Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 22.08.2016 o 22:20
      Ostatnia aktywność wczoraj o 21:46
      5814221 wyświetleń
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 06.06.2019 o 14:22
      Post #1382589 06.06.2019 14:22
    • Edytowany
    Nikt Karvin  się nie włamał na konto . Bardzo sobie cenie zawodników co są w słabej formie a wychodza gryzą trawę walczą do upadlego ,nie odstawiąc nogi ..Cecaric na razie jeśli chodzi o umiejętności pokazał nie wiele ale jeśli chodzi o serducho i podejście do pracy to mnie kupił .Dlatego daje mu czas .Na treningach a chodze w miarę często zap....... Całkowitym przeciwieństwem jest Serafin i tu nie ma zmiłuj się WYNOCHA .Bez umiejętności ,bez serducha ,bez agresji i bez charakteru .Wieczny sparing ala   tkkf .To samo zresztą ma na każdym treningu . frenZZY a gdzie ja Rubio skreśliłem czy nazwałem szrotem ?
    • STARA HUTA 82 lubi to.
    • frenZZy

64
      96
    • 06.06.2019 o 14:35
      Post #1382594 06.06.2019 14:35
    [quote="potter" pid='1382589' dateline='1559823759'] frenZZY a gdzie ja Rubio skreśliłem czy nazwałem szrotem ? [/quote] Nie mówię konkretnie o Tobie a o ogóle wypowiadającym się Tutaj . Pierwsza osoba użyta w zdaniu była przypadkiem [emoji106]
    • Rakietowy Traktor

466
      513
    • 06.06.2019 o 15:06
      Post #1382600 06.06.2019 15:06
    • Edytowany
    Jeżeli traci sie zawodnika który miał na koncie 14 goli w zeszłym sezonie to musi byc zakontraktowany zawodnik ktory w poprzednich sezonach rowniez trafiał dwucyfrowo !!! Koniec i kropka. Był Piona, Rakels, Airam, a teraz nie ma przygotowanego nastepcy, bedzie to co w tamtym sezonie - obudza sie jak bedziemy na dole tabeli, po PP i Eurowpierdo... wtedy strasznie będą kupowac.
    • potter lubi to.
    • ndjnh

174
      275
    • 06.06.2019 o 15:12
      Post #1382601 06.06.2019 15:12
    Nie wiem czy brak ochoty na wzmocnienie skrzydeł to najlepszy pomysł. W tym sezonie na skrzydłach wyglądaliśmy niestety słabo, Hanca nie grał źle ale być może lepiej prezentował by się jako środkowy pomocnik. Wdowiak potrzebuje konkurencji bo sam na meczu nie wygra. Tęsknie za zawodnikiem w typie Saidiego. Jak na suchych stawach szedł do przodu a obrońcy śląska nie wiedzieli co się dzieje. Może się jeszcze doczekam...
    • potter lubi to.
    • jarkos_

1.1K
      1.7K
    • 06.06.2019 o 15:20
      Post #1382603 06.06.2019 15:20
    • Edytowany
    Dzięki za ciekawą dyskusję! Dlaczego apeluję przede wszystkim o [b]skrzydłowego[/b]? Wdowiak - 3 gole, 4 asysty Hanca - 2 gole, 2 asysty Strózik - 1 gol Zenjow - 1 gol Pik - 0 Zapewne Wdowiak i Hanca będą mieli lepsze statystyki w tym sezonie (przynajmniej Rumun, bo styl gry Wdowiaka już został odczytany), ale skrzydłowy zapewniający co najmniej 10 punktów w kanadyjskiej byłby wskazany. A i konkurencja z przodu nikomu nie zaszkodzi, może tylko podnieść naszą wątpliwą (zwłaszcza pod nieobecność Airama) jakość. Aczkolwiek zgadzam się również, że jeżeli na skrzydle ma grać któryś junior, to może być tam dość tłoczno, dlatego jako drugą pozycję do wzmocnienia dałbym [b]prawą obronę[/b], bo pomimo że nasi dość nieźle bronią (czego wymaga się od obrońców, jak sama nazwa wskazuje), to jednak: Rapa - 1 gol, 1 asysta Diego - 1 asysta Przypominam sobie również sporo słabych podań i dośrodkowań obu zawodników (chociaż w polskiej ekstraklasie ciężko znaleźć dobrego, ofensywnego bocznego obrońcę). A jeśli mamy obniżyć jakość ofensywną skrzydeł juniorem, to chociaż bardzo dobry boczny obrońca przydałby się do wyrównania poziomu. Swoją drogą, jestem ciekaw, gdzie Probierz ustawi juniora, bo po coś jednak Kanach i Pestka zostali wypożyczeni, a cała runda w 1 lidze daje więcej niż sezon w CLJ. Może ponosi mnie fantazja (bo Kanacha na boisku nie widziałem od czasów Zielińskiego), ale widziałbym środek Gol-Kanach-Hernandez (i przy ewentualnej zmianie Kanacha na kogoś ze skrzydła, przesunięcie Hanci do środka, żeby nie robić od razu podwójnej zmiany). Chyba, że jest plan grania 3-5-2 / 5-4-1 / 3-6-1 z Pestką lub Pikiem/Strózikiem na wahadle (w co wątpię) - wtedy zacznę rozumieć cele transferowe Probierza Co do Cecaricia, to w mojej opinii, cytując forumowych ekspertów/klasyków, "to nie jest piłkarz" i "nawet fajny chłopak, szkoda że nie bardzo umie grać w piłkę".
    • Mathauzz

827
      878
    • 06.06.2019 o 15:25
      Post #1382604 06.06.2019 15:25
    A co by było gdyby Oliva nie złapał kontuzji i Airam by nie przyszedł. Może on tez tez strzelilbyby te 14 bramek, niestety zdazyl tylko jedną. Może nie Rubio ale Lopes będzie strzelał. W tej lidze niema nazwisk, dla mnie Ci ktorych sciąga reszta ligi to też niewiadome i nonamy. I wszedzie są niewypały. Droższe i tańsze, tak samo są niby gwiazdy też drozsze i tansze.  Napieprzanie mi sie juz znudzilo bo jechalem rowno tez po Piątku...
    • kaleb lubi to.
    • Sebastian1906KSC

1.6K
      1K
    • 06.06.2019 o 15:26
      Post #1382605 06.06.2019 15:26
    [quote='Rakietowy Traktor' pid='1382600' dateline='1559826384'] Jeżeli traci sie zawodnika który miał na koncie 14 goli w zeszłym sezonie to musi byc zakontraktowany zawodnik ktory w poprzednich sezonach rowniez trafiał dwucyfrowo !!! Koniec i kropka. Był Piona, Rakels,  Airam, a teraz nie ma przygotowanego nastepcy, bedzie to co w tamtym sezonie - obudza sie jak bedziemy na dole tabeli, po PP i Eurowpierdo... wtedy strasznie będą kupowac. [/quote] Czyli odszedł Piona miał dwucyfrowy wynik, a my wzięliśmy Airama co miał wynik 27 meczów, 6 bramek, sezon wcześniej na cyprze 23 mecze, 6 bramek 4 asysty, a przed przyjściem do Korony 33 mecze 12 bramek. Aż takiego szału nie było...
    • kaleb lubi to.
    • Sir Pablo

2.8K
      2.9K
    • 06.06.2019 o 15:30
      Post #1382606 06.06.2019 15:30
    Czytając Wasze komentarze można stwierdzić że nie ma reguły jeśli chodzi o nowo pozyskanych zawodników. Albo wypali jak Piątek i Airam alebo nie wypali jak np. Dzudzic. Czas pokaże co będzie z tych nowych. Ja im życzę powodzenia i dużo goli.
    • kaleb lubi to.
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 06.06.2019 o 15:50
      Post #1382607 06.06.2019 15:50
    • Edytowany
    Rakietowy Traktor cenna uwaga powinien być za zawodnika strzelającego dwucyfrowo zawodnik strzelający również dwucyfrowo .Tymczasem Filipiak zafundował kibicom Cracovii DWUPAK CZYLI 2 zawodników do cyfrę dwucyfrową .Też się obawiam byśmy tak jak rok temu nie szukali piłkarzy na ,,palącej hałupie ''.Moje zdanie jest takie że nawet z Airamem ofensywa potrzebowała mocnych wzmocnień 3 klasowymi zawodnikami .45 goli czyli 14 wynik to nie przypadek .Graliśmy w wielu meczach na przeszkadzanie i czychali na błąd nie mając nic do zaoferowania sami . Airama szkoda bo wysoką kulturę gry było widać.Wszystko przemyślane ,dopieszczone .Świetny piłkarz a jeszcze lepszy człowiek Co do skrzydłowego to ok ale albo brać kogoś świetnego albo wcale .Nic nam nie da branie podobnych do tych co są . Jarkos ciekawa i pouczająca analiza brawo .Celna i w punkt .Z prawą obroną się o tyle nie zgadzam że jest bardzo solidnie a inne pozycje bardziej tych wzmocnień potrzebują .Byle Probierz nie wstawiał na siłę Wdówkę na prawe skrzydło a Hance na lewe .Wdówka ma 1 zwód do prawej nogi .Jak go dasz na prawą stronę to ten zwód wyrzuca go pod choragiewkę .Z lewej to wejście w pole karne .Hanca też gra znacznie lepiej na prawej szczególnie jak ma rodaka za sobą . Co do Cecarica daj mu pół roku szansy (aklimatyzacja mocne treningi w Probierza ).Oceń w zimie .Na razie zap.....la i robi wszystko by dojśc do formy . W zasadzie wszyscy jesteśmy zgodni w jednym POTRZEBUJEMY WYSOKIEJ KLASY ZAWODNIKÓW I MUSIMY SZUKAĆ KOGOŚ TAKIEGO CO MOŻNA NAZWAĆ ,,pan piłkarz ''.2-3 ale pokroju Gola czy Cabrery .Nic nam nie dadzą uzupełnienia czy pobożne życzenia . Sebastian 1906 wynik dwucyfrowy miał Airam w Koronie .Wiedzieliśmy kogo bierzemy i wiedzieliśmy jakie ma umiejętności .
    • leszeczek

24K
      28.4K
    • 06.06.2019 o 15:51
      Post #1382608 06.06.2019 15:51
    • Edytowany
    [quote='Rakietowy Traktor' pid='1382600' dateline='1559826384'] Jeżeli traci sie zawodnika który miał na koncie 14 goli w zeszłym sezonie to musi być zakontraktowany zawodnik który w poprzednich sezonach rowniez trafiał dwucyfrowo !!! Koniec i kropka. [/quote] Zagadka: czyje to statystyki: (liczby to: występy/ilość goli) [color=#000000][size=x-small][font=Verdana]2016/17  [img]http://img.90minut.pl/logo/flagmini/cyp.jpg[/img] [url=http://www.90minut.pl/skarb.php?id_klub=2191&id_sezon=89][color=#0066ff]AS Anórthossis Ammochóstou[/color][/url] 32 6 2017/18  [img]http://img.90minut.pl/logo/flagmini/esp.jpg[/img] [url=http://www.90minut.pl/skarb.php?id_klub=17631&id_sezon=91][color=#0066ff]Extremadura UD[/color][/url] 27 6[/font][/size][/color] W zasadzie Sebastian1906KSC mnie uprzedził
    • m4rcin lubi to.
    • krzys67Bytom

929
      2K
    • 06.06.2019 o 16:18
      Post #1382612 06.06.2019 16:18
    [quote='KruszynaKSC' pid='1382572' dateline='1559821861'] Nie mylisz sie... Bedzie schodzil mlodziezowiec musi wejsc mlodziezowiec... [u]Ale jesli by dwoch zlapalo kontuzje w jednym meczu [b]nie musi juz byc trzeciej zmiany[/b]...[/u] U nas jako mlody bedzie sie lapal tez Lusiusz ale watpie by gral.... Problem jest z Pikiem dosc spory... On jakosciowo gra fajnie ...przynajmniej na moje oko... ale... wydolnosciowo jest strasznie slaby...Mysle ze zdaja sobie z tego sprawe... Ciezko zrobic wydolnosc przek krotki okres wakacyjny ... ale w juniorach Piku mial problemy konczyc mecz a o seniorach nie ma wogole szans by dogral 90 minut.. [/quote] [u]Na pewno?[/u] "[i][u]W rozgrywkach Ekstraklasy, Pucharu Polski oraz I ligi każda drużyna na obowiązek wystawiania w składzie drużyny [b]przez cały czas trwania meczu [/b]co najmniej jednego zawodnika o statusie młodzieżowca[/u]. Na poziomie II oraz III ligi takich piłkarzy musi być już co najmniej dwóch. Gra w pełnym 11-osobowym skłądzie bez wymaganej liczby zawodników młodzieżowych traktowana jest jako udział w meczu nieuprawnionego piłkarza. Wyjątkiem jest jedynie kontuzja bramkarza, mającego taki status. Wówczas jego miejsce może zająć bramkarz, który nie posiada statusu młodzieżowca, a zespół kontynuuje grę w pełnym składzie."[/i] [i][url=https://ekstraklasa.tv/zmiana-w-przepisie-o-mlodziezowcu-w-ekstraklasie/8rjy6pl]https://ekstraklasa.tv/zmiana-w-przepisie-o-mlodziezowcu-w-ekstraklasie/8rjy6pl[/url][/i] Wyjątkiem będzie, gdy młodzieżowiec dostanie "Czerwień" albo odniesie kontuzję po zrobieniu trzech zmian.
    • kapi0591

7
      2
    • 06.06.2019 o 16:23
      Post #1382613 06.06.2019 16:23
    Rozumiem że Forum jest od tego by dyskutować na wiele tematów, ale czy naprawdę jest sens analizować po raz "enty" odejście Cabrery i szykanowanie jego potencjalnego następcy? Tak jak ktoś tutaj wspomniał. Polska liga jest zawsze wielką niewiadomą jak i zawodnicy sprowadzani tutaj. Sam jestem ciekaw Rafy Lopeza i Rubio ale liga i tak wszystko zweryfikuje.
    • krzys67Bytom oraz DawidSiemaszki lubią to.
    • kaleb

8.8K
      6.7K
    • 06.06.2019 o 16:29
      Post #1382614 06.06.2019 16:29
    Najlepiej więc mieć trzech przekotów młodzieżowców w składzie i nie ma problemu ;)
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 06.06.2019 o 16:31
      Post #1382615 06.06.2019 16:31
    Ja dla przykładu ich nie skreślam. Co więcej mam dobre przeczucie co do Portugalczyka a nawet wyobraźnia płata mi figle i widzę młodego Carlitosa ładującego bramy i jego korespondencyjny pojedynek z bratem o koronę, o którym co tydzień rozpisują się media. Ja jedynie mam pretensje o to, że nie zapewniono miejsca w składzie sprawdzonego napastnika. Co więcej wiele wskazuje na to, że był w naszym zasięgu finansowym gdyby ktoś tylko zechciał trochę sięgnąć głębiej do kieszeni. To szukanie oszczędności, która może ale nie musi się opłacić. Cabrera był pewniakiem a nowe nabytki mimo wszystko niewiadomą. Wszyscy, którzy twierdzą, że to się napewno nie uda bo mają słabe statystyki nie wiedzą o czym piszą ale rozumiem ich obawy
    • krzys67Bytom lubi to.
    • rozrabiaka

5.5K
      3.8K
    • 06.06.2019 o 16:40
      Post #1382617 06.06.2019 16:40
    [quote='krzys67Bytom' pid='1382612' dateline='1559830717'] [quote='KruszynaKSC' pid='1382572' dateline='1559821861'] Nie mylisz sie... Bedzie schodzil mlodziezowiec musi wejsc mlodziezowiec... [u]Ale jesli by dwoch zlapalo kontuzje w jednym meczu [b]nie musi juz byc trzeciej zmiany[/b]...[/u] U nas jako mlody bedzie sie lapal tez Lusiusz ale watpie by gral.... Problem jest z Pikiem dosc spory... On jakosciowo gra fajnie ...przynajmniej na moje oko... ale... wydolnosciowo jest strasznie slaby...Mysle ze zdaja sobie z tego sprawe... Ciezko zrobic wydolnosc przek krotki okres wakacyjny ... ale w juniorach Piku mial problemy konczyc mecz a o seniorach nie ma wogole szans by dogral 90 minut.. [/quote] [u]Na pewno?[/u] "[i][u]W rozgrywkach Ekstraklasy, Pucharu Polski oraz I ligi każda drużyna na obowiązek wystawiania w składzie drużyny [b]przez cały czas trwania meczu [/b]co najmniej jednego zawodnika o statusie młodzieżowca[/u]. Na poziomie II oraz III ligi takich piłkarzy musi być już co najmniej dwóch. Gra w pełnym 11-osobowym skłądzie bez wymaganej liczby zawodników młodzieżowych traktowana jest jako udział w meczu nieuprawnionego piłkarza. Wyjątkiem jest jedynie kontuzja bramkarza, mającego taki status. Wówczas jego miejsce może zająć bramkarz, który nie posiada statusu młodzieżowca, a zespół kontynuuje grę w pełnym składzie."[/i] [i][url=https://ekstraklasa.tv/zmiana-w-przepisie-o-mlodziezowcu-w-ekstraklasie/8rjy6pl]https://ekstraklasa.tv/zmiana-w-przepisie-o-mlodziezowcu-w-ekstraklasie/8rjy6pl[/url][/i] Wyjątkiem będzie, gdy młodzieżowiec dostanie "Czerwień" albo odniesie kontuzję po zrobieniu trzech zmian. [/quote] No to na derby wystawić młodego na bramke.,zasymulować kontuzję w 2 minucie i grać bez młodzieżowca. I zamiast ograć ich 3:0 będzie 5:0 :)))))
    • krzys67Bytom lubi to.
    • konserwa

4.1K
      6.2K
    • 06.06.2019 o 17:01
      Post #1382620 06.06.2019 17:01
    Najmądrzejszy post jaki się w ostatnich dniach pojawił to pytanie o lekarza :) Niestety nie ma, ci co byli dawno obgryzają paznokcie w Kobierzynie. Choćby nasza sławetna ofensywa - dodajcie sobie do strzelonych bramek róznicę między wykorzystanymi przez nas rzutami rożnymi a tylko średnią ligową, dodajcie tylko 2 karne (50%) i już mamy koło 55 goli czyli niezbyt dlaeko za podium. A gdzie tu jeszcze strzały z dystansu, które u nas całkowicie leżą (chyba tylko 4 gole, po 2 Hernandez i Cabrera) Ludzie, ofensywa to nie tylko Cabrera. Dla nas ważniejsze jest poprawienie tych elementów gry ofensywnej które od roku leżą i kwiczą.
    • krzys67Bytom, leszeczek, kapalin oraz gargamel9998 lubią to.
    • zerox1906

477
      600
    • 06.06.2019 o 17:02
      Post #1382621 06.06.2019 17:02
    [quote="rozrabiaka" pid='1382617' dateline='1559832046'] [quote='krzys67Bytom' pid='1382612' dateline='1559830717'] [quote='KruszynaKSC' pid='1382572' dateline='1559821861'] Nie mylisz sie... Bedzie schodzil mlodziezowiec musi wejsc mlodziezowiec... [u]Ale jesli by dwoch zlapalo kontuzje w jednym meczu [b]nie musi juz byc trzeciej zmiany[/b]...[/u] U nas jako mlody bedzie sie lapal tez Lusiusz ale watpie by gral.... Problem jest z Pikiem dosc spory... On jakosciowo gra fajnie ...przynajmniej na moje oko... ale... wydolnosciowo jest strasznie slaby...Mysle ze zdaja sobie z tego sprawe... Ciezko zrobic wydolnosc przek krotki okres wakacyjny ... ale w juniorach Piku mial problemy konczyc mecz a o seniorach nie ma wogole szans by dogral 90 minut.. [/quote] [u]Na pewno?[/u] "[i][u]W rozgrywkach Ekstraklasy, Pucharu Polski oraz I ligi każda drużyna na obowiązek wystawiania w składzie drużyny [b]przez cały czas trwania meczu [/b]co najmniej jednego zawodnika o statusie młodzieżowca[/u]. Na poziomie II oraz III ligi takich piłkarzy musi być już co najmniej dwóch. Gra w pełnym 11-osobowym skłądzie bez wymaganej liczby zawodników młodzieżowych traktowana jest jako udział w meczu nieuprawnionego piłkarza. Wyjątkiem jest jedynie kontuzja bramkarza, mającego taki status. Wówczas jego miejsce może zająć bramkarz, który nie posiada statusu młodzieżowca, a zespół kontynuuje grę w pełnym składzie."[/i] [i][url=https://ekstraklasa.tv/zmiana-w-przepisie-o-mlodziezowcu-w-ekstraklasie/8rjy6pl]https://ekstraklasa.tv/zmiana-w-przepisie-o-mlodziezowcu-w-ekstraklasie/8rjy6pl[/url][/i] Wyjątkiem będzie, gdy młodzieżowiec dostanie "Czerwień" albo odniesie kontuzję po zrobieniu trzech zmian. [/quote] No to na derby wystawić młodego na bramke.,zasymulować kontuzję w 2 minucie i grać bez młodzieżowca. [b]I zamiast ograć ich 3:0 będzie 5:0 [/b]:))))) [/quote] Tym bramkarzem musiałby być chyba Chilavert ;)
    • KruszynaKSC

19K
      20.6K
    • 06.06.2019 o 17:09
      Post #1382622 06.06.2019 17:09
    krzys67Bytom napisał(a): Na pewno? "W rozgrywkach Ekstraklasy, Pucharu Polski oraz I ligi każda drużyna na obowiązek wystawiania w składzie drużyny przez cały czas trwania meczu co najmniej jednego zawodnika o statusie młodzieżowca. Na poziomie II oraz III ligi takich piłkarzy musi być już co najmniej dwóch. Gra w pełnym 11-osobowym skłądzie bez wymaganej liczby zawodników młodzieżowych traktowana jest jako udział w meczu nieuprawnionego piłkarza. Wyjątkiem jest jedynie kontuzja bramkarza, mającego taki status. Wówczas jego miejsce może zająć bramkarz, który nie posiada statusu młodzieżowca, a zespół kontynuuje grę w pełnym składzie Tak na pewno... Rudy kiedys to dokladnie objasnial u Koltonia w tym jego programie na YT ... podawali roznego rodzaju przyklady i jeden na lawce zupelnie wystarczy.Tak jak pisalem... W razie juz zmiany mlodego a drugi zostanie kontuzjowany badz dostanie czerwien nie bedzie juz trzeba mlodego na boisku.. Chyba ze sie cos od tamtego czasu zmienilo ale watpie.
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 06.06.2019 o 17:12
      Post #1382623 06.06.2019 17:12
    [quote='potter' pid='1382589' dateline='1559823759'] Nikt Karvin  się nie włamał na konto . Bardzo sobie cenie zawodników co są w  słabej  formie a wychodza gryzą  trawę walczą do upadlego ,nie odstawiąc nogi  ..Cecaric na razie jeśli chodzi o umiejętności pokazał nie wiele ale jeśli chodzi o serducho i podejście do pracy to mnie kupił .Dlatego daje mu czas .Na treningach a chodze w miarę często zap....... Całkowitym przeciwieństwem jest Serafin i tu nie ma zmiłuj się WYNOCHA .Bez umiejętności ,bez serducha ,bez agresji i bez charakteru .Wieczny sparing ala   tkkf .To samo zresztą ma na każdym treningu . [/quote] I znowu przychodzi zgodzić mi się z Potterem - Cecaricovi zależy. A Serafinowi nie. Ciekawe czy ta różnica mentalności wynika z kraju pochodzenia czy tak po prostu mają Ci konkretni zawodnicy? Cracovia potrzebuje walczaków, mam nadzieję że Rubio i Lopes takimi właśnie są. A Hrosso solidnie naciśnie Peskovica - a może i Wilk się przy nich rozwinie? A tak przy okazji - pamiętacie sezon gdzie trzy transfery były dopięte z początkiem czerwca? I to transfery przychodzące?
    • hank, 3lvis oraz gargamel9998 lubią to.
    • krzys67Bytom

929
      2K
    • 06.06.2019 o 17:41
      Post #1382629 06.06.2019 17:41
    [quote='KruszynaKSC' pid='1382622' dateline='1559833797'] krzys67Bytom napisał(a): Na pewno? "W rozgrywkach Ekstraklasy, Pucharu Polski oraz I ligi każda drużyna na obowiązek wystawiania w składzie drużyny przez cały czas trwania meczu co najmniej jednego zawodnika o statusie młodzieżowca. Na poziomie II oraz III ligi takich piłkarzy musi być już co najmniej dwóch. Gra w pełnym 11-osobowym skłądzie bez wymaganej liczby zawodników młodzieżowych traktowana jest jako udział w meczu nieuprawnionego piłkarza. Wyjątkiem jest jedynie kontuzja bramkarza, mającego taki status. Wówczas jego miejsce może zająć bramkarz, który nie posiada statusu młodzieżowca, a zespół kontynuuje grę w pełnym składzie Tak na pewno... Rudy kiedys to dokladnie objasnial u Koltonia w tym jego programie na YT ... podawali roznego rodzaju przyklady i jeden na lawce zupelnie wystarczy.Tak jak pisalem... W razie juz zmiany mlodego a drugi zostanie kontuzjowany badz dostanie czerwien nie bedzie juz trzeba mlodego na boisku.. Chyba ze sie cos od tamtego czasu zmienilo ale watpie. [/quote] Rudy jest fałszywy i nie zna przepisów własnej organizacji: [b][size=small][color=#000000][font=Calibri]Uchwała nr XI/199 z dnia 7 grudnia 2018 roku Zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej w sprawie określenia liczby zawodników młodzieżowych uczestniczących w meczach piłki nożnej Ekstraklasy,I,II oraz III ligi w sezonie 2019/2020 i następnych[/font][/color][/size][/b] [b][size=small][color=#000000][font=Calibri] [/font][/color][/size][/b] [b][size=small][color=#000000]Art. 3 [/color][/size][/b] [size=small][color=#000000]1. Gra w pełnym 11-osobowym składzie bez wymaganej liczby zawodników - młodzieżowych, potraktowana zostanie jako udział w meczu nieuprawnionego zawodnika, z zastrzeżeniem postanowień ust. 3. [/color][/size] [size=small][color=#000000] [/color][/size] [size=small][color=#000000]2. W przypadku rozpoczęcia lub kontynuowania gry w składzie pomniejszonym o wymaganą dla danej klasy rozgrywkowej liczbę zawodników młodzieżowych, drużyna może występować w tak zmniejszonym składzie bez konieczności uzupełnienia wymaganego limitu zawodników młodzieżowych. [/color][/size] [size=small][color=#000000] [/color][/size] [size=small][color=#000000]3. W przypadku kontuzji zawodnika młodzieżowego, występującego na pozycji bramkarza, uniemożliwiającej mu kontynuowanie gry (odnotowanej po meczu w sprawozdaniu sędziego) wymiana kontuzjowanego zawodnika może nastąpić na bramkarza nie spełniającego kryterium zawodnika młodzieżowego, a drużyna może kontynuować grę, z pomniejszonym o jeden limitem zawodników-młodzieżowych. [/color][/size] [color=#000000][size=small][font=Calibri] [/font][/size][/color] [url=https://www.pzpn.pl/public/system/files/site_content/635/2696-26.KOMUNIKAT%20ZARZ%C4%84DU%207.12.2018.pdf][u][color=#0000ff][size=small][font=Calibri]https://www.pzpn.pl/public/system/files/site_content/635/2696-26.KOMUNIKAT%20ZARZ%C4%84DU%207.12.2018.pdf[/font][/size][/color][/u][/url] [color=#000000][size=small][font=Calibri] [/font][/size][/color]
    • potter oraz hank lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)

Goście (4)
    • Główna
    • Działy i kategorie