I bardzo dobrze ::) Za Francuzów trzymam kciuki i mam nadzieję, że zdobędą mistrzostwo, naprawdę świetna drużyna, świetni piłkarze. Czekam na finał Francja - Szwecja ::)
-
-
Reprezentacja Polski - MŚ, ME, LN - eliminacje oraz faza finałowa.
No cóż, jednym zębem trudno jest ugryźć twardy francuski emmental.
Kibicowałem Urugwajowi, nie lubię Francuzów, ale to Francja będzie mistrzem świata, a Griezman najlepszym zawodnikiem mundialu. Oczywiście IMHO.
Powoli nie ma komu kibicować :(
No to sidamy gleboko w fotelach...zapinamy pasy.... i startujemy!!!! Meczycho zapowiada sie pierwsza klasa... techniczni magicy....finezja,polot ...same gwiazdy....oby tylko na zapowiedziach sie nie skonczylo i bylo czym nacieszyc oko!!! Szczerze to pierwszy mo mecz na tych mistrzostwach na ktory sie naprawde nakrecilem ....mam nadzieje ze sie nie zaiwode!!!
Belgowie punktują kolegów płaczliwego Neymara, po 35 min jest 2-0 i tak się zastanawiam jakże daleko drużynie chorążego do naprawdę mocnych ekip na tym turnieju ... przepaść
Jestem pod wrażeniem pierwszej połowy.... tempo gry jest niesamowite... i wynik super :)
Jeśli ten Brazylijczyk za kilka lat (jak na emeryturę przejdą R&M) ma być najlepszym piłkarzem globu to ja dziękuje. Dziś też go kopali? Hazard kopany po głowie nawet się nie krzywił i pewnie dlatego gra dalej, choć szanse mieli grube (Augusto i Kutinio ;) ). Pierwszy półfinał trafiony. W drugiej połowie nie dojdzie do meczu Hiszpan i Chorwatów (liczyłem że to w tym meczu Hiszpanie wrzucą drugi bieg) zatem Chorwacja - Szwecja w drugim półfinale.
Jak tak obserwuję historię brazylijskiego futbolu w ostatnich latach to przypomina mi się historia budowy pancerników.
Ich konstruktorzy tak byli zafiksowani na budowie potężnych armat z przodu, że nie zauważyli rozwoju lotnictwa nurkującego.
Brazylia to taki pancernik, potężne armaty z przodu, ale byle Belg (torpeda lub bomba) jest w stanie to rozpieprzyć.
Dodatkowo te armaty były dzisiaj mocno rozkalibrowane. Śmiem twierdzić, że gdyby w ataku Brazylii grali dziś Panamczyk, Tunezyjczyk i Milik (no dobra, tu nieco przesadziłem) to kanarkowi roznieśliby Belgię jakieś 5:2.
Brazylia ma znakomitych piłkarzy, ale błyszczą oni tylko w poukładanych taktycznie i zbilansowanych drużynach europejskich.
Gdy grają razem, to za dużo jest Brazylii w tej Brazylii i efekt taki jaki dziś, 4 i 8 lat temu.
Z każdym mundialem widać jak rośnie przepaść między piłką europejską, a latynoską.
Dalej stawiam na Francję.
Europa rządzi bez dwóch zdań. Można co cztery lata pisać o pięknie piłki Brazylii, o nadziejach Urugwaju, o groźnej Afryce czy nieobliczalnej Azji...ale na końcu i tak jest Europa.
mecz piękny, chyba pod względem tempa gry, taki finał. Teraz mamy już Mistrzostwa Europy.
Nie przesadzaj sterby. Brazylia z ich zachwianymi (nie było tragedii) proporcjami atak-obrona to przy Argentynie wygląda jak wzór idealnie rozłożonych akcentów piłkarskich z Sevres. Dziś zabrakło właśnie tego przodu a ten Tunezyjczyk Khazari pewnie faktycznie dałby im awans ;). Lukaku to jest bestia, jak widziałem statystyki z jego sprintów to nie wierzyłem, ale to co dziś orał obroną to mało, zresztą to samo Hazard.
Swoją drogą niezłego napadziora na tym mudialu miała Brazylia. Zero goli. :D
Jak można było tyle czasu wierzyć,że hamulcowy z ŁKSu poprowadzi Brazylię do mistrzostwa????
- Edytowany
Paulino pokazał, ze ŁKS miał racje i nie dał,się nabrać na jego sztuczki.
W 1/2finale belgia-francja zamiast karnych zasądzono pojedynek sprinterski Lukaku - Mbappe z pomiarem do 4 miejsc po przecinku.
W przypadku remisu pod uwagę będą brali kwotę socjalnego pobieranego przez rodzine każdego z nich.
Lukaku, Hazard i Debruyne, zdjęcie z komersu by tt :D
[img]https://pbs.twimg.com/media/DhcXj1EXkAEKggt.jpg[/img]
[quote='sterby' pid='1323511' dateline='1530945324']
Lukaku, Hazard i Debruyne, zdjęcie z komersu by tt :D
[img]https://pbs.twimg.com/media/DhcXj1EXkAEKggt.jpg[/img]
[/quote]
Czas był najmniej łaskawy dla Lukaku.
Za dużo się opalał, ale wyrósł;)
- Edytowany
Cóż mogę napisać.. wszyscy wszak czekają na mój komentarz.
Belgia na 2lasne życzenie poszła najtrudniejsza ścieżką tylko poto by ostateczny triumf smakował jak ta truskawka na torcie. Reprezentacja Premier League jest zwyczaj IE niedościgniona a Hazard pokazuje dlaczego jest najlepszym piłkarzem na świecie. To są te detale.
100% take-ons completed
100% aerial duels won
63 touches
10 take-ons completed
7 fouls won
2 shots
Martinez to mistrz. Ustawienie Kevina głęboko przez cały turniej tylko poto by na najwyższy mecz dać go wyżej tam gdzie wymiata. I zrobił robotę. Lukaku ustawiony na skrzydle. To jest geniusz. Jak oni przesuwali, jak czytali grę, jak wchodzili do środka za skrzydłowymi. To co robił Witsel z Felą to niedowiary. To jest drużyna kompletna. Z potrzebna dojrzałością. Bierzemy MŚ a potem euro. Nie ma innej opcji to jest złota generacja
[quote='SaNtO' pid='1323557' dateline='1530962631']
Cóż mogę napisać.. wszyscy wszak czekają na mój komentarz.
Belgia na 2lasne życzenie poszła najtrudniejsza ścieżką tylko poto by ostateczny triumf smakował jak ta truskawka na torcie. Reprezentacja Premier League jest zwyczaj IE niedościgniona a Hazard pokazuje dlaczego jest najlepszym piłkarzem na świecie. To są te detale.
100% take-ons completed
100% aerial duels won
63 touches
10 take-ons completed
7 fouls won
2 shots
Martinez to mistrz. Ustawienie Kevina głęboko przez cały turniej tylko poto by na najwyższy mecz dać go wyżej tam gdzie wymiata. I zrobił robotę. Lukaku ustawiony na skrzydle. To jest geniusz. Jak oni przesuwali, jak czytali grę, jak wchodzili do środka za skrzydłowymi. To co robił Witsel z Felą to niedowiary. To jest drużyna kompletna. Z potrzebna dojrzałością. Bierzemy MŚ a potem euro. Nie ma innej opcji to jest złota generacja
[/quote]
Taki komentarz, jak umiejętności piłkarskie - KS Bronowicki
Wczoraj na własne oczy zobaczylismy, że pewnej (na siłe promowanej) gwiazdeczce, daleko do prawdziwych zawodników z TOP-u.
Według mnie na dzień dzisiejszy 3 najlepszych zawodników świata to: Salah, Hazard i De Bruyne (kolejność przypadkowa)
"Występujący w barwach reprezentacji Francji Kylian Mbappe świetnie spisuje się nie tylko na boisku, ale także poza nim. Wszystkie zarobki, które otrzyma za grę podczas mundialu, przeznaczy na cele charytatywne.
"Uśmiech dziecka jest dla mnie piękniejszy niż bramka. To sprawia, że chcę wracać, zadowalać je, pomóc im i tym samym zapomnieć o swoich problemach. Ważne jest, żeby wierzyć w swoje marzenia nawet wtedy, gdy jest źle. Jestem rozpoznawalnym piłkarzem, chcę to wykorzystać i służyć tym, którzy tego potrzebują" - stwierdził w jednym z wywiadów Mbappe. Piłkarz uważa, że wystarczającym wynagrodzeniem jest dla niego gra dla reprezentacji."
No i brawa :blush:
[quote='Churchill' pid='1323567' dateline='1530967978']
Taki komentarz, jak umiejętności piłkarskie - KS Bronowicki
[/quote]
Napisałeś kiedyś coś pozytywnego czy zawsze musisz się dopierdalać do wszystkiego i wszystkich chory człowieku?
- Edytowany
Ciekawe na co nasi przeznaczą kasę za popisy na mistrzostwach? ::) Swoją drogą to ostatnio słyszałem, że reprezentacja bodajże w rugby na wózkach ma problem z wyjazdem na mistrzostwa, bo brakuje im 200tys, od razu sobie pomyślałem, ze nasze gwiazdki mogłby się złożyć i te 200tys. bez problemu by się zebrało, ale pewnie na coś takiego nie wpadną. Inna sprawa, że mnie wprost zadziwia za co piłkarze reprezentacji w obecnych czasach dostają kasę, w sensie od PZPN? Rozumiem jakieś premie za awans, za medal itp., ale za coś innego? Teraz czytam, że Polska zarobi na MŚ 8mln dolarów i z tego ileś tam procent dostaną piłkarze. Pytanie - za co? Nie wiem jak jest teraz, ale dawniej też zawsze kadrowicze dostawali jaką kasę za udział w zgrupowaniu, za granie meczów i znowu się pytanie nasuwa - dlaczego? Tak jak pisałem, za wyniki, sukcesy, jak najbardziej premia może być, ale za inne rzeczy? Sama gra w reprezentacji powinna być powodem do dumy, a jak widać służy temu by wydoić jeszcze więcej kasy.
Co do mistrzostw, to szkoda, że Szwedzi odpadają, w takim razie w tej części drabinki zostaje chyba tylko Chorwacja, ale jeśli będą grać tak jak z Danią, to możemy mieć dziś wieczorem sensację.
A jeśli idzie o listę najlepszych zawodników świata, to wydaje mi się, że można do tej listy dorzucić jeszcze Griezmanna.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)