[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/screenshot-2024-07-10-11-32-17-103-com-twitter-android-jpg-94437934.jpg[/img]
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote]#post1629343 No dobra, ale weźcie pod uwagę, że kibice Cracovii czekają od 20 lat na efekty pracy u podstaw (co jak się okazuje samo w sobie jest złotym okresem). I teraz syszymy że w sumie po tych 20 latach zaczynamy liczenie #ODNOWA.[/quote]
Ale odpowiedz sobie sam, czy nie ma w tym prawdy, że po tych 20 latach trzeba prawie wszystko zaczynać od nowa?
Nie jesteś przy klubie od wczoraj. Dobrze wiesz ile dobrego zrobił dla klubu JF ale też ile złego wespół z Tabiszem i Bałdysem.
Zgodnie z powiedzeniem, co się polepszy, to się popieprzy.
Ile było wołań o szatnie dla hokeistów, o struktury w sekcjach i hokeja i piłki nożnej, o nowe ławki czy jakiegoś nowego sponsora dla kopaczy i hokeistow?
Nic się nie dało.
20 lat plucia w twarz kibica.
Więc teraz gdy coś ruszą, gdy jest też walka z fatalną opinią o Pasach, za którą odpowiada Tabisz i Bałdys, to podnoszą się mecyje, że autokar jest za bardzo czerwony.
Serio. Idzie się porzygac na takie ciągłe napierdzielenia w kierunku klubu.
I mam takie pytanie.
Co Was, którzy tak ciągle w klub walicie, trzyma tutaj na forum, na boisku, na meczu?
Kiedy było cudownie i idealnie?
I czy wogole było...
Makuch przeszedł testy medyczne, ma podpisywać do 2028. Warunki są takie, że sobie myślę, że to my jesteśmy "sprajt", a Papszun jest pragnienie. Nie wiem naprawdę, co ten chłop chce w tym Rakowie budować, i co mu z tego wyjdzie. Ale cóż, kto bogatemu zabroni. Ja bym wolał raz, a naprawdę dobrze. Ale oni wolą skupować piłkarzy kompulsywnie, trochę jak właściciel warzywniaka na giełdzie na Rybitwach.
[quote]#post1629347 [quote]#post1629343 No dobra, ale weźcie pod uwagę, że kibice Cracovii czekają od 20 lat na efekty pracy u podstaw (co jak się okazuje samo w sobie jest złotym okresem). I teraz syszymy że w sumie po tych 20 latach zaczynamy liczenie #ODNOWA.[/quote]
Ale odpowiedz sobie sam, czy nie ma w tym prawdy, że po tych 20 latach trzeba prawie wszystko zaczynać od nowa?
Nie jesteś przy klubie od wczoraj. Dobrze wiesz ile dobrego zrobił dla klubu JF ale też ile złego wespół z Tabiszem i Bałdysem.
Zgodnie z powiedzeniem, co się polepszy, to się popieprzy.
Ile było wołań o szatnie dla hokeistów, o struktury w sekcjach i hokeja i piłki nożnej, o nowe ławki czy jakiegoś nowego sponsora dla kopaczy i hokeistow?
Nic się nie dało.
20 lat plucia w twarz kibica.
Więc teraz gdy coś ruszą, gdy jest też walka z fatalną opinią o Pasach, za którą odpowiada Tabisz i Bałdys, to podnoszą się mecyje, że autokar jest za bardzo czerwony.
Serio. Idzie się porzygac na takie ciągłe napierdzielenia w kierunku klubu.
I mam takie pytanie.
Co Was, którzy tak ciągle w klub walicie, trzyma tutaj na forum, na boisku, na meczu?
Kiedy było cudownie i idealnie?
I czy wogole było...[/quote]
Ja się cieszę tymi zmianami, tylko się zastanawiam czy kiedyś zobaczę medal na szyi naszego piłkarza czy może będzie to dopiero dane moim dzieciom albo wnukom.
@Rock#1477
Z tym czekaniem i upałem to mi się tekst Kazika przypomniał
"Plamy na Słońcu upał na ulicy
Generalnie ktoś dał ciała w temacie rocznicy
I teraz zasadniczo ważna rzecz
[b]Czy doczekam[/b] Ligę Mistrzów wygra Legia albo Lech"
[quote]#post1629345 Krytyka zamieniła się w rzyganie na klub, zniechęcanie pozostałych do ich kibicowskiej aktywności. A to już nie krytyka tylko 5 kolumna.
Ja zachowuje spokój i daje czas do 1 meczu na transfery, 3 do 1 składu i obserwuje działania klubu do końca rundy jesiennej.
Rzygać na klub nie będę, kibice dali zarządowi wsparcie, kibice rozliczą.[/quote]
5 kolumna to są ci co to dziadostwo tolerują i usprawiedliwiają. Popatrzcie na Lecha.
Ale po co mamy patrzeć? Jako na wzór? Chyba nie bardzo...
Prezes uspokaja, zobaczymy czy faktycznie go zatrzyma
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2024-07/obraz-png-49133782.png[/img]
[quote]#post1629364 Ale po co mamy patrzeć? Jako na wzór? Chyba nie bardzo...[/quote]
Na kibiców Lecha- i tak oni moglliby być dla nas wzorem
[quote]#post1629362 [quote]#post1629345 Krytyka zamieniła się w rzyganie na klub, zniechęcanie pozostałych do ich kibicowskiej aktywności. A to już nie krytyka tylko 5 kolumna.
Ja zachowuje spokój i daje czas do 1 meczu na transfery, 3 do 1 składu i obserwuje działania klubu do końca rundy jesiennej.
Rzygać na klub nie będę, kibice dali zarządowi wsparcie, kibice rozliczą.[/quote]
5 kolumna to są ci co to dziadostwo tolerują i usprawiedliwiają. Popatrzcie na Lecha.[/quote]
Brawo szaleniec.. dokladnie mam takie samo zdanie.. jest cisnienie w klubach jak Lech czy legia ze strony kinicow a u nas cieple kluchy tłumaczące sezon w sezon nowymi argumentami z dupy wszystkie niepowodzenia sezonu i tak od xx lat.. ciągle jakies bzdetne tłumaczenia ze chuja graja...zero ciśnienia na wynik.. na jakis sukces... na jakies sezony zycia... zero nic ..null... ciągle glaskanie po bagietach jak to fajnie jest ...
Ktoś tam pisal ze ludziom się autobus nie podoba.. no nie musi.. to że ktoś sobie paznokcie na różowo pomalowaal nir musi się innemu podobać tyle i az tyle.. ja myślałem że jesteśmy bialo- czerwoni a nie czerwoni ale akurat mnie kolor autobusu kolo uda lata... ale każdy ma prawo miec swoj gust i swoje zdanie i nie dostosowywać się do wszystkich co się cieszą ze cos wogole zrobili... kolor autobusu punktow nie dodaje w lidze..
Tłumaczenie na ten sezon jest juz od dawna gotowe.. ze zawodnicy pozno przyszli .. ze potrzebują czasu na aklimatyzacje..na nauke ligi... ze Makucha ciezko zastąpić.. ze potrzebują potrenować w okresie przygotowawczym i dopiero oceniać...
Ciągle ale to ciągle tłumaczenia i glaskania jak to jest zajebiscie a w "sukcesach" tego nie widać..chyba ze 7 mieksce jest dla kogoś sukcesem...
Byle jakosc zagościła się w dupach kibicow Cracovii którzy się cieszą ze trawa na zielono rosnie i to im wystarcza... zero ambicji na coś więcej..
nigdzie nie idzie, a może przedłużyć kontrakt ?
Pójdzie za rok jeśli nie przedłuży kontraktu.
Dać mu sporą podwyżkę, przedłużyć o kolejny rok i wpisać klauzulę 1.5 mln euro. Dziękuję
[quote]#post1629321 ... 1 nowi gracze 2 lepsi gracze3 transfery jakościowe 4 stawianie na wychowanków5 ściąganie rodowitych graczy...[/quote]
By pogodzić te 5 punktów to niezłej ekwilibrystyki potrzeba. Tylko forum da radę!
Od wielu dziesięcioleci jesteśmy klubem nie spełnionych marzeń i nadzieji. I teraz kiedy wydawało nam się, że jesteśmy tak blisko pojawia się przysłowie " już był w ogródku i witał się z gąska "..
A może sonny kittel😉
został właśnie przywrócony przez Papszuna do 1 kadry, więc raczej wątpliwe. Brałbym Nowaka, ale on idzie do Gieksy...
Kvekve odchodzi z Lecha
Kallman nie jest zbawicielem, wciaz brakuje mu wiele do ostatniego napastnika w Cracovii jakim byl Cabrera.
na 67 meczow w Cracovii zdobyl 15 goli.
Dobry napastnik zdobywa 15 na sezon.(jak wspomnialem takiego mielimy ostatni raz za czasow Cabrery) Jezeli ma robic fochy bo chce do Legii to sprzedac jak najszybciej.
na ten moment wyceniany na 900k euro. Patrzac na to ze ma rok kontraktu to nie liczylbym na wiecej niz 700e
kasa na stole lezy, co zrobic Prezes pewnie wie tylko on.
Jezeli znajda nastepstwo dla Kallmana to nic go nie powstrzyma przed odejsciem.
Prezes tez juz nerwowy sie robi bo nie kazdy sie cieszy na mysl o przyjsciu do Cracovii na warunkach jakie ustala prezes.
Nesta, zdodziłbym się z Twoim zdaniem gdybyśmy mieli godnego zastępcę za każdego odchodzącego.
Tymczasem proponujesz pozbycie się ostatniego napastnika nie mając na jego miejce NIKOGO. I to jest słaby punkt Twego wywodu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)