Dokładnie Majecki ma iść do AS Monaco już teraz, tylko maja go wypożyczyć Legii do końca sezonu.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='Nesta' pid='1418382' dateline='1580466308']
[quote='Picia' pid='1418378' dateline='1580466085']
Kto się osłabił?
Jaga: Guilherme i Klimala
Lech: Jevtic i Amaral
Legia: Nagy i Niezgoda
Pogoń: Buksa
To są zawodnicy którzy na 100% odeszli i grali raczej w podstawach w wyżej wymienionych klubach. U nas ani Piszczek ani Rubio czy tez Cecaric nie grali w pierwszym składzie za często.
Do tego Jaga może stracić Romańczuka, Lech stracił Klupsia. Także straty rywali w porównaniu do nas są dużo większe :)
Chyba tylko Śląsk nie stracił głośnych nazwisk - ale może mnie ktoś poprawić, bo nie sledze na bieżąco wszystkich rywali.
[/quote]
jeszcze Majecki podstawowy bramkarz legii
[/quote]
Majecki dopiero od nowego sezonu
[quote='Sebastian1906KSC' pid='1418347' dateline='1580460137']
[quote='JIRA' pid='1418344' dateline='1580459667']
Przestań się kompromitować, niech ludzie idą i poczytają kto ma ochotę - widać hejt i Waszą stronniczość gołym okiem, głaskacie się tam po głowach wyznając wielość Janusza jak trzeba.
Ja powiem więcej, nie będę się z Tobą zakładał o ten karnet na D - poprostu przeleje 10tego kasę na pomoc dla dziewczynki, w nosie mam jakiekolwiek dyskusje i zakłady z Waszą grupą wyznawców Janusza, kolegów Probierza i wielkich znawców idźcie i róbcie to co wam najlepiej wychodzi wojenki z wisla na Twitterze itd.
Zespół jest w stanie podobnym jak przed okienkiem, a obecne transfery to żenada w porównaniu do tego co zapowiadał Janusz. Nie mamy skrzydeł i napastnika - idź Sebastian dalej głaskać się po głowach z kolegami.
Czekam tylko jak sami zaczniecie płakać po pierwszych meczach i z braku transferów. Ciekawe jakie wtedy będziecie mieli argumenty.
[/quote]
Po pierwsze. Największym transferem są przedłużone w terminie kontrakty kluczowych zawodników długo przed otwarciem okienka. Wielka zmiana w porównaniu do lat poprzednich
Po drugie. Wyszarpanie gościa pokroju Alvareza i Loshaja (którego chciały czołowe drużyny rumuńskie) - super ruchy transferowe i głęboko w ***** mam twoją opinię że Alvareza nie ma na ten moment.
Po trzecie. Brak wzmocnień na skrzydłach i ataku to minus, ale biorąc pod uwagę że nasi konkurenci praktycznie się osłabiają to brak wzmocnień u nas traktuję jako status quo.
Po czwarte, my na tt robimy znacznie więcej niż jak to ty napisałeś wojenki z sąsiadką... ale albo jesteś ślepcem albo głupkiem by tego nie widzieć.
A skoro już jesteśmy w tym temacie - co ty zrobiłeś dla klubu? poza wszechobecnym i publicznym napi..alaniem na każdy ruch i każdą akcję klubu?
[/quote]
Seba napisane bardzo dobrze 100%się zgadzam.
Zgodze z kolegami tego że zawodnik X nie przejdzie testów medycznych się nie da przewidzieć .Musial być istotny powod zdrowotny -dlatego odpalili .
To jedna strona medalu a druga to plan B .Do ligi już nie wiele zostało .
Jedziecie z Jira ile wlezie ale czy w pewnym sensie nie ma racji w tym co napisał ?
Braki na skrzydlach to nie jest problem nam nie znany .Było ponad pół roku na przygotowanie transferów skrzydłowego lub 2 .W tej materii totalna prowizorka zmarnowano mnóstwo bezcennego czasu .Z początkiem stycznia powinien być w klubie Bustos na badaniach a nie z końcem na ostatnią chwilę .
W momencie jak by odpadł to mamy czas na szukanie innego skrzydłowego .Teraz tego czasu nie mamy .I prosze was nie piszcie podobnych bredni że czekamy na jakiegoś super piłkarza co jak się nie załapie do mocniejszej ligi przyjdzie z ,,łaską ''do nas .To bajka dobrze znana od lat .
W materii skrzydłowego lub 2 zgodze się z Santo .Przez brak na tej pozycji konkurencji i przynajmniej transferu klasowego zawodnika zostajemy z 1,5 skrzydłowego na 2 pozycje do obsadzenia . 1 jest Hanca i wyceniłem na 0,5 Wdowiaka za to że jest typowy jeźdzcem bez głowy makabrycznie wręcz nie skutecznym .Kto ma ich cisnąć w bitwie o wyjściowy skład ?Jest jakiś konkurent ?.
Alvareza próbują załatwić ale pewnie nie załatwią bo Osnabruck nie pewne ligowego bytu .
Oceniając na teraz 0 WZMOCNIEŃ NA SKRZYDLACH czyli tam gdzie najbardziej potrzebujemy i 0 wzmocnień a ataku .Jedno wzmocnienie to raczej za Lucka czy Dimuna do środka pola i jedno pobożne życzenie Thiago .
Najbardziej boli że taka szansa na MP może długo się nie powtórzyć i my nie korzystamy z tego daru od losu .Nie próbujemy szczęściu pomóc .Tak jak pisał Santo przyjście już teraz Alvareza i co najbardziej potrzebne drużynie klasowego skrzydłowego pokroju Bohara zwiększyło by bardzo nasze szanse na wygranie ligi .Podobnie myśle z 50 % do 80-90 .Tyle że śzczęściu trzeba pomóc .
Oby nie spotkała nas powtórka z Jagi.Jak przyszedł do nas Probierz rozmawialiśmy z nim na CLJ i poruszyliśmy kwestie MP .Powiedzialem do trenera że zabrali im tyle punktów sędziowie że to Jaga powinna być MP przy normalnej uczciwej rywalizacji .
Trener mi odpowiedział nic by nie wskórali jakby właściciele Jagi pomogli szczęściu .Były dopięte 2 transfery w zimie (na kieszeń Jagi bez kominów płacowych ).trzeba było wydać na tą 2 kilkaset tysięcy euro .W ostatnim momencie zaniechano .Trener nam powiedzial byli to na tyle dobrzy zawodnicy ofensywni że w którymś z tych meczy zamiast x była by wygrana i oststni mecz nie decydował by o MP .To bardzo prawdopodobne że było by tak faktycznie .Tak dla przypomnienia mecz Legii się skończył 10 minut przed Jagiellonii ze względu na serpentyny w Białymstoku i to Jaga miała piłkę meczową w 89 minucie przy 2-2 z Lechem .
Obyśmy przez grzech zaniechania podobnie jak Jaga nie musieli pluć sobie w brodę .To powinna być dla nas nauczka i przestroga .
Na teraz stan faktyczny wzmocnień to jest ocena żenująca jak dla wyjątkowo tępego ucznia(- 3 =) .Przypomnę stan faktyczny Loshaj i Thiago .Alvareza nie licze bo go nie ma i nie wiadomo czy będzie .
[quote='Rock' pid='1418346' dateline='1580460013']
No może, ale trochę to dziwne bo to podstawowy parametr w tym zawodzie. Mam nadzieję że brali wtopę pod uwagę, a nie odpalają właśnie Youtuba w popłochu.
[/quote]
Dziwne ale jedyne praktyczne, inaczej zawodnicy całe okienko jeździliby od kraju do kraju robić testy medyczne we wszystkich zainteresowanych klubach.
Najsłynniejszym zawodnikiem który oblał testy był z tego co pamiętam Rood van Nistelrooy. Manchester United zdążył nawet zorganizować konferencję prasową na której mieli go ogłosić a tu zonk w badaniach wyszedł problem z kolanami. PSV się uparło że wszystko było w porządku a tydzień później poszły mu więzadła i stracił sezon łacznie z Mistrzostwami Europy. Ostatecznie MU wzięło go rok później jak się wyleczył.
Piszczek przechodzi badania w Trapani. Skoro idzie na wypożyczenie to znaczy, że coś się jednak szykuje.
[quote='konrad_pn' pid='1418395' dateline='1580467225']
Piszczek przechodzi badania w Trapani. Skoro idzie na wypożyczenie to znaczy, że coś się jednak szykuje.
[/quote]
Tabisz tnie koszty, to się dzieje.
- Edytowany
Focus zgadzasz się bo należysz do grupy wzajemnej adoracji z Twittera i ziomusiow z "B".
Powielasz Januszologie, że sukcesem jest utrzymanie piłkarzy. Jaki to sukces? Pod koniec rundy widać było gdzie są braki skrzydło i napad, obrona także a kupili tylko pomocnika i jedno pobożne życzenie. Dodatkowo odchodzi Piszczek, Rubio, i śmieszny Cecaric (to nie są osłabienia? W waszej filozofii każdy co odchodzi z innego klubu to osłabienie u nas jest inaczej?).
Podobno jednak Cabrera w psiarni będzie dzisiaj :D masakra.
[quote='JIRA' pid='1418344' dateline='1580459667']
Ja powiem więcej, nie będę się z Tobą zakładał o ten karnet na D - poprostu przeleje 10tego kasę na pomoc dla dziewczynki, w nosie mam jakiekolwiek dyskusje i zakłady z Waszą grupą wyznawców Janusza, kolegów Probierza i wielkich znawców idźcie i róbcie to co wam najlepiej wychodzi wojenki z wisla na Twitterze itd.
[/quote]
Przy okazji wrzuć Tu na forum potwierdzenie przelewu ;)
Jak nie dasz to parsknę śmiechem ;) czuje że tak sie stanie....
Kolejny gwiazdor z Twittera przyszedł.
Wiem, że Cię ten Cabrera bardzo cieszy. A co do Twittera to ludzie już się zakładają kiedy kolejne konto założysz, więc potwierdzenie przelewu możesz wrzucić tam.
Jeśli porównujesz wypożyczanie piłkarzy z głębokiej ławki do sprzedaży czołowych zawodników jak to robią inne kluby to naprawdę nie ma o czym dyskutować.
[quote='JIRA' pid='1418401' dateline='1580467799']
[/quote]
ale z czym masakra ?! 33lata 129min rozgerane 1gol!!!!, gdyby do nas przychodzil to by byly placze twoje ze bierzemy dziada.
po drugie!! boisko zweryfikuje!!!!! psy szczekaja jakby ronaldo przychodzil to tylko pokazuje jak upadli!!!! niesamowicie mnie to cieszy!!! a w derbach przyjada dostana oklep i mordy wszystkie ucichna!!
po 3!! - TABELA!!!!!!
Czy się osłabiliśmy , czy wzmocniliśmy - kwestia do dyskusji . Na pewno mamy status quo na pozycji bramkarza , w obronie odpadł Datkovic ale za to do formy powrócił Pestka i jest jeszcze możliwość gry Dimuna na pozycji stopera - testy wypadły całkiem obiecująco . Środek pola wygląda na solidnie wzmocniony zawodnikami jeszcze młodymi a niezłymi . Atak - Lopes i Thomas - wygląda nieżle . Czy Piszczek odejdzie - na razie pewności nie mamy , podobnie Rubio .
Priorytetem jest skrzydłowy i mam taka nadzieję, że przymierzany do nas Hiszpan nie był nasza jedyną opcją - bo jeśli tak to trzeba koniecznie ściągnąć jeszcze w tym okienku Alvareza z opcją gry na skrzydle Lopesa .
[quote='Nesta' pid='1418405' dateline='1580468525']
[quote='JIRA' pid='1418401' dateline='1580467799']
[/quote]
ale z czym masakra ?! 33lata 129min rozgerane 1gol!!!!, gdyby do nas przychodzil to by byly placze twoje ze bierzemy dziada.
po drugie!! boisko zweryfikuje!!!!! psy szczekaja jakby ronaldo przychodzil to tylko pokazuje jak upadli!!!! niesamowicie mnie to cieszy!!! a w derbach przyjada dostana oklep i mordy wszystkie ucichna!!
po 3!! - TABELA!!!!!!
[/quote]
Kibice gts'u są mocno podnieceni... i nie ma co się temu dziwić. Mają duże długi finansowe, są na dnie tabeli, biją się o spadek... aż tu nagle przychodzi Cabrera, który nie raz pokazał, że w naszej buraczanej lidze kilka bramek zdobyć potrafi.
P.S - Mnie ciekawi co Cabrera ma w głowie, że chce dołączyć do takiego dziada, zwanego wisłą. Bo na 100 % mógł by grać teraz w innym klubie, który jest lepszy pod względem finansowym i sportowym ...
No właśnie Panie JIRA Cecarić.. Ile jeszcze tego pier*dolenia będziemy słuchać? Ja też mogę być wrogo nastawiony do Filipiakow, Tabiszów o wiele spraw itp.. Ale ile można napier*dalać w kółko o tym samym.. Skrzydłowy jest potrzebny na już i wierzę że już w niedługim czasie do nas dołączy.
Po prostu dajmy drużynie czas, zobaczymy po pierwszych meczach w sezonie.
[quote='JIRA' pid='1418403' dateline='1580468364']
Kolejny gwiazdor z Twittera przyszedł.
[/quote]
A ty masz zamiar walczyć zę wszystkimi Pasiakami na Twitterze a teraz tutaj ?
Wszystkich przekonujesz, jak jest kiepsko, i piszesz post za postem aby wszystkich o tym [size=small] przekonać. [/size][size=small] Daj sobie już na wstrzymanie..i nie prowokuj kłótni ..[/size]
[size=small]A tak dodatkowo w temacie. [/size]
[size=small]Transfery transferami, wiadomo ważna rzecz, ale jest[/size][size=small] jeszcze jedna sprawa, którą należy brać pod uwagę. My zawsze wyglądamy solidnie na tle innych w drugiej połowie rozgrywek. Po solidnym przepracowaniu okresu przygotowawczego, a tak pod okiem Probierza jest zawsze, jest nadzieja, że grając nawet takim samym składem będziemy lepsi. Procentować będzie w tym przypadku lepsze zgranie, bo ciągłe rotacje też do niczego dobrego nie doprowadzają.[/size]
Myślę, że będziemy mieli sporo radości na wiosnę zarówno w lidze jak i pucharze. Czekajmy na jeszcze jedno wzmocnienie, bo jest szansa, że jak to nie wyszło, to będzie większa determinacja w pozyskaniu kogoś a to oznacza większą kasę na stole, bo czasu [size=small]na podchody [/size][size=small]nie ma .. :P [/size]
[quote='konrad_pn' pid='1418395' dateline='1580467225']
[/quote]
Jak dla mnie konkurs na szczyt naiwności został właśnie rozstrzygnięty :D
[img]https://images.tinypic.pl/i/00997/tb0bp9smxciy.png[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (9 użytkowników)
Grzenio, Goście (8)