Kajak Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 14 lat miał na budowanie.A ja bym zamienił ten
> jego starannie wyselekcjonowany zespół herosów
> na tych ubogich albanców którzy nas sprali.
Aby mieć "tych ubogich albańców" trzeba by pewnie stadion sprzedać ;-) Ci "ubodzy albańcy" nie są tacy ubodzy i nie wiadomo dlaczego to my byliśmy faworytami tego spotkania.
A tak apropo meczu to gwiazdor z nr 12 to znowu Wdowiak? Mając tak ambitnych zawodników ciężko będzie zostać faworytem w meczu PP gdy trafimy np. na Garbarnię
-
-
Cracovia - Shkendija 07.07.2016 20:00
Nie ,Wdowiak nie grał z nr.12.
Shkendija wydała na transfery 10 milionow euro to jest zasadnicza roznica, nie ma co gnoic pilkarzy
Jest gdzieś w necie jakiś skrót meczu? Albo chociaż powtórki bramek?
Czeska Komedia Napisał(a):
> Shkendija wydała na transfery 10 milionow euro to
> jest zasadnicza roznica, nie ma co gnoic pilkarzy
No właśnie tak to wyglądało na murawie. NIe wiem skąd przekonanie w mediach że byliśmy faworytami. Wszystkim się wydaje że skoro C+ ładnie ujęcia robi to nasza liga truchta tuż za budnesligą, a tak naprawdę to każdy klub w europie modli się żeby wylosować kogoś z Polski.
sterby Napisał(a):
> Jak zaraz po losowaniu napisałem, że to trudny
> przeciwnik i Albańczycy są najliczniejszą
> nacją na Euro to jeden forumowy mędrek zapytał
> mnie ilu piłkarzy Skendriji (czy jak to się tam
> pisze) gra na turnieju we Francji.
To ci [i]forumowy frustracie[/i] i piewco albańskiej potęgi piłkarskiej odpowie ten [i]forumowy mędrek[/i] - Shkendija to niezmiennie ogórki. Problem w tym, że trafiły na drużynę nieprzygotowaną do rozgrywek.
A teraz możesz kontynuować ten żałosny spektakl deprecjonowania Klubu, którego jesteś kibicem.
Skad to zaskoczenie? Mamy jedna z najgorszych lig w Europie pod wzglwedem sportowym, takie sa fakty.
Skąd wziąłeś te 10mln eruo?
pasywpasy Napisał(a):
Shkendija miała 31 punktów
> przewagi nad następnym zespołem w lidze. Oni
> wiedzą jak się wygrywa! eye popping smiley
23 punkty. Przy odrobinie szczęścia mogli grać w eliminacjach do Ligi Mistrzów.
Ja się tam nie znam na tych zawiłościach transferowych, ale skoro wydali 10 mln euro (w ostatnim okienku, czy np. przez 10 ostatnich lat ? :) ), to czemu wartość całej ich drużyny to 6,73 mln euro ? Aż tak przepłacili ? :)
No chyba, że Internet kłamie (czego nie wykluczam).
http://www.transfermarkt.pl/skendija-tetovo/startseite/verein/1167
Jeszcze dodam, że wg. ww strony: "Aktualny bilans transferowy = 0", "Bilans transferowy 15/16 = -90 tys. euro"
Pytam serio, bez napinki.
Albańczycy mieli kontry dopracowane na 100%. Grali je perfekcyjnie i to spowodowało stratę dwóch bramek. Nasi długimi fragmentami prowadzili grę, przewyższali technicznie większość przeciwników, i do linii pola karnego wyglądało to nieźle. Nie wiem, czemu nie próbowali strzałów zza pola karnego, tylko będąc w dogodnych sytuacjach podawali do boku zamiast strzelać. Poza tym nie mieli szczęścia pod bramką - gdyby wpadło w paru sytuacjach przy stanie remisowym, to kwestia awansu byłaby sprawą otwarta. Jak na ten moment przygotowań przed ligą, to wcale nie jest tak źle. Martwią tylko kontuzje, bo dotykają kluczowych graczy.
leszeczek Napisał(a):
> potter Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > To nie trener się wyłożył a ludzie
> odpowiedzialni za transfery w klubie .
>
> Podziwiam wiarę w moc pieniądza tych, którzy
> twierdza, że jak się posmaruje, po po dwóch
> tygodniach treningów ma się zgrany, gotowy
> zespół na puchary. Jakież to proste, tylko ten
> procesor taki skąpy
Podam ci takie dwa przykłady, Wolski w psiarni i Miro u nas. Ile czasu minęło od ich pierwszego treningu do pierwszego meczu ? który w obu przypadkach był udany ?
Bo raczej tu nie chodzi o wymianę połowy drużyny, trzeba było zrobić dwa sensowne wzmocnienia przed pucharami.
Nie twierdzę że wtedy rozjechalibyśmy tych albanców, ale napewno szanse były by większe.
Kajak Napisał(a):
> 14 lat miał na budowanie.A ja bym zamienił ten
> jego starannie wyselekcjonowany zespół herosów
> na tych ubogich albanców którzy nas sprali.
Ci ubodzy Albańcy mają budżet blisko 2 razy większy niż my.
Trudno, w sporcie raz się wygrywa, raz przegrywa. Chcieliśmy jako pełni nowicjusze przejść może jedną, może dwie rundy, nie wyszło, przeciwnik był lepszy.
Te wszystkie narzekania niczego nie zmienią, gdyby tak wszyscy postępowali, to pewnie Niemców, którzy chcieli i mieli do tego pełne podstawy aby być mistrzami Europy, a dostali w zadek z Francuzami, to pewnie teraz należało by rozstrzelać z trenerem na czele.
Panowie, trochę spokoju, Pulitzera i tak nikt z Was za te literackie popisy na forum nie dostanie.
ander Napisał(a):
> Kajak Napisał(a):
> -----
> > 14 lat miał na budowanie.A ja bym zamienił
> ten
> > jego starannie wyselekcjonowany zespół
> herosów
> > na tych ubogich albanców którzy nas sprali.
>
> [b]Ci ubodzy Albańcy mają budżet blisko 2 razy
> większy niż my.[/b]
> Trudno, w sporcie raz się wygrywa, raz przegrywa.
> Chcieliśmy jako pełni nowicjusze przejść może
> jedną, może dwie rundy, nie wyszło, przeciwnik
> był lepszy.
> Te wszystkie narzekania i wylewanie pomyj budzą
> odruch wymiotny, gdyby tak wszyscy postępowali,
> to pewnie Niemców, którzy chcieli i mieli do
> tego pełne podstawy aby być mistrzami Europy, a
> dostali w zadek z Francuzami, to pewnie teraz
> należało by rozstrzelać z trenerem na czele.
>
> Panowie, trochę spokoju, Pulitzera i tak nikt z
> Was za te literackie popisy na forum nie dostanie.
skąd takie informacje?
ktoś wcześniej pisał, że wydali 10 mln EUR na transfery
I jeszcze zestawienie wyników albańskich i macedońskich "potęg" w I rundzie el.LE:
FK Sileks (Macedonia) [b]odpadł[/b] z FC Vaduz (Lichtenstein),
FK Rabotnički (Macedonia) [b]odpadł[/b] z FK Budućnost (Czarnogóra),
Teuta Durrës (Albania) [b]odpadł[/b] z Kajrat Ałmaty (Kazachstan),
FK Kukësi (Albania) [b]wyeliminował[/b] FK Rudar (Czarnogóra)
Jak dla mnie Zielinski jest do wymiany jak gosciu przed pierwszym meczem mowi ze druzyna nie jest gotowa to o czym my tu mowimy jego robota to przygotowanie druzyny od pierwszego meczu do ostatniego a nie dopiero na druga runde ekstraklasy nastepny dabrowski mowi puchary sa fajne bo mozna sobie poleciec czarterem i pomieszkac w dobrym hotelu no ku.... co za amatorka wakacje sobie chlop robi z pucharow mentalnosc polskich kopaczy ligowych jest poprostu zatrwarzajaca.
ALRS Napisał(a):
> leszeczek Napisał(a):
> -----
> > potter Napisał(a):
> >
>
> > -----
> > > To nie trener się wyłożył a ludzie
> > odpowiedzialni za transfery w klubie .
> >
> > Podziwiam wiarę w moc pieniądza tych, którzy
> > twierdza, że jak się posmaruje, po po dwóch
> > tygodniach treningów ma się zgrany, gotowy
> > zespół na puchary. Jakież to proste, tylko
> ten
> > procesor taki skąpy
>
>
> Podam ci takie dwa przykłady, Wolski w psiarni i
> Miro u nas. Ile czasu minęło od ich pierwszego
> treningu do pierwszego meczu ? który w obu
> przypadkach był udany ?
> Bo raczej tu nie chodzi o wymianę połowy
> drużyny, trzeba było zrobić dwa sensowne
> wzmocnienia przed pucharami.
> Nie twierdzę że wtedy rozjechalibyśmy tych
> albanców, ale napewno szanse były by większe.
Dałeś przykład 2 dobrych strzałów. A teraz zastanów się ile czasu na odpalenie potrzebują inni. Na przykład Rakels. Oczywiście szklanka może być w połowie pełna lub w połowie pusta.
do dwumeczu podchodziłem dwojako: z jednej strony, drużyna z czołówki ligi mocniejszej (a polska jest dużo wyżej niż macedońska w rankingu UEFA) powinna spokojnie pyknąć rywala z ligi słabszej, nawet bez wzmocnień.
z drugiej strony - eurowpierdol to klasyka polskiej piłki. gdyby było inaczej, to byśmy nie zaczynali w I rundzie. regularność eurowpierdoli nakazywała ostrożność (a także głębszą refleksję nad stanem polskiej piłki klubowej).
a potem zobaczyłem, że rywal jest dużo lepszy: lepszy fizycznie (takich byczków dawno nie widziałem przy Kałuży), lepszy taktycznie, dużo lepszy technicznie. zacząłem szukać info o klubie, żeby sprawdzić, czy to takie talenty, i że mają dużo hajsu. ale żadnych wiarygodnych danych nie znalazłem. nie wiem, co o tym sądzić. może faktycznie są naprawdę nieźle, a może to my daliśmy dupy, przystąpiliśmy do gry nieprzygotowani, i na naszym tle to i Garbarnia wyglądałaby solidnie.
w obu meczach widziałem, że gramy z drużyną po prostu dobrą, poukładaną, zmotywowaną, mądrą. może ich sponsor łoży grubą kasę, może mają nieoficjalne albańskie finansowanie, chocby po to, żeby wygrać macedońską ligę, bo byłoby symboliczne. a może są słabi, tylko trafili na jeszcze słabszych. bo że zagraliśmy beznadziejnie słabo - to nie ulega wątpliwości. niemniej nasz rywal to wciąż dla mnie zagadka.
niezależnie od wszystkiego, wynik idzie w świat, a podsumować to można jednym słowem: wstyd. a druga bramka wczoraj to juz hańba - goście spacerując władowali nam bramkę, niczym licealiści chłopaczkom z późnej podstawówki. za tę bramkę cała drużyna powinna udać się do Tetova na piechotę i poprosić o możliwość uczestnictwa w paru treningach.
pozostaje zacytować klasyka "zagraliśmy jak pipy"
zobaczymy jak w lidze będzie...
Leesior Napisał(a):
> I jeszcze zestawienie wyników albańskich i
> macedońskich "potęg" w I rundzie el.LE:
>
> FK Sileks (Macedonia) odpadł z FC Vaduz
> (Lichtenstein),
Vaduz gra w 1ej lidze Szwajcarskiej, doluja dosyc, no ale dla formalnosci
nie wiem o co chodzi z ta gotowoscia na puchary?! nie da sie ograc jakis ogorkow (podobnych jak my, ktos w ogole sledzi lige Macedonska? takie same ogorki jak 80% na tym etapie rozgrywek)
wkurwil mnie ten mecz, bo przeciez okazji bramkowych mielismy od cholery, wiadomo ze Albania to potega, kazdy o tym wie i widzial jak zawojowali euro, no ale mozna sprobowac, niesmak jest, jak dentysta z Islandii daje rade na euro to nie mozna oczekiwac od profesjonalistow czegos wiecej
bo patrzac na ta druzyne wczoraj to nie odnioslem wrazenia ze potykamy sie z potega Bałkanów jak tu niektorzy sugeruja
nic, "skupiamy sie na lidze"
;)
Diabel Napisał(a):
> Leesior Napisał(a):
> -----
> > I jeszcze zestawienie wyników albańskich i
> > macedońskich "potęg" w I rundzie el.LE:
> >
> > FK Sileks (Macedonia) odpadł z FC Vaduz
> > (Lichtenstein),
>
> Vaduz gra w 1ej lidze Szwajcarskiej, doluja dosyc,
> no ale dla formalnosci
>
Tak, prawda. Reprezentują Liechtenstein, ale w lidze grają szwajcarskiej.
Swoją droga to ciekawe, że ligi szwajcarskiej nie ma w pierwszej 40-ce najmocniejszych lig za 2015 rok (polska Ekstraklapa jest na 30-tym miejscu):
http://iffhs.de/the-strongest-league-in-the-world-2015/
Może ilość drużyn w lidze na to jakoś wpływa (w szwajcarskiej jest bodaj 10).... nie wiem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)