Nie jest to o naszym rywalu z ekstraklapy ale o finansowaniu piłki przez wielki biznes.
Jeden z najbogatszych Polaków i jego zderzenie z krajowym futbolem
Ekstraklasa miała być w 2025 r. Na razie były trzy zmiany trenerów, trzech prezesów, nowa rada nadzorcza, a drużyna jest trzecią siłą, ale Lubelszczyzny. Wyniki Motoru Lublin od czasu, gdy klub przejął Zbigniew Jakubas, trudno nazwać pasmem sukcesów.
https://www.onet.pl/sport/przeglad-sportowy/polski-milioner-sprowadzony-na-ziemie-jak-zbyszkowi-bedzie-sie-chcialo/h843vh2,5e4c2379
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
- Edytowany
Jak zwykle Zbyszek wie lepiej niz prezesi czy wlasciciele klubow mowiacych ze jest o co grac bo premie wysokie za podium... ale to pewnie im Zbyszek nic nie powiedział ze premii nie b3dzie i zyja zludzeniami i wydajo obiecane mylyjony bo sa tak glupi 😂 😂
Zielinski z cwksu dyrektor sportowy tez belkocze o podium i bardzo duzej czesci budzetu z tych premii i tez nie wie pewnie ze Zbyszek zakazal premii bo przeczytal na weszlo ze nie b3dzie... ehh same gluptoki w tych klubach som... nie to co Zbyszek.. finansista znakomity...
Aaaaa Zbychu ... w wolnym czaie poczytaj jakies wesole strony z zartami bo utknales na kotlecie i jedziesz z nim juz iles czasu i tylko Ciebie musi on smieszyc jeszcze :D :D popytaj moze pracownikow... moze cos o miotle z USA cos podpowiedza i dlaczego podlogi w Walmartach sie tak swieca?? :D :D :D
Zbyszek nie ma czasu na szukanie żartów bo stoi w korkach swoim majbachem
Tak się nad tobą zastanawiam i nie wiem co ci odpowiedzieć. Doszedłem do ściany i ani rusz dalej. Gasisz moje ostatnie nadzieję, że kiedyś zaczniesz coś kumać co się wokół dzieje.
Ktoś by powiedział, że jesteś porażką systemu współczesnej edukacji, ale ja tak nie chcę mówić, bo dopóki jest jeszcze iskierka nadziei, będę próbował. Nie odbieraj mi jej proszę, wręcz błagam, nie pisz już więcej nic głupiego, a jak już naprawdę ręka cię tak bardzo świeżbi do pisania oczywiście, błagam zastanów się po trzykroć😎
Jeśli chodzi o kotlety, to w ogóle nie chciałem tych kotletów odgrzewać, 😂, ba, chciałem wręcz przeciwnie, abyś je zamroził, bo idą naprawdę ciężkie i smutne czasy.. (nawet przeszkody przeciwczołgowe zakładają na granicy) . No ale jest permanentny problem dotarcia do ciebie.
Powiem tak, bardzo cię lubię i chętnie spotkał bym się z tobą na ... meczu. Biletu ci nie zasponsoruje, bo napewno cię stać!
Na koniec podam ci linki do samodzielnej lektury. Gdybyś coś nie szło, to wal śmiało na priv, służę pomocą w ogarnięciu materiału!
To są świeże artykuły
https://wiadomosci.wp.pl/mial-byc-wielki-program-wsparcia-mistrzow-a-jest-wielka-rzadowa-klapa-6863990097337024a
a w drugim są nawet takie słowa:
Gdyby nie pieniądze obiecane przez ministerstwo, nie tylko nie zgłosilibyśmy się do pucharów, ale także nie poczynilibyśmy takich wzmocnień. Pieniądze miały być we wrześniu, później w październiku, ale jak ich nie było, tak nie ma i nie wiemy, czy kiedykolwiek będą. Znaleźliśmy się w trudnej sytuacji i różnie może się to dla nas skończyć. Nawet upadkiem... Niby są obiecane jakieś ulgi podatkowe .....
cały art.
https://radio.opole.pl/104,658270,kluby-klopoty-z-realizacja-programu-wsparcia-mis
Miłej lektury Kruszyneczko😋
Santo, Lech Poznań na trzaskał tyle punktów dla Polski w pucharach i zadnego komentarza z Twojej strony? Ja wiem że to nie raków, ale ranking najważniejszy.
Zbigniew wyslij te artykuly prezesom klubow na cito i januszowi bo jeszcze podium zdobedzie i umrzy na zawal jak nie dostanie tych 23 baniek ... w rakowie czytajac ten artykul czy w legii tna zyly mydlem ... to dla nich argagamedon... WPR i legia upadno... znow janusz przewidziol ze najlepsi bedom miec probelmy...to ich rzad upitolil nie dajac obiecanych piniendzy...
Z cytowanego artykułu z WP ( z lutego)
"Dzieleniem środków ze „Wsparcia Mistrzów” miała zająć się Polska Organizacja Turystyczna. Jak donosi WP, z 550 milionów złotych w ubiegłym roku resort sportu przekazał zaledwie [b]17 milionów złotych[/b] dotacji na realizację programu w 2022 roku. W tym roku na ten cel zaplanowano 60 mln złotych. Do tej pory pieniądze otrzymało zaledwie… sześć klubów. To hokejowy Re-plast Unia Oświęcim, koszykarska sekcja Legii Warszawa, mistrz Polski w piłkę ręczną Łomża Industria Kielce – (czyli dawne słynne Vive Kielce), siatkarska Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle, [b]piłkarski Lech Poznań[/b] i kobieca drużyna tenisa stołowego ENEA Siarkopol Tarnobrzeg."
Myśle ,że te Kluby dały radę napisać projekt odpowiedni aby "piniondze wyrwać". Tak czy inaczej do oblikatoryjnych premii
30,25,23,23 mln w piłce jest daleko i trzeba mocno zawalczyć aby cokolwiek wyrwać.
Generalnie wszystko śmierdzaco wyglada...a jeszcze wczoraj o tej porze myślałem ,że WPR dostanie 30mln za "misia" z ministerstwa co + pewnie z ~25mln z Cannal+ dałoby potężną kwotę.
To zaczyna wyglądać na życzeniowe myślenie klubów z czołówki, że może w Europie odrobią bo na pieniądze od rządu się nie zapowiada. Cwelka też raz sobie dopisała pieniądze z pucharów do budżetu na następny rok i jak nie pyklo to była rozpacz :D
I siedzą i płączą nad tym pucharem za zdobycie Mistrza. Prz3jebane.
myślę że jak my zdobędziemy, też bedę siedział i płakał
[quote]#post1567021 To zaczyna wyglądać na życzeniowe myślenie klubów z czołówki, że może w Europie odrobią bo na pieniądze od rządu się nie zapowiada. Cwelka też raz sobie dopisała pieniądze z pucharów do budżetu na następny rok i jak nie pyklo to była rozpacz :D[/quote]
No i to jest zajebisty argument za tym,zeby trwac. Tak jest bezpieczniej, pewniej, przyszlosc przewidywalna.
Rakuf odpuszcza miszcza jak nie ma premii... cos slabo z jadzka.. tylko remis...
No jak , przecież wygrali .
[quote]#post1566980 Gdzies w jakis wywiadach przed runda wiosenn ...racz3j na oewno kanal sportowy lub meczyki ..dwoch wlascicieli klubow pogoni i rakowa wypowiadali si3 ze sa te premie i jest o co walczyc... myslisz ze oni nie wiedza o czym mowia czy tak jak januszowi nikt nic nie mowi i nie wiedza o tym ze te premie anulowali? [/quote]
Za poprzedni sezon miało być 8mln dla MP i odpowiednio mniej dla drużyn grających w el. do pucharów jak i za PP. Nikt nic nie dostał.
[quote]#post1567063 [quote]#post1566980 Gdzies w jakis wywiadach przed runda wiosenn ...racz3j na oewno kanal sportowy lub meczyki ..dwoch wlascicieli klubow pogoni i rakowa wypowiadali si3 ze sa te premie i jest o co walczyc... myslisz ze oni nie wiedza o czym mowia czy tak jak januszowi nikt nic nie mowi i nie wiedza o tym ze te premie anulowali? [/quote]
Za poprzedni sezon miało być 8mln dla MP i odpowiednio mniej dla drużyn grających w el. do pucharów jak i za PP. Nikt nic nie dostał.[/quote]
Lewandowski pewnie dostał.Nie wystraczyło już dla całej reszty.
I bardzo dobrze, a za co chcieli dostać za tą parodię piłki....
Mieliscie racje czesciowo... dzis w programie na tvp sport gdzie byl miedzy innymi Obidzinski czyli nowy prezes Rakowa mowil po co go zatrudnili w klubie... a wiec... stricte bedzie on odpowiedzialny za rozpisanie scenariuszy finansowych Rakowa na nastepny sezon... ma przedstawic jakies warianty finansowe w postaci roznych wynikow sportowych osiaganych przez klub a za tym oczywiscie ida wyniki finansowe...wspomnial tez o .... wysokich nagoradch za mistrza....czyli jednak wierzo ze jednak dostana.... jednak... nie ma to wplywu na jakies problemy finansowe klubu obecnie jak i w przyszlosci bo klub ma wlasciciela chcacego osiagac sukces sportowy a pieniadze sie znajda na finansowanie tego parcia na sukces... dodatkowo obecy dlug Rakowa jest dlugiem ktory wynika z inwestycji czyli budowy infrastruktury treningowej jak i akademii klubowej ...
Kruszyna, widzę że Obidziński to teraz dla ciebie autorytet,..kibic cweli, b.prezes gts, zaiste autorytet!!
a realia są takie, że kasa nawet drukowana na potęgę ma inne priorytety : zasila przede wszystkim MON i gości zza wschodniej granicy.
A nam , gospodarzom we własnym kraju zaciskają pasa i zwiększają podatki i inne obciążenia.
No ale Obidziński przeca mówił i do tego w TV😍
A co masz do MON-u?
Zbyszku,Zbigniewie... autorytetem jestes Ty jeden jedyny orzeszek w swoim nieomylnym swiecie...
Opisalem o Obidzinskim bo... to nowy prezes Rakowa jakbys nie wiedzial... Byl temat poruszany wlasnie w tym watku od kilkunastu postow....a kim byl jest i co robil mi to kolo fiuta lata tak... ot tak... z lewego uda po prawe udo... Ale widze Ty za to wiesz o nim wszystko ... czyli musiales sie na kims wzorowac... wiec... kto tu sie jakimis ludzmi interesuje.. i do tego chlopcami... fujjj ...Zbyszku...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)