Patrząc na ten czas na jakość transferów jest kiepsko ;
Fin -nie wiadomo czy jest bo mieli go pogonić .Jak jest to waży 81 kg i dojście do normalnej wagi to minimum musi zrzucić 15 kg .Pytanie czy będzie wstanie .Jak to zrobi pozostają braki treningowe .Realnie może na wrzesień byłby gotowy na 45 minut grania .
Sowah patrząc na karierę czyli lata i aż 60 meczy rozegranych można się zastanawiać kto i gdzie go oglądał
Zenjov -takie powinny być wzmocnienia i TYLKO TAKIE COŚ NAM DAJĄ .Gość etatowy gracz swojej kadry ,lata gry w dobrych klubach ,gra w LE
Helik to daje na plus bo 100 razy lepszy od muszkieterów ale zgoda pełna ten nr 1 do obrony musi przyjść
Peskovic -lepszy rezerwowy od tych co byli bo w razie czego może zagrać w lidze .Ale liczyłem na bramkarza pokroju Borjan co będzie realnym konkurentem albo nawet wygryzie Grześka .To kluczowa pozycja bez Malarza L nie miała by MP .Potrzeba kogoś klasowego co doda kilka pkt w sezonie broniąc to co bronić nie powinien
Ci co mają dojść
Drewniak -czy ten gość jest wzmocnieniem ?Raz że zablokuje nam Kanacha czyli jeden z większych talentów a dwa jest to przeciętny piłkarz .Nie pomoże nie zaszkodzi .Nie bił się wiosną o MP u Bjelicy i też żaden klub poza Łęczną go nie chciał .W tej Łęcznej nie pokazał nic .Jak by było odwrotnie to trener Lecha by go zostawił .Bez żalu sprzedają czyli nie rokuje dobrze i nie mają złudzeń że powyżej przeciętniaka nie wyjdzie .
Obrońca ze Zemplina -testował go brukbet i nie wziął więc nie ma się co spodziewać że nas wzmocni .Jak by był dobry to go brali .
Podsumowanie -doszedł 1 zawodnik jako realne wzmocnienie reprezentant Estonii i jeden młody dobry stoper Helik dobrze rokujący .Reszta ?Kuzyni muszkieterów czyli pozbyliśmy się gamoni a na ich miejsce gamonie .Dreptamy w miejscu .
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='SaNtO' pid='1257481' dateline='1498919793']
Przestańcie z tym goralskim. To słaby piłkarz i wymienilbym na jego pozycji w naszej tylko lidze z 10-15 lepszych.
Drewniak to dla mnie nie piłkarz ale awaryjnie wobec kontuzji Dąbrowskiego niechaj będzie. Trudno.
[/quote]
Słaby piłkarz Góralski wywiązywał się dobrze z roli wyznaczonej przez Probierza. Słaby Drewniak ma pewnie spełniać taką rolę. Poza tym poboczni zawodnicy też są potrzebni, bo mamy za wąską kadrę. Już w zeszłym sezonie była zbyt wąska. Wygląda na to, że szykuje się przyjście jakiegoś dobrego stopera i ofensywnego pomocnika.
Tomas Sivok wciąż do wzięcia, jeśli któryś klub szuka dobrego stopera
[quote='potter' pid='1257486' dateline='1498920449']
Podsumowanie -doszedł 1 zawodnik jako realne wzmocnienie reprezentant Estonii i jeden młody dobry stoper Helik dobrze rokujący .Reszta ?Kuzyni muszkieterów czyli pozbyliśmy się gamoni a na ich miejsce gamonie .Dreptamy w miejscu .
[/quote]
W dużym przybliżeniu zgoda.
1-1-3 - czyli jedno realne wzmocnienie, 1 talent który z dużą dozą prawdopodobieństwa może się okazać wzmocnieniem oraz 3 uzupełnienia na pozycjach LO, PŚ, BR)
By móc oceniać ten wstępny okres "przedokienka" musimy to teraz porównać z odejściami:
Według mnie bilans wygląda tak: 1-0-7 czyli odszedł 1 zawodnik mogący stanowić o jakości gry, żaden talent oraz 7 zawodników którzy nioc nam nie dawali, poza obciążeniem budźetu i wkurwem na Forum.
Bilan "preokienka" chyba jednak dodatni.
Z samych liczb wynika że (5-8) mamy jeszcze przynajmniej 3 zawodników do sprowadzenia i bardzo cieszy że to są zawodnicy na kluczowe pozycje OŚ, PŚ lub OPŚ. (DP już chyba załatwia Drewniak)
Podobno interesowaliśmy się Mateuszem Wieteska [emoji108]
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Edytowany
[quote='Karvin' pid='1257476' dateline='1498916704']
myślę że facet wie co robi i jeśli Filipiak się nie przygrzeje i wytrzyma to będziecie to swoje biadolenie wspominać z uśmiechem (poza większością która uparcie będzie twierdzić, że od początku wiedziała że będzie dobrze, tudzież jojcyła żeby "zdyscyplinować" trenera (On i tak ma to co piszemy w nosie zapewniam Was, nawet jak twierdzi inaczej))
[/quote]
..Nawet jeśli Probierz opowiedział ci o swojej kochance i planach jakie ma na ten weekend,nie obrażaj innych,którzy nie posmakowali jeszcze " Echa Puszczy" z trenerem i nie znają jego możliwości.
Dyscyplinować to można dzieci na koloniach,ja pisałem zupełnie o czymś innym.
Ale kogo ja obrażam i w jaki sposób?
I zdecydowanie nie odnosiłem się do Ciebie
(Gwoli wyjaśnienia pisząc o "dyscyplinowaniu" trenera - mam na myśli forowaną przez niektórych, znów - nie chodzi o Ciebie, teorię, że marudzą na forum żeby zawodnik/trener/vice/prezes się wzięli do roboty, a czerpię przykład takiego myślenia z części tego forum dotyczącej innej dyscypliny i wpisów o zawodnikach już w Cracovii nie grających ;), ale precedens był)
W takim razie ja coś popieprzyłem..Nie było tematu.Przepraszam za wycieczkę.
Karvin - Wójcickiego liczę jako PO. Faktycznie Zenjova pominąłem (nie specjalnie).
Konserwo - przykład Drągowskiego - a gdyby to ON wygrał rywalizację w bramce? Sandomierski słabym bramkarzem nie jest, ale osobiście nie wierzę, by w rywalizacji z Peskoviciem podniósł swoje umiejętności. Jak był Pilarz (nie ważne czy jako pierwszy czy drugi), to Grzesiek grał znacznie lepiej. Zasługą tego była rywalizacja dwóch równorzędnych bramkarzy. (żeby nie było, rozumiem bramkarza, który chciałby grac w pierwszym składzie)
Ależ gargamelu, nie ma w ogóle przykładu Drągowskiego - to nie kwestia woli Cracovii, ale Fiorentiny, która ma wszystkie atuty.
Drągowski może chcieć, może się przymilać w filmikach, ale to Włosi mu płacą za to by siedział u nich na ławie i czekał na swą szansę.
To w takim razie źle odczytałem Twój post Konserwo.
Ciekawe co by zrobił Potter jakby się okazało ze ten Zenek to drewno i paralityk a najwięcej drużynie w przyszłym sezonie dałby Cunta, Vestenicki i Dimun :D
[quote='SaNtO' pid='1257561' dateline='1498943114']
Ciekawe co by zrobił Potter jakby się okazało ze ten Zenek to drewno i paralityk a najwięcej drużynie w przyszłym sezonie dałby Cunta, Vestenicki i Dimun :D
[/quote]
Jak to co? Odwrócił kota ogonem :D
Panowie to moze rozbijecie skarboki i dozucicie cos bo do wydawania cudzej kasi pierwsi@!!!!! No chyba ze na karnet zbieracie buehehe...za duzo PS panowie tam szalejecie hihi
TYLKO PASY TYLKO CRACOVIA!!
O jest i klasyczny wpis!
To ja tez chcę:
To som piniondze Profesora i niech se robi co chce, nic wam do tego , morda i siedzieć cicho. Zobaczcie gdzie jest Garbarnia.
wszyscy znawcy....to jest pilkarz ..to nie jest pilkarz...nie bronie Filipiaka ale ...to nie sa wasze pieniadze ..naszym psim obowiazkiem jest kupic karnet , dopingowac, ...jestesmy kibicami , mamy takiego wlasiciela jakiego mamy , nie mowie ze wszystko jest ok ...ale nie piszmy ze wszysko jest tez do dupy .
moze sie nie znam , moze nie wypisuje tu swoich tyrad na temat tego i owego..kibicujmy Cuntom, Dimunom Pestkom i Wdowiakom...oby przynosili splendor Cracovii a sobie cheale i lepsze kontrakty .
Tyle po ...wiecie po czym ..
Pozdrowienia.
Psie obowiązki to nie ta strona Błoń,Masz racje- nie znasz sie.
Santo mało prawdopodobne to co piszesz widzę go na tle drużyny w sparingach i treningach .Będzie dla nas wzmocnieniem .Jako skrzydłowy ma wszystko technikę ,dobry 1 na 1 ,szybkość ,strzał .
Nie mam nic przeciwko tej 3 niech ,,Dżepeto ''zrobi z nich piłkarzy .Po to go zatrudnili .W ich przypadku przydało by się jednak wypożyczyć na sezon do 1 ligi tak jak to było z Wdówką .Wyszło mu na dobre.
- Edytowany
[quote='kinder' pid='1257592' dateline='1498962080']
...to nie sa wasze pieniadze ..naszym psim obowiazkiem jest kupic karnet , dopingowac, ...jestesmy kibicami .
[/quote]
Kinder,to dlaczego tego nie robisz?W zeszłym sezonie z różnych powodów nie było mi dane chodzić/jeździć(często) na mecze i z tego co sobie przypominam,to w wielu przypadkach przeżywaliśmy wspólnie mecze Pasów na...shoutboxie i przeważnie po meczach chodziłeś się zabawić na Kazimierz(tak przynajmniej często publicznie pisałeś),więc what you talking about? :s
Pieniądze, pieniędzmi , ale Cracovia jest naszym wspólnym dobrem, a nie zabawką i reklamą Filipiaka. A od kilku lat tylko w tym celu Jej używa. :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)