Klich - 35 letni,patentowany len,ktory przez brak cech wolicjonalnych nie zrobil kariery na miare talentu jakim go Bog obdarzyl. Taki typ nie da zadnej wartosci dodanej,juz lepiej sciagac kontuzjogenne 21 letnie talenty,a nuz im ktos zdrowie poprawi albo zrobi to genetyka.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Teraz podjarka bo gość z Salzburga hehehe wszyscy zadowoleni a nikt jeszcze nie widział jak kopnął piłkę. Nie ukrywam że wchodzę w ten temat dla rozrywki
I zasadnicze pytanie: Jak gość sprawdzi się w ultra defensywnej taktyce Elsnera?
[quote]#post1683040 Teraz podjarka bo gość z Salzburga hehehe wszyscy zadowoleni a nikt jeszcze nie widział jak kopnął piłkę. Nie ukrywam że wchodzę w ten temat dla rozrywki[/quote]
Chętnie poznamy opinię eksperta na temat naszego nowego zawodnika.
[quote]#post1683036 Klich - 35 letni,patentowany len,ktory przez brak cech wolicjonalnych nie zrobil kariery na miare talentu jakim go Bog obdarzyl. Taki typ nie da zadnej wartosci dodanej,juz lepiej sciagac kontuzjogenne 21 letnie talenty,a nuz im ktos zdrowie poprawi albo zrobi to genetyka.[/quote]
Powiedz, że to ironia (bo jest późno i może jej nie odczytałem), proszę.
[quote]#post1683044 [quote]#post1683040 Teraz podjarka bo gość z Salzburga hehehe wszyscy zadowoleni a nikt jeszcze nie widział jak kopnął piłkę. Nie ukrywam że wchodzę w ten temat dla rozrywki[/quote]
Chętnie poznamy opinię eksperta na temat naszego nowego zawodnika.[/quote]
Dam znać jak kopnie piłkę
[quote]#post1683046 [quote]#post1683036 Klich - 35 letni,patentowany len,ktory przez brak cech wolicjonalnych nie zrobil kariery na miare talentu jakim go Bog obdarzyl. Taki typ nie da zadnej wartosci dodanej,juz lepiej sciagac kontuzjogenne 21 letnie talenty,a nuz im ktos zdrowie poprawi albo zrobi to genetyka.[/quote]
Powiedz, że to ironia (bo jest późno i może jej nie odczytałem), proszę.[/quote]
Zadna ironia,podstarzaly typ,ktory odcina kupony nie oszuka biologii,bedzie z roku na rok niczym tylko czlapiacym Starzynskim za konkretma kase. Jemu niedlugo stawy beda tak przeskakiwac jak osobom w moim wieku. Niech lepiej idzie w komentowanie w jakiejs telewizji a nie w udawanie pilki noznej.
- Edytowany
[quote]#post1683040 Teraz podjarka bo gość z Salzburga hehehe wszyscy zadowoleni a nikt jeszcze nie widział jak kopnął piłkę. Nie ukrywam że wchodzę w ten temat dla rozrywki[/quote]
To nie Ty pisałeś coś o autobusie i przetrwaniu pierwszych kolejek?
Na pewno trener widział jak kopie piłkę. Nie dzwonił do Ciebie ;)?
[b]Edycja z 21.07.2025 o godz. 23:22 (scalono posty)[/b]
@MakuKSC#9484 zgadzam się z Maku. - OMG ! Cracovia łączy ponad podziałami. Żadnego Klicha !
A ja się nie zgadzam. 😊
A tam rebusie nie było przypadkiem walizki? Jeżeli tak to... Siemion z Sekcji Turystyczno-Krajoznawczej wraca 🤪
[quote]#post1683048 [quote]#post1683046 [quote]#post1683036 Klich - 35 letni,patentowany len,ktory przez brak cech wolicjonalnych nie zrobil kariery na miare talentu jakim go Bog obdarzyl. Taki typ nie da zadnej wartosci dodanej,juz lepiej sciagac kontuzjogenne 21 letnie talenty,a nuz im ktos zdrowie poprawi albo zrobi to genetyka.[/quote]
Powiedz, że to ironia (bo jest późno i może jej nie odczytałem), proszę.[/quote]
Zadna ironia,podstarzaly typ,ktory odcina kupony nie oszuka biologii,bedzie z roku na rok niczym tylko czlapiacym Starzynskim za konkretma kase. Jemu niedlugo stawy beda tak przeskakiwac jak osobom w moim wieku. Niech lepiej idzie w komentowanie w jakiejs telewizji a nie w udawanie pilki noznej.[/quote]
Klich w zeszłym sezonie zagrał w 31 meczach w MLS (która jest mocniejsza od ekstraklasy). Grał w Premier League przez ponad 2 lata na mega intensywności. Grał pod Bielsą, który wymagał mocnego grania. W Championship w jednym sezonie zagrał 45 meczów.
Nie wiem, jak można napisać, że gość jest leniem, nie ma cech wolicjonalnych i nie zrobił kariery na miarę swojego talentu, serio...
Nie wiem też jak można napisać, że nie doda żadnej wartości. Ma tonę doświadczenia, bardzo duże umiejętności i chce się jeszcze pokazać przed kibicami klubu, który go wypuścił w świat. Zjada naszych pomocników pod każdym względem. Nawet te 35 lat nie są aż tak straszne przy obecnych standardach.
Jeżeli Jaroslaw Gambal sprowadzi do Cracovii Mateusza Klicha to znaczy że Mateusz Klich jest nam potrzebny.Koniec.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/1000003173-jpg-58844520.jpg[/img]
Coraz ciekawiej 😁
Tylko że na jego pozycji jest już u nas duża głębia
Maigarda,al ammari,Knap,Praszelik,Atanasov,kameri (on raczej będzie grał wyżej )ewentualnie Bzdyl, a poza tym nie jestem obecnie przekonany co do Klicha (ma już 35 lat)
- Edytowany
Doczytałem takie coś:
Zgodnie z przepisami MLS, klub może umieścić zawodnika na liście Waiver w dowolnym momencie sezonu zasadniczego, po czym jest on dostępny dla wszystkich pozostałych klubów MLS. Okres Rozpatrywania Zgłoszeń Waiver rozpoczyna się pierwszego dnia roboczego po dostarczeniu klubom powiadomienia przez Ligę i kończy się o godzinie 17:00 czasu wschodniego drugiego dnia roboczego. Jeśli zawodnik nie zostanie wybrany z listy Waiver („zostanie zwolniony z listy Waiver”)
Czyli czekamy do jutra
Ktoś coś wie w temacie napastnika?
[quote]#post1683065 Doczytałem takie coś:
Zgodnie z przepisami MLS, klub może umieścić zawodnika na liście Waiver w dowolnym momencie sezonu zasadniczego, po czym jest on dostępny dla wszystkich pozostałych klubów MLS. Okres Rozpatrywania Zgłoszeń Waiver rozpoczyna się pierwszego dnia roboczego po dostarczeniu klubom powiadomienia przez Ligę i kończy się o godzinie 17:00 czasu wschodniego drugiego dnia roboczego. Jeśli zawodnik nie zostanie wybrany z listy Waiver („zostanie zwolniony z listy Waiver”)[/quote]
Co to znaczy zwolniony z listy waiver? Bezrobotny czyli wolny zawodnik czy wraca do tego klub który go tam umiescił?
- Edytowany
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/screenshot-20250722-083514-samsung-internet-jpg-53064618.jpg[/img]
Google tłumaczy czyli tak naprawdę kwestią czy ktoś weźmie Klicha z balastem kontraktowym wynikającego z ustaleń z poprzednim klubem
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)