[quote='Andrzejek' pid='1297821' dateline='1515012324']
Ja mam cichą nadzieję że Wójcicki zostanie.
[/quote]
Wójcicki to wachadłowy, nie pasuje nam do taktyki, ani z niego ofensywny skrzydłow, ani jako obrońca idealny
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Jeśli Probierz chce Sheridana znaczy chce grać na 2 napastników.
Niemożliwe żeby gracz za taką kase siedział na ławce, ani Piątka nie odstawi pupila swojego.
Oj Piątek miałby dobrze z Sheridanem
Byle się głowami nie zderzali w walce o dzidę... ;)
Sheridan miałby pół roku na ogarnięcie i granie ogonów. A od nowego sezonu nr 1 w ataku po odejściu Piątka (klątwa TN) :-D
- Edytowany
Nie daje się najwyższego kontraktu w klubie gościowi co ma się ogarniać pół roku. Niejeden taki przypadek rozkładał szatnie. Szanujmy się. Jagiellonia właśnie dlatego go odpala. Nie mają czasu i chęci czekać aż Sheridan wróci do grania z pierwszych miesięcy, ponieważ jest za drogi. Brutalna kalkulacja im dłużej gość będzie grał taki piach tym trudniej się go będzie dało sprzedać (odzyskać koszty) a miesiąc w miesiąc trzeba będzie płacić. Jak ma przyjść to tylko po to by na wiosnę załadować kilka bramek i wykręcić sporo asyst by Krzysiek na koniec sezonu wyprzedził tego dziadziusia z Hiszpanii w rankingu strzelców ;).
Pensja w okolicach 15 tyś. € to nie są kosmiczne pieniądze jeśli chcemy zbudować drużyną, która walczy o coś więcej niż utrzymanie.
Żaden dobry piłkarz nie przyjdzie do nas grać za 25 tyś. zł.
A Carlitos? Ponoć bierze koło 20 tysięcy i to złotych.
Może w końcu po raz pierwszy stanie się jakieś okienko, które ruszy ten burdel... Mamy możliwości, a co roku dołujemy.
- Edytowany
[quote='kaleb' pid='1297843' dateline='1515059446']
A Carlitos? Ponoć bierze koło 20 tysięcy i to złotych.
[/quote]
dokladnie 32 tys...
A po nastepne kim byl Carlitos przed przyjsciem do naszej buraczanej ligi??Teraz idac do cwks(taki przyklad) startuje od 20tys ojro podstawy bez dodatkow na bank jak nie wiecej...Bo jest na niego popyt i na jego bramki... jakby nic dla gtsu nie strzelal to bys sie smial ze zarabia 32 tys a strzelil 2 bramki...
Od dawna jestem zdania jak BastardKSC... nie kupowac na kilogramy i placic grosze tylko mniej sztuk a wiecej jakosci...i placic wiecej kontraktu... 15 tys ojro to jest ok 62tys zl... nie jest to malo ale tez wcale nie jest to kwota z kosmosu jesli chce sie walczyc o cos wiecej niz tylko o 14 miejsce...
[b]Dawid Błanik:[/b]
[b]Data urodzenia:[/b]15 kwi 1997
Miejsce urodzenia: [/b]Jastrzębie Zdrój Polska
[b]Wiek[/b]: 20
[b]Wzrost:[/b]1,73 m
[b]Narodowość:[/b] Polska Polska
[b]Pozycja:[/b] Pomocnik - Prawy pomocnik
[b]Noga[/b]: prawonożny
[b]Menadżerowie:[/b] FairSport
[b]W drużynie od:[/b] 1 gru 2014
[b]Umowa do: [/b]30.06.2018
[b]Wartość:[/b]50 tys. Euro
[b]SEZON 17/18[/b] :
-Meczów: 18
-Bramki: 4
-Asysty: 1
-Średnia ilość minut na bramkę: 363
-Czas na boisku: 1.451
https://www.youtube.com/watch?v=2G4p5LgR5E0 - bramka 1:18
https://www.youtube.com/watch?v=JNw3jmnM9o4 - bramka 2:30
https://www.youtube.com/watch?v=HBxihs7fLAk - bramka 6:50
Profil zawodnika flashscore: https://www.flashscore.pl/zawodnik/blanik-dawid/phBcdibo/
Profil zawodnika transfermarkt: https://www.transfermarkt.pl/dawid-blanik/profil/spieler/370555
A co za problem zaoferować wysokie premie i stosunkowo niską podstawę? Wszystkie kontrakty powinny być tak konstruowane, a piłkarze grający w 1 składzie powinni mieć kontrakt przynajmniej na przyszły sezon.
Pytanie w kwestii Sheridana - czy trener MP będzie odbudowywał zawodnika ? Szczerze wątpię .
oferowac mozna, pytanie kto sie na to zgodzi
jesli na rynku jest wolna amerykanka to wprowadzanie taki pomyslow z powodzeniem to pobozne zyczenie
problem nie tyle lokalny co calego futbolu
mi sie marzy jakis zdrowy system patrz ligi amerykanskie, ale nie sadze zebym dozył :)
Czeridan, sportowo po przepracowanej z Michałem całej przerwie zimowej,powinien przy odpowiednim wsparciu pozostałych,schować do szuflady tych wszystkich pajszonów i resztę wynalazków.Czy Probierz będzie chciał go odbudować ? Czeridan na wiosnę to gwiazda tej ligi,o jakiej Filipiak nawet nie marzył..A propos Prezesa..Kupno takiego piłkarza będzie oznaczało,że Cracovia także w temacie transferów zaczyna wchodzić na półkę wyżej i że skończył się dla Filipiaka czas transferowej cabajady, ( sorry Marcin ) a zaczyna poważne granie.Posługując się profesorskim dictum,wypada mieć w składzie,luksusowe błyskotki.
- Edytowany
[quote='Bruno' pid='1297882' dateline='1515071270']
ropos Prezesa..Kupno takiego piłkarza będzie oznaczało,że Cracovia także w temacie transferów zaczyna wchodzić na półkę wyżej i że skończył się dla Filipiaka czas transferowej cabajady, ( sorry Marcin ) a zaczyna poważne granie[font=Arial Black].Posługując się profesorskim dictum,wypada mieć w składzie,luksusowe błyskotki.[/font]
[/quote]
Chyba pomyliles "w skladzie" z "w garazu"....... ;)
Obok Bentleya i Rolls Roycea pewnie nie jedna blyskotka stoi ;)
Do tego dodac blyskotki typu czapka kongo z pawianich odbytow i robi sie kto byl...jest i ma byc gwiazda w Cracovii.... ;)
- Edytowany
[quote='Diabel' pid='1297868' dateline='1515069236']
oferowac mozna, pytanie kto sie na to zgodzi
jesli na rynku jest wolna amerykanka to wprowadzanie taki pomyslow z powodzeniem to pobozne zyczenie
problem nie tyle lokalny co calego futbolu
mi sie marzy jakis zdrowy system patrz ligi amerykanskie, ale nie sadze zebym dozył :)
[/quote]
Zgodzą się ambitni. Zawodnik chce daną kwotę ze względu na swoją renomę, ale ostatnio mu nie szło, więc wtedy należy powiedzieć, że klub jest w stanie zapłacić mu ile chce, ale pod warunkiem, że będzie dobrze grał, bo za taką grę jak ostatnio aż tyle mu się nie należy i wtedy koleś zgodzi się jeśli nie jest leserem. Można nawet dawać w bonusach więcej niż oczekiwali w podstawie. W takiej sytuacji automatycznie odpadałaby możliwość zwalniania trenera przez piłkarzyków.
Nie wiem jak Wam to powiedzieć ale jak wszystko dobrze pójdzie to będzie najlepsze zimowe okienko transferowe ever :)
No ale poczekajmy bo Tabisz...tfu diabeł tkwi w szczegółach :)
[quote='jt75' pid='1297887' dateline='1515079088']
Nie wiem jak Wam to powiedzieć ale jak wszystko dobrze pójdzie to będzie najlepsze zimowe okienko transferowe ever :)
[/quote]
No to pewnie Tabisz wykupił cały przedział w pociągu ze Słowacji do Krakowa i odrazu kupujemy cała 11 :)
[quote='jt75' pid='1297887' dateline='1515079088']
[/quote]
można już spadać z fotela czy lepiej poczekać?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
pawzab, Goście (1)