Interia.sport bardzo wysoko oceniła Wdowiaka. Tak wiem tam jest nijaki Błoński, który kompletnie się na piłce nie zna. Inne portale jeszcze nie podają punktacje dla poszczególnych zawodnikow, ale w miare bede je podawał - celowo dla znawców.
http://sport.interia.pl/klub-pogon-szczecin/news-pogon-szczecin-cracovia-2-2-w-meczu-28-kolejki-ekstraklasy,nId,2165993
-
-
[28] Pogoń Szczecin - Cracovia 2 : 2
squier strat Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> haha, kocham takie na.pie.rda.alanie :D
> posrajcie się, obrażajcie każdego zawodnika.
No ale przecież to nic nowego, tak wygląda każdy wątek z meczów wyjazdowych, o ile tylko nie wygrywamy 3-0. Parada frustratów, wy.pie.rdalanie i szmacenie co najmniej połowy składu, "proroctwa", ile to za chwilę bramek nam nie strzelą i ogólne rzyganie na klawiatury.
szuwarek Napisał(a):
> Interia.sport bardzo wysoko oceniła Wdowiaka. Tak
> wiem tam jest [b]nijaki[/b] Błoński, który kompletnie
> się na piłce nie zna. (...)
NI[b]E[/b]JAKI
Kochani nauczcie się (ten błąd jest popełniany nagminnie), że może i ten facet jest nijaki (w sensie nie wyróżnia się z tłumu, bezjajeczny), ale w tym znaczeniu, jakie chcecie używać mówi się [b]NIEJAKI[/b]
PS. A przy okazji, w interii pracuje Białoński, Błoński jest z gazeta.pl/sport.pl
konserwa Napisał(a):
> 7. Jeśli z Łęczną wygramy to we Wrocławiu
> tylko zwycięstwo daje nam kolejne punkty, remis
> jest za 0 pkt.
To prawda, ale to nie znaczy, że się nie opłaca grać o ten punkt. Bo nie do końca jest tak, że nam to nic nie daje.
Co prawda przy parzystej liczbie punktów przed ostatnim meczem remis istotnie nie daje dodatkowych punktów, ale może wpłynąć na miejsce w tabeli.
A po dodatkowych 7 meczach przy równej liczbie punktów decyduje miejsce w tabeli po 30 kolejkach.
Dlatego to pozornie niesprawiedliwe "wyrównanie punktów w górę i niewprowadzanie połówek" praktycznie nic nie zmienia w stosunku do sytuacji, gdyby punkty były po prostu dzielone na pół.
Czyli, na przykład - my wygrywamy z Łęczną i Zagłębie Lubin wygrywa w 29 kolejce. Wtedy mamy 3 punkty przewagi nad Zagłębiem. Remis we Wrocławiu daje nam pewne miejsce nad Zagłębiem (czyli: raz - pewną pierwszą czwórkę, dwa - przy równej liczbie punktów z Zagłębiem po 37 miejsce nad nimi). Porażka we Wrocławiu powoduje, że Zagłębie jeśli wygra - to nas wyprzedzi...
Oczywiście, dzielenie punktów samo w sobie jest cholernie niesprawiedliwe...
https://pl.wiktionary.org/wiki/nijaki
Nam ten punkt nic nie daje, ale za to pozbawiamy Śląsk 2 punktów
Szuwarku, nie wiem po co wkleiłeś ten link, podam Ci właściwy :)
http://sjp.pwn.pl/sjp/niejaki;2488798.html
szuwarek Napisał(a):
> Nam ten punkt nic nie daje, ale za to pozbawiamy
> Śląsk 2 punktów
No właśnie wyośliłem wyżej, że może dawać... Ale nie pozbawienie Śląska punktów, bo akurat Śląsk będzie grał w dolnej ósemce. Gdyby grał w górnej, byłby kolejny argument.
Przed meczem brałem remis w ciemno i teraz też jestem naprawdę zadowolony, Najważniejsze, że nie powtórzyła się kretyńska sytuacja z dwóch poprzednich spotkań: mamy remis i w ostatnich 10 minutach tracimy bramkę... I może dlatego, mając zawodnika przewagi, nasi nie poszli huraoptymizmem do przodu. I bardzo dobrze...
Portal 2x45 też bardzo wysoko ocenił Wdowiaka
http://www.2x45.info/aktualnosci/41225/kapitalne-bramki-i-swietni-zmiennicy-wreszcie-dobry-gyurcso-pogon-szczecin-cracovia-22-video/
Jakbysmy po takich 2 bramkach nie wywiezli chociaz punktu to bym sie WQR, ale wywiezlismy i w dodatku nie dalismy sie przeskoczyc wiec jest ok.
Tyle tylko że cały czas nie mamy obrony a grac bedziemy 7 meczow z zespolami potrafiacymi kopac...
Dobrze że wrócił Jaro i pokazal sie z dobrej strony, szkoda że Covilo dzis niewidoczny.
Aston1906 Napisał(a):
> szuwarek Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Interia.sport bardzo wysoko oceniła Wdowiaka.
> Tak
> > wiem tam jest nijaki Błoński, który
> kompletnie
> > się na piłce nie zna. (...)
>
> NIEJAKI
>
> Kochani nauczcie się (ten błąd jest popełniany
> nagminnie), że może i ten facet jest nijaki (w
> sensie nie wyróżnia się z tłumu, bezjajeczny),
> ale w tym znaczeniu, jakie chcecie używać mówi
> się NIEJAKI
>
> PS. A przy okazji, w interii pracuje Białoński,
> Błoński jest z gazeta.pl/sport.pl
Jak już poprawiamy - chciałeś chyba napisać "w znaczeniu, [b]jakiego[/b] chcecie używać". Po polsku używamy (kogo? czego?) znaczenia, a nie (kogo? co?) znaczenie. Przy okazji czepialstwa warto zwrócić uwagę na własny post ;)
A co do Wdowiaka, poza bramką (strzał życia), baaardzo przeciętny występ. Chociaż...w piłce chodzi o strzelanie bramek, więc może w ostatecznym rozrachunku wysokie noty zasłużone :D
Oglądałem cały mecz i uważam, że młody Słowak zagrał lepiej od młodego Wdowiaka
Wdowiak po godzinie czasu oddychał rękawami - dziwiłem się, że tak późno został zmieniony.
Chłopak ma talent - ale musi jeszcze dużo dużo pracować - szczególnie nad fizycznością i wytrzymałością
Tak więc spokojnie i bez przypału za rok, a może dwa będziemy mieli z niego pożytek
wklejcie jeszcze ilovekrakow i jak kogo ocenili :) albo innych gimbusów portalowych
dobry punkcik, plan wykonany, wiadomo. że fajnie się wygrywa ale jak się nie da..
cieszy też ogrywanie młodziaków, po takich bramach ciśnienie im na pewno zejdzie i będzie tylko lepiej
macham do kolegi Chwostka, cośtam pisał o Vestenickim, rezerwach, czy cośtakiego, nie pamiętam, zabawne było
chyba nie muszę pisać, że trudno wybrać czyja bramka ładniejsza, fakt że takich widełek jak Wdówki dawno nie widziałem
szuwarek Napisał(a):
> Ivory THC KSC Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Wdowiak do zmiany
>
>
> jak to dobrze, że nie jesteś trenerem:D
trenerem moze nie ale prorokiem bardziej
Ivory THC KSC [ Odpowiedz prywatną wiadomością ] [ignoruj wpisy]
Re: bebniarz [28] Pogoń Szczecin - Cracovia, 20 marca, godzina 18:00
19 mar 2016 - 11:53:48 Zarejestrowany: 10 l. temu
2-2
Nie wiem czy wes(7)o to 'gimbortal' ale według nich razem z Vestenickým od nas najlepszy Wdowiak właśnie
Patrząc na okoliczności to ten punkt jest BEZCENNY! Mając ogromne szczęście w pierwszej połowie, po której mogliśmy pakować się do domu z bagażem 3 straconych bramek, w drugiej byliśmy o krok od wywiezienia ze Szczecina pełnej puli. Takie piękno piłki. Cieszmy się z tego co mamy. Teraz trzeba w końcu wygrać z Łęczną! W środku pola bardzo widoczny brak Dąbrowskiego, a prostopadłe piłki "pogoniarzy" przyprawić mogły kibica o zawał. Wchodziły w naszą obronę jak w masło. Ukłon w kierunku całego bloku defensywnego!
Meczu nie oglądałem - tylko skrót. Piękne bramki, fajne akcje Vestenickiego.
Nie wiem czemu zszedł Hubert. Ktoś może mnie oświecić?
Bramki dla Pogoni - piękny wolny i strzał z czterech metrów - zdarza się.
Punkt się liczy, teraz koniecznie wygrać z Łęczną
Cieszy powrót Jaroszyńskiego, jak wróci Deleu i Kapi to mamy prawie optymalny skład.
Teraz trener ma dwa tygodnie by poprawić ewentualne braki. I do boju.
Czy kartki w rundzie finałowej liczą się z sezonu zasadniczego?
eredin Napisał(a):
> Meczu nie oglądałem - tylko skrót. Piękne
> bramki, fajne akcje Vestenickiego.
> [b]Nie wiem czemu zszedł Hubert[/b]. Ktoś może mnie
> oświecić?
> Bramki dla Pogoni - piękny wolny i strzał z
> czterech metrów - zdarza się.
> Punkt się liczy, teraz koniecznie wygrać z
> Łęczną
>
Chyba miesien strzelił, szykuje się miesięczna przerwa. Paradoksalnie jego zejście wpłynęło dobrze na zespoół.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/ekstraklasa,ekstraklasa-pogon-cracovia-2-2-relacja,artykul,656653,1,956.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)