Niestety Tomasz Hołota zakończył karierę i niestety do nas nie dołączy :(
a Szymon Kapelusz to pamiętam jak był rozchwytywany przez komentatorów gdy graliśmy z Błękitnymi Stargard w PP w 2015 roku :)
W tamtym czasie oczywiscie obaj by nam się przydali...:)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Szymon kapelusz to Swit Skolwin a nie Błękitni.. z Błękitnych lewy obrońca byl rozchwytywany i zrobil karierę ze nawet nazwiska nie pamiętam....
U nas cisza na morzu. Nie wiem czy nasza drużyna jeszcze istnieje? (he, he). Ani podsumowania sezonu ,ani planów obozu i przygotowania do nowego, a już całkiem niewidzialny właściciel. Panowie nie bawcie się tradycyjnie w wyszukiwanie zawodników do ew, transferów, bo jesteśmy chyba jedynym klubem w którym panuje czarna magia i nikt nic nie wie.
Za to przybywa nam dyrektorów różnej maści.
Po co plan obozu, przecież będą trenować w Racznej!! Po chuj mamy ten obiekt, najlepszy w Polsce żeby w lecie jechać w Bieszczady?
Transfery lubią ciszę
Filipek szuka pewnie jakis czerwono czarnych choi znowu
O Piekutowskim możemy raczej zapomnieć.
https://transfery.info/aktualnosci/polak-o-krok-od-transferu-do-ligue-1-90-procent-szans/274288
- Edytowany
Jak o każdym sensownym transferze IN.
Z obsada bramki będzie problem bo nie wiadomo co ma Madejski w kontrakcie, a Piekutowski chciał minuty. Do tego zostaliśmy załatwieni 4 letnim kontraktem Henia cichograją przez wizjonera futbolu MD, przez co pewnie jakieś sensowny bramkarz jest poza naszym zasięgiem finansowo. Mam nadzieję że nie będzie kontraktu dla Glika i dla Charpentier (jeżeli już to jakiś medyczny, zależny od minut).
- Edytowany
Charpentier jako jeden z nielicznych umie grać w piłkę i strzelać gole ale pewno, zamiast przedłużyć kumatego napastnika lepiej wziąć trupa z Kosowa, wiem wiem kontuzje itd ale w końcówce rundy Gabriel grał dość regularnie, gol z Arką i gol+asysta w Lublinie robią wrażenie, ja bym podpisywał 1+1 bo jak zdrowie będzie dopisywało to o jego gole można być spokojnym. A co do nowych, taki Szymon Łyczko ze Stalówki jest poza naszym zasięgiem ?
Czy już został definitywnie odpalony ?
Gabriel strzelił gola ze słaba Arka i wyglądał dobrze na tle naszych słabizn w ataku, z motorem gol bo styl gry motoru jest otwarty i malokontaktowy. Przy grze kontaktowej i fizycznej, co było widać z koroną, chłop uważał na siebie i gra może na 30%.ile w tym sezonie będzie meczy otwartych technicznych, moim zdaniem niewiele. Są silne drużyny i będzie gryzienie trawy
Kiedy będzie zapowiedziane o co gramy w tym sezonie?
Wygląda to baaardzo źle. Opcja A czyli gramy o puchary - nierealne żeby teraz nawet coś takiego ogłosić bo wymagałoby to dużych nakładów finansowych, ale musiałyby to być trafne zakupy. Konkurencja jest bardzo duża, mają pieniądze i gotowe składy lub duże pieniądze pozwalające robić transfery pozwalające na walkę o puchary.
Opcja B - gramy o spokojne miejsce w środku tabeli. Tego chyba byśmy chcieli ale to wymaga transferów za kasę a z perspektywy Platka to nakłady nie dające pucharów. Nieopłacalny biznes.
Opcja C - ściągamy młodych żeby ich drożej sprzedać i nie da się od razu do wielkich klubów tylko do średnich za średnie pieniądze. Średnio opłacalny biznes.
Opcja D - byle nie spaść. Kupujemy kogoś żeby było w ogóle kim grać i drzymy do końca o utrzymanie. Nieopłacalny biznes.
Opcja E - niewielkie ruchy, pewny spadek albo cud nas uratuje (taki jak legendarna główka Jopa).
Opcja F - początek budowy czegoś na lata i duże racjonalne inwestycje. Tylko, że ogranicza nas mały stadionik.
Gramy o Mistrza Krakowa. Aż 4 razy. I o utrzymanie, bycie nad kurwą i satelitą kurwy.
Czy coś więcej trzeba potrzeba?
Cele stałe, niezmienne.
Reszta wyjdzie w praniu.
A z kim strzelali nasi pozostali wybitni bombardierzy ? Kahveh u Nas z Zabrzem, Koroną i Pogonią, Batoum z nikim, Minchev w drugiej rundzie to samo, do pomysłu z Praszelikiem na 9 nawet mi się nie chce wracać myślami bo dostaje wkurwa. Mam przeczucie graniczące z pewnością że nie ma co liczyć na kogoś chociaż podobnej jakości co Gabryś
Charpentiera brałbym w ciemno gdybym miał wiarę w jego zdrowie. Gdybym miał wiarę...
[quote]#post1729039 A co do nowych, taki Szymon Łyczko ze Stalówki jest poza naszym zasięgiem ?[/quote]
No właśnie.
Dwóch z tych pięciu powinno być naszym celem:
Szymon Łyczko (Stal Rzeszów)
Oliwier Kwiatkowski (Polonia Bytom)
Paweł Kruszelnicki (Stal Mielec)
Kamil Jakubczyk (Arka Gdynia)
Oskar Kubiak (Arka Gdynia)
[quote]#post1729052 [quote]#post1729039 A co do nowych, taki Szymon Łyczko ze Stalówki jest poza naszym zasięgiem ?[/quote]
No właśnie.
Dwóch z tych pięciu powinno być naszym celem:
Szymon Łyczko (Stal Rzeszów) -->>Zagłebie Lubin
Oliwier Kwiatkowski (Polonia Bytom)-->>kurwy z reymonta
Paweł Kruszelnicki (Stal Mielec)-->>kurwy z reymonta
Kamil Jakubczyk (Arka Gdynia)
Oskar Kubiak (Arka Gdynia)[/quote]
Spokojnie żadne oferty jeszcze nie padły, trzeba walczyć o tych zawodników. Nikt mi nie wmówi, że kurwy milicyjne są w tej walce na wygranej pozycji.
Sobiech powinien dostać określony budżet i zabiegać o zainteresowanie tych chłopaków.
- Edytowany
Ja bym poczekał do zakończenia Mistrzostw Świata z transferami bo może się na nich przydarzyć jakaś kontuzja.
Kilka łakomych kąsków zgarniemy dodatkowo wtedy patrząc na ich aktualną dyspozycje na MŚ ( weźmiemy tylko tych w formie )
Tylko właśnie jak będą w formie na MŚ to czy na początek sezonu nie będą w dołku? I cena pewnie będzie też zawyżona…
Może weźmy więc tych co będą cieniować na MŚ? Wtedy trafimy na okazję…
Ehhh nasz dział skautingu ma na pewno te same dylematy..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)