To przede wszystkim defensywy pomocnik, nie rozumiem skąd porównania do Cetnarskiego, a statystyki, skoro to dla ciebie takie istotne, ma bardzo porównywalne do Góralskiego, z którego Probierz zrobił grajka wartego duże pieniądze. Twój głośny krzyk, jaki to "gamoń i śmietnik", wyklucza moją dalszą dyskusję z tobą. Miaszasz z błotem ludzi, których nie widziałeś na żywo w żadnym meczu i pierdolisz, byle pasowało do twojej teorii. Zanim cos powiesz, to dwa razy się zastanów.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Bruno trzymajmy się faktów -dałeś za przykład że nam strzelił gola i napisałeś ,,to nie jedyny taki gol ''Więc dostałeś ripostę w ekstraklasie JEDYNY CO MOŻNA SPRAWDZIĆ .W 1 lidze miał raptem jeszcze 2 co daje mu aż 3 na sezon .Rok wcześniej 3 gole na cały sezon w 2 lidze takim potęgom jak Legionowia ,Polonia B czy wisła Puławy . Żubrowski to żadne wzmocnienie .
Na żywo nie widziałem ale w C+ oglądałem go w co najmniej 5 meczach i twierdzę że jest to przeciętny ligowy kopacz jakich e ekstraklasie wielu .W żaden sposób dla nas nie byłby wzmocnieniem jeśli celem nie ma być ,,pykanie ''.
Każdy ma prawo do swojego zdania dla ciebie to nowy Góralski dla mnie gamoń i kolejny kuzyn portosa Polczaka .
Najważniejsze, żeby MP dostał tych graczy których chcę, nawet jeśli będzie Drewniak, Żubrowski, Peskowic i inny lekceważony przez forum. Jeśli uważa, że jest w stanie pchnąć zawodników na wyższy level to ja mu ufam.
Imo jeśli dojdzie Golla i nikt kluczowy nie ubędzie, to max dwóch dobrych gości, z czego jeden arcyprzewybawca na dp i golimy lige.
Dla poprawy nastroju trzeba jednak przyznać, że w tym okienku transferowym jesteśmy wyjątkowo...medialni.
Czyli filipiakowszczyzna w pełnej krasie. Nieważne osiągnięcia sportowe, ważne żeby mówili :(
z tt:
No to wyniesienie butów z szatni przez Szymka Drewniaka nieprzypadkowe. Zagra teraz w Cracovii
Wiem że ciężko porównać tych piłkarzy, ale kogo byście woleli mieć w naszej drużynie... Pawłowskiego czy Drewniaka? Ja osobiście tego pierwszego... Jakoś bardziej do mnie przemawia.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
[quote='farciarz2' pid='1256995' dateline='1498784839']
Nie wiem jak to będzie wyglądać za tydzień ale na chwilę obecną mamy niestety kadrę słabszą niż w poprzednim sezonie. Brak ofensywnego pomocnika (odeszli podstawowi doświadczeni gracze Budzik i Cetnar - a Adamczyk to melodia przyszłości), kontuzja Dąbrowskiego, Covilo jeszcze nie w pełni gotowy. [b]Czyli praktycznie nie dysponujemy środkowymi pomocnikami - wszak jesteśmy bez reżysera gry i defensywnego pomocnika.
Czy pozbycie się więc Cetnarskiego nie było zbyt pochopną decyzją, wszak sprowadzenie w jego miejsce z Lecha rezerwowego Drewniaka jest słabszą opcją. [/b]
A dodatkowo przegrywamy rywalizację o Pawłowskiego prawdopodobnie z Pogonią i o Muchę z Niecieczą.
[b]Probierz nie jest cudotwórcą i jeśli zespół nie zostanie odpowiednio wzmocniony to znów czeka nas walka o utrzymanie i to jeszcze bardziej rozpaczliwa niż w ostatnim sezonie![/b]
[/quote]
Moim zdaniem pozbycie się Cetnarskiego było zdecydowanie pochopne.Należało postawić raczej na jego odbudowę.
- Edytowany
[quote='eredin' pid='1256868' dateline='1498753730']
Za cracovia.pl
Kadra Cracovii na zgrupowanie w Grodzisku Wielkopolskim
Bramkarze: [b]Grzegorz Sandomierski[/b], Adam Wilk, Michal Peškovič.
Obrońcy: [b]Deleu, Michał Helik,[/b] Dominik Ochał,[b] Piotr Malarczyk, Jakub Wójcicki[/b], Jakub Čunta, Lennard Sowah, Mateusz Jarzynka, [b]Paweł Jaroszyński.[/b]
Pomocnicy: Milan Dimun, [b]Radosław Kanach, Miroslav Čovilo, Mateusz Wdowiak[/b], Szymon Kiebzak, Sylwester Lusiusz, [b]Kamil Pestka, Sergei Zenjov, Hubert Adamczyk, Jaroslav Mihalik[/b].
Napastnicy: [b]Tomáš Vestenický,[/b] Grzegorz Gawle, Krzysztof Szewczyk, [b]Mateusz Szczepaniak, Krzysztof Piątek,[/b] Sebastian Strózik.
Tych piętnastu zawodników (użyłem czcionki bold- nie oznacza to że są grubi ::) )est w Cracovii na teraz.
Mogą wyjść na boisko i grać.
Większość z nich zajęła z Zielińskim czwarte miejsce.
CZEKAMY NA KOLEJNYCH ZAWODNIKÓW.
W powyższym zestawieniu nie ma Dąbrowskiego, Stebleckiego i Diego.
Może by tak cierpliwości - choć tydzień? Za kilka dni, po pierwszym lipca wiele powinno się wyjaśnić.
[/quote]
Ja mogę być cierpliwy nawet i 6 miesięcy, ale trzymajmy się faktów. Większość z tych co wyboldowałeś nie miała nic wspólnego z czwartym miejscem. Tylko 4 rozegrało pełny sezon 15/16 a dwóch kolejnych dołożyło jeszcze trochę minut. Trener niech robi swoje. Nie przeraża mnie zatrudnianie drewniaków. Choć nieśmiało chce zauważyć że na dziś dzień w funkcjonowaniu klubu nic się nie zmieniło a sam MP w tym momencie nie może trenować na zgrupowaniu i jednocześnie być na Wielickiej i pilnować korporacji. Brutalna prawda jest taka że obecnie nie licząc zatrudnienia TRENERA, korporacja jest na dużym plusie. Trzymam kciuki by się ugięła, ale mam sporę wątpliwości. Nie będzie to pierwszy sezon w historii, w którym nasz prezes najwięcej błyszczy w miesiącu najmniej istotnym a klub wraz z nim.
[quote='obiektywny92' pid='1257019' dateline='1498807521']
Wiem że ciężko porównać tych piłkarzy, ale kogo byście woleli mieć w naszej drużynie... Pawłowskiego czy Drewniaka? Ja osobiście tego pierwszego... Jakoś bardziej do mnie przemawia.
[/quote]
Dużo istotniejsze jest kogo chce trener. Pawłowski na ławce czy Drewniak na boisku (za Dąbrowskiego)? Ciężki wybór :D.
Ale mam farta :)udało mi się znowu z tym nowym nabytkiem :) Ale to jeszcze nie koniec. A tak poważnie obserwowałem tego zawodnika od pewnego czasu i myślę że te 250 tyś zł jest wart.
Sorki jeszcze oficjalna niepodała:)
Nic nie szkodzi.Ja np.jestem cierpliwy i czy będę znał nazwisko nowego piłkarza teraz czy za parę godzin-to dla mnie żadna różnica :)
ćwierkając piszą że oprócz Drewniaka jeszcze 5ciu ma być a Mihalik out już tego lata.
zobaczmy ile w tym prawdy
Chyba tych 5 zależy od tego [b]czy[/b] Mihalik out i [b]kiedy[/b] out
Ostatecznie - zawsze w ostatnim dniu okienka możemy kupić jakiś pakiet w promocji. Heidemanów i Peskoviców za darmo na rynku jes\ dużo
Focusie ja też obserwowałem Drewniaka w Łęcznej i kopacz przeciętny . Takie ,,transfery '' nic nam nie dają sportowo .
Podzielam tu zdanie Bjelicy -nie bez powodów go nie widział w kadrze Lecha .
Pozbyliśmy się muszkieterów a tu znów to samo kolejni dochodzą .
Szczerze, nie jestem przekonany do tego transferu, natomiast wydaje mi się, że trener potrzebuje gościa od czarnej roboty i będzie chciał zrobić z niego drugiego Góralskiego. Myślę, że akurat Drewniak ma potencjał na takiego zawodnika, przy czym wydaje się, że umiejętności techniczne ma trochę większe.
Tak sobie myślę, że jeśli trener Probierz chce do drużyny Drewniaka to z niego nie taki drewniak . ;)
[quote='hank' pid='1257036' dateline='1498810416']
Tak sobie myślę, że jeśli trener Probierz chce do drużyny Drewniaka to z niego nie taki drewniak . ;)
[/quote]
to wszystko przy założeniu że Probierz się nie myli
zatem na razie
IN PROBIERZ WE TRUST
Jakościowo na razie uzupełnienia , może Estończyk wskoczy od razu dp pierwszej "11" . Drewniak fajna opcja za Dąbrowskiego , ale jako zmiennik . Liga się zbliża , obóz trwa a prawdziwych wzmocnień brak na razie .
[quote='potter' pid='1257032' dateline='1498809908']
Focusie ja też obserwowałem Drewniaka w Łęcznej i kopacz przeciętny . Takie ,,transfery '' nic nam nie dają sportowo .
Podzielam tu zdanie Bjelicy -nie bez powodów go nie widział w kadrze Lecha .
Pozbyliśmy się muszkieterów a tu znów to samo kolejni dochodzą .
[/quote]
Potterze .Bjelica też nie widzi Robaka.I co kiepski grajek?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)