[quote='squier strat' pid='1400118' dateline='1569185820']
sam się do składu nie wsadza
prezesy wyzbyły się wszystkich kreatywnych zawodników, więc trzeba kimś zapychać dziury
[/quote]
jak schodzil to bilem mu brawa, mialem chwile zawahania ale sie opamietalem, po prostu podziekowalem za gre
mimo ze nie moge na takie drewna patrzec
a nie moge patrzec na grajkow ktory pilka po prostu przeszkadza a elementarne zagranie jest czynem ponad sily
fakt, nie jego wina, mam wqrwa na tom calom gownianom polityke transferowa, efekt widac w takim meczu gdzie Gol sie meczy w srodku majac wsparcie mlokosa i drewna
-
-
Milan Dimun - witamy!
Łukasz_KSC Brawo !!! Toćka w toćke co ja o tym wszystkim mysle... dokladnie jest tak jak piszesz... Mam tak samo... tylko ze u mnie juz jest nieraz ze poprostu nie ide na mecz ...
- Edytowany
Jak pisałem że Dąbrowski z Golem była by idealna para to inni mi pisali że Damian przegrywa rywalizację z Luckiem.A Dimun gra z Golem na dodatek ch... gra.
To prawda, że Milan "nie grzeszy" umiejętnościami piłkarskimi ale to nie on podpisał ze sobą kontrakt i to nie on wstawia się do pierwszego składu. Problem jest gdzie indziej. Pan zwany ogrodnikiem dokkonał rewolucji i wymienił około 30 zawodników a dalej nie ma kim grać.
Choć miał udział w akcji bramkowej jego wczorajsza beznadziejna gra przesądziła o przegranej walce w środku pola , gdzie przez długie minuty lampucera dzieliła i rządziła . I chyba niewiarki teraz maja jak na tacy pokazana różnicę pomiędzy Damianem a Milanem i już wiedzą dlaczego tylu forumowiczów było przeciwko pozbyciu się Damiana .
Dobry jest, tańszy.
Zakaz gry w piłkę na poziomie Ekstraklasy
- Edytowany
[quote='rukola77' pid='1400153' dateline='1569214445']
[color=inherit][size=small][font=sans-serif]...[/font][/size][/color]
Chodzę na necze od 1984 roku. Pamiętam wiele przeżyłem jeszcze więcej.
Pamiętam klęski z Lewartem czy Górnikiem Wieliczka
Ale tęsknie za klimatem tamtych czasów
[/quote]
Odrobinę tego klimatu na Cracovii jeszcze z 1975 roku jest tutaj na tym filmiku (od 10 minuty):
[url=https://www.youtube.com/watch?v=RGEqrgV3iuc&t=47s]https://www.youtube.com/watch?v=RGEqrgV3iuc&t=47s[/url]
Jednak zapewniam Cię wszyscy wtedy marzyli aby Cracovia miała klimat jak za czasów Parpana, Różankowskich, Gędka czy Zastawniaków, Chruścińskiego i Kałuży czyli czasów gdy Pasy były najlepsze w Polsce, a grę w trzeciej lidze traktowano jako dziejową niesprawiedliwość i akt dyskryminacji klubu w okresie PRL-u.
Inna sprawa, że trzecia liga a cały stadion pełny!
- Edytowany
Trochę przykro mi tak pisać, ale ja osobiście od 1 dnia w którym przyszedł Dimun do nas nie byłem jego fanem i do dziś ta sytuacja się nie zmieniła. A przypominam, że od przyjścia Dimuna do nas minęło już ponad 3 lata !!!!! ... dlatego w Cracovii chyba już nigdy nie odpali tak jak powinien.
Jak słyszę nazwisko Dimun to od razu mam w głowie człowieka - paralityka, nieskoordynowanego ruchowo.
Tak naprawdę nie posiada nawet 1 mocnej cechy na boisku, którą by się wyróżniał .... Jest bo jest i tyle :rolleyes:
Najlepszy okres zanotował grając u boku Covilo , od tego czasu chyba nie zrobił żadnych widocznych postępów a gra dość nierówno - niezłe mecze przeplatając słabymi , takimi jak w niedzielę .
26 dni później
- Edytowany
Defensywny pomocnik Vejinovic dla Arki to jest skarb! Ja bym oddał wszystkich razem: Dimuna, Dąbrowskiego i nawet Gola za jednego Vejinovica.
Para defensywnych pomocników Vejinovic + Lusiusz w porównaniu z wyżej wymienioną trójką byłaby najlepszym wariantem dla nas na tej pozycji.
Ma gość ułożoną nogę i potrafi uderzyć z dystansu , szkoda , że nie gra u nas w parze z Jankiem Golem .
Milan powinien być wytransferowany z KSC nie Damian Dąbrowski.
[quote='RobertoBaggio' pid='1404117' dateline='1571635419']
[/quote]
Tym manewrem sami się osłabiliśmy a wzmocniliśmy rywala . Dwója z taktyki . :(
[quote='RobertoBaggio' pid='1404117' dateline='1571635419']
[/quote]
Z tego wlasnie powodu Milan zostal, bo ktos w klubie liczy na wzglednie wieksze profity z jego transferu niz z jego gry.
Na Wielickiej kolejki petentow po jego uslugi
[quote='Diabel' pid='1404153' dateline='1571649398']
Na Wielickiej kolejki petentow po jego uslugi
[/quote]
I telefony się urywają.
Bedziecie tak pisac,to na Was zaraz ktos naskoczy,ze plujecie jadem:) Juz tu wielu oswieconych pisalo,ze Dimun ma zalete w stosunku do Damiana, mianowicie bez narzekania siedzi na lawie, nie przebiera nogami w kwestii transferu, godzi sie z byciem tanim rezerwowym,a ze niekonieniecznie idzie to w parze z posiadaniem umiejetnosci pilkarskich, to przeciec kwestia drugorzedna. Poza tym Dimun ma dyplom z uczelni I stracil u nas przynajmniej jeden zab na boisku.
[quote='farciarz2' pid='1404065' dateline='1571584597']
Defensywny pomocnik Vejinovic dla Arki to jest skarb! Ja bym oddał wszystkich razem: Dimuna, Dąbrowskiego i nawet[b] Gola[/b] za jednego Vejinovica.
[/quote]
Bogu niech będą dzięki i Panienka Przenajświętsza błogosławiona, że nie masz na to żadnego wpływu.
- Edytowany
[quote='MakuKSC' pid='1404164' dateline='1571656808']
Bedziecie tak pisac,to na Was zaraz ktos naskoczy,ze plujecie jadem:) Juz tu wielu oswieconych pisalo,ze Dimun ma zalete w stosunku do Damiana, mianowicie bez narzekania siedzi na lawie, nie przebiera nogami w kwestii transferu, godzi sie z byciem tanim rezerwowym,a ze niekonieniecznie idzie to w parze z posiadaniem umiejetnosci pilkarskich, to przeciec kwestia drugorzedna. Poza tym Dimun ma dyplom z uczelni I stracil u nas przynajmniej jeden zab na boisku.
[/quote]
I bardzo słusznie naskoczy bo Dimun jest teraz na tapecie bo...Wdówka złapał kontuzję a przed Wdówką byli inni "chłopcy do bicia".
Dimun był transferem 20-o latka z U-21 Słowacji więc sensowny transfer.
To ,że się nie rozwinął to i jego wina (studia) ale nie mniejsza Cracovii bo za te 3-lata większość czasu po prostu nie miał gdzie grać (no to se postudiował ;;)
Jest do 06.2022 . Obecnie można się go pozbyć tylko za darmo co w sytuacji krótkiej ławki w środku pola byłoby głupotą.
Od stycznia ma przyjść ponoć ograny defensywny na "etat" po DD. Wtedy można się zastanawiać.
edit: Dodam jeszcze ,że w sytuacji jak już jeden mecz (wygrany) zagraliśmy parą Dimun -Lusjusz a przy 6 kartkach Gol-a już niedługo może być następny taki to chłopaka należy wspierać aby zagrał na maksa a nie dołować.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)