Mój wpis dotyczył transferów (liczba mnoga jest tu kluczowa).
Tak oczekuje lepszych transferów i liczę na nie. Cieszę się że Tobie wystarczą Deje.
Niech Hernandez kopnie w barwach Cracovii piłkę, wtedy zobaczymy czy to wzmocnienie.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Lepiej próbować wykrzesać, niż prosić się i wchodzić w układy z Panami piłkarzykami/kopaczami. A jak się już wykrzesa, to przydało by się to umiejętnie szeroko wykorzystać, z szacunkiem dla włożonej pracy wszystkich ze stron, pro Cracovia bono..............
Boisko wszystko zweryfikuje .W Łęcznej nie miał złego wyniku 4 gole 9 asyst w 28 meczy to statystycznie prawie co drugi mecz gol lub kluczowa asysta .
Deja mi nie wystarcza. To transfer na sztukę i to miernej jakości.
Co do Hernandeza zgoda. Niech " kopnie w barwach Cracovii piłkę". Ale wcześniej ani go nie wychwalajmy, ani nie deprecjonujmy. To musi działać w obie strony.
- Edytowany
Wracając do tematu, czy ogólnie się wzmacniamy czy nie, takie zestawienie:
Odeszli: Tomasz Brzyski , Marcin Budziński , Mateusz Cetnarski , Rafał Dobroliński , Paweł Jaroszyński , Erik Jendrišek , Róbert Litauszki , Piotr Polczak , , Krystian Stępniowski , Hubert Wołąkiewicz
Przyszli: Adam Deja , Szymon Drewniak , Ołeksij Dytiatjew , Michał Helik, Javi Hernández , Szymon Kiebzak , , Michal Peškovič , Michal Sipľak , Lennard Sowah, Mateusz Wdowiak , Adam Wilk , Sergei Zenjov
Wiec mamy:
Dobroliński, Stęniowski [color=#ff3333]vs[/color] Wilk, Pesković
Brzyski, Jaroszyński [color=#ff3333]vs[/color] Pestka, Sowach
Polczak, Litauski, Wołąkiewicz [color=#ff3366]vs[/color] Siplak, Helik, Dytiatjev
Budziński Cetnarski [color=#ff3333]vs[/color] Drewniak, Hernandez, Deja
Jendrisek [color=#ff3333]vs[/color] Zenjov, Wdowiak
I do tego
Zieliński [color=#ff3333]vs[/color] Probierz
I jeszcze odkopanie Mihalika i sięgniecie do zawodników rezerw.
[quote='leszeczek' pid='1271025' dateline='1502867374']
Wracając do tematu, czy ogólnie się wzmacniamy czy nie, takie zestawienie:
Odeszli: Tomasz Brzyski , Marcin Budziński , Mateusz Cetnarski , Rafał Dobroliński , Paweł Jaroszyński , Erik Jendrišek , Róbert Litauszki , Piotr Polczak , , Krystian Stępniowski , Hubert Wołąkiewicz
Przyszli: Adam Deja , Szymon Drewniak , Ołeksij Dytiatjew , Michał Helik, Javi Hernández , Szymon Kiebzak , , Michal Peškovič , Michal Sipľak , Lennard Sowah, Mateusz Wdowiak , Adam Wilk , Sergei Zenjov
Wiec mamy:
Dobroliński, Stęniowski [color=#ff3333]vs[/color] Wilk, Pesković
Brzyski, Jaroszyński [color=#ff3333]vs[/color] Pestka, Sowach
Polczak, Litauski, Wołąkiewicz [color=#ff3366]vs[/color] Siplak, Helik, Dytiatjev
Budziński Cetnarski [color=#ff3333]vs[/color] Drewniak, Hernandez, Deja
Jendrisek [color=#ff3333]vs[/color] Zenjov, Wdowiak
I do tego
Zieliński [color=#ff3333]vs[/color] Probierz
I jeszcze odkopanie Mihalika i sięgniecie do zawodników rezerw.
[/quote]
Jak dla mnie poniższe pary wyglądają następująco
1. Na plus - młody zdolny bramkarz Wilk nakrywa czapką Stępniowskiego, Peskovic w razie kontuzji Grzesia lub Adama jest lepszy niż Dobroliński
2. Na zero - Jaroszyński coś tam grał, na teraz lepszy niż Pestka, przyszłościowo Pestka będzie lepszy. Brzyski w Sandecji coś tam pokazuje, Sowah narazie nie wiadoma..
3. Zdecydowanie na Plus i to razy 3 - każdy nowy lepszy od muszkieterów
4. Biorąc pod uwagę sezon pucharowy - na minus, poprzedni sezon na plus. Deja psuje to zestawienie.
5.analogicznie jak 4 - natomiast Jendrisek lepszy już nie będzie, Wdowiak cały czas ma szansę się rozwinąć, a Zenjov wykazuje duży potencjał.
6. tutaj ciężko z oceną. Zieliński w swoim pucharowym (w sensie kiedy zajęliśmy 4 miejsce) sezonie, większość jechał na przygotowaniu motorycznym Podolińskiego. Kiedy sam już wszystko robił to o mało nie skończyło się katastrofą. Probierz mimo mniejszych sukcesów na koncie (brak MP), jednak jest lepszym trenerem od Zielińskiego.
Uważam, że zmiany póki co na plus, trzeba tylko trochę czasu i cierpliwości żeby te wszystkie tryby zaskoczyły.
- Edytowany
Obecna kadra moim zdaniem jest mocniejsza od poprzedniej , ponadto znacznie młodsza .A więc młodzi mogą się jeszcze sporo nauczyć a wszyscy zawodnicy zgrać . I tu rola MP aby te klocki dobrze poukładać .
Ponadto nie zapominajmy o zawodnikach kontuzjowanych, którzy nieprędko ale wrócą do gry - Dąbrowskim, Diego czy Stebleckim .
Dodatkowo, oprócz tego co napisał Hank, obecna kadra walczy, wypruwa sobie żyły i nie odpuszcza. Za Ziela było podciąganie getrów i przemieszczanie się w tempie spacerowym. Daleki jestem od mega optymizmu, ale dajmy im popracować chwilę, przynajmniej do zimowej przerwy, którą zielu i wąs przeważnie pierdolili koncertowo.
zajebista kadra i zajebisty trener - szkoda tylko, ze nie ma wyników. ale ogólnie zajebiście
Jesteśmy dopiero po pierwszym meczu sezonu bardzo prestiżowym to fakt ale przegranym pechowo. Może frajersko jak kto woli.
Natomiast to moment w którym ściągamy parasol ochronny i zaczynamy oczekiwać wyników. Już teraz. Oczywiście z lekkim umiarem wiedząc że dopiero po zimie to będzie maszynka do wygrywania.
Mamy lepszą kadrę i lepszego trenera najwyższy czas zacząć myśleć o najwyższych lokatach. Z wielkim trudem przyszłoby wymienienie lepszych kadrowo drużyn w naszej lidze. Wg mnie legia Lech i malinowe nosy porównywalne. Lechia nieco może bogatsza ale mają też swoje problemy. Reszta zdecydowanie na naszym poziomie. Pisałem już ze realnie brązowy medal to jest to czego powinniśmy oczekiwać
Wyniki przyjdą! Byle tylko na czas...
[quote='SaNtO' pid='1271089' dateline='1502882538']
Jesteśmy dopiero po pierwszym meczu sezonu bardzo prestiżowym to fakt ale przegranym pechowo. Może frajersko jak kto woli.
Natomiast to moment w którym ściągamy parasol ochronny i zaczynamy oczekiwać wyników. Już teraz. Oczywiście z lekkim umiarem wiedząc że dopiero po zimie to będzie maszynka do wygrywania.
Mamy lepszą kadrę i lepszego trenera najwyższy czas zacząć myśleć o najwyższych lokatach. Z wielkim trudem przyszłoby wymienienie lepszych kadrowo drużyn w naszej lidze. Wg mnie legia Lech i malinowe nosy porównywalne. Lechia nieco może bogatsza ale mają też swoje problemy. Reszta zdecydowanie na naszym poziomie. Pisałem już ze realnie brązowy medal to jest to czego powinniśmy oczekiwać
[/quote]
Na brązowy medal musielibyśmy grać równo cały sezon. Celem jest awans do pierwszej ósemki i zajęcie jak najlepszego miejsca. Zresztą powiem inaczej - grajmy w każdym meczu o zwycięstwo i nauczmy się wygrywać. Przeciwnicy muszą czuć respekt przed nami, najpierw to trzeba wypracować.
dobrze, ze pierwszy mecz sezonu byl juz w 5 kolejce a nie w 15.
Poza tym z resztą mogę się zgodzić:)
Nie podoba mi się robienie sobie jaj z tego, że sprowadzamy zawodników z Łęcznej, czyli ze spadkowicza. W tamtej drużynie było kilku bardzo porządnych grajków: Grzelczak, Śpiączka, Leandro, Hernandez i Drewniak. To nie jest tak, że jeśli drużyna spadła z ligi, to automatycznie wszyscy jej zawodnicy do niczego się nie nadają.
[quote='pppxx89' pid='1271126' dateline='1502897159']
Nie podoba mi się robienie sobie jaj z tego, że sprowadzamy zawodników z Łęcznej, czyli ze spadkowicza. W tamtej drużynie było kilku bardzo porządnych grajków: Grzelczak, Śpiączka, Leandro, Hernandez i Drewniak. To nie jest tak, że jeśli drużyna spadła z ligi, to automatycznie wszyscy jej zawodnicy do niczego się nie nadają.
[/quote]
Dokładnie - Lipskiego ze śmierdzieli większość forum tu widziała, czy chociaż Niezgodę, Monetę. Nie wspominając już o wcześniejszych spadkowiczach Kubie Wójcickim, Sandomierskim...
Dodam do tego grona Swierczoka z Lecznej ktory na chwile obecna ma najwiecej goli zdobytych w lidze jesli liczyc tylko Polakow....
[quote='Sebastian1906KSC' pid='1271128' dateline='1502897277']
[quote='pppxx89' pid='1271126' dateline='1502897159']
[/quote]
Dokładnie - Lipskiego ze śmierdzieli większość forum tu widziała, czy chociaż Niezgodę, Monetę. Nie wspominając już o wcześniejszych spadkowiczach Kubie Wójcickim, Sandomierskim...
[/quote]
Co racja, to racja - nie możemy zapomnieć, że gdyby nie Zagłębie, to zapewne my bylibyśmy spadkowiczem. Nie bez znaczenia chyba było też to, że Łęczna wszystkie mecze grała na wyjeździe...
- Edytowany
Jeśli czternaste miejsce to nasz cel to, owszem piłkarze ze spadkowiczów wystarczą.
Tak swoją droga to technicznie rzecz biorąc Drewniaka sprowadziliśmy z Lecha, a nie z Łęcznej :) I coteras?
Jak ktoś pisze że Probierz jest lepszy od Zielińskiego to nie wiem na jakiej podstawie wyciąga takie wnioski, proponuje o fakty. Probierz póki co, to trener jednej drużyny i to jest fakt. Jedzie na tym że robi show wokół siebie. Mam nadzieje że to odszczekam.....znaczy odwołam. Uprzedzam że lubię naszego trenera i chciałem żeby do nas przyszedł. Potrzebny jeszcze skrzydłowy, lewy obrońca.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)