[quote='jt75' pid='1303133' dateline='1518079965']
Ciekawe ile razy od czasu gdy jest w Cracovii trener miał myśli aby zrezygnować?
[/quote]
A gdzie mu będzie lepiej? Finansowo stabilnie, wolna ręka doborze zawodników i organizacji struktur sportowych, oczekiwania niewielkie, presja znikoma...
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
"wolna ręka doborze zawodników i organizacji struktur sportowych"
Nie przesadzaj.
Inne pytanie. Ile razy musiał godzić się na coś wbrew swoim przekonaniom? Jaki wpływ na to miało wysokie wynagrodzenie?
- Edytowany
[quote='quentin' pid='1303132' dateline='1518079533']
[b]Każdy by ... do Australii.[/b] Marcin grał na czas, taktyka sprawdzona i stosowana w każdym zawodzie. W dodatku u niego zakończona pełnym sukcesem.
Natomiast stawianie sprawy Mihalik lub Budziński jest bez sensu bo oba przypadki nie mają ze sobą nic wspólnego poza kontem z którego idą przelewy z tytułu świadczonej pracy przez zawodników.
[/quote]
Jeśli mówisz o piłkarzach to żaden, który ma jeszcze jakiekolwiek ambicje sportowe. To, że mu hajs się zgadza i żyje sobie w fajnym kraju to jedno, ale piłkarz, który chce osiągnąć jakiekolwiek sukcesy w poważnym futbolu nie idzie do Australii. TO dobitnie pokazuję jakie Marcin ma podejście do zawodu -jak największy hajs jak najmniejszym wysiłkiem - i z tego samego powodu się cieszę, że u nas go nie ma.
Talent wielki, ale zmarnowany.
Znowu zes cos spierdolil Jakub???!
[quote='jt75' pid='1303139' dateline='1518081097']
"wolna ręka doborze zawodników i organizacji struktur sportowych"
Nie przesadzaj.
[/quote]
Pozbył się już chyba wszystkich których nie chciał.
A co do pozyskiwania nowych to wiadomo że musi działać w ramach jakiegoś budżetu transferowego, ale 4-5 mln podczas okienka letniego w warunkach polskie ekstraklasy to nie jest jakaś mała kasa
[quote='bastardKSC' pid='1303141' dateline='1518081515']
[b]Każdy by ... do Australii.[/b] Marcin grał na czas, taktyka sprawdzona i stosowana w każdym zawodzie. W dodatku u niego zakończona pełnym sukcesem.
Natomiast stawianie sprawy Mihalik lub Budziński jest bez sensu bo oba przypadki nie mają ze sobą nic wspólnego poza kontem z którego idą przelewy z tytułu świadczonej pracy przez zawodników.
[/quote]
Jeśli mówisz o piłkarzach to żaden, który ma jeszcze jakiekolwiek ambicje sportowe. To, że mu hajs się zgadza i żyje sobie w fajnym kraju to jedno, ale piłkarz, który chce osiągnąć jakiekolwiek sukcesy w poważnym futbolu nie idzie do Australii. TO dobitnie pokazuję jakie Marcin ma podejście do zawodu -jak największy hajs jak najmniejszym wysiłkiem - i z tego samego powodu się cieszę, że u nas go nie ma.
[/quote]
Tylko wytłumacz mi co mają ambicje do faktu że gość w wieku 27lat nie dostał szansy wyżej niż przeciętna drużyna ze słabej ligi ? Co to ma wspólnego z podejściem do zawodu? Samymi ambicjami jeszcze nikt kariery nie zrobił, tak samo jak zmiana klubu na bardziej egzotyczny nie musi oznaczać że chce się położyć i opalać na boisku. Na marginesie wygląda w Australii lepiej niż u Nas. Wiadomo że idą za kasą, ale kto nie idzie w tym zawodzie. Marcin "poszedł" do Australii inni (lepsi) idą do USA czy Chin, a poważni piłkarze robią kariery w poważnych klubach. Są tysiące takich, którzy nie mają na to szans na KARIERĘ zatem wybierają ... np. Australię. Pisząc "każdy" miałem na myśli nie jakiś Hazardów, ale właśnie takich Budzińskich.
Ciekawe ilu zawodników z ekstraklasy wymieniłoby się z Marcinem bez mrugnięcia. :D
Marcin poszedl do ligi wcale nie jest powiedziane ze gorszej, broni sie tam poki co liczbami, a wy tu chcecie mu koniecznie cos udowodnic. Nie chcial juz dluzej u nas grac, chcial cos zmienic zrobil to. Wiedzial, ze na silne ligi europejskie nie ma co liczyc wiec poszedl tam. Ja mu sie wcale nie dziwie.
- Edytowany
[quote='quentin' pid='1303190' dateline='1518100099']
[quote='bastardKSC' pid='1303141' dateline='1518081515']
[/quote]
[/quote]
[b]Tylko wytłumacz mi co mają ambicje do faktu że gość w wieku 27lat nie dostał szansy wyżej niż przeciętna drużyna ze słabej ligi ? Co to ma wspólnego z podejściem do zawodu?[/b] Samymi ambicjami jeszcze nikt kariery nie zrobił, tak samo jak zmiana klubu na bardziej egzotyczny nie musi oznaczać że chce się położyć i opalać na boisku. Na marginesie wygląda w Australii lepiej niż u Nas. Wiadomo że idą za kasą, ale kto nie idzie w tym zawodzie. Marcin "poszedł" do Australii inni (lepsi) idą do USA czy Chin, a poważni piłkarze robią kariery w poważnych klubach. Są tysiące takich, którzy nie mają na to szans na KARIERĘ zatem wybierają ... np. Australię. Pisząc "każdy" miałem na myśli nie jakiś Hazardów, ale właśnie takich Budzińskich.
Ciekawe ilu zawodników z ekstraklasy wymieniłoby się z Marcinem bez mrugnięcia. :D
[/quote]
Miał talent na dobrą ligę europejską, ale jego ambicje zaspokajało przesiadywanie we Franticu i bajerowanie dziewczyn " na piłkarza". Gdyby miał ambicje, to nie zdarzało by mu się przechodzenie obok meczów - jak bardzo często miał u nas. Gdyby jego talent piłkarski nie objawiał się jedynie w paru meczach, w których mu się chciało to grał by w dużo lepszej lidze.
[u]
Kończąc offtopic- to Budziński nie chciał grać u nas, a nie Probierz z niego zrezygnował.[/u] Koniec kropka.
Wracając do głównego tematu mam nadzieję, że ta runda pokaże, czy MP jest piłkarskim szarlatanem czy porządnym trenerem - ja wierzę póki co w opcję numer dwa.
[quote='bastardKSC' pid='1303205' dateline='1518109937']
[u]Kończąc offtopic- to Budziński nie chciał grać u nas, a nie Probierz z niego zrezygnował.[/u]
[/quote]
[size=small]A od kiedy to fakt że zawodnik nie chce u niego grać jest dla Probierza problemem? :D[/size]
Był taki jeden co mówił że "jestem osobą szczerą, więc od razu mu odpisałem, że nie interesuje mnie gra dla Cracovii."
I gdzie on teraz jest?
Roznica jest taka że Mihalik nie miał nic do gadania i nie trzeba było go wogole pytać o zdanie bo on się zgodził na transfer już pół roku wcześniej. Budzinskiego nie można było zmusić do podpisania nowego kontraktu. Skończ napisać pierdoły bo człowiekowi się tylko w brzuchu przewraca jak takie rzeczy czyta
- Edytowany
Ci lepiej zarabiający piłkarze,albo tacy którym woda sodowa zaszumiała w głowie to w miejscach typu frantic wynajmują sobie sale vip,gdzie urządzają sobie zamknięte imprezy,o których forumowicze internetowi nie mają bladego pojęcia.
A Budzik sobie chodził na normalne sale,gdzie zachowywał się normalnie,ale był widywany przez internetowych forumowiczów.
Oczywiscie nie znam Budzika osobiscie, ale jest ostatnia osoba ktora posadzilbym o bujanie sie po klubach i podryw ''na pilkarza''.
[quote='SaNtO' pid='1303235' dateline='1518118350']
Roznica jest taka że Mihalik nie miał nic do gadania i nie trzeba było go wogole pytać o zdanie bo on się zgodził na transfer już pół roku wcześniej.
[/quote]
To na czym teraz polega problem z Mihalikiem? Nadal nie chce grać w Cracovii i nadal nie trzeba go o nic pytać, nic się nie zmieniło przez te pół roku :)
Skoro dotąd nie zrozumiałeś na czym polega problem z Mihalikiem, to nie wiem czy jest sens go po raz któryś opisywać.
[quote='craco8878' pid='1303246' dateline='1518120940']
Oczywiscie nie znam Budzika osobiscie, ale jest ostatnia osoba ktora posadzilbym o bujanie sie po klubach i podryw ''na pilkarza''.
[/quote]
Po meczu z Zagłębiem w którym Budzik strzelił gola sam przybilem mu piątkę we franticu.
Czy podrywał na piłkarza tego nie wiem ale jak przyszło
Kolejne kilka osób gratulować mu gola i wygranej to się zmył.
Budzik tak pokierował swoją karierą sportową jak chciał i miał do tego święte prawo . Ja do niego nie mam o to żadnych pretensji - zapamiętam co było z jego strony dobre - przepiękne bramki .
No własnie, można w sumie każdego spytać czemu zatrzymał się na poziomie pracownika, a nie parł na kierownika/dyrektora/prezesa w firmie w której tyra :)
Nie każdy musi żyć wyłącznie pracą, a piłkarze często granie traktują właśnie w ten sposób.
proszę o wklejenie wywiadu z MP z dzisiejszego PS
https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa/cracovia/michal-probierz-o-jaroslavie-mihaliku-buzuje-testosteron/58c71hx
Przegląd Sportowy - Michał Trela
[i]W sobotę (18.00) Cracovia podejmie Śląsk Wrocław. Najgorętszym tematem ostatnich dni w ekipie Pasów jest sprawa Jaroslava Mihalika, na którego nałożono karę wysokości czterdziestu tysięcy złotych za wywiad dla "Przeglądu Sportowego". Pojawiły się też doniesienia o jego złym zachowaniu na obozie. Michał Probierz odniósł się do tego na konferencji prasowej. - W grupie dorosłych zawodników zawsze są różne sytuacje. Jest na obozach wielu zawodników, testosteron buzuje, są mniejsze czy większe problemy w każdej drużynie. Mihalik dostał karę za wywiad, a z mojej strony jest traktowany tylko i wyłącznie sportowo. Czasem zdarza się, że ktoś trenuje z drugą grupą, by nie było zbyt wielu zawodników na treningu, ale nie został zesłany do drugiej grupy na stałe - mówi trener Pasów.[/i]
[i][size=small]Probierz nie ukrywa, że od wiosny zobaczymy już jego autorską Cracovię. - Praktycznie cały zespół, w 95 procentach, jest już budowany przeze mnie. Nie ma więc żadnych usprawiedliwień - mówi. Cieszy go, że ma do dyspozycji praktycznie wszystkich zawodników. Na pewno nie zagra jedynie Damian Dąbrowski, który ma jeszcze zaległości treningowe po długiej kontuzji. Szkoleniowiec zaapelował do tych, którzy na początku nie zostaną uwzględnieni. - Bohaterami często są ci, którzy grają na końcu, a nie na początku sezonu. Czasem zdarza się, że jeśli ktoś nie pojedzie na mecz, wycofuje się, jest niezadowolony, staje się ogonem drużyny. Tymczasem wtedy trzeba jeszcze ciężej pracować - podkreśla. Jednocześnie nie ukrywa, że pracuje nad jeszcze jednym wzmocnieniem. - Pojawił się temat transferu jednego ciekawego środkowego ofensywnego pomocnika - zaznacza.[/size][/i]
[i]Przed sobotnim meczem Probierz ma jeszcze kilka zagadek w składzie. - Zastanawiamy się, kto zagra w bramce. Adam Wilk miał drobny uraz, a Michal Peškovič w sparingach spisywał się bardzo dobrze. To doświadczony zawodnik. Kiedyś ludzie pukali się w głowę, po co ściągam Mariana Kelemena, a potem był jednym z najlepszych bramkarzy w lidze. Pozostałe dwie zagadki dotyczą już spraw stricte taktycznych - podkreśla. Możliwe są zmiany na bokach obrony. Jesienią najczęściej grali na tych pozycjach Matic Fink i Kamil Pestka. W sparingach często szanse dostawali Michal Siplak i Diego Ferraresso. - Siplak już w niektórych meczach ligowych grał jako lewy obrońca, tak też występował w sparingach, dlatego nie zostawiliśmy Lennarda Sowaha. Diego nie znałem wcześniej zbyt dobrze. Matic miał w zimie drobny uraz, a Diego prezentował się solidnie - mówi Probierz. Nie chciał jednak rozstrzygać, który z nich zagra. Mecz Cracovii ze Śląskiem odbędzie się bez udziału publiczności. To kara, jaką nałożyła Komisja Ligi na krakowski klub za wydarzenia podczas grudniowych derbów Krakowa.[/i]
- Edytowany
[quote='Liptoon.' pid='1303259' dateline='1518130082']
[quote='craco8878' pid='1303246' dateline='1518120940']
[/quote]
Po meczu z Zagłębiem w którym Budzik strzelił gola sam przybilem mu piątkę we franticu.
Czy podrywał na piłkarza tego nie wiem ale jak przyszło
Kolejne kilka osób gratulować mu gola i wygranej to się zmył.
[/quote]
Jak ktoś ma dwadzieścia parę lat to się nie ma co dziwić że chce czasem wyjść się pobawić , wszystko jest dla ludzi ale z umiarem i rozwagą , pewien piłkarz który był tutaj przez niektórych nazywany alkoholikiem nie chciał wypić nawet jednej bani wiśniówki , ani żadnego innego alkoholu żeby było jasne bo za 3 dni miał kolejny mecz . Więc na prawdę oni mają doskonałą świadomość tego co robią . A wiele ludzi też pisze jakieś głupoty żeby tylko podkręcić temat . Zepsuć komuś opinie jest bardzo łatwo, a niestety często padają oskarżające słowa od osób które słyszały od znajomego że znajomy widział się z kolejnym znajomym który widział jak coś się stało ., każdy z nich dodał coś od siebie i potem ciągnie się za kimś zła opinia , bo społeczeństwo jest tak ogłupione że wierzy we wszystko co czyta i łyka to jak młody pelikan . Dlatego też całą sprawę z Mihalikiem traktuje z dużym dystansem .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)