Na ten moment mamy kadrę wyglądającą następująco:
Bramkarze: Pesković, Hrosso
Prawi obrońcy: Rapa, Diego
Stoperzy: Helik, Jablonsky, Dytiatiev, Datković (wypada do końca sezonu, jako czwarty zawsze może być Siplak)
Lewi obrońcy: Siplak, Pestka
Środkowi pomocnicy: Gol, Lusiusz, Dimun, Loshaj
Ofensywni pomocnicy: Pelle, [i]Rakoczy[/i]
Skrzydłowi: Hanca, Wdowiak, [i]Strózik, Pik[/i]
Napastnicy: Lopes, Vestenicky, Piszczek
Kursywą napisani młodzieżowcy, którzy nie mają pewnej pozycji i powinni być powoli wprowadzani do drużyny. Łatwo można zauważyć, że w większości przypadków mamy po dwóch wartościowych zawodników na jedną pozycję. Problemem są skrzydła (powinniśmy pozyskać przynajmniej jednego bardzo dobrego skrzydłowego + wprowadzanie młodych Pika i Strózika) oraz ofensywna pomoc (transfer Alvareza załatwiłby sprawę).
W kadrze dodatkowo są Rubio i Cecarić, moje prywatne odczucie jest takie że wiele już nie wniosą (może Rubio jeszcze tak, bo jest niezweryfikowany, ale czas pokaże), dlatego ich nie uwzględniłem.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Co wy macie z ty Rubio że niby już się nie nadaję? Gość jeszcze będzie dobrze grał zobaczycie.
- Edytowany
[quote='kscpeter' pid='1416029' dateline='1579203477']
Co wy macie z ty Rubio że niby już się nie nadaję? Gość jeszcze będzie dobrze grał zobaczycie.
[/quote]
Nie twierdzę że się nie nadaje, po prostu moje odczucia są takie że nie będzie wartością dodaną, choć chciałbym bardzo się mylić. Natomiast bardzo wierzę w Loshaja, że będzie dużym wzmocnieniem środka pola gdzie wg. mnie mieliśmy, obok skrzydeł, największe braki, co pokazały mecze gdy Janek Gol pauzował za kartki.
Rubio w maju będzie wiodącą postacią Cracovii ...
dajcie mu czas ...
A ten Thiago to wogole na jakiej podstawie twierdzicie ze przychodzi do nas? Bo ja poza forum tej informacji nigdzie nie widzę...
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-nozna/864401/co-porabiaja-dawne-gwiazdy-ekstraklasy-niektorzy-zarabiaja-gore-pieniedzy
jakby tak wypożyczyć Valencię?
[quote='-Robert-' pid='1416033' dateline='1579204003']
Rubio w maju będzie wiodącą postacią Cracovii ...
dajcie mu czas ...
[/quote]
Mogę iść o zakład z pierwszą chętną osobą z forum, że jak Rubio strzeli do końca sezonu w ekstraklasie 5 goli to wpłacam 100 zł na dowolny cel charytatywny, jak nie strzeli to dana osoba wpłaca.
Cel charytatywny, a nie piwo w knajpie, bo obecnie mieszkam w Warszawie, chyba że jakaś osoba z okolic zechce się założyć :D
przyjmuję zakład ...
[quote='-Robert-' pid='1416037' dateline='1579204439']
przyjmuję zakład ...
[/quote]
Stoi i życzę Ci wygranej :D
[quote="leszeczek" pid='1416008' dateline='1579195972']
[quote='ian thorpe' pid='1415990' dateline='1579192657']
Nikt nie pisze, że nie należy ściągać porządnych graczy, tylko co znaczy porządni? Tacy co kosztują? Ile mają kosztować, by byli dobrzy?
[/quote]
Trafiłeś Ian w "sam środek sedna". Jest duża grupa forumowiczów, dla których wzmocnienie to jest zatrudnienie zawodnika, na ten moment, szacuję za 1mnl€. Bez tego to jest "podcieranie doopy szkłem", ściąganie "szrotu na sztuki" i "drewna na kubiki". A i jeszcze jedno. Zawodnik do nas ma przyjść minimum z 2 Bundesligi, Segunda Division czy Serie B (w ostatnim przypadku nie wiem czy nie za nisko). 1mnl zł za Loshaja to jest pikuś i ewentualnie melodia przyszłości. Lopes i Pelle nikogo z krzesła nie zrzucili. Chyba, jak Filipiak nie sprzeda Rolsa i nie przeznaczy połowy rocznych dochodów na transfer to będzie kutwą i sknerusem. No nic nie poradzisz.
[/quote]
Masz rację więc każdemu zawsze daję szansę i nie wyzywam od szrotów.
Musisz jednak brać pod uwagę, że wejście Cracovii na poziom wyżej powoduje, że bardzo mało jest na rynku piłkarzy, którzy podniosą poziom a będą tańsi niż 750 tys euro a bym zaryzykował nawet 1 mln. Okazje gdzie trafi się dobry/bardzo dobry piłkarz jak np. Gytkjaer w Lechu za grosze to okazje ale by Cracovia wygrywała nie można czekać na przeceny bo tych dobrych zostaje mało. To tak by trochę zmienić pogląd, że jak mało kosztuje to słaby bo niestety trochę tak jest. Oczywiście każdemu trzeba dać szansę bo ktoś go ogląda i zawsze może się przytrafić dobra okazja więc od razu nie ma co przekładać wartości zawodnika w euro na jego umiejętności. Dodam, że uważam iż ściągnięcie dobrego gościa z II Bundesligi za darmo to właśnie taka okazja i takich strzałów dużo nie ma.
[quote='Karvin' pid='1416034' dateline='1579204087']
A ten Thiago to wogole na jakiej podstawie twierdzicie ze przychodzi do nas? Bo ja poza forum tej informacji nigdzie nie widzę...
[/quote]
Strona 997.
[quote='octop' pid='1416050' dateline='1579208372']
[quote='Karvin' pid='1416034' dateline='1579204087']
A ten Thiago to wogole na jakiej podstawie twierdzicie ze przychodzi do nas? Bo ja [b]poza forum[/b] tej informacji nigdzie nie widzę...
[/quote]
Strona 997.
[/quote]
[size=small][b]poza forum[/b][/size]
to że ktoś se rzucił nazwisko to równie dobrze możemy rozważać wcześniej rzuconego Tarasa Romanczuka
Focus jest chyba wiarygodny
posty Focusa z ostatnich dwóch tygodni
https://www.cracovia.krakow.pl/search.php?action=results&sid=1b89422025f635b2b06ee11e1023d4ca&sortby=lastpost&order=desc
znajdź mi gdzie napisał, albo potwierdził że przychodzi do Cracovii Thiago Rodrigues
(inicjały TR to nie jest ten post który bym chciał przeczytać - on absolutnie tego nie mówi)
Pożyjemy zobaczymy.
Karvin, nigdzie nie ma potwierdzenia ale ten wątek służy spekulacjom transferowym, pomysłom itd.
[quote='Karvin' pid='1416054' dateline='1579209072']
posty Focusa z ostatnich dwóch tygodni
https://www.cracovia.krakow.pl/search.php?action=results&sid=1b89422025f635b2b06ee11e1023d4ca&sortby=lastpost&order=desc
znajdź mi gdzie napisał, albo potwierdził że przychodzi do Cracovii Thiago Rodrigues
(inicjały TR to nie jest ten post który bym chciał przeczytać - on absolutnie tego nie mówi)
[/quote]
Tomasz Rząsa :D
- Edytowany
Dobrze Ian - ale od dwóch dni tłuczony jest temat jednego grajka na podstawie tego transferu opierana jest ocena okienka, a ja serio nie rozumiem dlaczego akurat noname środkowy pomocnik z Sandecji jest dopasowywany do tychże inicjałów (szczególnie że mówi się o skrzydle)
Po prostu chcę wiedzieć skąd ten pomysł
I żeby było jasne ja nie rozstrzygam czy plotka jest prawdziwa czy nie - po prostu chcę znać jej źródło
Jakis gostek na tt dal info ze Thiago jest oferowany wszystkim komu sie tylko da, i jest grany ponoc temat pod Nas, ze zobaczymy co bedzie. Tyle. Wczesniej ten sam gostek dal info ze Piszczek blisko Stali Mielec.
Ot to wszystko o Thiago.
To chyba były rzecznik Sandecji dał to info o Thiago , tak przypuszczam . Grunt ze zna realia 1 ligi. Jutro wszystko się wyjaśni moim zdaniem i jak mam być szczery to sadze ze jest grany zupełnie kto inny . Tak przypuszczam
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)