to stara tradycja w Cracovii nazywania zlodziejem kazdego, kto cos probuje zrobic w klubie :)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote="konrad_cracovia" pid='1425837' dateline='1583486915']
[quote='SaNtO' pid='1425833' dateline='1583486494']
Niech każdy robi to co niego należy, wszelkie przechwałki są niewskazane
[/quote]
Zgoda! Bylebyśmy nie musieli się wstydzić za wpisy, że Janusz Gol gra dla Legii.
PS ogarnijcie w końcu to forum bo w mojej opinii jest ono otwarte żeby się kliki za reklamy zgadzały.
[/quote]
Nikt się nie wstydził oprócz Ciebie. No może jeszcze Gola..
[quote="dangorka" pid='1425839' dateline='1583486976']
[quote='SaNtO' pid='1425833' dateline='1583486494']
Niech każdy robi to co niego należy, wszelkie przechwałki są niewskazane
[/quote]
Dokładnie, NIECH COŚ ROBI, nie byłoby mojego postu gdyby Jira zamiast rzucać oszczerstwami i kłamstwami coś dobrego dla Cracovii zrobił, czy to z własnej inicjatywy, czy z pomocą ludzi na twitterze , FB, czy na forum (których większość mimo zbyt dużych różnic w tematach czysto sportowych aby wchodzić w regularne dyskusje, szanuję za chociażby akcje "międzynarodowe" z Urugwajem itp)
[/quote]
Nie znam gościa, nie wiem co robi, czy cokolwiek robi, czy nic nie robi. Ale jakiekolwiek szeregowanie kibiców Cracovii ze względu na to czy robią/nie robią w ogóle mi się nie podoba. Masz poczucie, że potrzebujesz coś zrobić? To rób. Ku chwale Cracovii? Świetnie. Jesteś narażony na krytykę? Jesteś bo działasz. Nie możesz każdego negatywnego głosu na swój temat lub temat swojej grupy zbijać tym, że ktoś też powinien coś zrobić. Są tacy co nic nie zrobią i nie są gorsi od Ciebie. Sam chciałbym zrobić wiele ale nie mam na nic czasu, a nawet to nie specjalnie lubię wchodzić w zamknięte grupy. Wolałbym sam taką stworzyć.
p.s. Samo wytwarzanie presji też ma sens.
W dupie mam negatywne opinie czy krytykę, nie zgadzam się na kłamstwa i oszczerstwa w kierunku moim i ludzi mi bliskich i manipulacje których nie powstydziliby się kibice gtsu.
Taka cena sławy Dangorka... ;)
A tak na poważnie, łatwo jest kogoś ponowić czy oczernić jak się nie zna tematu od środka .
Gadałem ostatnio z juniorem za czasów Zielińskiego i otworzyło mi to czy na wiele spr jakie działy się wtedy w klubie. Decyzje niezrozumiałe wtedy znalazły wytłumaczenie .
Zmierzam do tego żeby każdy spoglądał na siebie l, byłem wluriowny tak po meczu ze nikt w pracy i domu nie miał prawa się zbliżać .
Minęło kilka dni , ochłonąłem i pójdę na mecz z Jagiellonia bo kibicuje się klubowi a nie Probierzowi czy Tabiszowi . Zreszta mecz to nie tylko wydarznie piłkarskie , to okazja żeby wyjść z domu czy spotkać się ze znajomymi .
Zaznaczam od razu ze nie jestem z Comarchu czy klubu , po prostu wytrzeźwiałem fizycznie i psychicznie
[quote='morata' pid='1425834' dateline='1583486726']
Facet mówiący ze nie wytrzymują piłkarze presji ?
[/quote]
Dziecinne tłumaczenie , każdy z nas , kibiców zapewne gdzieś pracuje , na mniej czy bardziej odpowiedzialnych stanowiskach , w codziennym stresie i nerwach . I nikt nie tłumaczy się presją - jesteś zawodowcem i masz robić swoje !
Hank to prawda .,że są bardziej stresujące zawody , tyle że nie patrzy 14 tys ludzi na to co robisz , a dodatkowo co 3 jedzie Ci od nieudaczników
[quote='ssj' pid='1425947' dateline='1583515877']
Hank to prawda .,że są bardziej stresujące zawody , tyle że nie patrzy 14 tys ludzi na to co robisz , a dodatkowo co 3 jedzie Ci od nieudaczników
[/quote]
Pierdolisz bzdury. Wiedzą co robią, Probierz na początku sezonu opowiada kocopoyly o mistrzowstwie, i nagle są osrani??
Kobieta na kasie w Lidlu ma stres przed koronowirusem, za 3tysie...
A panowie Trenerzy w KSC to ile zarabiają??
Może im dodatek stresowy trzeba płacić, bo kibice ich oglądają??
14 tys przychodzi(o ile ) z pozytywnym nastawieniem . Nie słyszałem wyzwisk po ostatnich derbach, ostatnie taka mocna szydere to z błękitymi pamietam ale cóż . Raz ze zasłużenie , dwa ze nie było wtedy więcej niż 7 tys na meczu bo było zimno
Niech se kvrwa meliske zaparzą przed meczem
[quote='ssj' pid='1425947' dateline='1583515877']
[/quote]
Nikt nikomu nie jechal na derbach, w zaden sposob, nawet po drugiej bramce. Jedyne co sie wtedy wydarzylo, to exodus kibicow ze stadionu.
Ok, fajne testowanie argumentow, ale ten akurat kompletnie z dupy.
Prawda leży po środku. Trochę kibiców na derbach po golu na 0:2 nie wytrzymało ciśnienia i taka jest prawda. Z drugiej strony, nawet mimo tego, że nie pochwalam lżenia i ciśnięcia od razu po wpadce w emocjach, tak też jestem człowiekiem, kibicem i po tymże golu i przede wszystkim fatalnej grze w KOLEJNYM meczu, jakoś nie myślałem żeby specjalnie przesadzali. Owszem, sam bym się tak nie zachował, ale w pewnym sensie ich rozumiałem. Mecz z Arka wygrany na sporym farcie, z Lechem remis byłby najsprawiedliwszy, wobec czego cała wiosna dla nas jest praktycznie tragedią. Co do błękitnych, nie chce mi się sprawdzać i szukać dokładnej frekwencji, ale pamiętam, że wtedy była promocja bodajże 5-10 zł za bilet na jakikolwiek sektor, a i tak ludzi pojawiło się jak dla mnie max 4 tysiące. I szyderca była wielka, zresztą nie do końca nieuzasadniona. Pozdrawiam :)
Marciniak gol Marciniak gol
dangorka "Na wigilię klubową byli zaproszeni setki kibiców z rożnych grup. Od ludzi z Głosu Kibola, po użytkowników forum, ludzi z TT Cracovii, kończąc na zwykłych kibicach którzy mają po prostu na sercu dobro Cracovii. Pomysł z tego co kojarzę wyszedł z klubu w celu integracji kibiców.."
Potwierdzam, byłem zaproszony (nie tylko ja) z GK na Wigilie, która miała służyć integracji kibiców z klubem. Inicjatywa wg mnie na plus, nie ma co szukać wszędzie spisku. Byłem, posłuchałem, porozmawiałem, połamałem się opłatkiem. Swoje zdanie na temat działalności MKS-u mam, nie jest ono ogólnie pisząc korzystne ale też oprócz krytyki staram się z innymi kibicami działać na rzecz Pasów, bo w tym wszystkim najważniejsza jest Cracovia. Tak jak wspomniał dangorka, czasem różniliśmy się bardzo, nawet bardzo by wspomnieć pewną wymianę zdań na priv po przegranych derbach i anonimowym tekście jaki pojawił się na GK, ale jak to napisał, darzę szacunkiem osoby które sporo robią dla klubu. Czy jest to Wielicka, prowadzenie tt, akcje wspierania frekwencji (też finansowe, z własnej kieszeni!) czy różne charytatywne. To jest to coś, co pokazuje jakimi szlachetnymi (nie należy bać się tego typu słów) są-potrafią być kibice Cracovii.
W takich sytuacjach, bardziej niż gorycz porażki derbowej, czasem mnie boli że głośniejszym echem odbija się rzut butelką przez pewnie nietrzeźwego osobnika niż wiele super przeprowadzonych akcji.
Mnie ogólnie drażni gdy ktoś szuka na siłę hejtu na klub, gdy wręcz czeka na każde potknięcie a sam niewiele albo wręcz nic dla niego nie robi, by było lepiej.
Dlatego apelowałem i dalej apeluje o wprowadzenie opcji OBUSTRONNEJ blokady na forum. Ktoś, w pewnym momencie by zobaczył, że jest....sam, albo ewentualnie z sobie podobnymi. Ktoś z zewnątrz by czytał różne posty ale bez bezcelowych polemik. Zaangażowani, by prowadzili ciekawe dyskusje koncentrując się na wyższym poziomie dyskusji, czasem krytycznej ale bez hejtu. Po prostu, chcąc być czytanym a przecież po to wszyscy piszemy, byśmy WSZYSCY (ja też) musieli trzymać poziom.
Jira, odkąd dałeś za przykład zawodnika sprowadzonego do rezerw Legii, jako tego super grajka na tle naszych transferów, przestałem jak gdyby brać Twoje słowa na poważnie. To taki przykład a nie wykład-bez obrazy. Mogę się z kimś ostro spierać, ale musi być w "przeciwniku" do wymiany zdań przynajmniej minimum chęci zrozumienia moich argumentów i ktoś też musi posługiwać się argumentami które mają jakiś sens. Reszta dla mnie nie istnieje.
Zobaczymy Alvareza jak świnia niebo.
Jeszcze raz, kurwa przeczytam, że ktoś jest napierdalaczem, bo narzeka na transfery i nie da się z nim dyskutować, to mnie chuj strzeli.
Powiniem tak - transfery i wzmocnienia byku zajebiste. Za 300 tys euro przyszła do nas sama jakość.
Jira, masz cholernie dużo racji w tym co piszesz, ale jakbyś pisał mniej i nie w kółko na jedno kopyto, to byłbyś bardziej wiarygodny.
- Edytowany
Piłkarze ..nie wytrzymali presji ''.Dobre a kto takich piłkarzy dobierał 3 lata ?Kto wyzbywał się z drużyny charakternych walczaków?Komu przeszkadzali najlepsi strzelcy Cabrera i Javi ?
Kto jak nie trener przyklasnął tabiszmentowi jak pozbyto się Covilo ?Mieliście większego walczaka ?.Przeszkadzał Dąbrowski bo lepszy jest Dimun .Porównanie umiejętności to przepaść .
Filip Piszczek -=był w drużynie bardziej walczeny ,agresywny i nie pękający piłkarz ?.
Teraz transfery -=klakiery zarządu pisali ,,najlepsze okienko od lat ''.Nie brali pod uwagę że Alvarez nie przyjdzie .Nie brali pod uwagę że wzmocnienie typu Thiago nie ma .....wyceny nawet na transfermarket czyli tak jak by gośc sciągnięnty z tandety .Loshaj kto i gdzie go poza filmikami obserwował ?
Tymi transferami napluto nam w twarz i beczelnie z nas zadrwiono .Naobiecywano nie wiem co na bogato a ściągnięto śmietnik .
Wczoraj przegralismy z KSG czyli klubem mającym mniej kasy i to dużo .Ma za to doskonalego dyrektora sportowego -=Płatka .2 gole na 3 strzelili nowi .
Teraz czekam na głosy że się nie znam z Lopezem na jego talencie .Ho ho 2 gole na 14 meczy .Jest ...progress .
Było tu sporo głosów rozsądku to klaskaliście i zakłamywaliście rzeczywistość .Nie dostrzegaliście meczy z łks ,Górnikiem u nas ,Koroną 11 na 9 .Nie dostrzegaliście słabości w ofensywie .Ba widzieliście tą ekipę z tymi ,,wzmocnieniami ''jako MP .To że trafił się mega trudny terminarz -=nic .Wazne że Dimunami ,Loshajami ligę zawojujemy .Zamiast cisnąć zarząd o konkretne wzmocnienia na twiterach prowadziliście klakierstwo i radosną tworczość .
Liga krzyknęła sprawdzam i okazało się co mamy .Teraz wielu z was nawet nie stać na słowa przeprosin .Udajecie głuchych i ślepych .
Jesteście tak samo winni tego stanu jak nieudolny zarząd .Zostaliście adwokatami diabła .Woleliscie jechać po Jirze ,Santo ,mnie i kilku innych realnie patrzących i oceniających co mamy .Klaskajcie dalej ku chwale komarkQ ,tabiszów ,bałdysow i prezesa co po raz enty za waszą aprobatą nas oszukał i z nas zwyczajnie zadrwił .
Realnie patrzacy widzieli konieczność 3-=4 konkretnych wzmocnień w zimie (typu Alvarez ).Zamiast tego osłabiono drużynę i dziwicie się że że jest źle .Otwieracie teraz oczy ?
Alvareza zobaczycie jako ..przychód ''.Grajcie z Filipiakiem dalej w ligę księgowych .Ten piłkarz już jest dogadany na sprzedaż .Dostaniecie za to piłkarzopodobnych .Dalej róbcie klask ,klask .
Jak samopoczucie koledzy na czele ze Zbigniewem ?
Czy tekst ,że Alvarez jest "dogadany na sprzedaż" to info czy domysł?
Khalidzie nawet dziennikarze już wiedzą .Myślisz pytanie do Probierza i wyraz jego twarzy na konferencji były z sufitu ?.Dostaniemy piłkarzopodobnych .
Może kupia jednego za niego co można go będzie nazwać piłkarzem dla uspokojenia nastrojów .Klakierzy przyklasną i posłuchamy bajek starych jak świat -z ,,niewolnika nie ma pracownika ''
Do dopełnienia tego mistrzowskiego teamu brakuje tylko odpadnięcia w PP .
- Edytowany
Nie wiem co wiedzą dziennikarze, Konferencji nie oglądałem więc pytam.
A co do aktualnej histerii w stylu "wszystko się wali":
W interesie nas wszystkich Pasiaków jest aby ten kryzys powstrzymać na jak najwyższym poziomie a nie
"wyp...jacie" , "sezon sie skończył" , "ły.y c..j" i tak dalej. Choć z drugiej strony ...
Kto wie czy turecka metoda ,że kopacz nawet na ulicy nie może sie pokazac po wstydliwie przegranym meczu
nie jest zła. [oni taksówkami na trening tam i do domu. O wizycie w knajpce moga zapomnieć]
ps: W Tychach oczywiście wygramy. Zwyczaj taki ;) ale czy przejdziemy półfinał?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)