19 czerwca zawodnicy Lecha Poznań rozpoczną przygotowania do nowego sezonu PKO Bank Polski Ekstraklasy. W planach jest zgrupowanie we Wronkach (23 czerwca - 5 lipca).
Lech rozegra trzy mecze sparingowe. Podczas zgrupowania planowana jest jednodniowa przerwa i powrót zawodników do Poznania.
---------
Dusan Kuciak i Milan Rundić odchodzą z Rakowa
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Korona Kielce poinformowała o odejściu Miłosza Trojaka. Jak podaje Szymon Janczyk z portalu Weszło, 31-letni stoper lada moment przejdzie do koreańskiego Ulsan HD.
"gwiazdy wstydzewa" podobnież obraziły się na słowa swojego trenera...
Tymi słowami trener Widzewa rozpętał burzę
Przypomnijmy, że Sopić objął drużynę w marcu, po tym, jak zwolniony został Daniel Myśliwiec. Chorwat utrzymał Widzew w PKO BP Ekstraklasie, lecz nie odmienił znacząco formy poszczególnych graczy.
— Być może ci zawodnicy dają z siebie maksimum i grają, jak potrafią? Dla kibiców czy dziennikarzy może to być niewystarczające. Nie zmieniłem swojego zdania na temat zespołu po dwóch wygranych i nie zmieniam go teraz. Możemy dyskutować na wiele różnych tematów, ale na końcu zawsze wszystko zależy od jakości. Wiem, jakie są oczekiwania fanów, ale realia są takie, że na dziś jesteśmy wystarczająco dobrzy, żeby utrzymać się w lidze. Ja też chciałbym walczyć o mistrzostwo czy TOP 5, ale czasem nie jest to możliwe — powiedział Sopić między porażkami z Zagłębiem Lubin (1:2) i Legią Warszawa (0:2). Właśnie te słowa nie spodobały się piłkarzom.
Gosc trafil w sedno,ogladalem ich kilka razy i oni sa tak marni,ze az szkoda,ze nie polecieli.
Ja im spadków życzę od zawsze
https://x.com/LechiaGdanskSA/status/1925884179419402247?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1925884179419402247%7Ctwgr%5E37ad41ce6b6e40c313137f082d845f894e054353%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fpilkanozna.pl%2Fco-z-przyszloscia-trenera-lechii-gdansk-jest-oficjalny-komunikat%2F
Umowa będzie obowiązywać przez najbliższe 3 lata.
Jak mu dorzuca madre transfery to zrobi wynik w przyszlym sezonie.
Wydatnie się Cracovia z pewnością przysłużyła aby został w ESA...
W 1 lidze być może by nie chciał się kopać po czole.
[quote]#post1674883 Wydatnie się Cracovia z pewnością przysłużyła aby został w ESA...
W 1 lidze być może by nie chciał się kopać po czole.[/quote]
Porażka z betonami to był najbardziej wstydliwy moment na K1 w tym sezonie. Każdy, kto ma Pasy w sercu mógł czuć sie jakby mokrą szmatą w twarz dostał.
Trzeba to zostawić za sobą i liczyć, że takie "widowisko" długo się nie powtórzy
Bylo wiele gorszych spotkan wiec nie wiem skad te rozpaczania.
- Edytowany
W tym sezonie nie przypominam sobie gorszego "występu" niż właśnie z podopiecznymi tego Szkota (a jednak Anglika, nie wiem, czemu przypisywałem mu szkockie korzenie)
Jasne, generalnie to było w historii Cracovii sporo badziewia więc po co ajwaj, cieszmy się że cwkaes ograny....
Jak Lechia zbuduje lepszy zespół to też ich ogramy. Komu by się chciało biegać za cieniasami.
Jak informuje Piotr Koźmiński, Górnik Zabrze ma już dogadanego nowego szkoleniowca. Ma nim zostać Michal Gašparík, słowacki trener aktualnie związany kontraktem ze Spartakiem Trnava do końca sezonu 2025/2026. Po rozmowach z władzami Górnika zdecydował się jednak na zmianę otoczenia. Decyzję miał już omówić z Martinem Skrtelem, dyrektorem sportowym słowackiego klubu, który miał zaakceptować decyzję i szkoleniowiec nie powinien mieć problemów z przejściem.
A betony czasem nie maja jakiegoś transferowego zakazu ?
Duży sukces Lechii Gdańsk: klub ogłosił, że sprzedał wszystkie bilety na mecz z GKS-em Katowice. Biało-zieloni nie grają już o nic, rywal nie jest jakiś elektryzujący, a tu taki numer – sold out! Brawo, brawo, widać, że w Gdańsku wraca moda na Lechię!
[b]Choć oczywiście warto dodać, tak tylko wspomnieć dla porządku, że stadion może pomieścić ponad 40 tysięcy widzów, a Lechia ustawiła limit na ten mecz na piętnaście tysięcy.[/b] I na tym polega ten sold out, że przyjdzie właśnie tyle ludzi.
W jakimś miejscu kończy się marketing, a zaczyna propaganda i to jest chyba to miejsce. No bo równie dobrze Lechia może ogłosić mistrzostwo Polski (drużyn z województwa pomorskiego), awans do pucharów (Puchar Polski) i płynność finansową (kapią te przelewy jak zepsuty kran, ale jakaś płynność jest).
https://weszlo.com/2025/05/24/lechia-gdansk-gks-katowice-sold-out-kibice
Ogłaszam Soldout sektora C.
Poszły wszystkie 124 bilety.
Umowa 28-latniego Samuela Mraza z Motorem wygasa wraz z końcem czerwca, a strony nie doszły do porozumienia ws. jej przedłużenia, w związku z czym Mraz zmieni wkrótce pracodawcę. Zdaniem Piotra Koźmińskiego z portalu Goal.pl Słowak karierę kontynuował będzie w Szwajcarii. W najbliższych dniach Mraz ma udać się na testy medyczne, po których zwiąże się umową z Servette Genewa.
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-05/img-20250525-221412-837-jpg-35758609.jpg[/img]
Patrząc na ranking historyczny w którym się dowiedziałem że to z ostatnich 5 lat wyniki widac ze my mamy więcej takich medali jak na zdjęciu wyzej bo mamy mniej kasy z tego rankingu...
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-05/1000039107-jpg-65601189.jpg[/img]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)