Gdzie te transfery ja się pytam...?
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Plan jest taki, że kadra ma być kompletna do wyjazdu na obóz do Turcji - czyli do 22.01. Fajnie by było, ale wyjdzie w praniu. Mam cichą nadzieję, że już na pierwszym treningu po przerwie, czyli 8.01 pojawi się jakaś nowa twarz.
[quote='potter' pid='1298066' dateline='1515195338']
Mosór normalnie pracuje pytanie tylko w jakiej formie .Można wskazać nawet wymierne owoce pracy Helik i kilku bardzo ciekawych juniorów ściągniętych do nas przez niego .
[/quote]
akurat udowadniasz, że ze skautingiem w Cracovii nie jest źle
ba, lepiej niż w Jadze :P
- Edytowany
Potter bardzo rzadko tu piszę!!! Pracuję w firmie której siedziba jest w Białymstoku jestem tam od 7 lat od 2 do 3 razy w miesiącu!!! Piszesz, że Jaga jest zarządzana sportowo dobrze od lat!!! Więc (mimo tego że zdania nie zaczynamy od więc) ja się Ciebie pytam [color=#ff3333][b](...)[/b][/color] od ilu??? Piszesz na tym forum coś a ja to czytam od ponad 10 lat i dalej nie wiem o co Ci chodzi!!! Piszesz żeby pisać a ja czytam żeby czytać i [b][color=#ff3333](...)[/color][/b] mnie strzela!!! Jedyna rzecz z której się cieszę to to, że drewniany Drewniak [color=#ff3333][b](...)[/b][/color] Cię na łopatki a Deja docisnął nogą!!![color=#ff3333][b](...)[/b][/color] już dłużej tak nie można[color=#ff3333][b](...)[/b][/color]farmazonów!!!
[color=#ff3333][b]Nawet jeśli mamy rację, a inny forumowicz [s]pisze głupoty, [/s]mija się z prawdą, staramy się nie używać wulgaryzmów.[/b][/color]
[color=#ff3333][b]edit. sterby[/b][/color]
[quote='squier strat' pid='1298064' dateline='1515192390']
a mnie się wydaje, że Jaga ma prezesa 24h na dobę, a nie wirtualnego samozwańca jak Cracovia
[/quote]
Myślę że mogę się zgodzić z tym stwierdzeniem. Jednak dodalbym że dużo bogatszego który nie żałuje grosza na wielkie jak na polskie warunki transfery. To fakt.
Poza tym ja nie dyskutowałem o tym jak skutecznie jest zarządzana Jagiellonia. Może troszeczkę zastanawiać się na ile to zasługa Kuleszy a na ile Probierza. Rzucanie kwotami transferowymi itd. czas pokaże gdzie będzie Jaga za 2 lata a gdzie Cracovia jeśli Probierz się tyle ostatnie.
Dyskutowałem z opinią że Jaga jest super zarządzana przez wielki pion sportowy gdzie by nie mamy do niego podjazdu. To jest bujda i to na resorach i szkalowanie własnego klubu. Jarać się każdym tylko nie swoim własnym.
[quote='SaNtO' pid='1298060' dateline='1515186209']
Bruno zmierzam do tego że skoro tam Probierz dał radę bo po jego pomyśle musiało to przejść przez Kulesze a potem 10 osób z rady nadzorczej to w Cracovii powinno być jeszcze łatwiej bo do przekonania jest tylko generał który daje zielone światło na to czy tamto.
Nie zgodzę się z opinią że w Jagiellonii to jest super a u nas dziadostwo. Jaga nie posiada wogole pionu sportowego pisanie więc o tym jak to nie mają rozbudowanej siatki scoutów jest wierutnym kłamstwem i perfidna manipulacja która ma na celu tylko i wyłącznie opluć bezpodstawnie własny klub
[/quote]
Pion nie pion zwał jak zwał ale oni maja przynajmniej ludzi którzy się znaja na pilce są znani i cenieni w środowisku sportowym i mają rozeznanie co w trawie piszczy.No i poświęcają temu cały swój czas.a jak to u nas wygląda to odpowiedz sobie sam.
Proponuję przenieść tę dyskusję do watku dotyczącego trenera, a tutaj (korzystając z sezonu ogórkowego) wypadałoby przedstawiać swoje propozycje transferu.
Nie wiem czemu się tak wszyscy podniecają Jagiellonią - skupmy się na własnym podwórku. Tutaj nigdy nie będzie dobrze dopóki te dwa cymbały będą w Cracovii (mam na myśli Jakubka i jego pomagiera). Czasem może coś wyjdzie i zrobimy wynik ponad stan bo kilku zawodników trafi z formą ale to wszystko.
SaNto: naprawdę sądzisz, że u nas prezes daje zielone światło v-ce pajacowi i ten dogrywa kontrakt mimo wszystko? Przecież to na bank jest tak, że Filipiak mówi mu, że można kupić tego i tego zawodnika. Tabisz sobie kalkuluje i po wielu dniach/tygodniach negocjacji jest zwrotka w stylu: "Panie prezesie, nie udało się w tej cenie pozyskać tego i tego ALE mamy za to czterech młodych i dwóch nieco starszych za mniej niż byśmy musieli zapłacić za tamtych dwóch!"
Potter: mam nadzieję, że w rl normalny z Ciebie gość i tylko tutaj tak odjeżdżasz i ponosi Cię fantazja ;]
Słupki się zgadzają, biznes się kręci - finansowo wszyscy zadowoleni ;]
Może mnie ktoś uświadomić w jakim okresie w ogóle można dokonywać transferów? Bo z tego co widzę, to zimowe okienko transferowe w Polsce otwiera się w lutym, a tu niektórzy piszą, [size=small]ż[/size]e dobrze by było żeby na wyjazd na zgrupowanie pod koniec stycznia była dopięta kadra.
J&B okienko nie ma wpływu na przeprowadzanie transferow... można zawodników kontaktować, kupować, sprzedawac ale oficjalnie zawodnik będzie mógł być zatwierdzony do grania w oficjalnych meczach między 1 lutego a ostatnim ...
No to w poniedziałek niezłe korki zapowiadają się na Wielickiej, jak wszyscy kandydaci zjadą się na raz żeby zdążyć przed pierwszym treningiem.
Dodam, że pisanie o Dimunach, Dejach itp w stosunku do Cracovii a pomijanie sporej ilości pudeł transferowych omawianej Jagiellonii też jest nie na miejscu bo zakładam, że mieli ich też sporo i nawet pamiętam piłkarzy, którzy przyjechali i po pół roku się zwijali gdzieś przy okazji wyszydzani przez np weszło. Oczywiście inną kwestią jest dobrze zarządzany klub gdzie mają wiele spraw poukładanych i kto wie czy nie przede wszystkim to decyduje, że Jaga w stosunku do Pasów jest tak pozytywnie odbierana. Coś mi się wydaje, że gdyby w klubie było normalniej to i część zawodników byłaby nazywana sukcesami nieistniejącego pionu sportowego :)
Mam pytanie do moderatorów. Można byłoby tę potterową dyskusję przenieść do innego wątku? Człowiek chce poczytać o potencjalnych transferach do Cracovii, a nie o wyższości sztabu Jagiellonii nad naszym sztabem
Błanika możemy odpuścić. Poszedł do Pogoni
Nie odpuszczać! Walczyć!
[quote='gargamel9998' pid='1298088' dateline='1515239995']
Błanika możemy odpuścić. Poszedł do Pogoni
[/quote]
Widać mamy kogoś lepszego na celowniku . ;)
Dawid Błanik z GKS Tychy w Pogoni Szczecin!
Moim zdaniem transfery będą takie jak zawsze! Czyli marne .... No ale wierzyć trzeba że może ktoś odpali jak Mirek Covilo.
[quote='Kamaz' pid='1298087' dateline='1515233615']
Mam pytanie do moderatorów. Można byłoby tę potterową dyskusję przenieść do innego wątku? Człowiek chce poczytać o potencjalnych transferach do Cracovii, a nie o wyższości sztabu Jagiellonii nad naszym sztabem
[/quote]
Ten temat, to nie są konkretne informacje więc jakaś forma dyskusji jest dopuszczalna. Jeżeli ktoś oczekuje tylko suchych faktów to jest od tego odpowiedni temat.
Jeżeli komuś tyrady Pottera przeszkadzają, to włącza ignor i po sprawie.
Moderatorzy i tak to muszą czytać.
Czy ktoś zgadnie który to z kolegów pisze w kólko jedno i to samo trochę to modyfikując? Bo mi się zaczyna rzygać chcieć.W kółko k.... narzekanie i ten be tamtem k.... szrot ten paść.Na litość poczekajmy jeszcze trochę i ocenimy piłkarzy po przygotowaniach tych co są i którzy przyjdą a nie gnoić każdego.
Nie wiem. Proszę o pierwsze koło ratunkowe.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!