Ale jakoś w meczach z nami zawsze wybiegali z piana na pyskach.
Nie zawsze sił starczało czy umiejętności, ale nigdy nie przeszli obok meczu, co się naszym zdarzało wielokrotnie.
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
Obiektywnie to w ostatnich latach w większości meczu miel furę szczęścia, albo najbardziej na boisku zmotywowany był sędzia. W zasadzie w erze Probierza - takie zdecydowanie wygrane przez nich derby to te z racami 4:1 i 2:0 krótko przed pandemią - reszta to była fura szczęścia, do której dokładał się nerwus Michołek.
Patrick Olsen (Aarhus) oficjalnie w Śląsku
Łęczna walczy, a u nich morale leży. Nie za bardzo wierzę w odbudowanie atmosfery w parę dni. Tak czy inaczej, Łęczna do boju!
Górnik Łęczna rozwiązał kontrakt z Aleksandrem Jagiełłą
Zagłębie skrócił wypożyczenie Kōki Hinokio do Stali Mielec
Frajerska zagrywka Zagłębia. Dopiero jak dupa zaczęła się palić, przypomnieli sobie o nim.
Strasznie ciulowa zagrywka
[quote]#post1523213 Frajerska zagrywka Zagłębia. Dopiero jak dupa zaczęła się palić, przypomnieli sobie o nim. [/quote]
I to najprawdopodbniej tylko po to zrobili, zeby oslabic Stal, bo w Lubinie pewnie murawy za duzo nie powacha.
Yarassch lub Koziolek... mam pytanie... W tym sezonie Lech nie ma problemu z mlodziezowcem bo Kaminski i Skoras moga na zmiane wchodzic ale zastanawia mnie co z przyszlym sezonem?? Na pewno Marchwinski a kto drugi czy tam trzeci??
Kompletnie nie widze nikogo wiecej ?? Pytam bo nawet Marchwinski jak bedzie gral to srodek straci sporo bo w srodku macie naprawe zawodnikow ponad nasza lige...a Marchwinski bedzie musial grac?
Marchwiński może grać na każdej pozycji w ofensywie. To kozak.
Mają młodego Tomczyka bodaj w Katowicach. Napadzior.
Ja czekam cały czas na chłopaka, na którego zwróciłem uwagę na turnieju w 2015 roku. Widzę, ze dalej jest w kadrze ;) niejaki Patryk Olejnik. Z zaskoczeniem przyjmuję do wiadomości, ze to obecnie stoper
Kolejny powód do nielubienia Zagłębia - spasieni na pieniądzach podatnika, a na dodatek parę lat temu ichni bramkarz wytypował nas w przedsezonowych przewidywaniach jako głównego kandydata do spadku, wyrażając się z dużym lekceważeniem - tak że od tego czasu czekam na skarcenie pychy. Ich spadek przyjąłbym z dużym zadowoleniem. Oczywiście, obok rzeki.
@KruszynaKSC#7322 nie mam pojęcia. Wrócą z wypożyczenia Bąkowski i Szymczak. Bramkarz i napastnik. Ten pierwszy jest mało ograny, i dla mnie to duże ryzyko, na Szymczaku atak też ciężko opierać. Marchewy w kontekście przyszłego sezonu bym nie liczył już. Może skrócą wypożyczenie Borowskiemu - prawy obrońca. Tylko po co teraz zimą aż na 1,5 sezonu go wypożyczali do Sosnowca. Nie mam pojęcia co wykombinują, choć może nie będą musieli. Animucki w poniedziałek powiedział w GOLu, że poważnie rozmawiają o dalszym sensie istnienia tego przepisu. I osobiście mam nadzieję, że to ostatni rok zaprzeczania duchowi sportu - rywalizacji. Kto będzie chciał promować wychowanków, będzie mógł to robić nadal. Tylko niech to będzie nie pod przymusem. My na 100% nie zrezygnujemy z tego. Będą lata, kiedy będzie ich mniej, czasami też więcej w kadrze, będą jednak zawsze. Nie po to rozbudowują bazę we Wronkach o internat i skills.lab. Do promowania wychowanków przepis nie jest potrzebny.
[quote]#post1523213 Frajerska zagrywka Zagłębia. Dopiero jak dupa zaczęła się palić, przypomnieli sobie o nim. [/quote]
Bez urazy ALE "pier...nie o Szopenie" ;)
Zagłębie to najsłabiej punktująca drużyna ekstraklasy waląca się "na pysk" do 1 ligi jak nic zmieni.
Poza - frajersko zresztą przez sąsiadkę oddanymi - 3pkt z W. Lubinianie dostają "w papę" jak leci . Coś tam we wrześniu wygrali a od tego czasu MAJĄ wyniki 1-2-10 (!!!) i drużynę co sobie zupełnie nie radzi.
Muszą coś zrobić, jakoś się wzmocnić. Japoniec dobrze gra to pokaż MI JEDEN JEDYNY powód dlaczego by nie mieli po [b]SWOJEGO[/b] grajka sięgnąć. Taka była umowa i taką (płacąc w zamian pewnie znacznie taniej) Stal podpisała.
yarassch dzieki za odpowiedz... wlasnie sam sie zastanwialem co i jak na przyszly sezon..a o zniesieniu mlodziezowca nie slyszalem... ja akurat jestem za 😉
Pierwsze takie mysli mnie naszly w meczu z nami.. ale jakos nie sprawdzalem dokladnie... wczoraj widzac sklad Lecha na mecz ze Slonikami juz mi cos zaswitalo i zaczelm szukac jak to bedzie wygladac w przyszlym sezonie.. Myslalem ze Skroas nastepca bedzie ale on sie nie lapie juz na now sezon jako mlody...
- Edytowany
Skóraś tylko dlatego tu jest, że ma ten status.
@Khalid#3380 brałem to pod uwagę o czym napisałeś. Mieli ponad miesiąc przygotowań, widzieli jak wygląda sytuacja kadrowa. Bardzo słaba zagrywka, chodzi mi o czas jego powrotu.
[quote]#post1523278 Skóraś tylko dlatego tu jest, że ma ten status.
@Khalid#3380 brałem to pod uwagę o czym napisałeś. Mieli ponad miesiąc przygotowań, widzieli jak wygląda sytuacja kadrowa. Bardzo słaba zagrywka, chodzi mi o czas jego powrotu. [/quote]
sorx. Ale wzieli kiedy IM BYŁO TO WYGODNIE i mieli do tego pełne prawo . To co piszesz to pretensje, zresztą dość typowe w naszym skądinnąd pieknym kraju ,że ktoś pilnuje swoich praw i interesów..
Nie chodzi o swoje prawa i interesy, bo w tym się zgadzamy. Chodzi o formę i czas.
Po prostu mógł Mielec nie podpisywać takiej umowy i było by po problemie. A skoro podpisali to musieli się liczyć z taką ewentualnością.
Swoją drogą to już drugi po Piaseckim piłkarze który im ubywa i to zimą - jakoś kiepsko ten klub jest zarządzany, zresztą nigdy nie pałałem do nich miłością.
[quote]#post1523049 No kontekście tych zawirowań u pchlarzy, szkoda tylko, że nie gramy z nimi już w najbliższych kolejkach a dopiero chyba w kwietniu. Patrząc obecnie na ich poczynania stricte piłkarskie, było by rzeczą naprawdę przyjemną obserwować jak dostają w doopę i pożyteczna zdobyć na nich 3 pkt!! Podobnież z cwelarzami z wawy.[/quote]
Ale może dzięki temu będziemy mogli onym na derbach zaśpiewać [b][i]"Time to say goodbye".[/i][/b]
Nie płacz wiślacki psie
Z żalu co serce rwie
Nie płacz wiślacki psie
bo w 1 lidze nie jest źle
Za rok, a może dwa
Wita was klasa A
Za rok a może pięć
o tobie qrwo zniknie wieść
wojskowa piosenka "rozszumiały się wierzby płaczące"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)