Pytanie w jakiej dyspozycji jest Kapustka i czy może jakiekolwiek warunki stawiać. W Anglii przestał się nawet do rezerw i juniorów łapać, więc raczej forma dramat. Z mojego punktu widzenia, szkoda, że nie chce spróbować właśnie w Cracovii, chociażby z wspomnienia, że to z Naszego klubu wypłynął.
Pytanie jaki klub zaryzykuje go brać i ile on za to chce kasy?
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Michał , bierz Kapustkę i Świderskiego - uwierzę wtedy przynajmniej że masz ambicje trenować czołowy klub a nie średniaka
Ale za to miałby okazję zabłysnąć między naszymi "kopaczami " jak brylancik miedzy kamykami . ;)
[quote='STARA HUTA 82' pid='1332509' dateline='1534683681']
Pytanie w jakiej dyspozycji jest Kapustka i czy może jakiekolwiek warunki stawiać. W Anglii przestał się nawet do rezerw i juniorów łapać, więc raczej forma dramat. Z mojego punktu widzenia, szkoda, że nie chce spróbować właśnie w Cracovii, chociażby z wspomnienia, że to z Naszego klubu wypłynął.
[/quote]
Do rezerw i do juniorów powiadasz -oj ludzie,ludzie !!!
- Edytowany
[quote='piotrek67' pid='1332518' dateline='1534686652']
[quote='STARA HUTA 82' pid='1332509' dateline='1534683681']
[/quote]
Do rezerw i do juniorów powiadasz -oj ludzie,ludzie !!!
[/quote]
Oczywiście, że tak! Zaraz dokleje tutaj artykuł o tym fakcie
" W sprawie Kapustki... Leicester, w zaufaniu o spontaniczną opinię Linekera, sprowadziło Kapustkę za pięć milionów euro. Już na początku było wiadome, że Kapi nie poradzi sobie w realiach angielskiej piłki. Wątły zawodnik (178 cm wzrostu ; 59 kg wagi) nie miał prawa poradzić sobie w lidze angielskiej Kapustka do dziś, dwa lata po transferze do Lisów NIE ZAGRAŁ ANI MINUTY w Premier League.
Później przyszedł epizod w Bundeslidze, gdzie trafił na wypożyczenie do Freiburga. Miał być przełom, jednak rzeczywistość znów zweryfikowała byłego gracza Cracovii. W przeciągu całego sezonu 17/18, Kapustka wystąpił tylko w 7 meczach Bundesligi, raz trafiając do siatki. Częściej występował w drużynie rezerw, trenując z pierwszą drużyną. Wrócił do Leicester z podkulonym ogonem, jednak pojawił się cień szansy. Claude Puel, nowy trener Mistrza Anglii z sezonu 15/16, chciał dać Kapustce szanse. Jak argumentował, wszyscy zawodnicy mają czystą kartę i pełne pole do popisu.
Na tym się skończyło. 22-latek znów zawiódł. Sytuacja jest gorsza, niż tragiczna, gdyż Kapustka nie łapie się nawet na ławkę rezerwowych drużyny rezerwowej Leicester. Rytm meczowy jest równy zeru, sezon wystartował a przyszłość Polaka widziana jest w ciemnych kolorach http://footbar.info/glowne/4962,klatwa-linekera-dalej-dziala-kapustka-przepadl-w-pilkarskiej-rzeczywistosci
.
Spadają akcje Bartosza Kapustki w Leicester City. Były pomocnik Cracovii nie znalazł się ostatnio nawet w kadrze drużyny do lat 23, a kibice sugerują, że jest zbędnym ogniwem i powinien odejść" http://www.gol24.pl/polacy-za-granica/a/niejasna-sytuacja-kapustki-w-leicester-polak-opusci-klub,13414008/
No i co Panie Piotrze?
Nadal nie wiem o jaką drużynę juniorów chodzi!
- Edytowany
O drużynę do 23 lat jeśli już tak bardzo chcesz się czepiać i na siłę wyjść z twarzą.
Jeśli w kolejności nie łapie się do Leicester1, Leicester2, Leicester do 23lat to w jakiej jest formie?
A tak poza tym to kogo Leicester ogrywa w drużynie do 23 roku życia jeśli nie "juniorów"? Wyłącz napinę i mniej jadu. Masz wklejone dwa artykuły fachowych portali z których wynika co wcześniej napisałem. Kończę dyskusję bo nie wiem co mogę dla Ciebie jeszcze zrobić a szkoda nerwów.
[quote='STARA HUTA 82' pid='1332523' dateline='1534688327']
O drużynę do 23 lat jeśli już tak bardzo chcesz się czepiać i na siłę wyjść z twarzą.
[/quote]
A te rezerwy to które,poza tym pewnie wiesz skąd to się wzięło ?!
Akurat dla Kapiego przejście do Cracovii jest najlepszym rozwiązaniem. Nie dość, ze jest ulubieńcem trybun, to w Polsce ma już wyrobioną markę. Taki Stępinski nie bał się wrócić do Polski do gts-u i w Chievo gra i nawet strzelił bramkę Juve (remis 1-1)
Jakby ktos chcial zobaczyc Pana Michała:
https://oload.download/f/KNBhpL8YZDs
- Edytowany
Dziwi mnie to,że Kapustka odrzuca rękę podaną przez Probierza... W jego przypadku to najlepszy wybór, wraca na teren który zna, trener chce mu pomóc, gdzieś musi zacząć się odbudowywać, w jego miejscu kariery trzeba chwilowo zapomnieć o kasie, za granicą ciężko,tam kupują gracza na już, z formą, a nie na zasadzie a może odpali, Osobiście mam nadzieje, że do nas przyjdzie i odbuduje formę, w końcu coś potrafi, do kadry za darmo nie trafił. Minus tego byłby taki, że gdy złapie formę to pewnie będzie chciał jak najszybciej odejść i będzie ból jak po Piątku itd itp gdyż zarząd nie zrobi nic aby go zatrzymać.
Chociaż po nauczce z Anglii powinien być ostrożniejszy i mniej wyrywny
Odpowiedź trenera na zarzuty niektórych kibiców :)
MP tt
Dla tych co niby nic nie robie to a) organizowałem kursy dla Trenerow b) robie konsultacje dla młodych zawodnikow ( 8 zostalo w Cracovii) c) regularnie przyjezdzaja Trenerzy na staże d) sam prowodziłem lata młodzież. Piszacy może zrobili więcej a ja nie tylko opowiadam .
Fajnie, ale my nie chcemy szkolić trenerów tylko wygrywać mecze.
My nie ale ONI mają inny plan i cele Rock : )
- Edytowany
Może Kapustka nie odrzuca ręki Probierza ale nie chce na nowo spotykac się z tabiszem i korpo? .Co do Probierza zaczyna mnie irytować .Gdzie nie spojrzysz to widzisz go tak jak kiedyś Pazurę co z każdej reklamy wyskakiwał .Do tego te jego mądrości o roślinkach ,graniu o MP itd .Rzygać się chce jak się go widzi i słyszy .
W realu idealnie pasuje do tabisza i korpo .Tak jak korpo nie szanuje ludzi .Wystarczy poczytać wywiad z B.Pawłowskim jak traktuje zawodników i jak traktował jego ?Wcale się nie dziwie że grając przeciwko nam widząc zarozumialca chce mu zagrać na nosie .Co mecz wychodzi ze skóry żeby strzelić i ...strzela .Przypadek że Kądzior nie chciał do Probierza iść ?Znał go już i wiedział jak traktuje zawodników.
U nas inaczej traktuje ludzi ?Zmienił się ?To jak to się stało że niewygodny dla korpo Siemion miał już go dość ?Jak postąpił z Covilo ?
Dalsze przykłady Szczepaniak ,Rakels ,Drewniak ?Znacznie gorsi są od nich w składzie .Trzymanie Culiny robiącego sobie z klubu lecznicę i senatorium nic nie dającego sportowo to sabotaż . Aż nasuwa się pytanie czy grajek nie placi działki za to że w kadrze jest .
Powinien się zabrać za pracę bo wynik po roku jest mizerny ,Nie ma nic -żadna formacja nie funkcjonuje jak należy .Połamano drużynie kręgosłup (Piątek ,Covilo ,Fink )i zamiast solidnych wzmocnień kupa śmiechu .Mecze w tej rundzie pokazują brak jakości kadry .Widzą to wszyscy poza Probierzem ........Ten buja w obłokach i wszystkie rozumy pozjadał .
[quote='lolo' pid='1330710' dateline='1533887020']
[quote='zubereg' pid='1330659' dateline='1533840885']
Ważne że codziennie rozmawiają z panem profesorem i maja dobry kontakt.
[/quote]
Kont (r)akt pewnie był ważniejszy
[/quote]
Jak Probierz chce organizować konferencje i szkolenia dla trenerów to niech go zatrudni pzpn bo z tego chyba punktów nam nie przybędzie i nie za to mu płacą
[quote='Rock' pid='1332533' dateline='1534691205']
Fajnie, ale my nie chcemy szkolić trenerów tylko wygrywać mecze.
[/quote]
- Edytowany
Probierz nie wstyd ci robić w Cracovii przytulisko dla szrotu ?Nie wstyd ci że jako trener i jednocześnie menager odpowiadający za transfery- do Cracovii trafia bylejakość i jeszcze pozbywasz się Covilo ?Jak się robi transfery i wyszukuje piłkarzy powinni cię nauczyć w Jadze .Dziś Savkovic gol w debiucie .Tyle że ty bierzesz co ci wciśnie zaprzyjaźniony menager a oni sami szukają .Na dokładkę jak byś nie wiedział że się da ściągnąć do ekstraklasy klasowych piłkarzy dokładam Amarala i Tibę z Lecha .
Zamiast lansu i opowiadania bajek pora wziąść się do roboty .Mnie i kibiców gówno obchodzi że szkolisz młodych trenerów czy polecasz młodych do juniorów .Interesuje nas wynik sportowy ,styl gry i kadra .We wszystkich tych aspektach ,,leżysz i kwiczysz ''.
Pozdrawia cię dziś wszystko wiedzący nie omylny trenerze Kuba Wójcicki .Jaga wiedziala co robi biorąc go od nas .
[quote='STARA HUTA 82' pid='1332531' dateline='1534690225']
Dziwi mnie to,że Kapustka odrzuca rękę podaną przez Probierza... W jego przypadku to najlepszy wybór, wraca na teren który zna, trener chce mu pomóc, gdzieś musi zacząć się odbudowywać, w jego miejscu kariery trzeba chwilowo zapomnieć o kasie, za granicą ciężko,tam kupują gracza na już, z formą, a nie na zasadzie a może odpali, Osobiście mam nadzieje, że do nas przyjdzie i odbuduje formę, w końcu coś potrafi, do kadry za darmo nie trafił. Minus tego byłby taki, że gdy złapie formę to pewnie będzie chciał jak najszybciej odejść i będzie ból jak po Piątku itd itp gdyż zarząd nie zrobi nic aby go zatrzymać.
Chociaż po nauczce z Anglii powinien być ostrożniejszy i mniej wyrywny
[/quote]
Jaką rekę odrzuca co ty człowieku bredzisz,jakie rezerwy czy juniorzy -ile drużyn ma to Leicester żeby on miał tam grać,jest 1 drużyna i U23 i tyle -co za brednie !
- Edytowany
[quote='piotrek67' pid='1332532' dateline='1534690474']
Odpowiedź trenera na zarzuty niektórych kibiców :)
MP tt
Dla tych co niby nic nie robie to a) organizowałem kursy dla Trenerow b) robie konsultacje dla młodych zawodnikow ( 8 zostalo w Cracovii) c) regularnie przyjezdzaja Trenerzy na staże d) sam prowodziłem lata młodzież. Piszacy może zrobili więcej a ja nie tylko opowiadam .
[/quote]
Ostatnio wydaje mi się że trener Probierz zapomniał gdzie pracuje.
Tutaj pisze co pisze, na konferencji gada ilu to piłkarzy za jego trenerki debiutowało w ekstraklasie, tylko co to kogo tu w Cracovii interesuje?
Z całym szacunkiem, ale dopóki nie będzie miał sukcesów z Cracovią to nie ma nic na swoją obronę, że jest tak a nie inaczej. [s]Płacą mu za to. S[/s]koro tak się odwołuje do profesjonalnych klubów to tam się płaci za wyniki.
Poświęcanie czasu na wychwalaniu swoich osiągnięć na konferencji niezwiązanych z Cracovią, kłótnie z dziennikarzami ( i jeszcze jakby to byli jacyś z gorszej strony) i teraz pyskówki na tt uważam za niegodne poważnego człowieka, pracującego jako trener.
A tak swoją drogą to nie wiem co to za wyznacznik: "że ktoś zadebiutował za jego kadencji", to jest co najwyżej powód do dumy dla trenera juniorów prowadzącego danego, czy gdy się poprowadzi kogoś jak Zieliński Kapustkę.
To że się kogoś wpuści i spali na murawie osiągnięciem raczej nie jest.
Mówią chyba o nas w lidze plus: doskocz - odbierz,graj do tylu/boku. Walka walka, wślizg wślizg.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)