Probierz to dyr od infrastruktury czy trener ?
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Trener powiedział na konferencji, że szukamy lewego pomocnika. Czyżby jednak Jarek miał odejść przed zamknięciem okienka?
Probierz to teraz jedno, drugie i trzecie. Wolę,żeby to on się tym zajmował, bo przynajmniej coś się buduje i zostanie na lata.
Dziś trenowali strzały zza 16 i najlepiej ułożona stopa kto ?Nasz trenejro -piłkarze mają się od kogo uczyć :)
Może Probierz powinien być grającym trenerem ? ?
[quote='Dorwas' pid='1271439' dateline='1503000938']
Trener powiedział na konferencji, że szukamy lewego pomocnika. Czyżby jednak Jarek miał odejść przed zamknięciem okienka?
[/quote]
z zawodników z Ekstraklasy tylko Kurzawa byłby chyba w naszym zasięgu (biorąc pod uwagę że może też grać jako defensywny pomocnik byłby dużym wzmocnieniem przy kontuzjach Covilo i Dąbrowskiego), ew Małkowski z Sandecji ale on jeszcze chyba przez kilka miesięcy pauza (podobnie jak Vlasko w Zagłębiu) a temat Zivca czy Pawlowskiego chyba już upadł
w I lidze najlepszym lewym pomocnikiem w lidze jest chyba Kaczmarek z Olimpii (pomijając drobny szczegół - ma 37 lat ;))
liczę że się pozytywnie rozczaruję i sciągniemy kogos pokroju Deleva i Jevticia ale przy naszym skautingu zagranicznym to raczej złudna nadzieja
Kim jeszcze trener Probierz powinien być? Organizatorem wyjazdów? Kierowcą autobusu? Hejnalistą na wieży mariackiej?
na gniazdo niech wejdzie
Pilotem z Orbisu. ;)
O to ,to - w programie wycieczki do Szwajcarii i...Kańczugi :)
[quote='Aston1906' pid='1271454' dateline='1503005946']
Kim jeszcze trener Probierz powinien być? Organizatorem wyjazdów? Kierowcą autobusu? Hejnalistą na wieży mariackiej?
[/quote]
Przede wszystkim hydraulikiem... bo kto naprawi kran z ciepłą wodą jak sie [size=small]coś zepsuje....[/size]
- Edytowany
Astonie, pytasz kim jeszcze, ja odpowiadam - powinien być piłkarskim Rohaczkiem. Możesz się naigrywać do woli, możesz to określać patologią, comarchofilią, brakiem ambicji sportowych, możesz też śmiało pisać, że Kałuża przewracałby się w grobie jakby widział takich kibiców.
Ale mnie cieszy i mam prawo się z tego cieszyć, że mamy trenera, który stara się osiągnąć tutaj coś więcej niż krótkofalowy sukces i który dodatkowo jest w stanie takie rzeczy załatwić z duetem Filipiak/Tabisz, choćby na razie była to drobnica w postaci siłowni, remontu balonu czy śniadań w klubie. Świetnie, że kładzie na to taki nacisk i oby mu to nie przeszło.
- Edytowany
Yyy a przepraszam bardzo, który z trenerów nie chciał osiągnąć"czegoś więcej niż krótkofalowego sukcesu" ?
Każdy z Naszych trenerów miał być Rohaczkiem piłkarskim (może z wyjątkiem przejściowych trenerów jak Hajdo) i co z tego powychodziło?
A twierdzenie że Probierz walczy z Tabiszem/Filipiakiem bo piłkarze razem jedzą śniadania czy ze zbudowano wielka siłownię jest nietrafione. Bo dajmy na to o ileż większe w takim razie zasługi miał Zieliński "skłaniając" Filipiaka do "budowy" (celowo cudzysłów) w Liszkach. I czy ktoś patrzy na to jak na sukces?
Trener ma mieć wyniki, a nie oceniać go po tym że ma warsztat, dobrze chce i umie cos załatwić u prezesa.
- Edytowany
Można się cieszyć z tego i jednocześnie liczyć na wyniki sportowe. Te dwie rzeczy się nie wykluczają.
Swoją drogą, może jestem w tym naiwny, ale wydaje mi się, że u Probierza Kapustka nie dostałby w czambo w dyskotece tak jak dostał za Zielińskiego. Bo by go tam nie było.
[quote='potter' pid='1271450' dateline='1503004395']
Dziś trenowali strzały zza 16 i najlepiej ułożona stopa kto ?Nasz trenejro -piłkarze mają się od kogo uczyć :)
[/quote]
Nie załamuj.... ::( Czyli dobrze powiedział ,ze jeszcze nic nie osiągnęli a co poniektórym gwiazdorzenie w głowie!
Tak, bo Probierz to jego matka, ojciec, brat, ciotka czy wujek w jednym, którzy dadzą zakaz i koniec młody nie może nic. Nie gadajcie głupot , jak jakiś młody będzie się chciał zabawić to się zabawi i nie zmieni tego nawet "mistrz wielu dziedzin życia" Probierz.
PS. Tak sobie myślę że, wychwalanie Probierza ponad niebiosa przez niektórych jest trochę nie tak. Gość na razie jest w klubie parę miesięcy i nie osiągnął nic (bo po prostu jest za krótko) poza zorganizowaniem wspólnych śniadań lub remontu balonu.Poczekajmy co zrobi dalej i wtedy go będziemy chwalić lub ganić.Ja na razie go ani nie chwale ani nie ganie, bo nie ma za co mu tej oceny wystawić.
[i]Gość na razie jest w klubie parę miesięcy i nie osiągnął nic (bo po prostu jest za krótko) poza zorganizowaniem wspólnych śniadań lub remontu balonu.Poczekajmy co zrobi dalej i wtedy go będziemy chwalić lub ganić.[/i]
No, i przede wszystkim zrobił czystkę w drużynie. Jeśli chodzi o mnie oczywiście czekam,
[quote='gusto' pid='1271469' dateline='1503025975']
Astonie, pytasz kim jeszcze, ja odpowiadam - powinien być piłkarskim Rohaczkiem. Możesz się naigrywać do woli, możesz to określać patologią, comarchofilią, brakiem ambicji sportowych, możesz też śmiało pisać, że Kałuża przewracałby się w grobie jakby widział takich kibiców.
Ale mnie cieszy i mam prawo się z tego cieszyć, że mamy trenera, który stara się osiągnąć tutaj coś więcej niż krótkofalowy sukces i który dodatkowo jest w stanie takie rzeczy załatwić z duetem Filipiak/Tabisz, choćby na razie była to drobnica w postaci siłowni, remontu balonu czy śniadań w klubie. Świetnie, że kładzie na to taki nacisk i [b]oby mu to nie przeszło.[/b]
[/quote]
Trenerowi Probierzowi być może nie przejdzie, ale Prezes Janusz czasami jest kapryśny...
Gusto podziwiam Twój młodzieńczy pozytywistyczny zapał :D
- Edytowany
Lubię z Tobą pisać Astonie, bo się czuję odmłodzony. :)
Prezes Janusz będzie kaprysił, ale jak co sezon będzie mógł sprzedać na zachód takiego Pestkę czy innego Wilka, to mu przejdzie.
Wiem, pobożne życzenia na razie.
Teraz najważniejsze, żeby wyniki nie przyszły za późno, bo jeszcze parę kolejek i trybuny zaczną się domagać głów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)