Był [i]Szaman morski[/i], pojawił się i [i]Szaman piłkarski[/i]. Tylko, że tamten naprawdę miał moc...
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
@jarek44
"Cracovia Filipiaka od nastu lat nie walczy, nie rozwija się, ale jedynie FUNKCJONUJE. Mam już trochę lat i tak się zastanawiam kiedy będą sukcesy???"
Cracovia od wielu lat jedynie funkcjonuje. Raz lepiej, raz gorzej -teraz nawet lepiej, bo w I lidze i z tytułami mistrzowskimi w hokeju. Sorry, ale nie pamietam sukcesów sprzed lat, nie widziałem ich na własne oczy. Wyjatkiem moze była druzyna trenera Surdyki, ale na jej mecze nie chodziłem... . Sukcesy? Gdybym chciał sukcesów wybrałbym komunistyczne i potem postkomunistyczne kluby, ale ja chciałem wiecej (sic!)- zadnej komuny, nawet w formie post.
Cudotwórca, coach, scout, ogrodnik, druid człowiek renesansu. Dla uproszczenia proponuje przyjąć ksywę Leonardo.
Michał Anioł.
Sorry Rafał?
Ciekawi mnie czy w kontrakcie Trenera sa premie za ilosc ekstrawaganckich wystapien, ktore przyczynia sie do wiekszej medialnosci?
[quote='MakuKSC' pid='1333220' dateline='1535051891']
Ciekawi mnie czy w kontrakcie Trenera sa premie za ilosc ekstrawaganckich wystapien, ktore przyczynia sie do wiekszej medialnosci?
[/quote]
To tłumaczyłoby to pajacowanie
[quote='szaleniec' pid='1333213' dateline='1535051039']
Cudotwórca, coach, scout, ogrodnik, druid człowiek renesansu. Dla uproszczenia proponuje przyjąć ksywę Leonardo.
[/quote]
Biorąc pod uwadze te wszystkie zawody to nasz trenerek wcale dużo nie zarabia...
[quote='Mr.Crowley' pid='1333216' dateline='1535051254']
Michał Anioł.
Sorry Rafał?
[/quote]
Stanisław
https://www.youtube.com/watch?v=Bjqaiz8pc3Q
Wolałbym zobaczyć jak czarują Pana piłkarze swoich przeciwników na murawie.
Panie Trener, cos mi sie widzi, ze dolaczyl Pan do zacnego grona zderzakow naszego mosci panujacego, to nie wrozy dobrze.
Nasi wyluzowani w hotelu Diament w Zabrzu. Mijając ich na korytarzach mam.wrazenie, że mamy lidera...
Magik natomiast chlipie kawę od godziny z nosem w telefonie. Albo czyta forum albo przegląda w necie nowe zaklęcia..
[quote='szaleniec' pid='1333213' dateline='1535051039']
Cudotwórca, coach, scout, ogrodnik, druid człowiek renesansu.
[/quote]
Byleby się za kapelana nie przebrał i mszy żałobnej nam nie odprawił...
Klątwa odejdź opisana przez weszło
https://twitter.com/WeszloCom/status/1032917492455428096?s=20
Od jakiegoś czasu nie wypowiadam się na forum, bo mieszkam za granicą - daleko. Regularnie oglądam "popisy" Naszych kopaczy. Robię to nocą więc zdarza mi się przysnąć :D
Uważałem (chyba nawet nadal tak sądzę...), że trener Probierz (zwany przeze mnie Mihau) to dobry jak na Polskie warunki szkoleniowiec. Warsztat, wiedza, charyzma - tak na pierwszy rzut oka.
Patrzę dziś. Mówi facet, że ten sezon to jego autorski projekt i że nie będzie żadnych wymówek. Ok. Posypało się. No to słyszymy, że "gdybym wiedział...".
Okazuje, że chyba był jeden wariant? Słabo. Patrz na tą listę piłkarzy "wypadnietych":
- Covilo - faktycznie, kapitan, podpora, lider, Pan Piłkarz, ale wydaje mi się, że bardziej przydatny przy stałych fragmentach niż przy kreowaniu gry
- Ellady (chyba tak się zwał) - nie wiemy nic (prawie), ale trochę się obawiam, że mógł być na poziomie Culiny...
- Danek - młody, może zdolny (tylko u Nas "młody zdolny" jest kiedy ma 27 lat :D ), ale to juz taki poziom, że pociągnie zespół? Poza tym nie wiem czy to obrońca czy pomocnik...
- Siplak - nie ma gwarancji że był by pierwszym/drugim wyborem. Poza tym "spychany" na silę na bok obrony
- Oliva - wejscie niezłe, ale dalej nie wiele o nim wiadomo ( z resztą o nim niżej)
Nikt mi niestety nie wmówi, że w swoim autorskim projekcie Trener marzy o Olivie czy Elladym :D
Dwa fakty które wg mnie rzutują na jego prace w tym sezonie:
1. Kontuzja Oliva. Ewidentna wina Sztabu Szkoleniowego. Z odległości 15 000 km było widać, że facet nie powinien wracać na boisko o pierwszych zejściu za linie boczną.
2. W dwóch ostatnich meczach jednym z najlepszych na boisku był Wdowiak. Ten sam młody Polak na siłę wypychany klubu, o którym Nasz Coach mówi otwarcie, że raczej nie było przewidywany do gry... O zgrozo przewidywani do gry są beznadziejni najemnicy tacy jak Culina czy Zenjov.
Nie analizuje tego co jest "nad głową" Trenera P, bo mam podobną opnie jak większość tutaj, a on sam wiedział w co się pakuje. Jeżeli nie potrafi sobie wywalczyć tego czego potrzebuje to coś jest nie tak.
Fakty są takie, że zaczyna to przypominać poprzedni sezon i może podobnie się skończyć z ogrodniczo-druidzkim motywem w tle...
To moja subiektywna opinia bo jak chyba prawie wszyscy jestem sfrustrowany tym, że znowu słuchamy szumnych zapowiedzi, a jest jak zwykle z tą róznicą, że ja nie muszę za to płacić i mogę zjeść w tym czasie kotleta i zapić wodą ognistą :D
Wyniki bronią trenera, a jak ich nie ma to niestety nic a nic go nie obroni, tym bardziej, że pracuje już ponad rok i stworzył sobie autorski skład wg jego widzimisię. Jak widać jest to faktycznie widzimisię bo zbiera zawodników, których wcześniej odrzucił, co źle o nim świadczy. Pozyskiwanie kopaczy to jego słaba strona, a druga słabością moim zdaniem jest taktyka. Nie umie zawodników, tych co już posiada, odpowiedni wykorzystać, niejednokrotnie źle ich ustawiając na boisku.> wiadomo ,ze tak krawiec kraje jak mu materii staje ale materie sam sobie przygotował. Na pewno znany jest z trzymania dyscypliny ale tę może zaaplikować młodzieży i tylko wówczas jak jest duża konkurencja na jedną pozycję. Jak zawodników( dobrych) brakuję to dyscyplina jest nieprzydatna i nie wystarczy darcie ryja na kopaczy, bo oni wiedzą, że i tak będą grac.
Czasem wystarczy trochę szczęścia i na to liczę aby wygrać, i potem już na fali sukcesu przychodzą dalsze bo gra się bez obciążenia i poprawia się atmosfera w zespole.
kończ waść pier*olic na konferencjach. Trenujesz rok, miałeś druzyne według własnego projektu i co? Nagle wszyscy wszystko zapomnieli? Dla mnie jesteś Panie trenerze skończonym celebrytą..a jeżeli u nas sie nie wiedzie trenerowi..To niech lepiej szuka sobie pracy w studiach przedmeczowych
Probierz co ?CCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCOOOOOOOOOOOOOOOOOOVVVVVVVVVVVVVVVVVVIIIIIIIIIIIIIIIIILLLLLLLLLLLLLLOOO!!!!!!
Prezentujemy żenujący poziom
Jeżeli ma jaja i honor (o czym tak ochoczo opowiadał) to powinien zrezygnować i rozwiązać kontrakt za porozumieniem stron. Przecież jest taki wspaniały, że zaraz jakiś klub go weźmie za dwa razy większe wynagrodzenie niż u nas.
Potter przestan juz pierdolic dziakdku jeden bo wkurwiasz wszystkich jeszcze bardziej, szkoda ze Cie nie ma jak wygrywali ...umiesz tylko szczekac jak jst zle wiec wupierd....jak ostatnio i spokoj bedzie.
Posłuchaj pan Parzyszka co mówił w przerwie meczu.
Fornalik mówił im na odprawie, ze krycie w polu karnym Cracovii jest bardzo słabe, a to już pańska działka.
Tego nie można zwalić na sędziów
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)