Taki pół niemiec.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
- Edytowany
Z tego co pamietam, tak: Edgar Bernhardt - mial obywatelstwo niemieckie i kirgijskie i chyba Sowah (ale pewny nie jestem)
PS. To wcale nie musi byc Niemiec. Moze to byc zawodnik, ktory przyjdzie do nas z ligi niemeickiej..tak sobie teraz mysle..gdyby plotka z odejsciem Helika byla prawdziwa, to moze chodzi o bylego ŚO Lecha - Marcina Kamińskiego (Stuttgart)
[quote='Filipior' pid='1413992' dateline='1578218514']
Grał kiedyś w Cracovii niemiec,[size=small] bo ja sobie nie przypominam?[/size]
[/quote]
grali i to calkiem nie dawno :) Edgar Bernhardt[b] , [/b]Lennard Sowah
- Edytowany
A sumie taki sam jak Alvarez, który jest Hiszpano-Niemcem - Edgar Bernhardt, Niemco-Kirgiz. Uważał się bardziej za Rosjanina niż Niemca. I ciekawa rzecz, Edgar też dobrze bił wolne:).
Gargamelu, z tym Kamińskim to chyba odjechałeś - za wysokie progi na ten moment, a w dodatku my naprawdę bardziej potrzebujemy napastnika.
[quote='Filipior' pid='1413992' dateline='1578218514']
Grał kiedyś w Cracovii niemiec,[size=small] bo ja sobie nie przypominam?[/size]
[/quote]
W latach siedemdziesiątych grał ... Tomasz Niemiec :)
Gość z 3 ligi niemieckiej bez wielkich statystyk. Na filmiku 4 pudła. To zawsze budzi moją wątpliwość. W tym faktycznie jedno z metra do pustaka.
Nic o nim nie wiemy. Przekonamy się jak wyjdzie na boisko.
Śmieszna sprawa z tym Alvarezem. Pomimo tego że jest najskuteczniejszym graczem Osnabruck to w podstawowym składzie wychodził zaledwie w połowie spotkań (mimo iż nie miał kontuzji). Często mu się zdarzały sytuację, że po dwóch meczach z bramką w trzecim w ogóle na boisku się nie pojawiał, a już hitem jest moment, gdy 7 grudnia w meczu z Holstein Kiel po dwóch bramkach jest ściągnięty w 60 minucie a w kolejnym... wchodzi z ławki.
Patrząc na jego statystyki ciężko stwierdzić, że to tylko z powodu samej gry, bo ta jest równie niezła co ilość bramek. Najlepszym przykładem może być ostatni mecz który zagrał w prawie pełnym wymiarze czasu (zszedł w doliczonym czasie gry) z Hamburgiem (a więc bardzo dobrym zespołem, viceliderem 2 Bundesligi).
Statystyki Alvareza:
Strzały: 6 (1 celny, 1 zablokowany, 4 niecelne)
Kontakty z piłką: 44
Podania: 18/22
Dryblingi: 3/5
Pojedynki główkowe: 3/3
Co pokazuje, że potrafi utrzymać się przy piłce i rozegrać. Oby się tylko dobrze zaaklimatyzował :)
[quote='SaNtO' pid='1413998' dateline='1578219967']
Gość z 3 ligi niemieckiej bez wielkich statystyk. Na filmiku 4 pudła. To zawsze budzi moją wątpliwość. W tym faktycznie jedno z metra do pustaka.
[/quote]
Z 2 ligi niemieckiej.
Santo!!!
Kiedy ty sobie ostatnio zadupcyles?
Interpretacja dowolna ;)
[quote='rozrabiaka' pid='1414000' dateline='1578220268']
[/quote]
Z 2 ligi niemieckiej.
[/quote]
Od pół roku. Całą karierę spędził w trzeciej
https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1213769796245970944?s=20
No teraz 1. Ekstraklasa :)
[quote='SaNtO' pid='1414003' dateline='1578220656']
[/quote]
Z 2 ligi niemieckiej.
[/quote]
[/quote]
W ktorej to lidze poziom i kultura gry jest wyzsza niz w naszej premier ekstra klasie.
Fakt, zdecydowaną większość kariery spędził w trzeciej lidze. Ale Piątek też zagrał w Serie A jedynie sezon, a nie nazwalibyśmy go zawodnikiem ekstraklasowym.
[/quote]
Santo Tobie nawet transfer CR7 by nie pasował..
Psy już widzę nawet nasz oficjalny profil odiwedzają i komentują :) Ale ich dupy bolą :) Pięknie się ta niedziela zaczyna
Dla bezpieczeństwa siadłem na wc :)
[quote='napinacz-' pid='1414002' dateline='1578220590']
Santo!!!
Kiedy ty sobie ostatnio zadupcyles?
Interpretacja dowolna ;)
[/quote]
jest młody, ma czas!
Bez względu na poglądy potrzeba nam barwych postaci na forum.
[quote='SaNtO' pid='1414003' dateline='1578220656']
[/quote]
Z 2 ligi niemieckiej.
[/quote]
[/quote]
Nieprawda, jeszcze epizod w Dynamie Drezno. A kiedyś nawet zadebiutował w 1. Bundeslidze, choć to tylko symboliczny debiut. Miał duży wpływ na awans z 3. Bundes do 2. Bundes w poprzednim sezonie, fenomenalne rzuty wolne, niezły drybling choć nie drybluje jakoś dużo (ale jak już zacznie, to raczej na dużej skuteczności), jeden filmik z dryblingiem wrzuciłem na TT u siebie (https://twitter.com/KamilloLce/status/1213771139576729600). Nie jest to transfer na zjadanie ligi i spadanie z krzeseł, ale na pewno bardzo solidny. Przyjrzę mu się potem bliżej, jak już będzie ogłoszony.
Moje pytanie jest takie: czy 2Bundesliga jest lepsza czy gorsza niż Segunda División B, czyli 3 liga hiszpańska? Pytanie w zasadzie retoryczne: w B2 gra się przy publiczności takiej jak u nas w E-klasie i wyższej, gra się o bezpośredni awans do B1. Z Segunda B przychodził do nas Cabrera i było malskanie z zachwytu.Podobnie z Segunda B przychodził Carlitos i z 5 byłych czy aktualnych gwaizdorów E-klasy.
Że ktoś się przebił z niższej ligi do wyższej, to działa tylko na jego korzyść, znaczy, że forma zwyżkowała w ciągu ostatnich 2 sezonów.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (10 użytkowników)
Goście (10)