Litości, za chwilę będzie mi głupio, ze na te plejofy chodzę (najczęściej) :)
Dokonczymy mecz, zdobędziemy puchar, a ja będę pamietac tylko niesmak jaki towarzyszył temu "wydarzeniu".
-
-
Superpuchar Podhale - Cracovia 18 09 2016
Ja wychodzę z takiego założenia ze skoro mamy dobrego trenera ,fajny skład i solidnego sponsora i fajnych kibiców -,,to po prostu trzeba to wykorzystać na maxa !!nic nie trwa wiecznie ,a i sam trener Rohaczek wyraźnie mówi ze cel sezonu 16\17 , też jest superpuchar !, między innymi
Także oczekiwania nie są jakieś kosmicznie ,nierealne!!
Wynik ,lub jak n.p wyglądał sam mecz zapomnimy wcześniej czy pużniej ,ale to czy będziemy w posiadaniu jakiegoś trofeum zostanie !!
Bede sie upierać, ze mamy inne, fajniejsze.
Nikt tego nie neguje co jest fajniejsze czy ważniejsze !ale hokej nie trwa tylko tyle co play-offy !!co mamy powiedzieć nowym kibicom hokeja zeby teraz raczej ,,Galerię ''odwiedzali ,ze prawdziwe emocje hokejowe , dopiero na przełomie lutego i marca się zaczynają ?
Dla rozwoju hokeja (Cracovii ) nie możemy tylko poprzestawać na play-offach
Żeby jednak ludzie z ,,Galerii handlowych '' przyszli na lodowisko S-7,musimy zwiększyć prestiż superpucharu , P,P, czy zasadniczego w PLH!
Takie spotkania jak ostatnie w niedzielę , na pewno temu nie sprzyjają !!ale to już biorą na siebie ludzie w Nowym Targu!!
Nawet ja wiem, że PLH i prestiż w jednym zdaniu to tak niekoniecznie...
Prestiż to trzeba budować latami. A zeby cokolwiek sensownego budować to trzeba to co jest roz...zrównać z ziemią. Począwszy od wesołych struktur organizacyjnych, na obiekcie sportowym "nowotarskiego podhala" kończąc.
Zagęszczenie smrodu wokół tego meczu jest powalające. Czemu nie możemy być ponad tym?
Tak niektórzy płakali, że Iberer nie został. Ciekawe czy ktos by się podjał wytłumaczenia mu wydarzeń z niedzieli :D.
Jak mówił, że lubi zwiedzać świat to chyba nie mial na mysli hokejowego trzeciego świata...
Ale ja nie bardzo rozumiem w czym jest problem u Pani z tym niesmakiem:
Ot na przestarzałym obiekcie nie wydoliła klimatyzacja. Bardzo słusznie przerwano mecz bo
hokeista/sędzia ,który nie widzi krążka może nie tylko oberwać ale i na tamten świat się przenieść...
To półamatorska liga a nie choćby EBL czy nawet słowackie rozgrywki.
Jedyny problem to taki ,że nie ma za bardzo terminu na dogranie tego pucharu.
Nie wydoliła klimatyzacja... no tak, na pewno tak, ja bym się jednak zastanawiał jaki wpływ na to był takiej kolejności zdarzeń:
te same drużyny grały w piątek -> wygrali goście -> gospodarze (drużyna, sztab, whatever) narzekali na lód i taflę wskazali jako winną porażki -> poszedł prikaz, żeby z taflą coś zmienić -> czasu było mało, więc ktoś podkręcił o parę stopni w dół więcej w za krótkim czasie -> dołożyła się wilgoć z powietrza
Nie da się w zbyt krótkim czasie przestawić temperatury mrożenia w dół bez konsekwencji. Efektem jest zwykle właśnie mgła, a jak jeszcze dojdzie wilgoć... Nie żebym się czepiał, ale w żużlu się często mówi podobno o "preparowaniu toru" i tu mam dziwne wrażenie, że to się też nie stało samo z siebie, tylko w piątek wieczorem ktoś postanowił coś pogmerać na 48h przed meczem, bo za pierwszym razem nie wyszło.
Dobrze, że turniej finałowy PP w tym roku nie będzie grany w NT, bo jeśli po półfinałach zaczęliby majstrować przy lodzie mając tylko jakieś 16h do finału, to by dopiero mógł wyjść cyrk...
Tak teraz mi sie przewinelo przez glowe....
Kurcze z tym lodem bublowatym i z ta mgla moze byc cos specjalnie zaaranzowane... a czemu???
W tygodniu ogladalem jakas Kronike Krakowska i tam bylo ze miasto nie za bardzo ma kase na zaplanowany caly osrodek sportow nie tylko zimowych w tym nowoczesna hale hokejowa.... Tak mi sie nasunelo ze moze chca jakos wymusic budowe takimi oto podstepnymi czynami... ;)
Podczas meczu ligowego w piątek też była mgła na lodowisku, chociaż nie aż taka gęsta. Co ciekawe, w piątek było na zewnątrz znacznie cieplej niż w niedzielę...
Mgła to generalnie temat śliski... W zależności od opcji różne mogą być jej przyczyny...
Odważni, za mgłę to teraz można pójść siedzieć :D
Za mgłę to teraz można wypinać piersi do orderów a nie siedzieć
Panowie ale z polityką to bez urazy "idźcie se " do HP.
oj, ktoś tu nadwrażliwy ;). Tak jak w tym starym szmoncesie:
siedzi kilku Żydów przy świątecznym stole. Cisza
w pewnym momencie jeden się odzywa:- Aj waj
-Ech - mówi drugi
-Ojejej - dodaje trzeci
- Panowie, czy wy nawet w święta musicie gadać o polityce? - strofuje ich czwarty
M.Ziętara zawieszony po meczu o superpuchar
za http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,35800,20718664,trener-tatryski-podhala-nowy-targ-zawieszony-za-atak-na-sedziego.html
Zawieszony przez NT, ale co na to związek?
Na razie cisza a nie jest to pierwszy pokaz chamstwa i buractwa w wykonaniu tego pana/którego ponoć chciano zrobić naszym trenerem/ (td)
hank Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> M.Ziętara zawieszony po meczu o superpuchar
> za
> http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,35800,20718664,
> trener-tatryski-podhala-nowy-targ-zawieszony-za-at
> ak-na-sedziego.html
Zawieszony juz po meczu o SPP, ale za mecz piątkowy (ligowy).
Do związku widać coś jednak dotarło:
http://www.pzhl.org.pl/aktualnosci/276-postepowanie-wyjasniajace
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,40794,szarotki-bez-trenera-marek-zietara-zawieszony.html
Panowie - czytajcie inne wątki :)
A kiedy jakieś wieści, co dalej z superpucharem? Powtórka, kontynuacja, gdzie, kiedy itd.?
9 dni później
- Edytowany
15 listopada nowy termin superpucharu
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,30,40910,jest-nowy-termin.html
czyli dokończenie spotkania !!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)