Łożeszty... Żytko, Marciniak, Danielewicz...
-
-
Śląsk Wrocław - Cracovia 22 października, 18:00
niczym ten Śląsk dzisiaj nie zachwycił. Jesteśmy faworytem pod każdym względem, jak zagramy jak potrafimy, Wrocław zdobędziemy.
[quote='gronix' pid='1193478' dateline='1476734325']
A mi "śmierdzi" Stawowym ;) i 3:0 do przodu po koncercie całej drużyny.
Dla przypomnienia, tamto jedyne zwycięstwo we Wrocławiu dała drużyna: Pilarz - Szeliga, Kosanović, Żytko, Marciniak - Budziński, Dąbrowski, Danielewicz - Steblecki, Nowak (89' Dudzic), Ntibazonkiza (84' Boljević).
Porównując składy to obecna drużyna ma chyba szansę powtórzyć wynik ;).
[/quote]
I Pawełek !!!
- Edytowany
Akurat bronił Gikiewicz ale na początku meczu zrobił "pawełka" i wyleciał z boiska ;). A Kelemen to Śląskowi w drugiej połowie tyłek ratował bo byśmy im Koronę zrobili i byłoby 0:6.
Teraz w Śląsku broni jakiś anonimowy dla mnie Kamenár. Trzeba dać mu szansę :D.
Dzisiejszy mecz strasznie słaby. Śląsk nie grał nic konkretnego, a że Korona popełniała straszne błędy, to i tak dziw, że skończyło się tylko na dwóch bramkach. Przy naszej normalnej dyspozycji nie przewiduję innej opcji jak tylko zwycięstwo. No ale do tego trzeba normalnej dyspozycji...
[quote='Rock' pid='1193485' dateline='1476735767']
Łożeszty... Żytko, Marciniak, Danielewicz...
[/quote]
plus Szeliga, Steblecki i Dudzic...
Skład masakra.
Myśmy to wygrali naprawdę?
Potrzebujemy tylko stabilizacji i rozsądnych wzmocnień jednym, dwoma zawodnikami co okienko. Bo piłkarzy to my mamy.
Trenera tez. Czas gra na nasza korzyść. Powiadam Wam: idą lepsze czasy.
Kto się wybiera?
Po ostatnich "popisach" Śląska myślę, że wygramy bez problemu :D
Obstawiam co najmniej 3:0 :D
Wczorajszy mecz to rywalizacja dwóch bezsił, wygrała nieco lepsza .Jak nasi nie wygrają we Wrocławiu to nie chcę nic mówić .
Mecz poprowadzi słaby sędzia - Piotr Lasyk
[quote='szuwarek' pid='1193912' dateline='1476965064']
[/quote]
może i słaby, ale jak na razie mamy u niego całkiem niezły bilans ;)
1 mecz 1 zwycięstwo gole 4:1
śląsk ma gorszy
3 mecze , po sztuce na każdy wynik i 3:2 w bramkach
kartek za dużo nie daje, ale poza jedynym wyjątkiem - daje je wyłącznie gościom
[quote='tomex' pid='1193913' dateline='1476965491']
[/quote]
śląsk ma gorszy
[/quote]
To sędzia amator - http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Ekstraklasa/820572-lista-sdziow-na-sezon-2016-17.html
Śląsk na wiosnę może być mocny, narazie złe przygotowanie i brak zgrania. My łapiemy formę i wszystko zaczyna funkcjonować coraz lepiej. Ten mecz trzeba wygrać jeśli myślimy poważnie o pierwszej 8.
[quote='szuwarek' pid='1193917' dateline='1476966182']
[quote='tomex' pid='1193913' dateline='1476965491']
[/quote]
śląsk ma gorszy
[/quote]
To sędzia amator - http://pilkanozna.pl/index.php/Wydarzenia/Ekstraklasa/820572-lista-sdziow-na-sezon-2016-17.html
[/quote]
wolę takiego amatora (zwłaszcza, że nam krzywdy nie zrobił) niż [b]kogokolwiek[/b] z wymienionych na liście "zawodowców"
Amator nie amator, niby statystycznie więcej kartek dla ości, ale też goście (w tym sezonie) częściej wygrywają;) 6 na 10 meczy + 2 remisy
leszeczek i tomex, Wy zapewne na sędziach się znacie, ale tych z TK. W zeszłym tygodniu na tym forum, już jeden z kolegów się popisał o ich znajomości - nie idżcie ta drogą ;)
kudy mi do Twojego znawstwa! Nie śmiem się porównywać. Podałem tylko kilka wniosków ze statystyk meczów, które sędziował. Widziałem tylko jeden i to w zeszłym sezonie, ale nic z tego nie pamiętam. Ty zapewne widziałeś więcej i możesz oceniać decyzję po decyzji.
Kompletnie nie ogarniam jak można woleć słabszego sędziego od zawodowego tylko dlatego, że jeszcze nas nie skrzywdził (tak jakby sędziowie podczas pracy kierowali się sympatiami klubowymi :D)
Na temat sędziego Laska napisałem to co zobaczyłem parę dni temu w meczu Zagłębie - Lechia
...http://www.futbolnews.pl/newsroom/75914,tosikowi-znowu-futbol-pomylil-sie-z-mma
PS
W tym sezonie - 10 meczy
pokazał:
- 49 żółtych kartek
- 2 czerwone kartki
- 5 rzutów karnych
- Edytowany
[quote='Aston1906' pid='1193941' dateline='1476971158']
Kompletnie nie ogarniam jak można woleć słabszego sędziego od zawodowego tylko dlatego, że jeszcze nas nie skrzywdził (tak jakby sędziowie podczas pracy kierowali się sympatiami klubowymi :D)
[/quote]
To może wystąp wielbicielu pseudoprofesjonalistów (tych z szuwarkowej listy sędziów) do Przesmyckiego z prośbą aby wszystkie mecze sędziowali nam na zmianę wyłącznie:
Borski, Gil, Jakubik, Kwiatkowski, Marciniak, Przybył, Raczkowski, Stefański, no i oczywiście superprofesjonalista Frankowski :P, a po 9 kolejkach ci sami od początku.
(na liście "zawodowców" jest jeszcze Musiał, ale on nam na szczęście sędziować nie może. :P)
To, że ktoś nazywa się "profesjonalista" oznacza jedynie tyle, że bierze pieniądze za wykonaną pracę. Wcale nie musi oznaczać, że wykonuje ją lepiej niż amator. Przykłady można mnożyć: choćby wyjce (zwane piosenkarzami) , mechanicy samochodowi (tak, tak), kucharze itp.
w w/w zawodach amatorzy bardzo często przewyższają profesjonalistów.
o p.osłach zawodowych i niezawodowych (są tacy) nie napiszę, bo mi znowu jakiś moderator (niecałkiem słusznie w poruszonym przypadku) zarzuci uprawianie polityki na forum sportowym:P
co oczywiście nie zmienia 3 faktów:
1) Lasyk może być beznadziejnym sędzią
2) mam prawo uważać, że lepiej iż on nam sędziuje niż np. Gil, Przybył, sRaczkowski czy Frankowski
3 będę miał prawo do zmiany tej opinii po meczu we Wrocławiu, o ile zajdzie taka potrzeba ;)
a sędziowie podczas pracy oczywiście nigdy nie kierują się sympatiami klubowymi. Nigdy :P
Jeżeli do mnie pijesz Astonie to kulą w płot. Ja żadnego sędziego nie wolę. Nie przyjmuję tylko a priori, że "zawodowy" jest lepszy od "amatora", bo do tego musiałbym przyznać profesjonalizm tym, którzy z "amatora" robią "zawodowca".
A sędziowie, jak wszyscy. Czasem robią więcej błędów, czasem mniej.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)