[quote='Khalid' pid='1287371' dateline='1509223671']
GRaliśmy Tomex-e z dołem tabeli...
[/quote]
no to co z tego,.
wcześniej od ogórów dostawaliśmy w tyłek. Pozatem nazwanie dołem tabeli Arki (która umie grać z cwks i przy dobrych wiatrach jutro może być 5.-ta), czy 11. Sandecji - trochę mi nie gra z rzeczywistością
Nie - nie zaklinam jej , ale w odróżnieniu od poprzednika - gdy było widać tylko zjazd - sa drobne symptomy poprawy.
Niemniej jeśli Probierz nie wtłucze im w końcu do łba,że prowadząc [size=small](lub remisując) [/size][size=small]na 5 minut przed końcem [/size]
wyp... rowadza się piłki za stadion albo na księżyc, symuluje kontuzje i celebruje stałe fragmenty (nawet za cenę kartki), a ponadto nie stoi się i nie gapi się co robi rywal (dziś Drewniak gapiący się na jugola) - to stracę do niego cierpliwość [aha - odnośnego tematu nie założę, bo mi znowu jakiś nawiedzony moderator go zamknie, jak już uczynił 2 razy :)] :P
Który to już raz w tym sezonie megafrajersko tracimy punkty w ostatnich minutach. Mając te 8 punktów więcej mielibyśmy spokojne 6-8 miejsce
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Potter - bo tak ciągle nadajesz na tego Webera. Napisz, zadzwoń do jego agencji, porozmawiaj z Danielem o żalach dot. kopaczy z jego "stajni"
INNfootball Agency - tel 601 371 977 weber@innfootball.co
Wymieniasz nazwiska, które trybuny głośnym okrzykiem pożegnały po ostatnim meczu. Szkoda nawet komentować. Tylko jedno nazwisko - Drewniak. Nie wiem co masz tak do gościa, bo dzisiaj był jednym z lepszych zawodników. Krytyka krytyką, ale bez pierdół.
Krak06, ja nie uważam, ze gramy świetnie, nie napiszę nawet, ze gramy dobrze. Od samego początku, skazałem te rozgrywki na budowę drużyny pod przyszłe rozgrywki, o czym wielokrotnie pisałem. Przypuszczałem, ze może tak to wyglądać, nie zmieniam zdania. Nigdzie nie usłyszałem, że MP nie zależy na wyniku. Widziałem dzisiaj jego reakcję po utracie gola. Nie jestem zadowolony z wyników, zwłaszcza, ze na 14 spotkań w 10 prowadziliśmy. Ale mój brak zadowolenia, nie powoduje, ze panikuję, ze wyrywam sobie włosy z głowy. Może to dlatego, ze już tyle lat kibicuję Cracovii, i że umiem czekać na obiecany ewentualnie sukces ? Dzisiaj na meczu był Baran, Giza, Baster ale też Turecki. Wszystkich pamiętam. Wiele meczów widziałem z ich udziałem. Jeszcze raz powtórzę, nie widzę sensu zmiany trenera, bo w układzie panującym w korpo, nic to nie daje. Widzę szansę dla Cracovii tylko w długotrwałym procesie budowy całej sekcji piłkarskiej - od trampkarzy do I drużyny. Wy widzicie dzisiaj wynik, a dzisiaj taki wypożyczony nasz młody zawodnik Ochał, strzelił dwa gole. Może to będzie taki nasz "Kądzior", który też przed Górnikiem był na wypożyczeniu ? Nie po to zmieniono system szkolenia, rozwiązano za namową Probierza rezerwy, nie po to po obozie piłkarskim przed rozgrywkami za namową Probierza podpisano kontrakt np. właśnie z Ochałem do czerwca 2020r., by teraz tego trenera zwalniać. Wy i wielu z Was widzi tylko datę meczu, ale ja widzę to trochę "szerzej".
[quote='Jarek44' pid='1287375' dateline='1509224025']
[quote='Bruno' pid='1287368' dateline='1509223509']
[quote='Jarek44' pid='1287346' dateline='1509220476']
[quote='Bruno' pid='1287145' dateline='1509175885']
[quote='Jarek44' pid='1287113' dateline='1509131361']
Panie trenerze mniej pyskowania (szczerze, w du.pie mam co Pan sądzi o różnych piłkarzach, czy też byłych pracodawcach), więcej skupienia na grze Cracovii, bo tu ma Pan dużo do roboty!!!
[/quote]
Skoro sam zadajesz głupawe pytania w temacie Kądziora, to czemu po chamsku komentujesz otrzymaną odpowiedź ? Napierdalasz w tego trenera jakby ci ktoś za to płacił[color=#000000][size=large]...[/size][/color]
W du.pie mam twoje prywatne animozje i żale.Podziel się nimi z kim chcesz, ale nie obrażaj przy okazji ludzi, których nie znasz.
[/quote]
Where is Bruno???
[/quote]
Ty,coś się tak przyjebał do mnie jak gówno do okrętu ? nie wiem,co powoduje,że tracisz pamięć i gubisz wątki rozmowy..
Lepiej otwórz szampana i delektuj się swoją konstruktywną krytyką na temat gry Cracovii.
[/quote]
Role Ci się Kolego pomyliły...:D
[/quote]
Ani trochę..Czekam na konkrety.
[quote='tomex' pid='1287379' dateline='1509224460']
Niemniej jeśli Probierz nie wtłucze im w końcu do łba,że prowadząc [size=small](lub remisując) [/size][size=small]na 5 minut przed końcem [/size]
wyp... rowadza się piłki za stadion albo na księżyc, symuluje kontuzje i celebruje stałe fragmenty (nawet za cenę kartki), a ponadto nie stoi się i nie gapi się co robi rywal (dziś Drewniak gapiący się na jugola) - to stracę do niego cierpliwość
[/quote]
Ano właśnie. Potrzebujemy punktów jak tlenu a drużyna w końcówce przy prowadzeniu któryś już raz robi ...dokładnie to
co mówisz....dodam jeszcze ,że ma QJM piłkę z przodu i zamiast przytrzymać ...a choćby i "na Smolarka" to ...a eh
Probierz ZUPEŁNIE sobie z tym nie radzi czym dziś mnie wk...sorx zdenerwował mocno. Zachowanie drużyny w
takiej sytuacji to cholera PODSTAWOWY obowiązek trenera do "właściwego ustawienia"
a swoją drogą jeśli Nieciecza się utrzyma , wejdą Chojniczanka (prawdopodobne) i Puszcza (możliwe), a spadniemy my i paprykarze to ta g.ó.w.nia.na liga stanie się jeszcze bardziej g.ó.w.nia.na
[quote='Bruno' pid='1287382' dateline='1509224871']
[quote='Jarek44' pid='1287375' dateline='1509224025']
[quote='Bruno' pid='1287368' dateline='1509223509']
[quote='Jarek44' pid='1287346' dateline='1509220476']
[quote='Bruno' pid='1287145' dateline='1509175885']
Skoro sam zadajesz głupawe pytania w temacie Kądziora, to czemu po chamsku komentujesz otrzymaną odpowiedź ? Napierdalasz w tego trenera jakby ci ktoś za to płacił[color=#000000][size=large]...[/size][/color]
W du.pie mam twoje prywatne animozje i żale.Podziel się nimi z kim chcesz, ale nie obrażaj przy okazji ludzi, których nie znasz.
[/quote]
Where is Bruno???
[/quote]
Ty,coś się tak przyjebał do mnie jak gówno do okrętu ? nie wiem,co powoduje,że tracisz pamięć i gubisz wątki rozmowy..
Lepiej otwórz szampana i delektuj się swoją konstruktywną krytyką na temat gry Cracovii.
[/quote]
Role Ci się Kolego pomyliły...:D
[/quote]
Ani trochę..Czekam na konkrety.
[/quote]
Odpisałem Ci na priv.
[quote='ian thorpe' pid='1287356' dateline='1509221984']
Słuchałem wywiadu z Filipiakiem, trzeba pewne elementy gry wzmocnić, poprzez pozyskanie odpowiednich zawodników. Czas na poszukiwania, jest już teraz, i mam nadzieję, ze to się odbywa.
[/quote]
Wybacz Ian za sarkazm, ale jeżeli Ty po tylu latach jeszcze wierzysz w to co mówi Professore to niestety nie mogę Twoich komentarzy traktować serio!
Tomex żadne pośrednie tabelki nie obronią tego że jesteśmy na spadkowej pozycji a gramy tragicznie.
Ian, czy mógłbyś przybliżyć, co to znaczy "szerzej"? Czy kilkanaście lat gry w ekstraklasie to jeszcze nie "szeroko"?
To wszystko wygląda trochę tak, jakbyś mówił: "przecież wszyscy wiemy, że lepiej nie będzie - to jest korpo - więc doceńmy to, co jest, bo może być gorzej".
[quote='ian thorpe' pid='1287381' dateline='1509224782']
Potter - bo tak ciągle nadajesz na tego Webera. Napisz, zadzwoń do jego agencji, porozmawiaj z Danielem o żalach dot. kopaczy z jego "stajni"
INNfootball Agency - tel 601 371 977 weber@innfootball.co
Wymieniasz nazwiska, które trybuny głośnym okrzykiem pożegnały po ostatnim meczu. Szkoda nawet komentować. Tylko jedno nazwisko - Drewniak. Nie wiem co masz tak do gościa, bo dzisiaj był jednym z lepszych zawodników. Krytyka krytyką, ale bez pierdół.
Krak06, ja nie uważam, ze gramy świetnie, nie napiszę nawet, ze gramy dobrze. Od samego początku, skazałem te rozgrywki na budowę drużyny pod przyszłe rozgrywki, o czym wielokrotnie pisałem. Przypuszczałem, ze może tak to wyglądać, nie zmieniam zdania. Nigdzie nie usłyszałem, że MP nie zależy na wyniku. Widziałem dzisiaj jego reakcję po utracie gola. Nie jestem zadowolony z wyników, zwłaszcza, ze na 14 spotkań w 10 prowadziliśmy. Ale mój brak zadowolenia, nie powoduje, ze panikuję, ze wyrywam sobie włosy z głowy. Może to dlatego, ze już tyle lat kibicuję Cracovii, i że umiem czekać na obiecany ewentualnie sukces ? Dzisiaj na meczu był Baran, Giza, Baster ale też Turecki. Wszystkich pamiętam. Wiele meczów widziałem z ich udziałem. Jeszcze raz powtórzę, nie widzę sensu zmiany trenera, bo w układzie panującym w korpo, nic to nie daje. Widzę szansę dla Cracovii tylko w długotrwałym procesie budowy całej sekcji piłkarskiej - od trampkarzy do I drużyny. Wy widzicie dzisiaj wynik, a dzisiaj taki wypożyczony nasz młody zawodnik Ochał, strzelił dwa gole. Może to będzie taki nasz "Kądzior", który też przed Górnikiem był na wypożyczeniu ? Nie po to zmieniono system szkolenia, rozwiązano za namową Probierza rezerwy, nie po to po obozie piłkarskim przed rozgrywkami za namową Probierza podpisano kontrakt np. właśnie z Ochałem do czerwca 2020r., by teraz tego trenera zwalniać. Wy i wielu z Was widzi tylko datę meczu, ale ja widzę to trochę "szerzej".
[/quote]
Dzisiaj na VIP był Kołakowski nagrywal,filmował,pisał -może nastąpi zmiana tylko nie wiem czy "dobra zmiana" :)
oczywiście, ze może być gorzej. np. stery obejmie córka Filipiaka lat 21. Jak ktoś z Was poświecił trochę wysiłku, i posłuchał wywiadu, to by się dowiedział, że NA ZMIANĘ WŁAŚCICIELSKĄ JEST ZERO SZANS.
Tomasz1963, ja nie traktuję serio każdego słowa JF, natomiast staram się coś wychwycić bezpośrednio od niego, a nie ze skrótów internetowo-papierowych.
Tak jak zrozumiałem zapowiedź szukania zawodników DO UZUPEŁNIENIA. Jednym słowem, nie będą to głośne nazwiska, co wpisuje się w rozwój sekcji pod JF. Jeżeli ktoś z Was ma pomysł, oprócz napierdzielanki, na zmiany w sekcji, to z chęcią poczytam.
Ja się chwyciłem, jak ślepy słupa, że MP został tym "oberszefem", ze może coś wprowadzi w rozwój sekcji. Nawet kuźwa się pogodziłem z likwidacją rezerw, bo to świadczyło o pewnym patrzeniu dalej niż tylko sezon-dwa. Ma ktoś pomysł, to realizuje, bo ma zgodę.
Pasywpasy "szerzej" oznacza, ze interesuję się nie tylko pierwszą drużyną, tylko tym wszystkim, co w perspektywie miesięcy może wzmocnić Cracovię.
A może Marysia jest bardziej ambitna od słynnego taty i będzie chciała zasłużyć na pomnik w Cracovii ?! :)
[quote='potter' pid='1287363' dateline='1509222670']
Ian tabisz już z Weberem szukają ,,wzmocnień ''.Nie martw się kolejny deal będzie .Co do Probierza wyszarpał bym go za brodę za o co zrobił pozbywając się Cetnarskiego .Dziś pozdrawia go asysta .Mamy za niego Hiszpana który jest słabszy .Kulejemy kolejny raz w środku pola bo Drewniak i Herdnandez to zawodnicy znacznie słabsi od Cetnara i Budzika .Od Wdówki to 100 razy lepszy był Jędrisek .Przynajmniej harował w defensywie .
Ta drużyna co jest ma słabe fundamenty -beznadziejny Sowah ,Wdówka -Deja ,Drewniak ,Hernandez przeciętniaki z 1 ligowymi umiejętnościami
[/quote]
Potter ale od Drewniaka to się odpieprz bo to co gościu zapierdala i jeździ na dupie to drugiego takiego nie ma w Cracovii !
[quote='piotrek67' pid='1287405' dateline='1509227014']
[quote='potter' pid='1287363' dateline='1509222670']
Ian tabisz już z Weberem szukają ,,wzmocnień ''.Nie martw się kolejny deal będzie .Co do Probierza wyszarpał bym go za brodę za o co zrobił pozbywając się Cetnarskiego .Dziś pozdrawia go asysta .Mamy za niego Hiszpana który jest słabszy .Kulejemy kolejny raz w środku pola bo Drewniak i Herdnandez to zawodnicy znacznie słabsi od Cetnara i Budzika .Od Wdówki to 100 razy lepszy był Jędrisek .Przynajmniej harował w defensywie .
Ta drużyna co jest ma słabe fundamenty -beznadziejny Sowah ,Wdówka -Deja ,Drewniak ,Hernandez przeciętniaki z 1 ligowymi umiejętnościami
[/quote]
Potter ale od Drewniaka to się odpieprz bo to co gościu ***** i jeździ na ***** to drugiego takiego nie ma w Cracovii !
[/quote]
Przyznaję!!! Nawet widać było wkur.wienie Drewniaka po straconym golu. Czasem to się widzi, piłkarz ma to w dupie.ie, a czasem go to wkur.wia. Drewniak w mojej opinii zapied.ala i mocno przykłada się do stałych fragmentów... To tak ode mnie - subiektywnie..
Szymon to akurat najmniej drewniany piłkarz w naszej "drużynie".
Drewniak ?Przeciętny piłkarz owszem waleczny ale co z tego .Umiejętności ma kiepskie .Dobrze wypada ale na jakim tle ?Jak weźmiemy porównamy do Wdówki ,Sowaha ,Deji ,Szczepniaka ,Hernandeza to owszem jest lepszy .Tyle że tamtych trudno nazwać piłkarzami -to są karykatury .
Znacznie lepsi od nich Budzik ,Cetnarski ,Kądzior powinni grać w Cracovii .Trzeba być chory psychicznie by lekka ręką się pozbyć tej 3 a zakontraktować za to gamoni bez umiejętności i bez charakteru .
Myślę, że stosunek tych piłkarzyków do gry w Cracovii jest taki jak ich frekwencja na uroczystości odsłonięcia pomnika Józefa Kałuży (nie było żadnego z obecnych na boisku!). Zupełny brak szacunku dla historii i tradycji Cracovii!
Słabego piłkarza nie tylko cechuje brak umiejętności ale także jest on pozbawiony odrobiny ambicji co przedstawiłem w wątku dotyczącym Hernandeza.
A myśmy pościągali w większości szrot ze spadkowiczów, który nie tylko niewiele umie ale przede wszystkim nie chce walczyć ambitnie i nie ma tzw. mentalności zwycięzcy.
Natomiast patrząc na pracę i działalność Probierza zastanawiam się jakby wyglądała Cracovia teraz gdyby nie zwolniono Zielińskiego. Pewno byłby w drużynie Kądzior, Cetnarski, Brzyski (nie gorszy od Sowaha) i nie wykupilibyśmy Mihalika za 800 tys. euro.
Ja się poważnie zastanawiam w jaki sposób Probierz osiągał sukcesy z Jagiellonia? Oceniając go po pracy w Cracovii miałbym duże wątpliwości co do jego kwalifikacji trenerskich. Czy tam, w Białymstoku miał dobrych prowadzących, doradców, pomocników, a tu, dostając wolna rękę i swobodę w tworzeniu drużyny wyszło szydło z worka? Przecież on nie umie nawet ustawić obrony! Podobno był obrońcą jako piłkarz - akurat go w tej roli nie pamiętam, bo kiedy wyjechałem z Polski kopal jeszcze w trampkarzach.
W obronie i grze obronnej jest katastrofa! Czego on uczy tych piłkarzy? Czy w ogóle czegoś? Przecież oni nie umieją nawet przeprowadzić składnego ataku! Za taka grę (laga do przodu) na Piątka, jak bylem w Cracovii odpowiedzialny za młodzież, zwolniłem trenera drugiej drużyny juniorów dlatego, [size=small]ż[/size]e po przechwycie piłki, słychać było z ławki tylko: długa do przodu! A było to 36 lub 37 lat temu! Gdzie my (seniorska Cracovia teraz) jesteśmy?
Mam wrażenie, [size=small]ż[/size]e dzieje się tu bajkowy spektakl z frazą: "Król jest nagi!" w tytule. Jestem przekonany, [size=small]ż[/size]e nawet z tych niezbyt udanych piłkarskich zakupów, porządny trener potrafiłby zrobić przez kilka miesięcy drużynę grającą jakoś w piłkę. Przecież w Koronie, gts-ie, Slasku te[size=small]ż[/size] [size=small]składy [/size][size=small]się [/size][size=small]zmieniły diametralnie, ale teraz, przy końcu regulaminowej rundy jesiennej te drużyny graj[/size][size=small]ą[/size][size=small]!!! [/size]
Kto[size=small]ś[/size] powinien przekonać Probierza, [size=small]ż[/size]e praca w Cracovii nie jest właściwa dla niego, zaoszczędzilibyśmy sporo pieniędzy. Powinien zrezygnować i da[size=small]ć[/size] tym samym szans[size=small]ę[/size] komuś innemu na wyprowadzenie tej drużyny z bagna w jakie j[size=small]ą[/size] wpuścił. [size=small]Niech jedzie na Cypr albo do Grecji, o ile kto[/size][size=small]ś[/size][size=small] go tam po wyczynach u nas przyjmie. [/size]
[size=small]Abstrahując od fatalnego zarządu i stylu prowadzenia klubu, mo[/size][size=small]ż[/size][size=small]e by się jednak udało ściągnąć kogo[/size][size=small]ś[/size][size=small] z zagranicy (w miar[/size][size=small]ę[/size][size=small] dobry, polski trener teraz tu nie przyjdzie), byśmy byli w stanie zakończyć ten sezon na bezpiecznym,14-tym miejscu. Prawdopodobnie trzeba by było wyłożyć spor[/size][size=small]ą[/size] sumę, ale byłaby przynajmniej szansa. Probierz w sytuacji pełnej samodzielności niestety okazał się po prostu cie[size=small]ń[/size]ki.
[quote='farciarz2' pid='1287437' dateline='1509245328']
Myślę, że stosunek tych piłkarzyków do gry w Cracovii jest taki jak ich frekwencja na uroczystości odsłonięcia pomnika Józefa Kałuży (nie było żadnego z obecnych na boisku!). Zupełny brak szacunku dla historii i tradycji Cracovii!
Słabego piłkarza nie tylko cechuje brak umiejętności ale także jest on pozbawiony odrobiny ambicji co przedstawiłem w wątku dotyczącym Hernandeza.
A myśmy pościągali w większości szrot ze spadkowiczów, który nie tylko niewiele umie ale przede wszystkim nie chce walczyć ambitnie i nie ma tzw. mentalności zwycięzcy.
Natomiast patrząc na pracę i działalność Probierza zastanawiam się jakby wyglądała Cracovia teraz gdyby nie zwolniono Zielińskiego. Pewno byłby w drużynie Kądzior, Cetnarski, Brzyski (nie gorszy od Sowaha) i nie wykupilibyśmy Mihalika za 800 tys. euro.
[/quote]
Już widzę Lewandowskiego, który olewa podobną uroczystość w Bayernie...:D
[quote='farciarz2' pid='1287437' dateline='1509245328']
[/quote]
Przykład idzie z góry począwszy od wirualnego prezesa który nie wie lub nie chce wiedzieć kto to był Kałuza to co mają wiedzieć najemnicy którzy przyszli tutaj tylko po to aby zarobić.Ktoś w tym pieprzonym korpo powinien wydac polecenie aby zawodnicy stawili się na takiej uroczyści a już na pewno cała rzesza naszej młodzieży dla której powinien być wzorem .Ale czy to kogoś obchodzi w ogóle w tym korporacyjnym bałaganie ?!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)