myślę, że po paru wpisach, ten tekst tutaj też należy wkleić ;)
[img]https://pbs.twimg.com/media/DQrqf-8X0AAa6tR.jpg:large[/img]
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Jesli polska myśl szkoleniowa to dzida do Piątka-to rzeczywiście jej nie rozumiem i będę ją hejtował ;-)
Oglądnąłem konferencje naszego trenera z drobnym opóźnieniem.
W moim odczuciu show z doniczką nie do końca oddaje panujące realia.
To znaczy wszystko OK tylko doniczka powinna stać na krawędzi stołu.
Chodzi mi o to ze jak spadniemy to gówno wyrośnie.
[quote='leszeczek' pid='1293790' dateline='1512772726']
Rok świetlny to jednostka długości, no może precyzyjniej odległości, ale nijak ma się do progresu wybrańców trenera.
Wiem, że się czepiam, ale drażni mnie metaforyczne przedstawianie czasu w latach świetlnych. U Ciechowskiego też mnie drażniło.
[/quote]
a czymże jest czas? przyjmując 4wymiarową czasoprzestrzeń czas jest miarą odległości dwóch punktów w tejże, dokładniej, jedna współrzędną. co to znaczy, że gwiazda jest oddalona o 8 minut świetlnych? ze swiatlo tyle CZASU potrzebuje na przebycie drogi. jak to ladnie powiedziall profesor kosmita w 3 planecie od slonca, mozna byc oddalonym o 3 godziny od jakiegos miasta np. wiec nie bylbym taki wyrywny z tym wypominaniem bledow.
[quote='szaleniec' pid='1293931' dateline='1512907141']
Jesli polska myśl szkoleniowa to dzida do Piątka-to rzeczywiście jej nie rozumiem i będę ją hejtował ;-)
[/quote]
Nie wiem czy o tej samej "polskiej myśli szkoleniowej" Pan Michał mówił na konferencji na której było tylko TRZECH dziennikarzy spoza Klubu bo przestałem słuchać tych gniotów tak samo jak i Janusza ale jeżeli o tą mu chodziło to jakoś nie widzę aby robiła furorę za granicą nawet na Wschodzie Europy.
Tabela,punkty,frekwencja na Stadionie przy ul.Kałuży tylko to mnie interesuje a nie jakieś Kabarety bo chyba w tym celu został zatrudniony !
Zenon Laskowik wśród trenerów !
To wytłumacz mi sens zdania "nawet za 1000 000 kilometrów nie zdobędziemy MP" , bo to bliższe porównanie.
No piłkarze w każdym meczu pokonują pewien dystans pewnie o to chodziło.
Na bogato 1 pkt. na mecz /staty Szuwarka/;
Trenerzy w Cracovii w systemie ESA37 po 19 kolejkach:
Sezon 2013/14 - W.Stawowy 27 pkt (28:30)
Sezon 2014/15 - R.Podoliński 22 pkt (19:27)
Sezon 2015/16 - J.Zieliński 34 pkt (40:25)
Sezon 2016/17 - J.Zieliński 20 pkt (28:26)
Sezon 2017/18 - M.Probierz 19 pkt (23:28)
Lepiej zostań ogrodnikiem lub rolnikiem.
Zamiast robić szopki na konferencjach może lepiej więcej czasu na treningi poświęcić.
Mam wrażenie, że nasi realizują w 100% to co ćwiczą na treningach. Jest tylko jeden problem, na treningach nie ma rywali.
[quote='leszeczek' pid='1294061' dateline='1512932895']
To wytłumacz mi sens zdania "nawet za 1000 000 kilometrów nie zdobędziemy MP" , bo to bliższe porównanie
[/quote]
a jak rozumiesz takie zdanie: plan na dzisiejszy etap - zaatakowac po 180 km jazdy? na pokonanie miliona km nawet foton potrzebuje chwile (dla sportu warto policzyc ile). wolno biegajacy kopacze odpowiednio dluzej. czas jest tylko i wylacznie 4 wspolrzedna punktu w czasoprzestrzeni, czyi jak wyzerujesz pozostale 3 wspolrzedne to odleglosc podajesz w czasie, a jak wyzerujesz wpolrzedna czasu, to w kilometrach, czy tam latach swietlnych. choc sa i tacy, ktorzy calkiem redukuja pojecie czasu i tez ma to sens.
W środę BARDZO ważny mecz. Zwycięstwo da Panu spokojną zimę i połowę wiosny, druga derbowa porażka w sezonie może natomiast wywołać falę która zmiecie Pana ze stanowiska. Tylko zwycięstwo.
rolniku, w srode dzin sądu
- Edytowany
[quote='Jake Blues' pid='1294109' dateline='1512937356']
[quote='leszeczek' pid='1294061' dateline='1512932895']
To wytłumacz mi sens zdania "nawet za 1000 000 kilometrów nie zdobędziemy MP" , bo to bliższe porównanie
[/quote]
a jak rozumiesz takie zdanie: plan na dzisiejszy etap - zaatakowac po 180 km jazdy? na pokonanie miliona km nawet foton potrzebuje chwile (dla sportu warto policzyc ile). wolno biegajacy kopacze odpowiednio dluzej. czas jest tylko i wylacznie 4 wspolrzedna punktu w czasoprzestrzeni, czyi jak wyzerujesz pozostale 3 wspolrzedne to odleglosc podajesz w czasie, a jak wyzerujesz wpolrzedna czasu, to w kilometrach, czy tam latach swietlnych. choc sa i tacy, ktorzy calkiem redukuja pojecie czasu i tez ma to sens.
[/quote]
To chyba nie wątek na takie rozkminki ale skoro kolega zaczął ;)...
To, że podajesz odległość w "czasie" to nie dlatego, że coś zerujesz tylko dlatego, że zakładasz stałą prędkość (jak mówimy o latach świetlnych to prędkość światła w próżni). To bardziej kwestia dobrania układu jednostek do tego co chcesz opisać. Podobnie jest z elektronowoltem jako jednostką energii... Czasu to bym akurat nie redukował ;), to się tylko fajnie czyta w magazynach popularnonaukowych ;).
----------------------------------------------
A co do trenera... rośnie kolejny niereformowalny... Obyśmy przynajmniej wygrali Derby i wywalczyli ulubione 14 miejsce na koniec... to jak dla mnie absolutny maks w obecnym układzie...
Trenerze, brakuje mi w tej Pana układance jednego elementu.Skoro Drewniak i Javi mają stanowic o sile w linii pomocy w tym sezonie, to czemu nie kupiliście Bonina, najbardziej wartościowego piłkarza z tamtego sezonu w Łęcznej ? Umie kiwnąć, strzeli gola, przytrzyma akcję na połowie przeciwnika.Pokazał Pan kilka razy, że potrafi dogadać się z lożą seniorów (Grzyb, Vassiliev,Grzelczak, Piątkowski) z korzyścią dla wszystkich. Było widać dzisiaj, że brakuje Nam takiego grajka.
Spróbuj tylko w środę nie wygrać.
przykra sprawa ale jak w srode polegniemy to Probierz won.
Oczami wyobraźni widzę jak trener, na którąś z kolejnych konferencji, przyniesie wielkiego plastikowego penisa, aby pokazać, że chuja gramy. ;)
A tak na poważnie, mogę się zgodzić, że mamy bardzo słabych zawodników, że ich wydolność to niewielki procent wydolności przeciętnego ligowca, ale nie mogę się zgodzić na to, że po 19 meczach nie widać w naszej grze żadnej myśli taktycznej.
Naszą grę ofensywną można zneutralizować najprostszymi środkami, o jakich wie, większość trenerów A-klasowych. Wystarczy zagęścić środek i skrócić pole gry, wtedy nasza gra ogranicza się do bezładnych podań między obrońcami lub dzidzie (zwykle niecelnej) do Piątka.
Coraz bardziej się obawiam, że nie mamy do czynienia z polskim Guardiolą tylko z białostockim Dyzmą, trenerem, który sporą część energii poświęca na autokreacją, a wynik zrobił tylko w jednym klubie w specyficznych warunkach. Porównanie do Stawowego samo się nasuwa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)