Litauszki chyba do odstrzału bo to jakiś dramat. Nie wiem jak Bejan ale ostatnio w rezerwach też zagrał jako defensywny pomocnik. Jeśli jednak nie ma w nich już zaangażowania i chęci by walczyć to droga wolna...
-
-
Sezon 2016/17 - przygotowania, sparingi itp. ...
[quote='axe' pid='1191910' dateline='1475844429']
[quote='tomexNa plus dzisiaj moim zdaniem Deleu (ale tylko po przerwie, gdy grał tam gdzie umie), Adamczyk i Dimun' pid='1191904' dateline='1475842450']
na minus: Jendrisek, Wójcicki i Litauszki (to zagranie "dupą" było podsumowaniem jego gry)
[/quote]
Wójcicki? Jeśli nawet twoim zdaniem zagrał słabo (bo moim zdaniem przeciwnie) to on jest piłkorz i... trochę nie wypada wymieniać go obok badziewiaków.
[/quote]
jest owszem piłkarz, ale wyraźnie napisałem [b]"dzisiaj moim zdaniem"[/b]
jeszcze (nie wiem jak długo, ale jeszcze :s ) mogę chyba mieć swoje zdanie
[b]Dziś [/b]Wójcicki zagrał bardzo słabo zarówno w defensywie (parę razy Malarczyk mu tyłek uratował, raz nie, na szczęście wtedy spisał się Stępniowski) , jak i w ofensywie - niecelne podania, mnóstwo strat, fatalne centry. Zepsuł kilkla pięknych akcji.
Podejrzewam, że jest to "wypadek przy pracy", ale ponoć jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz
Wójcicki zagrał słabo = jest ok.
Węgier/Rumun zagrał słabo = powinni się starać/ droga wolna.
kkk_84 owszem, ale konkurencja nie śpi i nie gra za piękne oczy. Trener Zieliński woli doświadczonych zawodników, ale jak widać np. po Piątku (a obaj mieliśmy obawy że będzie grzał ławę) i młody z miejsca może dostać plac, jeśli trener uzna że na niego zasługuje. Ja chwilowo ;) cofam swoje zastrzeżenia do wpuszczania młodych.
Bezpośrednie zaplecze 1 jedenastki wypadło moim zdaniem bardzo pozytywnie. Wołąkiewicz OK, Bejan OK, Steblecki bardzo przyzwoicie w roli rozgrywającego. U Adamczyka nie widziałem za bardzo zmysłu do gry kombinacyjnej i być może tu jest jego problem.
oglądnąłem meczyk. Bejan zagrał jako DP, ostatnio w rezerwach przeciwko Hutnikowi również zagrał na tej pozycji. Może to jest jakaś rezerwowa opcja dla tego zawodnika, gdyż stoperów mamy dość sporo. Trudno jakoś szczególnie podejść opiniotwórczo do tego sparingu, przeciwnik był wyjątkowo słaby. Nasz I skład, raczej trenował niż dążył w jakiś specjalny sposób do strzelania goli. Wyjście z piłką od linii obrony, długie utrzymywanie się przy niej, trochę takiej tiki-taki. Drugi skład zagrał na spince, młodzieńczą fantazją i gole padły.
Może to jest próba znalezienia pozycji dla Bejana ?
17 dni później
W przerwie zimowej Cracovia spędzi 2 tygodnie w Hiszpanii - w planie 5 sparingów
http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/znamy_plany_cracovii_na_przerwe_zimowa
No to zobaczymy czy tym razem uda się zagrać normalny sparing w przerwie zimowej :) Ciekawe czy coś się zmieniło ;)
52 dni później
Po Treningu Noworocznym widzimy się na sparingu Cracovii z Garbarnia tj 18 stycznia 2017
[quote='VelVet' pid='1195144' dateline='1477414653']
No to zobaczymy czy tym razem uda się zagrać normalny sparing w przerwie zimowej :) Ciekawe czy coś się zmieniło ;)
[/quote]
jeśli obóz "organizuje" ten sam "spec od Hiszpanii" (koleś wiadomo kogo) co rok temu - to okaże się, że plany były wielkie a zagramy z kosiarzami z amatorskiej IV ligi hiszpańskiej
10 dni później
Nie wiem czy było ale z tego tweeta wynika, że przygotowania w Hiszpanii odbędą się w Pintar Arena https://twitter.com/PinatarArena/status/813800196371083264
Jeżeli będziemy grali sparingi z tymi klubami, to na pewno będą to ciekawe sprawdziany. Z tego co pamiętam, to już kiedyś byliśmy w tym miejscu na obozie? Nie za trenera Pasieki?
Ale w naszym zasięgu to chyba tylko 4 ostatnie drużyny ;)
4 dni później
W trakcie obozu przygotowawczego są planowane sparingi z Szachtarem i Zenitem Sankt Petersburg.
A ja ma w planach weekend z Angeliną Jolie ;)
Oj sterby, nie wypada tak, szargasz reputację tej damy głośno się chwaląc... wstyd
4 dni później
Sparing Cracovia - Szachtar Donieck odbędzie się 21 stycznia o 11:00 w La Mandze.
- Edytowany
Ekstraklasa 2016/17 podsumowanie po 20 meczach.
Z-R-P 4-9-7
Bilans bramek: 29-27
dom: 19:12
wyjazd: 10:15
średnia zdobytych bramek: 1,45
średnia straconych bramek: 1,35
posiadanie piłki: 56%
strzały: 17 w tym celne: 6
Żaden z graczy nie został ukarany czerwoną kartką, natomiast pierwsze ostrzeżenie otrzymali 40 razy, co daje średnią dwie żółte kartki na mecz.
trochę więcej: http://procracovia.ml/2017/01/07/statystyki-drugiej-polowy-2016/
Przerwa zimowa:
9.01 - powrót do treningów
18.01 - sparing Garbarnia - Cracovia
20.01 - 3.02 - obóz w San Pedro del Pinatar
21.01 - sparing Cracovia - Szachtar Donieck - godzina 11:00
1.02 - sparing Cracovia - SV Ried
edytowałem, tez pierwszy post, żeby był szybki dostęp do kalendarza sparingów.
Tylko 2 sparingi w Hiszpanii, czy jeszcze się coś dogrywa?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)