[quote='szuwarek' pid='1209446' dateline='1483633781']
...a coś mi sugerujesz z tym korytarzem?
[/quote]
Poniekąd, choć tym razem nie intencjonalnie. Ty akurat jesteś dobrze poinformowany, bo masz czas i chęci bywać często na Wielickiej. Nie znaczy to jednak, że wystarczy dużo wiedzieć, by wiedzieć wszystko- kto, kiedy, dlaczego i przez kogo jest obserwowany, albo 'obserwowany' i jaki jest w tym udział Pana Jacka, co poniekąd jest oczywiste. Ogólnie pisałem.
-
-
Jaroslav Mihalik - witamy w Cracovii!
[quote='Bucky Nome' pid='1209449' dateline='1483634131']
[/quote]
Poniekąd, choć tym razem nie intencjonalnie. Ty akurat jesteś dobrze poinformowany, bo masz czas i chęci bywać często na Wielickiej. Nie znaczy to jednak, że wystarczy dużo wiedzieć, by wiedzieć wszystko- kto, kiedy, dlaczego i przez kogo jest obserwowany, albo 'obserwowany' i jaki jest w tym udział Pana Jacka, co poniekąd jest oczywiste. Ogólnie pisałem.
[/quote]
...opieram się na oficjalnych wypowiedziach Pana Jacka....był obserwowany, jest obserwowany i będzie obserwowany - w efekcie przyjeżdzają do nas zawodnicy, którzy nie zdają egzaminu na żadnej pozycji (patrz wysyp Bułgarsko-Rumuński)
Wolę miernego Polaka (lub zawodnika z Polskiej ligi), bo przynajmniej wiem czego mogę się po nim spodziewać.
Co nie zmienia faktu, że Mihalik jest uważany za jeden z większych talentów słowackiej piłki. Właśnie takich zawodników powinniśmy ściągać, ma potencjał żeby być kimś takim jak za swojego czasu Duda w CWKSie, choć oczywiście pozycja inna.
[quote='szuwarek' pid='1209453' dateline='1483634533']
[quote='Bucky Nome' pid='1209449' dateline='1483634131']
[/quote]
[/quote]
...opieram się na oficjalnych wypowiedziach Pana Jacka....był obserwowany, jest obserwowany i będzie obserwowany - w efekcie przyjeżdzają do nas zawodnicy, którzy nie zdają egzaminu na żadnej pozycji (patrz wysyp Bułgarsko-Rumuński)
Wolę miernego Polaka (lub zawodnika z Polskiej ligi), bo przynajmniej wiem czego mogę się po nim spodziewać.
[/quote]
Kto zda egzamin to inny temat. Trudno przypuszczać by Kapustka nie był obserwowany, nawet jeśli weźmiemy pod uwagę stosunkowo niską kwotę transferu w odniesieniu do budżetu Leicester. To jednak realny pieniądz. Czy się tam sprawdził? Nie. Czy Krychowiak sprawdził się w PSG? No słabo.
Mihalika witam z dużymi nadziejami. Na pewno większymi niż witałem Rakelsa.
Mieliśmy już Mihalika. Dobry był :)
Stawiam ze Zieliński nigdy go nie widział na oczy tak jak Lituaskiego czy jak to tam odmienić.. Oby ten strzał był lepszy
Co stawiasz ?
Duże zaskoczenie na plus - witam i życzę wielu bramek, asyst i fantastycznych szarż na skrzydłach!
- Edytowany
Obys byl 2razy lepszy niz Pawlusinski ktorego uwazam za ostatniego super skrzydlowego u nas!!!
Vestenicky bis
pewnie po sezonie na żądanie Zielińskiego wykupimy go za 250 tys euro (na szczęście Czesi są mniej pazerni niż Wlosi ;)
W przypadku przydatności do zespołu klub będzie miał możliwość pierwokupu zawodnika po zakończeniu okresu wypożyczenia.
W grę wchodzi niemała opłata transferowa, bowiem w styczniu 2016 roku Slavia zapłaciła za niego MSK Żylina ok. milion euro.
Mihalik jest wychowankiem klubu z Żyliny.
Jego dorobek w tym zespole to 24 gole i 18 asyst w 124 występach. Z kolei dla Slavii w 27 meczach zdobył trzy bramki i zaliczył dziewięć asyst.
Jesienią skrzydłowy zagrał dziewięć meczów w czeskiej ekstraklasie (częściej wchodził z ławki) i zdobył jednego gola.
Nowy zawodnik Cracovii jest jednym z najbardziej utalentowanych słowackich piłkarzy. To podstawowy zawodnik reprezentacji U-21, która w czerwcu wystąpi w Polsce na mistrzostwach Europy.
czytaj na: http://procracovia.ml/2017/01/05/reprezentant-slowacji-w-cracovii/
- Edytowany
Witaj i powodzenia! Strzelaj bramki i asystuj ku chwale swojej i Cracovii!
Mnie się takie transfery podobają. Piłkarz na początku kariery, z ciekawymi statystykami. Co z tego wyjdzie nikt nie wie ale nadzieje daje.
[quote='tomex' pid='1209486' dateline='1483641091']
Vestenicky bis
pewnie po sezonie na żądanie Zielińskiego wykupimy go za 250 tys euro (na szczęście Czesi są mniej pazerni niż Wlosi ;)
[/quote]
Tomex, czytając twoje posty odnoszę wrażenie, że od dawna cierpisz na poważne problemy żołądkowo-żółciowe i stąd wszystko ci się nie podoba.Trochę to już staje się nudne, wolę jednak składać to na karb twoich problemów zdrowotnych niż uznawać cię za trolla gts-u.
A transfer Mihalika wydaje mi się bardzo ciekawy, dobrego skrzydłowego nam brakuje.
Powodzenia! :)
Powtórzę za innymi: na papierze wygląda świetnie.
Takie szybkie porównanie łącznego bilansu wszystkich jego występów i wszystkich gier w Cracovii naszego najlepszego pod względem statystyk gracza, Budzika:
Mihalik - 151 występy - 27 goli - 27 asyst
Budzik - 143 występy - 24 goli - 22 asysty
Jednym słowem, Witamy
Powodzenia !!!
Jaroslaw, Pasy zbaw!
Znam go od dziecka. 3 lata temu mógł był za darmo...
- Edytowany
...a Leicester mógł mieć 3 lata temu Kapustkę za darmo...
Transfer bez wad moim zdaniem , możemy tylko na nim zyskać .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)