Tylko ciekawe Husain wie ze z nami negocjuje...
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Nie tędy droga.
Kluczowa pozycja a gość bez rytmu meczowego.
gość nie ma nawet filmiku na youtubie. ciężki temat.
ale po pierwsze: nic o nim nie powiemy bo nikt z nas go nie widział
po drugie: filmik o niczym nie świadczy
po trzecie: brak filmiku o niczym nie świadczy
po czwarte: średnio mnie to obchodzi tak czy owak
jakbym miał stawiać to bym stawiał, że to szrot. ale nawet tego nie chce mi się robić.
jak będzie mi dane (a chyba pierwszy mecz gramy fajnie w poniedziałek) to jak go zobaczę w grze to Wam powiem czy jest do gry czy do śmieci
Czemu bez rytmu meczowego? Hussain zagrał ostatni mecz ligowy później niż nawet piłkarze ekstraklasowi. Jakieś 2 lata temu w numerkach był najlepszym śpd w lidze tak naprawdę, ale teraz zaczął grać mniej po kontuzji (?) z lipca. Mimo wszystko wzięlibyśmy niemal podstawowego pomocnika z lepszej drużyny niż nasza, ale obstawiam że jak takie info wylatuje do prasy to szukamy gdzie indziej. Realnie słyszałem o zainteresowaniu Gruzinem, ale tutaj to pierwsze słyszę... ale na papierze taki ruch by się bronił.
już większość z was krytykuje jeszcze nie widzieli gościa, to jest typowe na tym forum, mnie nie interesują jakieś filmiki, statystyki itp, bo to z reguły się nie przekłada na normalne granie, skoro trener go chce to trzeba mu zaufać
Znalazłem skrót meczu z Ligi Konferencji z fazy grupowej Molde-Shamrock.
W tym meczu strzelił na 3:0
http://aliez.me/video/258713/8ae843i6/
Tak, zgadzam sie, trzeba zaufac trenerowi i wlascicielowi. Widac,ze wiedza co robia.
[quote]#post1562051 już większość z was krytykuje jeszcze nie widzieli gościa, to jest typowe na tym forum, mnie nie interesują jakieś filmiki, statystyki itp, bo to z reguły się nie przekłada na normalne granie, skoro trener go chce to trzeba mu zaufać[/quote]
musiał byś w swojej całej naiwności zakładać, że Zieliński go widział w akcji :D gratuluję stopnia
- Edytowany
Fajnie będzie skandować jego nazwisko po strzelonych bramkach! 😉 Etzaaaaz Husain.
[quote]#post1562054 [quote]#post1562051 już większość z was krytykuje jeszcze nie widzieli gościa, to jest typowe na tym forum, mnie nie interesują jakieś filmiki, statystyki itp, bo to z reguły się nie przekłada na normalne granie, skoro trener go chce to trzeba mu zaufać[/quote]
musiał byś w swojej całej naiwności zakładać, że Zieliński go widział w akcji :D gratuluję stopnia [/quote]
właśnie trafiłeś w sedno Santo... Majewski to typ od tabelek i spr administracyjnych, żaden ds z prawdziwego zdarzenia. Zieliński jak robił u nas transfery to z reguły wypalały te polskie. Ghita ktoś powie... Dla mnie przepalona kasa bo ani na nim klub nie zarobi ani nie gra na tyle zeby krzyknąć wow.
[quote]#post1562054 [quote]#post1562051 już większość z was krytykuje jeszcze nie widzieli gościa, to jest typowe na tym forum, mnie nie interesują jakieś filmiki, statystyki itp, bo to z reguły się nie przekłada na normalne granie, skoro trener go chce to trzeba mu zaufać[/quote]
musiał byś w swojej całej naiwności zakładać, że Zieliński go widział w akcji :D gratuluję stopnia [/quote]
hm, a tu mnie zaskoczyłeś że tak bardzo nisko cenisz trenera Zielińskiego, ale niema o czym dyskutować Ty masz ugruntowane zdanie na ten temat ja mam swoje i nikt nikogo nie przekona......
Ghita był w cieniu Rodina, według mnie teraz po odejściu Rodina to on będzie szefem defensywy i jeszcze sprzedamy go za duże pieniądze. Potrzebował trochę czasu na aklimatyzację bo widać, że umiejętności ma i mam nadzieję, że je pokażę. Wracając do Hussaina to są przecież programy za, które kluby płacą nie mało gdzie można obejrzeć wszystkie mecze w sezonie z większości lig w Europie i na świecie, także myślę, że został on obejrzany w wielu meczach i jego potencjał został oceniony pozytywnie
[quote]#post1562057 [quote]#post1562054 [quote]#post1562051 już większość z was krytykuje jeszcze nie widzieli gościa, to jest typowe na tym forum, mnie nie interesują jakieś filmiki, statystyki itp, bo to z reguły się nie przekłada na normalne granie, skoro trener go chce to trzeba mu zaufać[/quote]
właśnie trafiłeś w sedno Santo... Majewski to typ od tabelek i spr administracyjnych, żaden ds z prawdziwego zdarzenia. Zieliński jak robił u nas transfery to z reguły wypalały te polskie. Ghita ktoś powie... Dla mnie przepalona kasa bo ani na nim klub nie zarobi ani nie gra na tyle zeby krzyknąć wow.[/quote]
Aha, przepalona kasa, bo gość jest w wieku 24 lat i Klub już na nim nie zarobi...
a Oshima to Polak? Czy to nie transfer Zielińskiego?
Niezła lewa noga:
https://www.youtube.com/watch?v=70OiaxxHhuA
- Edytowany
ja tylko twierdzę, że kupowanie takich gości to kupowanie zawsze kota w worku. zawsze w naszym wypadku.
w normalnych warunkach transfer zagraniczny wygląda tak:
jest szef scoutów
scout od skandynawii jeździ i go ogląda przez kilka miesięcy. bada jego cechy osobowościowe, robi wywiad środowiskowy, być może nawiązuje kontakt z chłopakiem. tworzy masę raportów na temat jego gry w wielu meczach, obserwuje nie tylko to co się dzieje w momencie akcji, ale zwraca uwagę na poruszanie i wszystkie inne aspekty piłkarskiego rzemiosła, których nie widać na żadnych nagraniach. wszystkie dane przekazuje do szefa scoutów.
to do kupy dostaje trener i wtedy może sobie jeszcze rzucić okiem na jakiś filmik i podejmuje decyzje czy go bierzemy czy nie. po spełnieniu oczywiście wymagań płacowych, które wcześniej się uzgadniane z pionem finansowym.
w naszym klubie:
-gościa poleca zaprzyjaźniony agent (najczęściej)
-ktoś zobaczy gościa w jakimś sparingu w Turcji
-jakaś zagraniczna gazeta napisze, że to talent
-gość jest analizowany na youtubie
-gość jest analizowany na transfermarkt
-opcjonalnie poleci gościa ktoś znajomy zza granicy
nie ma to wszystko nic wspólnego z obserwowaniem kogokolwiek. jak bierzesz z ligi to wiesz kogo. w naszym wypadku jak bierzesz z zagranicy to nei masz najmniejszego pojęcia kto to jest. Loshaj z filmikiem podkręconym na szybkość 1,25 jest tego najlepszym przykładem. też go Probierz oglądał na youtubie. To nie jest kamyczek do ogródka trenerów. To są realia w jakich funkcjonujemy z gównoprezesem w z gównoteoriami.
Jest dużo racji w tym co napisałeś jednak myślę, że w większości taki schemat powinien być stosowany przy zainteresowaniu młodymi zawodnikami bo co to ma wspólnego z gościem, który już ponad 10 lat gra zawodowo w piłkę w dodatku ostatnio w lidze mistrzów. Taki gość musi przyjść i od razu pokazać co potrafi chyba, że już mu się nie chce grać i przyjedzie odcinać kupony na Błonia...
[quote]#post1562063 a Oshima to Polak? Czy to nie transfer Zielińskiego?[/quote]
spowalnia grę,łapie głupie kartki... Do głębi składu ok, ale nie jest transfer wow. Kalmann dobry trasnfer faktycznie ale wynika to z faktu ze był niskie oczekwiania na samym początku. Ghita najsłabszy z nominalnych stoperów a był najdroższy. Jugi, Jabłko, Rodin lepsi są przecież, nawet w statystykach wiec nie trzeba czytać jakoś super gry zeby to stwierdczić. A kosztował tyle co cała 3 wzięta razem
Sant0, pogięło Cię?
Obserwować gościa miesiącami, tylko po to, żeby dopasować go do potrzeb drużyny, zaprezentować kibicom wcześniej i zabrać na obóz już pierwszego dnia?
Mamy wysyłać pracowników za granicę, płacić im delegacje, kilometrówki, generować koszty mimo, że nie trwa okienko?
To trzeba być prawdziwym mordercą suspensu i tego, co transfery lubią najbardziej... 🤐
Każdy Excel wykaże, że taniej jest se wsiąść w odrzutowca, polecieć do Turcji i na laptopie poklikać ze Stefanem w piłkarzyki.
(czytał Bartosz Walaszek)
- Dobry jest! O kurr**a, ale ma kopyto Stefan! Tego bierzemy!
- Ale Janusz, ten kosztuje milion
- To weźmiemy takiego za milion i tego za darmo jeszcze tu dorzuć
- No ale po co nam dwaj środkowi? Jacek chciał też stopera...
- Stefan, zaufaj mi - budujemy wielką Cracovię
[quote]#post1562070 [quote]#post1562063 a Oshima to Polak? Czy to nie transfer Zielińskiego?[/quote]
spowalnia grę,łapie głupie kartki... Do głębi składu ok, ale nie jest transfer wow. Kalmann dobry trasnfer faktycznie ale wynika to z faktu ze był niskie oczekwiania na samym początku. Ghita najsłabszy z nominalnych stoperów a był najdroższy. Jugi, Jabłko, Rodin lepsi są przecież, nawet w statystykach wiec nie trzeba czytać jakoś super gry zeby to stwierdczić. A kosztował tyle co cała 3 wzięta razem [/quote]
ale mnie nie chodzi o ocenę zawodnika, ja się z większością zgadzam, tylko to pytanie do tych którzy twierdzili że Zieliński sprowadza tylko Polaków, i tylko o to mi chodziło
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
pasiak77, Niewidoczni (1), Goście (3)