[quote='CP 1906My pompujemy balonik, który walnie z większym zawodem niż w reprezentacji. To puchary, to mistrzostwo. Tymczasem kadra zdecydowanie słabsza niż rok temu (przez odejście jednego z nielicznych piłkarzy potrafiących grać), a niektórzy łudzą się że z tego coś będzie.' pid='1322879' dateline='1530519960']
A Probierz zamiast walnąć pięścią w stół i zażądać wzmocnień, to firmuje to dziadostwo co jest. Szkoda...
[/quote]
Zgodzę się, że być może transfery nie są wzmocnieniem, ale "zdecydowanym osłabieniem" nie są. Nie wiem kto był tym "jedynym piłkarzem, który potrafił grać" ale co powiedziesz o Budziku. Przedstawiam moją opinię, lekko podpartą liczbami:
Piątek, Brock Madsen > Piszczek, Oliva.
Brock i Oliva to zagadki bez odpowiedzi. 13 bramek Piątka w Cracovii (na 43 gole drużyny; 3154 minut gry gol co 242min.) vs 6 goli Piszczka w Sandecji (na 33 gole drużyny 1916 minut gry gol co 319min. ) - pominąłem gole z karnych
Fink > Danek
Głównie dlatego, że lubiłem Finka. Danek strzelił 3 bramki w 1483 min. Matić dwie w 1577 min., ale to obrońcy
Rakels, Drewniak < Budziński, Serafin.
Do tego cały zaciąg z rocznika 1999, z którego coś może się urodzić
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='squier strat' pid='1322861' dateline='1530483027']
[quote='niegramotnyj' pid='1322854' dateline='1530478830']
W sumie ciekawa rzecz, po transferze do Piasta Hiszpana (takie same osiągi jak nasz Oliva) piszą, że to było konieczne, bo "po powrocie Szczepaniaka (z wypożyczenia) do Cracovii Piast został bez żadnego napastnika".
No to nie wiem, gdzie ten Szczepaniak? Nota bene, patrząc na Strózika w meczu z Mariborem pomyślałem sobie "Szczepaniak wróć!"
[/quote]
Po pierwsze, Strozik od dawna na prawej flance
Po drugie to jednak ciagle jeden z lepszych juniorkow
Po trzecie, on już jest lepszy od Szczepaniaka :P
[/quote]
Po pierwsze, jest tak jak mówi Khalid. Po drugie, i niestety, Strózik od meczu CLJ ze Śląskiem jest nie do poznania. Mówić, że jest lepszy od Szczepaniaka to pobożne życzenia i zakłamywanie rzeczywistości. Jako dyletant mogę tylko załamywać ręce, licząc, że Probierz go jeszcze uzdatni.
A do lamentów o spieprzonych transferach, trenerskim szrocie z Jagiellonii itp. po prostu nie będę się odnosił. Są jakieś granice śmieszności.
- Edytowany
Nie cytując poprzedników. Strózik w przeciwieństwie do Szczepaniaka rokuje ale zamiast sodówki potrzebny jest mu wypoczynek i ciężka praca.
Narzekającym na transfery przypominam że był taki czas, gdy w Pasach zjawił się król strzelców pierwszej ligi widziany jako zbawca biało - czerwonej braci o znamiennym nazwisku Zjawiński. Strzelał bramki w sparingach jak na zawołanie. Tyle że jak przyszło co do czego, to w lidze było już słabiutko....
Nie graja nazwiska tylko piłkarze. Wspominany Kapustka pewnie by się przydał, ale to nie jest zawodnik który przełoży się na sprzedaż karnetów czy biletów. Cracovia bez Kapiego walcząca o medal MP przyciągnie na stadion więcej kibiców niż Pasy z Kapim walczące o zaszczytne czternaste miejsce...
BTW - powroty nie zawsze są udane czego przykładem był Rakels i nadzieje w nim pokładane...
Uściślając, najpierw wypoczynek, potem ciężka praca. I uwaga: to dalej joker do wejścia w 75 minucie, kiedy prowadzimy 2:0.
Hmm... tak w ogóle to jeszcze się chyba trzeba pożegnać z kilkoma zawodnikami bo dalej są na naszej liście płac: Szczepaniak, Deja, Drewniak, nie wiem jak Adamek...
[quote='Sehtan' pid='1322919' dateline='1530531689']
Hmm... tak w ogóle to jeszcze się chyba trzeba pożegnać z kilkoma zawodnikami bo dalej są na naszej liście płac: Szczepaniak, Deja, Drewniak, nie wiem jak Adamek...
[/quote]
Adamczyk .
[quote='hank' pid='1322921' dateline='1530532168']
[quote='Sehtan' pid='1322919' dateline='1530531689']
[/quote]
Adamczyk .
[/quote]
oraz Pyrdek, Vestenicky i Cetnarski :)
Dla orientacji-tak to powinno wyglądać
Hubert Sobol i Wiktor Pleśnierowicz, czyli dwaj młodzi zawodnicy, mistrzowie Polski juniorów starszych po urlopach 9 lipca dołączą do pierwszego zespołu Lecha Poznań.
A nasi grali z tymże Lechem 20,06 a 25,06 już pojechali na obóz .
- Edytowany
Najlepiej byłoby, gdyby po prostu CLJ skończyła się 2-3 tygodnie wcześniej. Przy obecnym stanie rzeczy nawet gdyby młodzi dostali urlop, to straciliby praktycznie cały okres przygotowawczy z drużyną, co też nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. I tak źle, i tak niedobrze.
To są już w zasadzie w większości seniorzy (trójka wiek seniora osiągnie za rok), a w wielu ligach jest tylko jedna przerwa w roku i jest to zupełnie normalne. A nasi juniorzy mieli całkiem sporą przerwę od piłki tej zimy.
Coś dla naszego Janusza i Jakubka :)
Oni są dostępni za darmo. Najlepsi zawodnicy z wygasłymi kontraktami
http://transfery.info/115939,oficjalnie-oni-sa-dostepni-za-darmo-najlepsi-zawodnicy-z-wygaslymi-kontraktami
[quote='piotrek67' pid='1322928' dateline='1530534327']
Dla orientacji-tak to powinno wyglądać
Hubert Sobol i [b]Wiktor Pleśnierowicz[/b], czyli dwaj młodzi zawodnicy, mistrzowie Polski juniorów starszych po urlopach 9 lipca dołączą do pierwszego zespołu Lecha Poznań.
A nasi grali z tymże Lechem 20,06 a 25,06 już pojechali na obóz .
[/quote]
Dokładnie. Ciekawe czy młody Pleśnierowicz jest równie dobry jak stary....
może nie transfer, ale nowy człowiek tez dla nas. Od dzisiaj nowy rzecznik w naszym klubie. Będzie pełnił funkcję Przemysław Staniek.
Czyzby transfer z malopolskiej TV?
https://www.facebook.com/przemek.staniek.1
Od dzisiaj to nowy rzecznik prasowy MKSu, ale transfer już był jakiś czas temu, powiedziałbym bardziej że awans. ;)
Po kilku latach pracy z funkcją dyrektora ds. marketingu i PR pożegnał się Dariusz Guzik. Jego obowiązki przejął Przemysław Staniek, który w Cracovii był dotąd odpowiedzialny m.in. za przygotowywanie materiałów video.
Gdzie i dlaczego odchodzi DG? Ktoś ma jakieś zakulisowe informacje?
No i po co na dyrektor ds. PR, jak tym w 100% zajmuje się sam Procesor - ze skutkiem... różnym :)
[quote='ian thorpe' pid='1322951' dateline='1530543211']
Po kilku latach pracy z funkcją dyrektora ds. marketingu i PR pożegnał się Dariusz Guzik. Jego obowiązki przejął Przemysław Staniek, który w Cracovii był dotąd odpowiedzialny m.in. za przygotowywanie materiałów video.
[/quote]Skąd masz te informacje?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Chociażby z FB bo Darek pożegnał się z pracownikami na stadionie. W każdym razie to pewna informacja ale MKS już był częściowo do tego przygotowany.
P.S. A jeżeli pytasz o Przemysława Stańka to nie wiem ale pewnie jest jak Ian napisał :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)