Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 22.08.2016 o 22:20
      Ostatnia aktywność wczoraj o 23:06
      5773130 wyświetleń
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 09.08.2020 o 19:03
      Post #1443546 09.08.2020 19:03
    • Edytowany
    Eredinie niestety w pełni na te cierpie słowa zasługujesz .Bronisz diabła do upadlego i wybielasz tez syf który jest w Mks .Bronisz zakłamując rzeczywistość i w stylu dawnego PRL .Czyli ktoś ci argumenty a ty ,,pod dywan ''i zmiana tematu . Co do Datkovica to do momentu kontuzji był to pierwszy wybór Probierza i najrówniej grający stoper .Kontuzja i zostawili go na lodzie tak jak Covilo i kilku innych .To nie Cracovia nie przedłużyła kontraktu z Datkovicem (że rzekomo brak zdrowia i styrane kolana ) .To Datkovic nie przedłużył mimo kilku podejść .Dlaczego ano dlatego że z twoim pryncypalem już nie chciał mieć nic wspólnego .8 klub węgierskiej ektraklasy zrobił mu badania medyczne i gdyby było coś nie tak to nie podpisali by kontraktu . Dabrowski ?A pytam kogo my mamy lepszego ?Dimun ?Czy na siłe wciśniesz tam Pelle i oslabisz ofensywę ?. Co do Gola jesienią grał świetnie a wiosną dobrze choć zgadzam się że nie był to poziom jesienii .Potem jak można oceniać jak nie grał ?Nie grał nie z powodu tego ze był w słabej formie -grał za niego Dimun .Janusz grając w klapkach przykrywa go czapką .Nie ta para butów . Poza tym my się nie wzmacniamy tylko robimy wymiany .Jakie to wzmocnienie jak dobry piłkarz zostępuje dobrego ?Jak by pozbyto się Dimuna ,Diego ,Serafina i na miejsce najsłabszych ściągnięto wysokiej klasy piłkarzy to można mówić o wzmocnieniu .To co jest to wymiana .Czy na lepsze czas pokaże . Mamy na teraz minus 2 w bilansie zyskow i strat (pisze tu o piłkarzach dobrych ) .Piszesz że okienko trwa .To zapytam czekamy na to by odpaść w kompromitujący sposob w LE jak rok temu ?Mamy dużo czasu ?Gdzie czas na aklimatyzacje nawet gdyby przyszli ?.Który klub tak robi by dostając się do LE pozbywał się najlepszego strzelca za 70 tyś euro mając ważny kontrakt na następny sezon ? Na koniec o nie kończących się aferach mogę się z tobą założyć że do pół roku będzie kolejna afera z twoim mocodawcą w roli głównej .Ten typ tak ma niszczy klub jest jak ta gangrena i rak .Daje przerzuty a to na piłkarzy ,rodzicow ,dzieci ,trenerów i dopóki ci ludzie nie pójdą precz będzie w Cracovii jeden wielki syf .Wiem że będziesz ich bronił bo odejście oznacza brak judaszowskich srebrników ......
    • Miszczu2007 lubi to.
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 09.08.2020 o 19:25
      Post #1443547 09.08.2020 19:25
    [quote='eredin' pid='1443531' dateline='1596986861'] [quote='Miszczu2007' pid='1443463' dateline='1596935362'] [b]Powtarzasz pseudoargument o transfermarkt, ignorując wszystko co napisałem. Marna manipulacja taniego kłamcy. Obrzydliwe. [/b] [/quote] Poczytaj gazety - najlepiej po niemiecku - jest tam o Alvarezie sporo. Na jakiej pozycji grał, jaką ma charakterystykę, itd... Nie nauczyli w gimnazjum? Trzeba było nie korzystać z google translatora.  Bez odbioru [/quote] Srogo. Ciężka faza żeby tak odpowiadać. Dla podkreślenia komizmu tej sytuacji przypomnę moje argumenty: - ze skrótów z jego akcji (skróty meczów Osnabruck i filmiki z grą Alvareza na YT) wynika, że to nie jest typowy napastnik, tylko bardziej 10 - nie gra w pełnym wymiarze czasowym - jego atuty, które sam wymienia pasują bardziej do 10 niż do typowego napastnika - sam o sobie twierdzi, że jest ofensywnym pomocnikiem/napastnikiem, podczas gdy Lopes to typowa 9 "Abbott" ;) - żeby wymiana Lopesa na Alvareza była 1:1 lub na korzyść nowego zawodnika potrzebujemy wzmocnień na innych pozycjach - odbicie Twojego stwierdzenia, że klauzula była w marcu (wtf?) - odbicie Twojego nieprawdziwego stwierdzenia jakobym twierdził, że pandemia wybuchła w styczniu bądź wiedział o tym Twoim marcu - zanegowanie sensu podpisywania tej klauzuli przed covidem Jest tu 8 różnych argumentów do których mógłbyś się odnieść. Ja nie twierdzę, że jestem alfą i omegą, ale wymagam pewnego poziomu dyskusji. Nie mówię nawet o kulturze bo byłbym hipokrytą i nawet lubię obrzucać się z kimś mięsem jeżeli to dodatek do argumentacji. Wali mnie to, że teraz w nerwach próbujesz zrobić ze mnie głupka, który tłumaczy teksty z niemieckich gazet google translatorem i jednocześnie nie zasięgnął informacji, nie czyta niemieckich gazet (no koorwa iks de. brawo), ale się wypowiada. Ty sam w ten sposób pokazujesz, że nie zgadzasz się ze mną na siłę i nawet nie bardzo wiesz jak to uzasadnić. Irytuje mnie tylko, że idziesz w zaparte i szkodzisz klubowi broniąc go tam gdzie daje doopy. Właśnie przez takie wpisy niektórzy krytykują ponad miarę, a inni nie pozwalają na żadną krytykę bo widzą w tym przypyerdalanie. Argument eredina: "Miszczu wypisuje dyrdymały i w gimnazjum nie nauczyli go niemieckiego". Naprawdę srogi odlot.
    • Endriusza, potter oraz Les lubią to.
    • kriss7

1.9K
      1.4K
    • 09.08.2020 o 21:41
      Post #1443573 09.08.2020 21:41
    U nas juz zadnych transferow nie bedzie.
    • konserwa

4.1K
      6.1K
    • 09.08.2020 o 21:47
      Post #1443575 09.08.2020 21:47
    [quote='kriss7' pid='1443573' dateline='1597002115'] U nas juz zadnych transferow nie bedzie. [/quote] Zdziwisz się :)
    • eredin

9K
      4K
    • 09.08.2020 o 21:53
      Post #1443577 09.08.2020 21:53
    • Edytowany
    [quote='Miszczu2007' pid='1443547' dateline='1596993907'] [quote='eredin' pid='1443531' dateline='1596986861'] [quote='Miszczu2007' pid='1443463' dateline='1596935362'] [b]Powtarzasz pseudoargument o transfermarkt, ignorując wszystko co napisałem. Marna manipulacja taniego kłamcy. Obrzydliwe. [/b] [/quote] Poczytaj gazety - najlepiej po niemiecku - jest tam o Alvarezie sporo. Na jakiej pozycji grał, jaką ma charakterystykę, itd... Nie nauczyli w gimnazjum? Trzeba było nie korzystać z google translatora.  Bez odbioru [/quote] Srogo. Ciężka faza żeby tak odpowiadać. Dla podkreślenia komizmu tej sytuacji przypomnę moje argumenty: - ze skrótów z jego akcji (skróty meczów Osnabruck i filmiki z grą Alvareza na YT) wynika, że to nie jest typowy napastnik, tylko bardziej 10 - nie gra w pełnym wymiarze czasowym - jego atuty, które sam wymienia pasują bardziej do 10 niż do typowego napastnika - sam o sobie twierdzi, że jest ofensywnym pomocnikiem/napastnikiem, podczas gdy Lopes to typowa 9 "Abbott" ;) - żeby wymiana Lopesa na Alvareza była 1:1 lub na korzyść nowego zawodnika potrzebujemy wzmocnień na innych pozycjach - odbicie Twojego stwierdzenia, że klauzula była w marcu (wtf?) - odbicie Twojego nieprawdziwego stwierdzenia jakobym twierdził, że pandemia wybuchła w styczniu bądź wiedział o tym Twoim marcu - zanegowanie sensu podpisywania tej klauzuli przed covidem Jest tu 8 różnych argumentów do których mógłbyś się odnieść. Ja nie twierdzę, że jestem alfą i omegą, ale wymagam pewnego poziomu dyskusji. Nie mówię nawet o kulturze bo byłbym hipokrytą i nawet lubię obrzucać się z kimś mięsem jeżeli to dodatek do argumentacji. Wali mnie to, że teraz w nerwach próbujesz zrobić ze mnie głupka, który tłumaczy teksty z niemieckich gazet google translatorem i jednocześnie nie zasięgnął informacji, nie czyta niemieckich gazet (no koorwa iks de. brawo), ale się wypowiada. Ty sam w ten sposób pokazujesz, że nie zgadzasz się ze mną na siłę i nawet nie bardzo wiesz jak to uzasadnić. Irytuje mnie tylko, że idziesz w zaparte i szkodzisz klubowi broniąc go tam gdzie daje doopy. Właśnie przez takie wpisy niektórzy krytykują ponad miarę, a inni nie pozwalają na żadną krytykę bo widzą w tym przypyerdalanie. Argument eredina: "Miszczu wypisuje dyrdymały i w gimnazjum nie nauczyli go niemieckiego". Naprawdę srogi odlot. [/quote] Miszczu - chyba się nie rozumiemy - z niemieckiej prasy wynika, z wywiadów udzielanych również że Alvarez gra na pozycji napastnika. Wraca po piłkę, walczy jako ofensywny pomocnik - super - ale gdy gra w składzie nie ma innego napastnika chyba ze trzeba gonić wynik. Wniosek - jest wystawiany jako napastnik (może się mylę, ale tak o nim piszą w Niemczech).   Mało która wymiana to 1 do 1 a naprawdę trudno ocenić to przed sezonem. Airam do Rafy to także nie 1 do 1 bo Cabrerze do Abbota było raczej daleko ;). Ale to nie oznaczało ze jest/będzie do doopy. [size=medium]Klauzula o 150 tys pojawiła się w marcu przy rozmowach o obniżce. Co było w niej zawoalowane nie wiem, w styczniu na stole była większa kasa za Rafę i klub go nie puścił - zatem klauzuli nie było. (w chwili gdy jest klub nie ma nic do gadania o czym zapewne wiesz). [/size] Co do stycznia - marca j.w. - ani Ty ani ja nie wiemy wszystkiego zatem nie ma co drążyć tematu. Jeśli chesz to zapraszam na prv w temacie klauzuli. [size=small]Nie próbuję z Ciebie robić głupka - nie jest to moim celem.[/size] Jeśli chodzi o skład - to rzeczywiście brak Janka Gola jest na minus. I to także podkreślam. Reszta póki co jest jak jest. Krytyka jest wskazana - ale nie bez sensu tylko konkrety. Miniony sezon oceniam na +  Następnego jeszcze nie ma. Okno transferowe nie jest zamknięte. Nie zagraliśmy jeszcze ŻADNEGO meczu. Proponuję poczekać.
    • konserwa

4.1K
      6.1K
    • 09.08.2020 o 22:01
      Post #1443579 09.08.2020 22:01
    [quote='eredin' pid='1443577' dateline='1597002813'] [size=medium]Klauzula o 150 tys pojawiła się w marcu przy rozmowach o obniżce. Co było w niej zawoalowane nie wiem, w styczniu na stole była większa kasa za Rafę i klub go nie puścił - zatem [u]klauzuli nie było[/u]. (w chwili gdy jest klub nie ma nic do gadania o czym zapewne wiesz). [/size] [/quote] Nie chce się za bardzo wtrącać w tą jakże pasjonującą dyskusję, jednak w tym co piszesz czasem brakuje logiki. Choćby ta pewność że w styczniu klauzuli nie było. Jeśli nie było klauzuli a pojawiła się dobra oferta, to po co rozmawiano z Rafą i przekonywano go do zostania kosztem niższej kwoty odstępnego latem. Jesli nie ma klauzuli wszystko jest w rękach klubu. Przychodzi oferta na 5 mln a Tabisz mówi "nie, dziękuję, on dopiero podpisał kontrakt i gra u nas jeszcze 2 lata" Rozmowy z Rafę i zachęcanie go do dogrania sezonu mają sens tylko wówczas gdy istnieje klauzula. Wówczas to klub nie ma nic do gadania i może tylko zachęcać gracza by to on odrzucił ofertę, bo klub nie może.
    • Endriusza, Miszczu2007, squier strat oraz 2 innych osób lubią to.
    • Peterps

1.2K
      153
    • 09.08.2020 o 22:01
      Post #1443580 09.08.2020 22:01
    [quote='kriss7' pid='1443573' dateline='1597002115'] U nas juz zadnych transferow nie bedzie. [/quote] owszem będą, ale nie koniecznie w tą stronę w którą byśmy chcieli
    • bodzio969

2.1K
      3K
    • 09.08.2020 o 22:03
      Post #1443581 09.08.2020 22:03
    [quote="konserwa" pid='1443575' dateline='1597002437'] [quote='kriss7' pid='1443573' dateline='1597002115'] U nas juz zadnych transferow nie bedzie. [/quote] Zdziwisz się :) [/quote] Przygotujcie krzesła na najbliższy tydzień...
    • konserwa

4.1K
      6.1K
    • 09.08.2020 o 22:03
      Post #1443582 09.08.2020 22:03
    A dajcież sobie na wstrzymanie choć na kilka dni, coby się potem nie wstydzić jak wyjdzie coś bardzo miłego ;)
    • eredin oraz jarkos_ lubią to.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 09.08.2020 o 22:59
      Post #1443596 09.08.2020 22:59
    Eredinie tak k......trudno ci pojąć że wymiany dobry zawodnik za dobrego nic nam nie dają ?.Jeśli mamy iść do przodu to trzeba się pozbywać najsłabszych ogniw i dokładać do tego klasowych piłkarzy .My dreptamy w miejscu a teraz jest minus 2 . Na co mamy czekać ?Na ochłapy czy na kolejną kompromitacje w LE ?.Nie gramy w LE za 2 miesięce by był czas na wzmocnienia . Mamy klaskać zarządowi bo zrobił idiotyczną klauzulę i puścił najlepszego strzelca a kwotę tak śmieszną że jedynie co tłumaczy ten ruch to deal pod stołem ? A co mnie gówno obchodzi że Lopes chciał odejść zimą ?Miał ważny kontrakt 1,5 roku więc żadnej łaski nie robił .Klub miał wszelkie atuty i wyrażenie zgody na transfer powinno być za kasę realną czyli minimum 300 tyś euro plus zgoda na odejście poza ekstraklase . Wypuszczenie go do Legii za tak śmieszną kasę to wzmocnienie rywala i kompromitacja zarządu klubu .Co tu bronić ?. Próbujesz bronić nieudolnego tabisza że Alvarez przyszedł za Lopesa .Tyle że to wymiana dobry za dobry .Nic nie broni celowego działania na szkodę klubu czyli puszczenie Lopesa za tak kompromitującą kwotę .i braku blokady by klauzula nie dotyczyła ekstraklasy . Na koniec pytanie jak myślisz kiedy kolejna afera z twoim chlebodawcą Tabiszem i bałdysem ?.Minie choć pół roku bez afery ?Kto następny do zeszmacenia ?
    • Miszczu2007 oraz squier strat lubią to.
    • eredin

9K
      4K
    • 09.08.2020 o 23:15
      Post #1443601 09.08.2020 23:15
    [quote='potter' pid='1443596' dateline='1597006746'] Eredinie tak k......trudno ci pojąć że wymiany dobry zawodnik za dobrego nic nam nie dają ?.Jeśli mamy iść do przodu to trzeba się pozbywać najsłabszych ogniw i dokładać do tego klasowych piłkarzy .My dreptamy w miejscu a teraz jest minus 2 . Mamy klaskać zarządowi bo zrobił idiotyczną klauzulę i puścił najlepszego strzelca a kwotę tak śmieszną że jedynie co tłumaczy ten ruch to deal pod stołem ? [/quote] Nie - to co piszesz w pierwszym akapicie jest oczywiste. I nie ma co z tym polemizować. Ale pisanie że się osłabiliśmy bo Rafa jest lepszy niż Alvarez to nadużycie i manipulacja bo obaj tego nie wiemy. To co piszesz w drugim.... abstrahujesz od układu odniesienia. w marcu NIKT nie wiedział co będzie dalej i klauzula w zamian za obniżkę wydawała się lepszym rozwiązaniem niż awantura jak z Jankiem. [b][i]Może Cię to zdziwi, ale klub musi funkcjonować nie tylko dzisiaj ale i jutro oraz pojutrze. W marcu trudno było przewidzieć czy w ogóle uda się dokończyć ligę i PP a co za tym idzie dostać kolejną kasę. To tak trudno zrozumieć?[/i][/b]
    • jarkos_ lubi to.
    • eredin

9K
      4K
    • 09.08.2020 o 23:19
      Post #1443602 09.08.2020 23:19
    [quote='konserwa' pid='1443579' dateline='1597003274'] [quote='eredin' pid='1443577' dateline='1597002813'] [size=medium]Klauzula o 150 tys pojawiła się w marcu przy rozmowach o obniżce. Co było w niej zawoalowane nie wiem, w styczniu na stole była większa kasa za Rafę i klub go nie puścił - zatem [u]klauzuli nie było[/u]. (w chwili gdy jest klub nie ma nic do gadania o czym zapewne wiesz). [/size] [/quote] Nie chce się za bardzo wtrącać w tą jakże pasjonującą dyskusję, jednak w tym co piszesz czasem brakuje logiki. Choćby ta pewność że w styczniu klauzuli nie było. [b]Jeśli nie było klauzuli a pojawiła się dobra oferta, to po co rozmawiano z Rafą i przekonywano go do zostania kosztem niższej kwoty odstępnego latem. Jesli nie ma klauzuli wszystko jest w rękach klubu. Przychodzi oferta na 5 mln a Tabisz mówi "nie, dziękuję, on dopiero podpisał kontrakt i gra u nas jeszcze 2 lata"[/b] Rozmowy z Rafę i zachęcanie go do dogrania sezonu mają sens tylko wówczas gdy istnieje klauzula. Wówczas to klub nie ma nic do gadania i może tylko zachęcać gracza by to on odrzucił ofertę, bo klub nie może. [/quote] Po co? Bo z niewolnika nie ma pracownika - tak samo było z Piątkiem, Kapim, Jaroszyńskim - dograjcie sezon, dajcie z siebie maksa a my nie będziemy robić Wam pod górkę. A jak to wygląda w drugą stronę to w całej Europie można było pooglądać. Gdyby zimą przyszedł Alvarez, to Rafa by odszedł. Obiecano mu odejście latem i facet się zgodził, A potem przyszedł trudny marzec.... W styczniu - tak jak pisałem wcześniej - nie dało się tego przewidzieć.
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 09.08.2020 o 23:55
      Post #1443610 09.08.2020 23:55
    • Edytowany
    Ok, Alvarez gra w Osnabruck nominalnie na pozycji napastnika, ale Boljević też kiedyś grał u nas w ataku. I ten sam Boljević wg transfermarkt jest defensywnym pomocnikiem, który może grać również na środku pomocy i uwaga - na lewej pomocy, ale widocznie ten portal wie lepiej :D A charakterystyka Alvareza wskazuje na to, że może sprawdzić się w ataku, ale nie będzie grał od deski do deski i może być dobrym rozgrywającym, a prędzej ściągniemy dobrego napastnika niż innego rozgrywającego. Obecnie Alvarez nie pasuje do zespołu. Właściwie nie ma z kim grać. [b]Jeżeli nie przyjdzie inny napastnik, to w wielu meczach będziemy grać Piszczkiem zamiast Rafy.[/b] Dyskusja zaczęła się od tego, że próbujesz bronić klubu po blamażu z odejściem Lopesa do Legii, a tego w żaden sposób nie da się obronić. Ok, niech nawet będzie, że jako kibica nie powinny mnie obchodzić finanse bo to sprawa między Filipiakiem, a Tabiszem, ale jak oczekiwać sukcesów, skoro dzieje się coś takiego. Przez próbę zaoszczędzenia na covidowej zniżce Filipiak stracił Gola i Rafę za darmo, a to zawodnicy, którzy w dużej mierze stanowili o sile tego zespołu. Miejmy tylko nadzieję, że Hanca i Siplak nie mają takich klauzuli bo wtedy musielibyśmy chyba wywieźć Tabisza na taczkach i przywiązać go do takiego wielkiego magnesu, zaspawać go w zbroi i przyczepić do Bentleya należącego do Filipiaka. Kolejny raz przez cebulacką próbę zaoszczędzenia tracimy dużo więcej, a Filipiak ma na to wydoopcone i bredzi w wywiadach o pucharach i planach zakotwiczenia na stałe w czołówce bo Wdowiak i spółka zdobyli PP tak jak Arka i to pierwsze trofeum od kiedy Comarch przejął klub, Piszesz @eredin żeby poczekać, ale zaraz odpadniemy w pierwszej rundzie pucharów, przegramy 5 pierwszych meczów i dopiero wtedy przyjdzie ze 2-3 konkretnych zawodników i mimo ujemnych punktów może nawet otrzemy się o czołówkę. W zimie też pisałem żeby poczekać kiedy @JIRA lamentował, że marnujemy okienko. Teraz nie zamierzam tyle czekać. Teoretycznie mieliśmy mieć już za sobą pierwszy mecz nowego sezonu, a jesteśmy na minusie. A co było wcześniej? Dąbrowski nie zbawił Pogoni ale u nas grałby lepiej. Niekoniecznie musi się tak dobrze zaaklimatyzować w nowym otoczeniu, a to był zawodnik grający na dobrym poziomie i co się rzadko zdarza związał się emocjonalnie z klubem i trzeba było go zostawić. Wcześniej afera z Covilo. Można było go zostawić, ale dzięki jego odejściu przyszedł Gol. Tak czy siak mieliśmy 2 czołowych DP w lidze, a to przy dobrych stoperach i przyzwoitym napastniku okresowo dawało świetne rezultaty. Można było dalej mieć Gola i Damiana, Lusiusz miałby się od kogo uczyć, a w odwodzie byłby Dimun, który nie narzekałby, że siedzi na ławce, a wchodząc od czasu do czasu jest przydatnym członkiem zespołu. Przyszedł Loshaj, powinien wypchnąć Dimuna i rywalizować z Dąbrowskim o bycie nr 2. Na tym właśnie polegałoby wzmacnianie drużyny. Za Probierza jesteśmy świadkami łatania dziur, a nie wzmacniania. Lopesa pozbywamy się praktycznie za darmo. Zwłaszcza biorąc pod uwagę pożyczki do Comarchu i lekkość z jaką przychodzi Filipiakowi zapłacenie kary. Powinien się koorwa sądzić w europejskiej wyższej instancji mimo tej pseudo ugody, w dalszym procesie argumentując to ulegnięciem szantażowi żeby nie dopuścić do sytuacji, w której piłkarze nie chcą do nas przychodzić.Fiolicia pewnie nie wykupimy bo za drogi i to akurat popieram bo nie ma co za niego przepłacać. Potrzebujemy wzmocnień. Potrzebny jest napastnik typu Abbot ale lepszy niż Piszczek czyli jednak ktoś za Rafę i klasowego DP żeby wyrównać straty, Alvarez wtedy będzie na plus i potrzebujemy jeszcze dobrego skrzydłowego. Do tego któraś z pozostałych pozycji powinna zostać realnie wzmocniona lepszym zawodnikiem niż ten który tam gra i wypadałoby trochę poszerzyć skład. Ciekawe jak chcesz to osiągnąć w jednym okienku. Poprzedni sezon zapowiadał się dużo lepiej ale zdobyliśmy PP więc nie oceniam go na plus ale też nie na minus. Ten zapowiada się na konkretną pytę, ale może uratuje nas cud [s]albo supertransfery Filipiaka, a nie to też byłby cud,[/s] a już Alvarez jest małym cudem jak kiedyś Ntibazonkiza, a nawet lepiej. [quote='eredin' pid='1443602' dateline='1597007965'] Po co? Bo z niewolnika nie ma pracownika - tak samo było z Piątkiem, Kapim, Jaroszyńskim - dograjcie sezon, dajcie z siebie maksa a my nie będziemy robić Wam pod górkę. [/quote] Znowu sobie przeczysz. Jak tak samo? Oni odeszli po sezonach, w których wypromowali się u nas dobrą grą. Sytuacja z Rafą jest zupełnie inna. Legia nie kupiłaby go gdyby nie beznadziejna klauzula. Sezon dograłby i tak, a potem odszedłby za normalne pieniądze, dzięki czemu moglibyśmy np wykupić Fiolicia albo kupić kogokolwiek innego lub dać komuś za to kontrakt i pozyskać go za darmo. Bronisz też tej klauzuli bo rzekomo nie było wiadomo co będzie. Może Ty nie wiedziałeś, ale to nawet ja pijąc sobie browca z kumplami o tym rozmawialiśmy i dla każdego było oczywiste, że wszystko to odwieszą bo to za duży biznes, a wirus przystopuje w ciepłe miesiące. Teraz niby znów jest więcej zakażeń bo jest więcej testów. To wszystko jest przewidywalne i oczywiste, a poza tym nikt nie kazał proponować obniżek o 50%. Można było ustalić dowolne lepsze warunki i zrobić to po ludzku i obyłoby się bez tego syfu, bez straty Gola i Rafy.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 10.08.2020 o 07:25
      Post #1443617 10.08.2020 07:25
    Dobrze to miszczu2007 napisaleś ,,cebulowe oszczedności tabisza ''Ja napisze wprost to już po raz któryś oszczedzamy żetony tracimy miliony zł . W roli adwokata szkodnika gość z sygnaturką Cracovia Pany .Wstyd ?Na prawdę Eredinie to twoje bronienie Tabisza i wpieranie że czarne jest białe to kompletna paranoja .Jedynie co może cię tłumaczyć to branie za to kasy .Bo nawet człowiek głupi wie że jak sprzedajesz zawodnika za 12 % wartości to śmierdzi to walem pod stołem .Tłumaczysz się Covidem ?Czy w innych klubach co mają problem z kasą ktoś wpadł na taki pomysł żeby tak robić . Każdy klub wie że dobry zawodnik to największy skarb i trzeba go chronić .Wiedzialem dużo ,dużo wczęśniej że jest klauzula na Lopesie śmiesznie niska .Ale nie mogłem się spodziewać ze tak można oszukać Cracovie i poniżyć .Ten wał nadaje się do prokuratury w temacie celowe działanie na szkodę klubu ,neigospodarność ,sprzedaż klubowego majątku za 12 % wartości i zbadanie czy nie doszło do dealu pod stołem . Zastanawiam się Eredinie pomimo tego że ewidentnie widać że zarabiasz u Tabisza czy nie masz ochoty na to by porzucić tą fuchę ?Czy musisz robić z siebie znienawidzoną powszechnie szmatę ?Znasz takie pojęcia jak prawda i honor ?.Najgorsze w tym wszystkim że to nie są pojedyncze popisy tabisza i bałdysa .Tak ,,dziala ''klub i ci ludzie jeszcze nie raz zrobią taki deal ,nie raz zeszmaca piłkarza ,rodzica ,trenera czy nawet tak uzdolnione dziecko jak Hubert Jasiak ...Mogę się z tobą założyć nie minie pół roku i znowu w jakiejś kompromitującej sprawie będziesz ich bronił . Co do personalnych ocen zawodników generalnie zgadzam się z tobą miszczu2007 poza Fiolicem .Tu akurat uważam że wart jest wykupu .Z meczu na mecz pokazywał coraz więcej .Ustawiony na środku za napastnikiem dawał dużo drużynie .Na skrzydle to poczatkowo co był wystawiany grał przeciętnie . Za wykupem wszystko przemawia -gość młody ale z bardzo dużym bagazem doświadczeń ,bardzo dobra technika ,świetna lewe noga ,kapitalny przegląd pola ,kreatywnośc .bardzo dobra motoryka .W dodatku z tego co słyszałem bardzo spokojny i powszechnie lubiany przez kolegów czy trenerów . Jest w takim wieku że zdaje sobie sprawę że musi wyjść na wyższy pułap by iść grać do dobrej ligi .Moim zdaniem bardzo nam pomoże sportowo i wykupując go zarobimy na nim sporo .
    • 3lvis

6.5K
      6.3K
    • 10.08.2020 o 07:51
      Post #1443619 10.08.2020 07:51
    [quote="Miszczu2007" pid='1443463' dateline='1596935362'] Sam przyznajesz, że to Twoje domysły po fakcie, więc nie ma powodu żeby używać ich jako argumentu w dyskusji. [/quote] I to pisze człowiek, którego głównym "argumentem" w dyskusji jest to, że widział skróty i według niego Alvarez jest rozgrywającym. Chooj tam, że każdy trener z nie byle jakich przecież klubów wystawiał go na pozycji napastnika i na takiej pozycji przede wszystkim grał przez całą swoją karierę. Chooja się znają Ci dyletanci z Niemiec. Miszczu widzi, że on jest rozgrywającym więc jest rozgrywającym a wszyscy wokół się mylą. Jeszcze tak żeby raz na zawsze zamknąć tę sprawę. Marcos Alvarez jako senior w karierze rozegrał 126 spotkań na pozycji napastnika. Jako ofensywny pomocnik rozegrał ich 6.
    • leszeczek, oldmen, STARA HUTA 82 oraz 2 innych osób lubią to.
    • Pasiak.1906.KSC

359
      197
    • 10.08.2020 o 08:19
      Post #1443620 10.08.2020 08:19
    Panowie, ustawcie się na browarka, pogadajcie jak chłopy. Człowiek wstaje rano z nadzieją że przeczyta coś ciekawego, szuka nicku focus a wy tu eseje do siebie piszecie...
    • wojtas90, MSC, leszeczek oraz 6 innych osób lubią to.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 10.08.2020 o 08:33
      Post #1443621 10.08.2020 08:33
    3lvis jak oglądam mecze 2 budnesligi regugularnie a po informacji że przechodzi Alvarez zaiteresowalem się tym piłkarzem . Widzialem go w kilku meczach i nie jest to rozgrywający  .Jest to gracz za napstnikiem pozycja 9 .Tak grywał poza meczami co wchodził z ławki i trzeba było gonić wynik .Wtedy był jako drugi napastnik . Czy da sobie radę jako napastnik to nie mam wątpliwości żadnych .13 bramek i kilka asyst w 2 bundelisdze w slabym zespole to świtny wynik zważywszy ze grał może 50 % czasu gry .Wpływ miało na to że Osnabruck w kilku meczach nie stawiało na niego co jest naturalne bo nie stawia się na zawodnika który odchodzi . W ŻADEN SPOSÓB NIE TŁUMACZY to kompromitującej klauzuli za Lopesa i dealu który powinien skutkować doniesieniem do prokuratury oraz zwolnieniem szkodników .Klauzula byla tak śmiesznie niska że nie dziwie się Legii że z niej skorzystała . Trafił się jeleń co oddaje najlepszego strzelca drużyny za 12 % to jelenia trzeba wystrzyc i upokorzyć .W roli jelenia nie wystąpił tabi sz z bałdysem tylko Cracovia i jej kibice .Ta klauzula to naplucie nam w twarz .Możemy oczywiście udawać tak jak eredin że ,,deszcz pada ''i klasakać zarządowi wymyślając brednie by to wytłumaczyć . Normalnie myślacy kibic Cracovii powinien powiedzieć NIE i na każdym kroku to wytykać wbijać szpile ,wyzywać szkodników ,drążyć do bólu napiętnować i domagać się zmian .Jak pozostawimy to na pastwę losu to następny fant do gabloty będzie za 20 lat a szkodniki się rozzuchwalą i będą myśleć przeszło 70 tyś za Lopesa to i przejdzie 50 tyś za Pelle czy Hancę . Te szkodniki nie dały nam nawet czasu by nacieszyć się z PP .Ile trwało niczym wybuchła kolejna afera ?. Wreszcie pytanie zasadnicze ile trzeba czekać na kolejne kwiatki ?Miesiąc ,dwa ?. Druga znacznie ważniejsza sprawa jak będziemy wymieniać dobrego zawodnika za dobrego to będziemy dreptać w miejscu .Do ligi tuż tuż nie długo PP i LE a drużyna zamiast wzmocniona to osłabiona .Bilans jest -2 (minus dwa ) .Do bilansu na plus brakuje 4 .To zakłada wyrównanie strat i plus 2 bardzo dobrych piłkarzy .
    • zerox1906

477
      600
    • 10.08.2020 o 08:40
      Post #1443622 10.08.2020 08:40
    Przejdzcie z tym proszę na priv, bo nie idzie czytać tych elaboratow na poł strony, ktore nic nie wnosza do tematu.
    • eredin, gargamel9998, squier strat oraz 7 innych osób lubią to.
    • 3lvis

6.5K
      6.3K
    • 10.08.2020 o 08:50
      Post #1443625 10.08.2020 08:50
    99% postów w tym wątku nie wnosi nic do tematu. Przykro, że po tylu latach na forum jeszcze tego nie ogarnąłeś. Przypominam, że jest to forum dyskusyjne i dla wyjaśnienia tego określenia, toczą się tu różnego typu dyskusje. Jeżeli jednak masz problem z dyskusjami na forum dyskusyjnym, zapraszam do tego wątku: [url=https://www.cracovia.krakow.pl/temat-transfery-przychodza-do-klubu-konkretne-informacje-doniesienia-prasy]https://www.cracovia.krakow.pl/temat-transfery-przychodza-do-klubu-konkretne-informacje-doniesienia-prasy[/url] Tam nie będziesz musiał przedzierać się przez elaboraty na pół strony. Pozdrawiam.
    • gargamel9998, Miszczu2007 oraz Camron lubią to.
    • eredin

9K
      4K
    • 10.08.2020 o 09:19
      Post #1443632 10.08.2020 09:19
    [quote='potter' pid='1443621' dateline='1597041185'] W ŻADEN SPOSÓB NIE TŁUMACZY to kompromitującej klauzuli za Lopesa i dealu który powinien skutkować doniesieniem do prokuratury oraz zwolnieniem szkodników .Klauzula byla tak śmiesznie niska że nie dziwie się Legii że z niej skorzystała . Trafił się jeleń co oddaje najlepszego strzelca drużyny za 12 % to jelenia trzeba wystrzyc i upokorzyć .W roli jelenia nie wystąpił tabi sz z bałdysem tylko Cracovia i jej kibice .Ta klauzula to naplucie nam w twarz .Możemy oczywiście udawać tak jak eredin że ,,deszcz pada ''i klasakać zarządowi wymyślając brednie by to wytłumaczyć . Te szkodniki nie dały nam nawet czasu by nacieszyć się z PP .Ile trwało niczym wybuchła kolejna afera ?. [/quote] Krótko - wiesz jak wyglądały negocjacje z piłkarzami? Wiesz że nie można było bez ich zgody obniżyć kontraktów? A może chciałaś dopłacić ze swoich? Szkoda że dopiero teraz :(. Przestań zatem pisać bzdury bo g...no wiesz. Nie cieszysz się z PP? To już Twój problem. p.s. [b][i]Zgadzam się z Tobą że drużyna jest osłabiona[/i][/b], ale co okienko wzywasz do krucjaty i popadasz w histerię. Daj luz. Pozwól Cracovii coś przegrać ;)
    • STARA HUTA 82 oraz ORO45 lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (12 użytkowników)

Jarek44, stannleeyy1, Goście (10)
    • Główna
    • Działy i kategorie