Tylko krowa nie zmienia poglądów. Oraz niektórzy nieprzemakalni.
-
-
Cracovia-Śląsk Wrocław - piątek 07.04 g. 18.00
Każdy się może obudzić. Ja miałem podobnie przy zwalniania wąsa. Trzymałem jedna ze stron, a tak na prawdę, jedna strona była gorsza od drugiej.
Czytałem, co nie zmienia faktu że roztrząsanie "realizmu" na każdym kroku coś zmieni. Sytuacja jest kiepska, ale nie beznadziejna a usprawiedliwianie piłkarzy na każdym kroku do niczego nie prowadzi. Wystarczy się rozglądnąc by zauważyć że ich sytuacja niczym się nie różni niż wielu ludzi obok, którzy za znacznie mniejsze pieniądze, kopią się ze swoimi "tabiszami" i innymi "bałdysami" w zakładach, przedsiębiorstwach, korporacjach czy firmach. A na takich "filipiakach" świat biznesu stoi. Niech się kur#a wezmą w garść a jak im zarząd przeszkadza to może faktycznie już czas powrócić do "tradycyjnych" metod motywacyjnych, jakoś Rzeźniczakowi nie przeszkadza dalej grać w Warszawie mimo że cała Polska widziała jak dostaje po ryju. Oczywiście rozumiem fakt że nikt mu tyle nie da co tam dostaje, ale ble ble ble honor ble ble ble.
Ale przeciętny kibic Legii ma gdzieś czy Rzeźniczak dostał kiedyś tam plaskacza, bo przeciętny kibic Legii cieszy się ze sportowych sukcesów, które bynajmniej nie wynikają z faktu, że grajkowie zostali sterroryzowani.
A u nas, mimo możliwości finansowych, stabilności i Bóg wie czego jeszcze, od 13 lat gramy o utrzymanie (z dwoma przebłyskami, które w sumie i tak nawet podium MP nie przyniosły), więc kibic, taki jak ja, rzyga już tym zwalaniem całej odpowiedzialności na kolejne pokolonie najemnych pracowników, jakimi są trenerzy i grajkowie.
Tak, wiem, powtarzam się, no ale skoro nie dociera, to najwyraźniej muszę.
Coraz więcej satyryków...coraz mniej "rzemieślników"
Cracovia ze Śląskiem bez Piątka, Malarczyka, Jaroszyńskiego, Čovili. Budziński, Cetnarski i Dąbrowski się wyleczyli.
Decyzja Małopolskiego ZPN w sprawie ew. dyskwalifikacji Diega Ferraressa i Rafała Dobrolińskiego zapadnie dopiero dziś po południu.
- Edytowany
Tylko kto zwala całą wine? Są jednak współodpowiedzialni. To nie ja "rycze" od pół roku że Zielińskiego trzeba wywalić bo jest jednoseznowcem bez umiejętności i wiedzy. To nie ja wbijam co do drugiego tematu o zawodnikach i obwieszczam że są pokrakami bez zmysłu do gry w piłkę. Mi tłumaczyć nie musisz kto jest odpowiedzialny. Na dziś [u]mamy drużyne wystarczająco dobrą[/u] by grała o inne cele niż 14 miejsce, bez względu na to jak bardzo Tabisz i Filipiak robią im pod górkę.
Ok skoro nie gra Piątek i Budziński to nadzieja w tym że zagramy na 0 z tyłu i fartem coś strzelimy.
Ale mnie nie interesuje potencjał tych konkretnych grajków, nie interesuje mnie nawet ten nieszczęsny Tabisz.
Ja pytam PREZESA ZARZĄDU spółki MKS Cracovia SSA, dlaczego od 13 lat klub nie przynosi wyników na miarę, zapowiadanych przecież, możliwości? A zatem dlaczego pieniądze właściciela są marnotrawione?
Oczywiście wyników sportowych, bo spółka prowadzi sekcję sportową. Nie interesuje mnie żadna społeczna odpowiedzialność, mam ją centralnie w dupie, jak każdy kibic w Polsce i na świecie.
W związku z kontuzją sędziego Mariusza Złotka, doszło do trzech zmian w obsadzie sędziowskiej 28. kolejki Lotto Ekstraklasy.
Za Złotka mecz Lecha Poznań z Legią Warszawa poprowadzi Daniel Stefański. Sędzią głównym spotkania Cracovia - Śląsk Wrocław będzie Bartosz Frankowski, zaś na arbitra meczu Korona Kielce - Ruch Chorzów wyznaczono Zbigniewa Dobrynina.
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Właściciel uważa że prezes dba o pieniądze i wydaje je zgodnie z jego wizją (niestety nie jest to wizja kibiców). Przyznaje kiedyś myślałem że właściciel chce, ale prezes nie daje rady, ale się z tego wyleczyłem. Przydupas to faktycznie tylko dodatek. Właściciel jest w Genewie, czasami poleci do Abu Dabi czy innych Nowych Yorków, powierzył klub na ręce prezesa i dobrze mu z tym a prezes sobie znalazł pomocników takich jakich chciał.
Też myślałem że widowisko pod tytułem "ośmieszamy Cracovię" zakończyło swoje występy na sezonie 2014/2015. Jak widać byłem w błędzie.
Choć nadal uważam że to jest nie do pomyślenia by pracownik miał wszystko w dupie, szczególnie w takiej branży jak piłka nożna.
[quote='quentin' pid='1232535' dateline='1491478770']
Na dziś [u]mamy drużyne wystarczająco dobrą[/u] by grała o inne cele niż 14 miejsce, bez względu na to jak bardzo Tabisz i Filipiak robią im pod górkę.
[/quote]
[size=small]Trudno mi się z tym stwierdzeniem nie zgodzić.[/size]
[size=small]Dodam tylko, ze o ile mi wiadomo, piłkarze dostają w dalszym ciągu wypłaty wynikające z podpisanych kontraktów.[/size]
[size=small]Nie popadajmy w paranoje, bo za chwile dojdziemy do wniosku, ze specjalnie graja na szkodę klubu i stwierdzimy ze maja racje, bo przecież trzeba pokazać temu ch.. Tabiszowi co się o nim myśli. Tylko komu oni zaszkodzą? Tabiszowi???[/size]
[size=small]TYLKO 3 PUNKTY ![/size]
Frankowski.
jeszcze lepiej
dziękuję
Piłkarz Śląska m.innymi, coś niecoś o trenerze Rumaku
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,sito-riera-odpalil-slask-wroclaw-ma-klopot-bogactwa,artykul,774134,1,789.html
[quote='tomex' pid='1232570' dateline='1491486896']
Frankowski.
jeszcze lepiej
dziękuję
[/quote]
A jaki byłby Twoim zdaniem dobry (= obiektywny)?
To nie jest złośliwość, pytam poważnie.
Bo tak po ostatnich meczach zastanawiam się, czy w ogóle jacyś są...
- Edytowany
odpowiadam powaznie:
Adrien Jacottet (Szwajcaria), ale on sędziował w zeszłej kolejce cwks i już ma dosyć polskiej ligi. Więcej nie będzie :(. No chyba, że mieszka niedaleko Profesora :D
a poważnie: uważam, że mecze polskiej ligi powinni sędziować Czesi (a nasi "artyści" ligę czeską) . Odcięłoby to przydupasów bońka i przycośtam od układów
To nie jest głupia myśl. Ale ja bym wolał chinczykow którzy nie mówią po angielsku. Zero bratania się gglaskania po kutafonach tylko gwizdek, kartka, mur. Dziękuję dowidzenia
- Edytowany
chinczyki to średni pomysł. Kiedyś taki azjata "sędziował" nam mecz, zresztą z rzeką Płock i nie uznał prawidłowego gola Kazimierza W.
więc za żółtych ja dziękuję
a jeśli chodzi o języki, to może Węgrzy. Blisko, a język niezrozumiały dla nikogo (poza Litauszki)
a wracając do tematu: OFI informuje:
[i]Trener Rudolf Roháček i zawodnik Filip Drzewiecki pojawią się na sektorze I jutro na 20 minut przed początkiem meczu Cracovia - Śląsk Wrocław. Nasi mistrzowie przyjdą rozdać autografy, zrobić sobie zdjęcia z kibicami i zamienić z nimi parę słów.[/i]
(uprzedzając pytania: czemu tylko dwóch? - przypominam, że Płachta nie dał odpocząć reprezentantom tylko zaraz po Play Off porwał ich do Krynicy
Od ktorej godz.mozna u was pod stadionem w dniu meczu zalozyc profile I kupic bilety.
Od 10
Ciekawe jak murawa... pewnie co ni3co się puściła przy ładnej pogodzie ale czy czasem jej dziś nie zadeptaja po deszczach.... ehhhh
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)