[quote='leszeczek' pid='1319972' dateline='1528705942']
Nie jaram się jakoś, z krzesła nie spadam. Widać, że podstawowym zawodnikiem to był tylko w Bytovii i Bełchatowie, ale i tam statystykami nie powala. Ewidentnie sprowadzany jako zmiennik dla Javiera. Może mnie czymś zaskoczy.
[/quote]
Ja tam spadam! To jest talent! Nawet go nie proponowałem bo nie wiedziałem że to możliwe! Wow
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Ciekawe ile Lech sobie za niego powiedział ?
To kto lepszy Kort czy Serafin ?
Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
- Edytowany
22 letni talent z 3 golami i jedną asystą w I lidze?
Życzę mu jak najlepiej, może ma jakieś atuty, które nie są widoczne w tak uproszczonych statystykach. Oby!
Talentem, to był gdy jako 18 latek debiutował w E-klasie. Później wyraźnie coś nie poszło, co nie znaczy, że nie pójdzie.
Kort to op , Serfain to środkowy pomocnik .
[quote='KruszynaKSC' pid='1319967' dateline='1528703977']
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=3702]@koziołek[/url] możesz coś na temat tego Serafina napisać?
[/quote]
Na początku pokazywał się z dobrej strony, umiał zagrać długą piłkę na nos by zaliczać asysty ale tedy miał 18 lat. Nie widziałem jego meczów na wypożyczeniach więc skoro Lech znowu go puszczał w obieg nie rozwinął się tak jak mógł lub tak jak tego w Poznaniu oczekiwano. Zazwyczaj do Lecha wracają szybko po wypożyczeniu. Szczerze dla mnie to w tym momencie niewiadoma i ciężko coś konkretnie powiedzieć bo jak napiszę pozytywnie, że zaliczał asysty i kluczowe zagrania w rezerwach w III lidze i pamiętając jak grał kiedyś to będzie grał źle, napiszę coś negatywnie to będzie mnie pozdrawiał poprzez forum :) Życzę mu jak najlepiej ale sam nie wiem. Z wypożyczenia Lech ściągał go bardziej jako rezerwowego i mówi się w Poznaniu, że zrobili to by zamknąć usta trenerowi, który domagał się defensywnego wzmocnienia pozycji defensywnego pomocnik po odejściu Tetteha gdzie zostaliśmy z dwoma (Trałka, Gajos) co było widać w ich grze pod koniec sezonu gdy byli zagrożeniu pauzami za kartki. Czemu wtedy nie wszedł Serafin? Trener nie chciał dać satysfakcji Rutkowskiemu?
Na pewno nie narzekał w mediach, że nie gra i nie wylewał żali w prasie a mógł, bo szansy też chyba nie dostał a nie sądzę, że tak odstawał.
[quote='eredin' pid='1319970' dateline='1528705615']
[quote='KruszynaKSC' pid='1319967' dateline='1528703977']
[url=http://cracovia.krakow.pl/member.php?action=profile&uid=3702]@koziołek[/url] możesz coś na temat tego Serafina napisać?
[/quote]
[url=https://www.transfermarkt.pl/jakub-serafin/profil/spieler/343400]https://www.transfermarkt.pl/jakub-serafin/profil/spieler/343400[/url]
Nie grał za wiele ale nic to nie znaczy :(
[/quote]
Zagrał około 10 meczy w III ligowych rezerwach z asystami i kluczowymi zagraniami, na ogół 90 minut.
[quote='Marcepanowy' pid='1319971' dateline='1528705813']
W Norwegii coś tam niby pograł działacze Lecha coś musieli w nim widzieć że ściągnęli go z wypożyczenia szybciej... Chociaż Marcel Wawrzynkiewicz też coś tam grał w Norwegii a jak było wszyscy chyba pamiętamy :)
[/quote]
Właśnie wg ludzi w Poznaniu Lech ściągał go by trener nie narzekał, że nie ma defensywnego pomocnika do rywalizacji z Trałką i Gajosem.
[quote='leszeczek' pid='1319977' dateline='1528706708']
22 letni talent z 3 golami i jedną asystą w I lidze?
Życzę mu jak najlepiej, może ma jakieś atuty, które nie są widoczne w tak uproszczonych statystykach. Oby!
Talentem, to był gdy jako 18 latek debiutował w E-klasie. Później wyraźnie coś nie poszło, co nie znaczy, że nie pójdzie.
[/quote]
Miał dobre i celne długie podanie, w rezerwach często ze skrzydła dośrodkowywał i zaliczał asysty ale to III liga a na żywo w grze widziałem go dość dawno temu.
- Edytowany
Dobre, długie celne podanie, to na drużynę Probierza spory atut.
Bardziej byś go klasyfikował jako defensywnego czy ofensywnego pomocnika?
Serafin-fest transfer.Sprzedaliśmy Piątka to możemy poszaleć ;) .
[quote='leszeczek' pid='1319989' dateline='1528710058']
Dobre, długie celne podanie, to na drużynę Probierza spory atut.
Bardziej byś go klasyfikował jako defensywnego czy ofensywnego pomocnika?
[/quote]
Zdecydowanie defensywny bez jakiegoś ciągu na bramkę, woli piłkę oddać niż strzelać choć wydaje mi się że umie to zrobić. Oczywiście taka postawa mogła wynikać z faktu, że wchodził do zespolu a teraz może grać inaczej. W zasadzie od momentu gdy odszedł ciężko powiedzieć jaki postęp zrobił bo mało kto u Nas go widział na boisku. W Norwegii w każdym razie byli zadowoleni i chcieli go zatrzymać.
Na oczy chłopa nie widzieli, a już płacz... miał być Matuidi, ale za stary, za ciemny i na dodatek nie ze spadkowicza ;)
Serafin z tego co się orientuję to środkowy bliżej defensywnego niż ofensywnego pomocnika, piłka mu przy nodze nie przeszkadza. Dwa, trzy lata temu uważany za jeden z większych talentów akademii Lecha. Faktem jest, że nie dostał porządnej szansy w Poznaniu i to raczej nie dlatego, że zawodził gdy już udało mu się pojawić na boisku.
Poczekajmy z osądami, bo czuję, że może nas pozytywnie zaskoczyć.
Poczekajmy z osadami, słusznie napisał Kolega zerox1906 - nie widzieli a już krytykują . Nie podejrzewam aby był specjalnie drogi , wejdzie niejako w miejsce Deji - myślę, że gorszy nie będzie .
Ważne są jego statystyki z ostatniego sezonu. Ilość goli i asyst. to jest kryterium w klubie sportowym
[quote='zubereg' pid='1320014' dateline='1528714730']
Ważne są jego statystyki z ostatniego sezonu. Ilość goli i asyst. to jest kryterium w klubie sportowym
[/quote]
Weźmy takiego Góralskiego - w 2015 roku jakie miał statystyki jak Probierz ściągał do baby jagi? wiek w momencie transferu podobny do Serafina. Same statystyki o niczym nie świadczą. Helik w statystykach ma kilka bramek, ale tych zawalonych w statystykach już nie ma. Piątek ma 21 bramek, ale ile potrzebował sytuacji i zmarnował setek po drodze też nie ma. Nie można oceniać zawodnika tylko przez pryzmat statystyk...
Góralski miał dużo lepsze statystyki był ważną postacią w Wiśle Płock 31 meczy 4 gole 3 asysty w 1 lidze
Dzieki Koziolku!!
Mam nadzieje ze sie rozwinie u Probierza i bedziemy mieli z niego duzo radosci!!
W środe ma być zaciąg z Brazylii tt Knura
Ma się pojawić trójka piłkarzy, czwarty zerwał więzadła .Wg tt Knura .
Panowie, ale tak na poważnie. Covilo, Dimun i ... Dąbrowski. Z CLJ wychodzą Kanach i Lusiusz. Potrzebny nam jest Serafin? Cała szóstka grać nie będzie. Dziwny będzie ten transfer.
[quote='quentin' pid='1320052' dateline='1528722797']
Panowie, ale tak na poważnie. Covilo, Dimun i ... Dąbrowski. Z CLJ wychodzą Kanach i Lusiusz. Potrzebny nam jest Serafin? Cała szóstka grać nie będzie. Dziwny będzie ten transfer.
[/quote]
Dąbro jest po kontuzji i nie wiadomo kiedy rzeczywiście bedzie grał. Kanach i Lusiusz... chyba jeszcze nie teraz...
Zatem ściągamy Serafina, przekonałeś mnie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)