Sterby poszedł na rower a ja z lokalnym TPPR wyjazd do Lipska ;)
Przed tv :)
Swoją drogą kto w tamtych czasach na wyjazdy jeździł, były jakieś? Mniemam że do demoludów może.
Ten meczyk obejrzalem ponownie bo się nadziałem jak szukałem jakiegoś pełnego meczu Argentyny z 1982, chciałem sobie Diego w akcji obejrzeć.
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
Diego w 1982 nie był jeszcze dojrzałym piłkarzem, włoscy mordercy futbolu niemiłosiernie go wycinali.
Hm nie wiem, wiem że w mundialowym sezonie dla Boca strzelił 28 bramek, a sezon wcześniej 43 dla Argentinos Juniors, a miał dopiero 22 lata. Chciałem sobie zobaczyć całe mecze z nim a nie tylko bramki. Pamiętam go już dobrze z 1986 ale 1982 nie oglądałem wszystkiego ciurkiem.
Miałem na myśli futbol reprezentacyjny, bo to, że jest on niewiarygodnym talentem było już wiadomo.
6 dni później
Pierwszy raz byłem na stadionie Śląskim i o ile Narodowy jest ładniejszy, widoczność z każdego miejsca doskonała co w Chorzowie przez bieżnię i odległość trybun od murawy już tak dobrze nie wypada to jednak klimat na meczu wczoraj znacznie lepszy niż w Warszawie na meczu z Anglią. Stawka wczorajszego meczu pewnie miała znaczenie stąd doping był znacznie częstszy i generalnie było dużo głośniej.
O ile po meczu z Anglią byłem względnie zadowolony, było fajnie ale bez przesady tak wczorajszy wieczór znakomity, świetny mecz się trafił, fajna atmosfera i świętowanie awansu. Trochę głowa boli dzisiaj ale warto było.
[quote]#post1528076 to jednak klimat na meczu wczoraj znacznie lepszy niż w Warszawie na meczu z Anglią.[/quote]
Też mi się wydaje, że klimat na Śląskim o niebo lepszy niż na Narodowym.
No i ta kartoniada przy hymnie :) stałka już
https://www.youtube.com/watch?v=5NtCiQ-a78c
Śląski zawsze był domem reprezentacji a narodowy to taki nowoczesny twór dla kibica Janusza.
Nie byłem na Narodowym, ale na Śląskim spotkałem całe rzesze kibiców "tyskiej" reprezentacji.
69 dni później
Wyglada na to ze bedziemy miec z Czesiem duzo radosci.
[quote]#post1537578 Wyglada na to ze bedziemy miec z Czesiem duzo radosci.[/quote]
Nie tylko z nim, cała drużyna zagrała beznadziejnie . Nawet tzw gwiazdorzy .
No cóż, jak się próbuje zagrać taki mecz rezerwowym składem, to efekt musiał być, jaki był. Mile złego początki...
co mówiłem po ucieczke Souzy? żeby brac fachowca a nie grubasa z polskie zjebanej myśli.
piłka nożna nam odjechała bo nie gra się w tak w piłkę jak my wczoraj. Souza duuużo roboty wykonał w mentalu naszych paralityków. było widać efekty. graliśmy z Anglią i Hiszpanią odważnie. i ja to wolałem. bo to dawało nadzieje, że doskoczymy do obowiązującego poziomu.
nie chcę słyszeć o słabych piłkarzach. jest wiele reprezentacji słabszych od nas teoretycznie a grają. bo grają odważnie i wysoko. nisko bronią dzisiaj tylko pedały
No to jeśli sa tacy dobrzy to dlaczego przegrali , do tego w kompromitujących rozmiarach ? Może nie grali w piułkę tylko w ...
[img]https://img25.demotywatoryfb.pl//uploads/202206/1654724846_zboqxs_600.jpg[/img]
[quote]#post1537578 Wyglada na to ze bedziemy miec z Czesiem duzo radosci.[/quote]
Już na początku meczu, kiedy Belgowie ruszyli na nas i nie wykorzystali kilku znakomitych okazji pomyślałem sobie, że dziś odbiją sobie z nawiązką to co dostali od Holendrów. Nie pomyliłem się 😋
A ja na ten wynik mam wyje*ane, dlaczego?
1. Graliśmy z 2 najlepszą reprezentacją wg. rankingu FIFA
2. Liga Narodów, mnie kompletnie nie interesuje - obecnie zamiast meczy w tym...sysytemie, lepiej byśmy rozgrywali sparingi pod kątem MŚ
Ale to są właśnie sparingi pod kątem MŚ tyle, że z dobrymi rywalami. W Lidze Narodów też nie interesują mnie wyniki tylko utrzymanie (czyli wyniki z Walią). Dzięki tej Lidze Narodów i grze w lidze A mamy szanse grać sparingi z drużynami z którymi sparingów nie mielibyśmy szans zagrać bo najlepsi grali zawsze ze sobą. Zagraliśmy wcześniej z Włochami, Portugalią, teraz z Belgią i Holandią a bez Ligi Narodów i grze w lidze A gralibyśmy sparingi z Węgrami, Słowakami, Litwami itp. W najlepszym razie czasem z jakąś Serbią czy Ukrainą.
- Edytowany
solidny kandydat na kocopol dnia
ps. nie do ciebie MSC ;)
- Edytowany
Utrzymanie w A też dla mnie osobiście nie jest żadnym celem. Celem byłoby budowanie odważnej drużyny, która gra wysoko pressingiem. Nie trzeba wirtuozów do takiego grania. W czym lepsi są Czesi, Duńczycy czy Szwedzi? Jak zaprezentowali się na euro? Super. Dlaczego? Bo byli w stanie napsuć krwi każdemu grając odważnie. Indywidualnei mamy lepszych zawodników, przy wysokim odbiorze ładujemy bramy bo ma kto.
Można dostać 6 z Belgią po odważnej grze. To byłaby lekcja, która by zaprocentowała. z wczorajszego lania nie mamy absolutnie nic
ps. Diobeł drugie miejsce. w transferach było lepiej
Ładne podsumowanie wczorajszego meczu od TVP Sport (pierwszy raz podam dalej coś od nich):
[url=https://www.youtube.com/watch?v=EzGy3CMzN90][/url]
[quote]#post1537641 Ale to są właśnie sparingi pod kątem MŚ tyle, że z dobrymi rywalami. W Lidze Narodów też nie interesują mnie wyniki tylko utrzymanie (czyli wyniki z Walią). Dzięki tej Lidze Narodów i grze w lidze A mamy szanse grać sparingi z drużynami z którymi sparingów nie mielibyśmy szans zagrać bo najlepsi grali zawsze ze sobą. Zagraliśmy wcześniej z Włochami, Portugalią, teraz z Belgią i Holandią a bez Ligi Narodów i grze w lidze A gralibyśmy sparingi z Węgrami, Słowakami, Litwami itp. W najlepszym razie czasem z jakąś Serbią czy Ukrainą.[/quote]
Mimo wszystko uważam, ze Belgia czy Walia to trochę inny typ piłki niż Meksyk czy Saudowie.
Uważam, że lepiej jednak zagrać z reprami, które preferują zbliżony poziom do w/w drużyn.
Z Belgami/Holendrami czy innymi reprami możemy grać pod ME ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)