Długo nad tym myśleli. No ale lepiej późno niż później...
-
-
U NASZYCH RYWALI....prywatne "pogaduchy" będą kasowane część II
[quote='Rock' pid='1324295' dateline='1531394677']
Ja mam tylko nadzieję że te raty to max na 1 rok są rozpisane bo jeśli gts by spadł to umowa straci na ważności.
[/quote]
Mocny gwarant może "zagwarantować" niemal wszystko. Nawet pośrednio to, żeby licencja na ekstraklasę wytrzymała do końca okresu gwarancji.
[quote='Rock' pid='1324298' dateline='1531395169']
[/quote]
Czekali jak sytuacja się rozwinie by ewentualnie coś na tym ugrać. Tabiszowi spadek na słupkach jest ważniejszy niż upadek sąsiadki. Niestety myśli krótkoterminowo.
Dokładnie tak, pisałem o tym kilka dni temu - właśnie tego spodziewałem się ze strony klubu. Warto byłoby wydać jakiś oficjalny komunikat ze strony Klubu pokazujący ile MKS wydaje na czynsz, bo pchlarze na potęgę szerzą swoją "wiedzę" o tym, że Cracovia płaci mniej za stadion.
[quote='Rock' pid='1324298' dateline='1531395169']
[/quote]
No tu akurat się nie zgodzę. Uważam, że lepiej dzisiaj, jak już trochę opadły emocje, niż dać się wciągnąć w urzędniczo-zarządowo-dziennikarską pyskówkę. A tak, na spokojnie poszedł komunikat, żeby się od nas najdelikatniej mówiąc odpier.dolić.
Tyle pisania...tyle pomyslow.... a tu przyjechal Rudy na bialym koniu i w15 minut zalatwil sprawe i Wasze rozkminki poszly ....w klasyka...
Ta qrwa nie zginie tak szybko....i im wczesniej sobie to do glowy wbijecie tym lepiej dla Was...za zaslugi beda ich ciagnac jak ruch...
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fMt6RPvD4Ms[/video]
Za zasługi niech ciągną ich jak ruch, coraz niżej, niżej, niżej... Dla mnie bomba!
Ruch - tego dokładnie im życzę.
Żadnej sanacji, natychmiastowego spadku do C kalsy, grubej kreski, zerowego konta, bo przy liczebności tego miotu pójdą drogą Widzewa i w ciągu 5-6 lat się odrodzą. One muszą zdechnąć raz na zawsze a droga Ruchu jest tu chyba najlepsza. Spadek do I ligi, obcięcie wpływów o 60% przy zachowaniu wierzytelności, kolejne sprawy w sądzie, komornicy, spadek do II ligi i tak dalej...
Jeśli skończą tam gdzie Ruch to dla mnie bomba.
- Edytowany
Niestety obawiam się że znajdą jeszcze wielu ratowników w imię idei, zle pojętej historii etc.
Jeśli teraz w telewizji usłyszę z sektorów GTS "Jeb..Jeb...PZPN" to padnę ze śmiechu :D
No to może im pomóżmy zdechnąć pod własnym płotem dominując ich sportowo na lata...
Najlepszy moment, żeby Filipiak otworzył worek z kasą...
Czy się na to zdecyduje, wątpię.
http://www.gol24.pl/ekstraklasa/a/krakow-ultimatum-dla-wisly-pzpn-wyznaczyl-termin-dostarczenia-umowy-na-stadion-do-11-lipca-katarzyna-krol-nie-ma-takiej,13328304/
[color=#000000][size=medium][font=Lato, Arial, sans-serif]„PZPN wyznaczył Wiśle Kraków 11 lipca jako graniczną datę na dostarczenie ważnej umowy wynajęcia stadionu. W zależności od przedstawionych przez Wisłę Kraków dokumentów PZPN będzie podejmował dalsze kroki względem klubu" - taką informację otrzymaliśmy od PZPN. [/font][/size][/color]
Dzisiaj jest 12 lipca, nie dostarczyli umowy na czas więc dlaczego dostali licencje na eklape? WTF
O ile dobrze rozumiem ustalenia, to raptem uciekli szafotu, bu uwiązać sobie pętlę. Powolna degradacja na każdym polu zamiast szybkiej, spektakularnej katastrofy i mobilizacji ichnich kibiców. Mnie pasuje.
bastard
Podobno szukają chętnych na Sadloka, rozesłali ofertę:).
Muszą sprzedać bo im w sierpniu spi...edoli.
https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa/wisla-krakow/wisla-krakow-zagra-w-krakowie-interweniowal-prezydent-jacek-majchrowski/r7ysqsl
chyba po radości...
[quote='Bucky Nome' pid='1324323' dateline='1531402674']
O ile dobrze rozumiem ustalenia, to raptem uciekli szafotu, bu uwiązać sobie pętlę. Powolna degradacja na każdym polu zamiast szybkiej, spektakularnej katastrofy i mobilizacji ichnich kibiców. Mnie pasuje.
[/quote]
Mi też.
Jedna rzecz, która mnie niepokoi w tym porozumieniu, to wyeliminowanie ZIKiTu i układ bezpośrednio między ESA/PZPN a miastem a jak wiadomo "urwa urwie łba nie urwie"
czyli tak : wice Król zrobiła zadymę, jak to stoi na straży pieniędzy miasta. Na to 01 wjechał na białym koniu i na "prywatnym: profilu fb ogłosił, że jednak znaleziono rozwiązanie, które pozwoli GTS grać w azylu. Chwilę potem, gardłująca wcześniej wice Król ogłasza " Wisła przychyliła się do rozwiązania zaproponowanego przez pana prezydenta Jacka Majchrowskiego "
jednym słowem, nie wolno nam się w Krakowie za bardzo, za szybko, cieszyć z upadku GTS-u, bo rozgrywają nas jak dzieci. Wiedziałem że tak będzie.
Ekstraklasa ( nie mylić z PZPN) dała przede wszystkim CZAS, tak cenny. Bez tego, GTS by upadł. Znaleziono sprytne rozwiązanie. Czy pieski przed każdym meczem będą płacić ? Może na początku, w zależności od potrzeby chwili.
Jedno pozytywne, to że kasa z Ekstraklasy pójdzie do miasta, natomiast CZAS jest dany na znalezienie sponsorów, i oni mogą go znaleźć....niestety. Powtórzę, dano CZAS pieskom.
Po gwarancjach spłaty zadłużenia, teoretycznie nowy właściciel, zaczyna jak gdyby od zera, tylko bez kasy za poprzedni sezon.
Sprytne.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)