[quote='Andrzejek' pid='1297821' dateline='1515012324']
Ja mam cichą nadzieję że Wójcicki zostanie.
[/quote]
Wójcicki to wachadłowy, nie pasuje nam do taktyki, ani z niego ofensywny skrzydłow, ani jako obrońca idealny
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Jeśli Probierz chce Sheridana znaczy chce grać na 2 napastników.
Niemożliwe żeby gracz za taką kase siedział na ławce, ani Piątka nie odstawi pupila swojego.
Oj Piątek miałby dobrze z Sheridanem
Byle się głowami nie zderzali w walce o dzidę... ;)
Sheridan miałby pół roku na ogarnięcie i granie ogonów. A od nowego sezonu nr 1 w ataku po odejściu Piątka (klątwa TN) :-D
- Edytowany
Nie daje się najwyższego kontraktu w klubie gościowi co ma się ogarniać pół roku. Niejeden taki przypadek rozkładał szatnie. Szanujmy się. Jagiellonia właśnie dlatego go odpala. Nie mają czasu i chęci czekać aż Sheridan wróci do grania z pierwszych miesięcy, ponieważ jest za drogi. Brutalna kalkulacja im dłużej gość będzie grał taki piach tym trudniej się go będzie dało sprzedać (odzyskać koszty) a miesiąc w miesiąc trzeba będzie płacić. Jak ma przyjść to tylko po to by na wiosnę załadować kilka bramek i wykręcić sporo asyst by Krzysiek na koniec sezonu wyprzedził tego dziadziusia z Hiszpanii w rankingu strzelców ;).
Pensja w okolicach 15 tyś. € to nie są kosmiczne pieniądze jeśli chcemy zbudować drużyną, która walczy o coś więcej niż utrzymanie.
Żaden dobry piłkarz nie przyjdzie do nas grać za 25 tyś. zł.
A Carlitos? Ponoć bierze koło 20 tysięcy i to złotych.
Może w końcu po raz pierwszy stanie się jakieś okienko, które ruszy ten burdel... Mamy możliwości, a co roku dołujemy.
- Edytowany
[quote='kaleb' pid='1297843' dateline='1515059446']
A Carlitos? Ponoć bierze koło 20 tysięcy i to złotych.
[/quote]
dokladnie 32 tys...
A po nastepne kim byl Carlitos przed przyjsciem do naszej buraczanej ligi??Teraz idac do cwks(taki przyklad) startuje od 20tys ojro podstawy bez dodatkow na bank jak nie wiecej...Bo jest na niego popyt i na jego bramki... jakby nic dla gtsu nie strzelal to bys sie smial ze zarabia 32 tys a strzelil 2 bramki...
Od dawna jestem zdania jak BastardKSC... nie kupowac na kilogramy i placic grosze tylko mniej sztuk a wiecej jakosci...i placic wiecej kontraktu... 15 tys ojro to jest ok 62tys zl... nie jest to malo ale tez wcale nie jest to kwota z kosmosu jesli chce sie walczyc o cos wiecej niz tylko o 14 miejsce...
[b]Dawid Błanik:[/b]
[b]Data urodzenia:[/b]15 kwi 1997
Miejsce urodzenia: [/b]Jastrzębie Zdrój Polska
[b]Wiek[/b]: 20
[b]Wzrost:[/b]1,73 m
[b]Narodowość:[/b] Polska Polska
[b]Pozycja:[/b] Pomocnik - Prawy pomocnik
[b]Noga[/b]: prawonożny
[b]Menadżerowie:[/b] FairSport
[b]W drużynie od:[/b] 1 gru 2014
[b]Umowa do: [/b]30.06.2018
[b]Wartość:[/b]50 tys. Euro
[b]SEZON 17/18[/b] :
-Meczów: 18
-Bramki: 4
-Asysty: 1
-Średnia ilość minut na bramkę: 363
-Czas na boisku: 1.451
https://www.youtube.com/watch?v=2G4p5LgR5E0 - bramka 1:18
https://www.youtube.com/watch?v=JNw3jmnM9o4 - bramka 2:30
https://www.youtube.com/watch?v=HBxihs7fLAk - bramka 6:50
Profil zawodnika flashscore: https://www.flashscore.pl/zawodnik/blanik-dawid/phBcdibo/
Profil zawodnika transfermarkt: https://www.transfermarkt.pl/dawid-blanik/profil/spieler/370555
A co za problem zaoferować wysokie premie i stosunkowo niską podstawę? Wszystkie kontrakty powinny być tak konstruowane, a piłkarze grający w 1 składzie powinni mieć kontrakt przynajmniej na przyszły sezon.
Pytanie w kwestii Sheridana - czy trener MP będzie odbudowywał zawodnika ? Szczerze wątpię .
oferowac mozna, pytanie kto sie na to zgodzi
jesli na rynku jest wolna amerykanka to wprowadzanie taki pomyslow z powodzeniem to pobozne zyczenie
problem nie tyle lokalny co calego futbolu
mi sie marzy jakis zdrowy system patrz ligi amerykanskie, ale nie sadze zebym dozył :)
Czeridan, sportowo po przepracowanej z Michałem całej przerwie zimowej,powinien przy odpowiednim wsparciu pozostałych,schować do szuflady tych wszystkich pajszonów i resztę wynalazków.Czy Probierz będzie chciał go odbudować ? Czeridan na wiosnę to gwiazda tej ligi,o jakiej Filipiak nawet nie marzył..A propos Prezesa..Kupno takiego piłkarza będzie oznaczało,że Cracovia także w temacie transferów zaczyna wchodzić na półkę wyżej i że skończył się dla Filipiaka czas transferowej cabajady, ( sorry Marcin ) a zaczyna poważne granie.Posługując się profesorskim dictum,wypada mieć w składzie,luksusowe błyskotki.
- Edytowany
[quote='Bruno' pid='1297882' dateline='1515071270']
ropos Prezesa..Kupno takiego piłkarza będzie oznaczało,że Cracovia także w temacie transferów zaczyna wchodzić na półkę wyżej i że skończył się dla Filipiaka czas transferowej cabajady, ( sorry Marcin ) a zaczyna poważne granie[font=Arial Black].Posługując się profesorskim dictum,wypada mieć w składzie,luksusowe błyskotki.[/font]
[/quote]
Chyba pomyliles "w skladzie" z "w garazu"....... ;)
Obok Bentleya i Rolls Roycea pewnie nie jedna blyskotka stoi ;)
Do tego dodac blyskotki typu czapka kongo z pawianich odbytow i robi sie kto byl...jest i ma byc gwiazda w Cracovii.... ;)
- Edytowany
[quote='Diabel' pid='1297868' dateline='1515069236']
oferowac mozna, pytanie kto sie na to zgodzi
jesli na rynku jest wolna amerykanka to wprowadzanie taki pomyslow z powodzeniem to pobozne zyczenie
problem nie tyle lokalny co calego futbolu
mi sie marzy jakis zdrowy system patrz ligi amerykanskie, ale nie sadze zebym dozył :)
[/quote]
Zgodzą się ambitni. Zawodnik chce daną kwotę ze względu na swoją renomę, ale ostatnio mu nie szło, więc wtedy należy powiedzieć, że klub jest w stanie zapłacić mu ile chce, ale pod warunkiem, że będzie dobrze grał, bo za taką grę jak ostatnio aż tyle mu się nie należy i wtedy koleś zgodzi się jeśli nie jest leserem. Można nawet dawać w bonusach więcej niż oczekiwali w podstawie. W takiej sytuacji automatycznie odpadałaby możliwość zwalniania trenera przez piłkarzyków.
Nie wiem jak Wam to powiedzieć ale jak wszystko dobrze pójdzie to będzie najlepsze zimowe okienko transferowe ever :)
No ale poczekajmy bo Tabisz...tfu diabeł tkwi w szczegółach :)
[quote='jt75' pid='1297887' dateline='1515079088']
Nie wiem jak Wam to powiedzieć ale jak wszystko dobrze pójdzie to będzie najlepsze zimowe okienko transferowe ever :)
[/quote]
No to pewnie Tabisz wykupił cały przedział w pociągu ze Słowacji do Krakowa i odrazu kupujemy cała 11 :)
[quote='jt75' pid='1297887' dateline='1515079088']
[/quote]
można już spadać z fotela czy lepiej poczekać?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)