[quote]#post1681353 Ten Praszelik faktycznie ma nas zbawić? Przez ostatnie dwa lata we Włoszech jedna bramka i jedna asysta w Serie B...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/praszelik-png-47819778.png[/img][/quote]
Zgadnij co to za piłkarze przed przyjściem do Polski:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/image-png-21012808.png[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/image-png-71116260.png[/img]
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
"Bakrar to 24-letni zawodnik, który przez ostatnie dwa lata rozegrał 68 meczów dla NYCFC, zdobywając 10 bramek. Co więcej, ma na koncie cztery występy w seniorskiej reprezentacji Algierii. "
[quote]#post1681284 Nie śledzę zbytnio tego wątku, więc mogę się mylić. Ale patrząc na nasze transfery na portalu 90minut.pl widzę, że 3 zawodników przyszło, a 6 odeszło, czyli skład słabszy niż w zeszłym sezonie.
To ma być to "przykrywanie" sprawy CK?[/quote]
Nie liczy się kto odszedł, ważne kto przyjdzie. Takie moje zdanie jest.
[quote]#post1681355 [quote]#post1681353 Ten Praszelik faktycznie ma nas zbawić? Przez ostatnie dwa lata we Włoszech jedna bramka i jedna asysta w Serie B...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/praszelik-png-47819778.png[/img][/quote]
Zgadnij co to za piłkarze przed przyjściem do Polski:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/image-png-21012808.png[/img]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-07/image-png-71116260.png[/img][/quote]
Pululu i Ishak ?
[quote]#post1681355 ... Zgadnij co to za piłkarze przed przyjściem do Polski:...[/quote]
Nie mam pojecia kto i już nie mogę się doczekać odpowiedzi
Spodziewam się celnego strzału i zwóch ripost:
- II Bundesliga jest silniejsza niż serie B (nie wiem skąd wniosek, ale narzuca się sam)
- 15 to mniej więcej 4 razy mniej niż 61 i to byłoby w miarę celne, nie uwzględniając tezy, że raz to i nienabita strzelba wypali.
[quote]#post1681361 [quote]#post1681355 ... Zgadnij co to za piłkarze przed przyjściem do Polski:...[/quote]
Nie mam pojecia kto i już nie mogę się doczekać odpowiedzi
Spodziewam się celnego strzału i zwóch ripost:
- II Bundesliga jest silniejsza niż serie B (nie wiem skąd wniosek, ale narzuca się sam)
- 15 to mniej więcej 4 razy mniej niż 61 i to byłoby w miarę celne, nie uwzględniając tezy, że raz to i nienabita strzelba wypali.[/quote]
@Szewcu#21971 Ci już napisał - dwie gwiazdy naszej buraczanej E-klapy.
Porównywanie zatem czegokolwiek ma się nijak. Zbyt wiele czynników się na to składa.
Przykładem jest choćby kariera Krzyśka Piątka.
Co do Praszelika, zeby daleko nie szukać. Kapustka także kopał się po czole za granicą, a w cwelce ogarnia temat....
Śmiać mi się chce jak ludzie oceniają jakiś gości których nigdy nie widzieli na oczy na podstawie jakiś gowno liczb. Nie szczelal tam to hujowy. Szczelal to dobry brać.
Śmieszy mnie to zawsze. Nic o nich nie wiecie, nie ma żadnego powodu by się na ich temat wypowiadać. Koniec tematu.
Dyskutować można o tym czy jest ruch w interesie, coś się dzieje. To dobrze. Gambal to profesjonalista. Elsner ma rozeznanie na francuskim rynku jakieś. To plus panele statystyczne powinny nam dać jakieś ciekawe strzały pod koniec okienka spośród tych którym nie udało się zrobić poważniejszych transferów.
Trzeba spokojnie czekać do piątej kolejki a początek ligi przetrwać autobusem którym nam szykuje nowy trener.
Generalnie @SaNtO#842 zgadzam się z tym co napisałeś, ale nie byłbym sobą gdybym nie zapytał: ile meczów drużyn prowadzonych przez Elsnera widziałeś, że wypowiadasz się na jego temat?
Zaorane 😂🤣😂🤣🤣😂
[quote]#post1681381 Śmiać mi się chce jak ludzie oceniają jakiś gości których nigdy nie widzieli na oczy na podstawie jakiś gowno liczb. Nie szczelal tam to hujowy. Szczelal to dobry brać.
Śmieszy mnie to zawsze. Nic o nich nie wiecie, nie ma żadnego powodu by się na ich temat wypowiadać. Koniec tematu.
Dyskutować można o tym czy jest ruch w interesie, coś się dzieje. To dobrze. Gambal to profesjonalista. Elsner ma rozeznanie na francuskim rynku jakieś. To plus panele statystyczne powinny nam dać jakieś ciekawe strzały pod koniec okienka spośród tych którym nie udało się zrobić poważniejszych transferów.
Trzeba spokojnie czekać do piątej kolejki a początek ligi przetrwać autobusem którym nam szykuje nowy trener.[/quote]
Generalnie ok, ale ten język polski... Ja starej daty jestem, drażnią mnie takie wpisy...
Włączyłem na chwile TVP Sport na cwks a tam Kapustka gra... raz ze mial niby jakas dluga kontuzje... a dwa mial odejsc z legii....
Przedłużył kontrakt?? Jakies cudowne ozdrowienie?
[quote]#post1681350 [quote]#post1681315 Cracovia oferuje milion euro New York City za napastnika Monsefa Bakrara. Jak informuje @lorenzooleporee, w grze też Ferencvaros, [/quote]
Nasz Ferencvaros? Lata temu udzielał się tu forumowicz o takim nicku, ostatnio rzadko. Czyżby spróbował sił w innym Cracoviackim aspekcie? Jednego można być pewnym -= będzie uczuciowo zwią😊 zany z klubem[/quote]
To nie nasz Ferenc, nasz pewnie w podróży między kontynentami.
rezerwy.
https://x.com/kbetkowski10/status/1943406581367890405
[quote]#post1681386 [quote]#post1681381 Śmiać mi się chce jak ludzie oceniają jakiś gości których nigdy nie widzieli na oczy na podstawie jakiś gowno liczb. Nie szczelal tam to hujowy. Szczelal to dobry brać.
Trzeba spokojnie czekać do piątej kolejki a początek ligi przetrwać autobusem którym nam szykuje nowy trener.[/quote]
Generalnie ok, ale ten język polski... Ja starej daty jestem, drażnią mnie takie wpisy...[/quote]
Błędy to nic przy "gambal to profesjonalista". Może w nawijaniu kibicom makaronu na uszy. Póki co w niczym innym.
Piszą o tym Cymerysie że to jeden z najbardziej utalentowanych bramkarzy w kraju, chłopak ma 16 lat a już za sobą kilka meczów na poziomie 3.ligi, do tego debiut w reprezentacji U-17. Bardzo dobry ruch, niech trenuje z pierwszą a minuty zbiera w dwójce i może wychowamy sobie fajnego bramkarza, zdecydowanie lepsze to niż ogrywanie w dwójce Burka który był zawodnikiem Płocka
[quote]#post1681405 [quote]#post1681386 [quote]#post1681381 Śmiać mi się chce jak ludzie oceniają jakiś gości których nigdy nie widzieli na oczy na podstawie jakiś gowno liczb. Nie szczelal tam to hujowy. Szczelal to dobry brać.
Generalnie ok, ale ten język polski... Ja starej daty jestem, drażnią mnie takie wpisy...[/quote]
Błędy to nic przy "gambal to profesjonalista". Może w nawijaniu kibicom makaronu na uszy. Póki co w niczym innym.[/quote]
Jestem ciekaw w jakiej dziedzinie jesteś mocny i dlaczego umniejszasz Gambalowi.
Gość stoi w znacznym stopniu za sukcesem Rakowa w szukaniu jakościowych zawodników za drobne.
W Cracovii również. Ma albo porządne strzały albo przyzwoite niskobudżetowe.
@Szewcu#21971 skoro padło jakieś nazwisko to raczej jest to kaczka dziennikarska. Jedynie Dominik Piła był zapowiedziany przez media dwa-trzy dni wcześniej, ale zapewne dlatego że kontrakt z nim można było podpisać od stycznia. A z pozostałymi cisza. I teraz zapewne jest podobnie. Nawet trener pojawił się w mediach bodaj na dzień czy dwa przed oficjalnym ogłoszeniem. Zatem cierpliwie czekajmy
Ciśnienie przy piątku duże lud się domaga
[quote]#post1681407 [quote]#post1681405 [quote]#post1681386 [quote]#post1681381 Śmiać mi się chce jak ludzie oceniają jakiś gości których nigdy nie widzieli na oczy na podstawie jakiś gowno liczb. Nie szczelal tam to hujowy. Szczelal to dobry brać.
Błędy to nic przy "gambal to profesjonalista". Może w nawijaniu kibicom makaronu na uszy. Póki co w niczym innym.[/quote]
Jestem ciekaw w jakiej dziedzinie jesteś mocny i dlaczego umniejszasz Gambalowi.
Gość stoi w znacznym stopniu za sukcesem Rakowa w szukaniu jakościowych zawodników za drobne.
W Cracovii również. Ma albo porządne strzały albo przyzwoite niskobudżetowe.[/quote]
Nic nie umniejszam, a jedynie nie gloryfikuję bo zwyczajnie nie ma za co. Spójrzmy bez klapek na oczach - żywimy nadzieję na dobre wyniki ale patrząc realnie rozpoczniemy ligę osłabieni w stosunku do poprzedniego sezonu zarówno jakościowo, ale też ilościowo - nie zapominajmy o tym.
Uważam, że wraz z całym pionem nie dojechał ze wzmocnieniami na czas - jest to na ten moment niezaprzeczalny fakt, iż trenerowi nie został stworzony komfort pracy od samego początku przygotowań.
A co do samych "strzałów" to już się przyzwyczaiłem, że mam na tym forum większe oczekiwania od klubu niż jakieś 80% współfanów. Święte prawo kibica.
Bakrar - jesli by sie zdecydowal na gre w Cracovii. To takiego zawodnika nie mielismy jeszcze nigdy. Wiele klubow sie nim interesuje i jest bardzo mlody i perspektywiczny. Trzymam kciuki aby sie to tylko potwierdzilo.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (28 użytkowników)
zerox1906, Goście (27)