Ten temat jest założony do czasu zastąpienia Kapustki. Nie chcę by temat w wątku transferowym zniknął pośród z informacji o jakiś dzieciach którymi się interesujemy, czy jakimiś wynalazkami z II ligi w Etiopii.
Już za Rakelsa dostaliśmy Vestenickiego...
Ten temat będzie istniał póki klub nie pozyska zastępcy za Bartka. Czyli pisząc w skrócie-nie jakiegoś 15 latka z III ligi, 18 latka z ligi litewskiej itp.
Odszedł od nas zawodnik na poziomie reprezentacyjnym, czołowy w w punktacji kanadyjskiej. Za jego następcę uważam innego zawodnika na poziomie reprezentacyjnym, grającego w kadrze regularnie, grającego regularnie w ekstraklasie swojego kraju.
Żadnych brednie o brzydkich menedżerach, kapryśnych zawodnikach mnie nie interesują. Z drużyny która w zimie była na III miejscu wypadł czwarty zawodnik-Rakels, Kapustka, Dąbrowski, Jaroszyński. Mimo to, z pozyskanych nowych, do i składu łapie się jeden....
Nie da się grać w siódemkę. Czekam na zastępcę Kapustki!!!
-
-
Transfer za Kapustkę
No to Filipiak się wystraszył. Nowy temat, wow.
Ten powinien być OK.
http://www.transfermarkt.pl/gareth-bale/profil/spieler/39381
A czy następca Kapustki nie jest Adamczyk?
Właśnie dlatego chciałem nowy temat:). Żeby nie dawać mamić sie jakimiś dziećmi
zastępcą za Rakelsa jest Szczepaniak. Vestenicky (obym się mylił) to pieniądze wyrzucone w błoto, ale jest kandydatem na następcę Bartka. Adamczyk (mam nadzieję) będzie następcą Kapustki w przyszłym sezonie, a może zastąpi Cetnara. Obiecujące były występy w tym sezonie Karaczanakowa.
Myślę, że nie można mówić o zastępowaniu zawodników 1do1. Zmiany personalne muszą się wiązać z dostosowaniem do nich stylu gry. Priorytetem teraz jest lewy obrońca i środkowy pomocnik o charakterystyce Damiana, chociaż ja bym wolał kogoś przypominającego (tfu tfu) Sobolewskiego sprzed 5 lat.
Kalu (Trencin)
Kilka sugestii:
" Podstawową zasadą płodozmianu jest zachowanie zdrowotności gleby przez unikanie uprawy bezpośrednio po sobie roślin spokrewnionych lub atakowanych przez te same choroby i szkodniki. Na to samo pole kapusta lub gatunek z tej samej rodziny botanicznej nie może powrócić wcześniej niż po 4 latach, a lepiej jest jeśli zaplanowany płodozmian trwa dłużej. Warzyw spokrewnionych z kapustą jest stosunkowo dużo.
zdrowotności gleby przez unikanie uprawy bezpośrednio po sobie roślin spokrewnionych lub atakowanych przez te same choroby i szkodniki. Na to samo pole kapusta lub gatunek z tej samej rodziny botanicznej nie może powrócić wcześniej niż po 4 latach, a lepiej jest jeśli zaplanowany płodozmian trwa dłużej. Warzyw spokrewnionych z kapustą jest stosunkowo dużo.
[b]Biorąc pod uwagę zróżnicowane zapotrzebowanie na poszczególne składniki pokarmowe, w następnym roku po kapuście można uprawiać ogórek, a w trzecim burak lub por. W tym samym roku po kapuście nie zdąży się już uprawiać innych warzyw, jedynie po kapuście wczesnej można wysiać np. mieszanki poplonowe."[/b]
No zdecydowanie nasza Kapustka była wczesna, więc w tym sezonie możemy liczyć co najwyżej na poplony :)-D
Jednak zwróćcie uwagę, że na to, by Rakels "odpalił" czekaliśmy dość długo...
Dlaczego odpowiednio prowadzony Vestenicki ma nie odpalić?
Albo Wdowiak? Kto półtora roku temu by sądził, że Bartek pójdzie teraz do mistrza Anglii za taką sumę?
Nie wiem, ale nie potępiałbym w czambuł młodych transferów. Nie każdy wyjdzie... Ale jakieś muszą być, by niektóre wyszły...
powinien być wolski, nie bedzie wiec moze być stilić
Nie wiem ale ja bym chętnie widział z 2-3 gości z Trencina u nas ;] Dobrze słyszałem, że ten cały Kalu z Nigerii ma 17 lat? Przyspieszenie ma niezłe i mieszał ładnie w tej obronie cweLki. To też jest przykład na to, że z młodych zawodników da się zrobić fajny zespół.
Brać Stilica .Zieliński go dobrze zna i nie ma opcji by się u nas nie sprawdził .Jest za darmo !!!!!!
oczywiście, że transfer za kapustkę. przecież nie w barterze. a za friko nic nie ma.
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> oczywiście, że transfer za kapustkę. przecież nie w barterze. a za friko nic nie ma.
Otworzyłeś mi oczy o co chodziło założycielowi wątku.
To ja odpłynę trochę - Stilic i Mierzejewski :)
Wasilewskiego na obronę....mała zamiana z dopłatą ;)
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> [b]Ten temat jest założony do czasu zastąpienia
> Kapustki.[/b]
>
>
To ja go proponuje przykleić, bo może on trwać parę lat :) :)
Stilić! Wiadomo, że trudno będzie się dogadać z nim odnośnie kwestii finansowych, natomiast uważam, że skoro nie płacilibyśmy za jego kupienie to czemu by mu nie dać lepszego kontraktu? Wniesie na pewno sporą jakość do zespołu więc zasługuje na lepszy kontrakt.
Wniesie coś do zespołu siedząc na ławce? (trzeci spoza Unii)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)