowany
zapytano któregoś pieska, skąd wyniki takie ma GTS. Odpowiedział krótko - bo Stolarczyk zrobił atmosferę jaka była za Baszczyńskiego, Głowackiego, Brożka i innych starych psów. Druga sprawa, tam jest pewne blatowanie się kibiców z kopaczami, czego u nas nigdy nie było. Psy jadą na atmosferze popartej pewnymi umiejętnościami. Tam kopacz wie, że przychodzi do klubu za którym stoi siła oglądających. Wczoraj pobito rekord tego sezonu w azylu, ale wiecie ile było nowych osób co po raz pierwszy chwyciły pchły ? 4600 osób !!! Kuźwa, to nasz standard na stadionie.
Nie ma tam kasy, nie ma Cupiała, Filipiaka, ale jest siła w parciu na wynik trybun, zawsze tam była.
Myśmy się takich kopaczy jak obecnie sterują GTS-em nie dorobili. Od nas kopacz czy trener odchodzi z zaciśniętymi zębami i chce szybko zapomnieć. Czy to z powodu zarządu czy kibiców. Nie ma u nas atmosfery a tej same pieniądze tez nie zbudują. U nas następuje mielenie zawodników i trenerów, szybki przemiał. Ilu mamy zawodników, co publicznie by się przyznało, że mają herb Cracovii w sercu ? Ilu dorobiliśmy się przez erę korpoludków - ZERO. Jeżeli już ktoś jest, to z minionej epoki jak Siemion, Turecki. Gdzie są te wszystkie twarze ? Kto odwiedza nas na stadionie po zakończeniu kariery, nawet z Krakowa ? Piotrek Giza trochę pochodził w ostatnim czasie przed zatrudnieniem. Ale czy on jest taki PASIASTY jak Głowacki azylowy ? Sami sobie poszukajcie odpowiedzi.
- Edytowany
[quote='RobertoBaggio' pid='1338223' dateline='1537087287']
Ja też jak czytam że się przełamią w Derbach to płakać się chcę.Nie wiem czy nie lepsze byłoby oddać mecz walkowerem niż znów dostać lanie.Przecież z ostatniej porażki 1:4 nikt nic sobie nie robił oczywiście chodzi mi o FTB+P.To był dla nas cios.
[/quote]
Zamiast tonąć we łzach lepiej od razu daj się skremować.
.
Ch*j mnie obchodzi dyspozycja gwardii.Każdy mecz trwa 90 minut i zaczyna się od zera na koncie.Ten mecz trzeba wygrać przede wszystkim z mentalnego punktu widzenia.Z każdym przegranym meczem,głowy naszych grajków blokują się coraz bardziej.co dla mnie jest podstawową przyczyną porażek.Dokładnie odwrotność tego co się dzieje teraz po tamtej stronie.
gts sztucznie pompuje frekwencję, wystarczy poczytać np twity wszelkiej maści psiarstwa.
[quote='moran' pid='1338230' dateline='1537089418']
[quote='RobertoBaggio' pid='1338223' dateline='1537087287']
[/quote]
Zamiast tonąć we łzach lepiej od razu daj się skremować.
.Pasiaku !
Ch*j mnie obchodzi dyspozycja gwardii.Każdy mecz trwa 90 minut i zaczyna się od zera na koncie.Ten mecz trzeba wygrać przede wszystkim z mentalnego punktu widzenia.Z każdym przegranym meczem,głowy naszych grajków blokują się coraz bardziej.co dla mnie jest podstawową przyczyną porażek.Dokładnie odwrotność tego co się dzieje teraz po tamtej stronie.
[/quote]
Ale pocisk.
ian
przy Tabiszu i Bałdysie nigdy nie będzie atmosfery w klubie.Kto poznał tych panów to wie o czym piszę.Może Żołnierz będzie próbował coś zrobić żeby było lepiej ale to czas pokaże.
U onych są wyniki to jest i publika . Poza tym mimo całej do nich niechęci tych co na mecze przychodzą nie traktuje się jak zło konieczne tylko z jakimś szacunkiem jako darczyńcę wspierającego klub . Jeśli u nas nie zmieni się podejście do kibica , zawodnika czy innego pracownika to ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)